- Megerősíti a platformfüggetlen sugárkövetéses tesztjét a 3DMark
- A Seenda ollós klaviatúrája a Microsoft Sculpt Ergonomic Keyboard nyomdokain jár
- Gamescom 2025: Itt a legújabb Gaming NUC
- Cicomától mentes Palit GeForce RTX 5060 a kevésbé tágas gépházak gazdáinak
- Eldőlt: nem építhetnek hátsó kaput az Apple termékekbe a britek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Home server / házi szerver építése
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- iPad topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
EQMontoya
veterán
válasz
dobragab #3418 üzenetére
Anno én is így voltam ezzel, amikor még fiatal voltam, és balga. Ugyanakkor rengeteg olyan probléma van, amire a manapság használt, erősen típusos és fordított nyelvek (c++, java, c#) egyszerűen túl komplikáltak, nehézkesek sok esetben. Szóval jött a shell sript, majd a Python.
Pl. ki akarok szedni A mappából minden olyan filet, aminek a neve illeszekedik egy regexre, a héten volt módosítva és nem tartalmazza az "aszpartam" szót.
Vagy pl. egy logfilet kellett bányásznom, abból kiszedni bizonyos sorokat, azokból bizonyos adatokat, ebből gyártani egy html táblázatot és azt elküldeni mailben. Ezt meg lehet oldani persze javaban is, de Pythonban "kicsit" kényelmesebb. -
ToMmY_hun
senior tag
válasz
dobragab #3418 üzenetére
Tényleg sok helyen használják. BigData elemzéshez rengeteg Python-ban íródott eszköz van, szóval az is sokat segít a felhasználóbázis növelésében. A szintaktikáját én sem szeretem, de még mindig sokkal barátságosabb, mint a Perl. Van egy olyan vicc, hogy mi lesz ha leültetsz egy millió majmot kódolni? Egy majom C++ kódot ír, a többi Perl-t.
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Gigabyte GeForce GTX 1660 Ti OC hibátlan, dobozos, 14 nap személyes garanciával
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Playstation 5 Lemezes kiadás!
- Lenovo Thinkpad W520 alkatrésznek
- PS5 3D nyomtatott tartók, vertikális, horizontális és egyéb kiegészítők.
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Garancia! Steam Deck LCD 512GB + 256GB Ajándék Micro SD Kártya!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3052, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest