Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mgoogyi
senior tag
válasz
jattila48 #4139 üzenetére
Ja értem, hogy mire gondolsz, én gyakorlatiasabban közelítem a kérdést.
int t[10] esetén a t a gyakorlatban úgy viselkedik, mint egy konstans pointer. Amikor a tömbről beszélek a kódban, akkor én a t-re gondolok, mint változóra, márpedig ez pontosan a 0. elem címe.
Az a konstans cím, amiről beszélsz, az maga a t változó tartalma. Annyit tud egy pointerhez képest, hogy a típusából kifolyólag tud arról, hogy hány elemű, azaz nem int * hanem int[10] típusú. De ettől még értékként a 0. elem címe van benne. És igen, valóban nem pointer, de mégis pontosan ugyanúgy viselkedik.Másrészt nem csak a stacken lehet a tömbünk, hanem a heapen is new-val foglalva, akkor meg direktbe egy int *-ba toljuk be a 0. elem címét és azzal a pointerrel is pont azt fogod csinálni, mint a stack-en foglalt t-vel.
Az assemblys részt elolvasom megint, amit írtál, abban nem vagyok otthon. Egyetemen meglehetősen félvállról vettem, így ennyi is maradt meg belőle. Egyébként aki most ismerkedik a C++-szal, annak lehet inkább riasztó, mint segítség.
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Óra topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Villanyszerelés
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Sapphire Pulse RX 6600 XT - eladó!
- ÚJ DELL XPS 14 9440 PROFI Laptop, -70% 14,5" Ultra 7 155H 12Mag 16/512 FHD+ 120Hz /Millió! Ft/
- Vadonat új garanciás laptopok hihetetlen áron! Szeptember Októberi lista! Razer blade zephyrus
- ÚJ HP ENVY x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab -30% 15,6" AMD RYZEN 7 7730U 8Mag 16/1TB FHD
- 512MB (3db) - 1GB (16db) - 2GB (21db) DDR2 RAM-ok (és RAM-Kitek)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550 Vision D B550 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bontott, vadiúj, SKY BLUE MacBook Air 13.6" M4 10C/8G 16GB 256GB 13 Gar.: 1 év APPLE világgarancia
- Garmin Heart Rate Monitor HRM-Tri eladó (2db is van)
- Xiaomi 13T / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / AKCIÓÓÓ !
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest