Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bluetooth hangszórók
- Milyen videókártyát?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Az Enermax nagyon belehúzott a "tápozásba"
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Nem a képgenerálásnak van köze a képmegjelenítés egyenletességéhez
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Na, milyen hardver kerül a fa alá?
Új hozzászólás Aktív témák
-
EQMontoya
veterán
válasz
dobragab
üzenetére
Anno én is így voltam ezzel, amikor még fiatal voltam, és balga. Ugyanakkor rengeteg olyan probléma van, amire a manapság használt, erősen típusos és fordított nyelvek (c++, java, c#) egyszerűen túl komplikáltak, nehézkesek sok esetben. Szóval jött a shell sript, majd a Python.
Pl. ki akarok szedni A mappából minden olyan filet, aminek a neve illeszekedik egy regexre, a héten volt módosítva és nem tartalmazza az "aszpartam" szót.
Vagy pl. egy logfilet kellett bányásznom, abból kiszedni bizonyos sorokat, azokból bizonyos adatokat, ebből gyártani egy html táblázatot és azt elküldeni mailben. Ezt meg lehet oldani persze javaban is, de Pythonban "kicsit" kényelmesebb. -
ToMmY_hun
senior tag
válasz
dobragab
üzenetére
Tényleg sok helyen használják. BigData elemzéshez rengeteg Python-ban íródott eszköz van, szóval az is sokat segít a felhasználóbázis növelésében. A szintaktikáját én sem szeretem, de még mindig sokkal barátságosabb, mint a Perl. Van egy olyan vicc, hogy mi lesz ha leültetsz egy millió majmot kódolni? Egy majom C++ kódot ír, a többi Perl-t.

Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Filmvilág
- Futás, futópályák
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bluetooth hangszórók
- Építő/felújító topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Milyen videókártyát?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
- 130 - 131 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- PlayStation 5 FAT DIGITAL + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Apple iPhone 16 Pro Max Natural Titanium Titán dizájn, Pro kamera,100% akku,2026. 02. 11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi