Hirdetés
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Dollármilliárdokért csábított el Zuckerberg egy kínai Manust
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- Hálózati sebességre gyúrt a Minisforum új mini-munkaállomása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Majdnem megfelezi a GeForce GPU-k gyártókapacitását az NVIDIA?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SSD kibeszélő
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Dell notebook topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
bucsupeti
senior tag
válasz
alapz@j
üzenetére
Én azt vettem észre hogy akik programozást kezdenek tanulni azok közül sokan nem tudják hogy mi is az a program, hogyan készül, mi van az egész programozás mögött. Annyit látnak hogy begépelik a programsorokat, jó esetben tudják a programnyelv elemeit használni és azt tudatosan teszik, de sajnos azzal hogy a forráskód megírása után mi is történik, miért szükséges fordítani (vagy egy virtuális gépnek átadni, esetleg egy interpreterrel feldolgoztatni) arról nincs fogalmuk.
Egy képletes példa: A király elhatározza hogy palotát épít, olyat amilyet még nem látott a világ. Az utazók kíváncsian fogják felkeresni a várost, hogy csodájára járjanak majd ennek a nem mindennapi építmények. A kőfejtőben, ahol a palotához hasítják a kőtömböket, megkérdeznek két munkást hogy mit gondolnak, mit csinálnak itt egész nap.
Az első azt mondja: Egész nap izzadok, fejtem a követ itt a koszos, poros bányában. Nem tudom meddig bírom, már nagyon unom az egészet, lehet hogy más munka után nézek.
A második ezt mondja: Én palotát építek!A tanmesének vége. A lényeg hogy ha tudja az ember hogy mit csinál, sokkal nagyobb kedvvel, elhivatottsággal, lelkesedéssel, izgalommal telve végzi a munkáját.
Így van ez a programozással is. Kell hogy a programozó tisztában legyen a háttérben zajló dolgokkal, mert sokkal izgalmasabb lesz az egész programozás ettől! Akkor is ha interpretert használ, akkor is ha köztes bájtkódot és akkor is ha gépikódra fordított programot készít.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- BestBuy topik
- PlayStation 5
- Synology NAS
- Bittorrent topik
- Majdnem megfelezi a GeForce GPU-k gyártókapacitását az NVIDIA?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad P52s, 15,6" FHD IPS kijelző, i7-8650U CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, Quadro P500 VGA, W
- HP ProBook 640 G4, 14" FHD IPS kijelző, I5-8250U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garanci
- HP ProBook 430 G7, 14" FHD IPS kijelző, I5-10210U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garanc
- Dell Latitude 7490, 14" FHD IPS kijelző, i7-8650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év gar
- Dell Latitude 7480, 14" FHD IPS Érintő kijelző, i5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / 2K QHD / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / 1300 Nits
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 2TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- Apple iPhone 12 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest