Új hozzászólás Aktív témák
-
jattila48
aktív tag
válasz
mgoogyi #4140 üzenetére
Attól tartok, teljesen félreérted.
"...én a t-re gondolok, mint változóra"
Ahogy írtam, a t NEM változó, hanem konstans és ez a lényeg. Ha azt írod, hogyint i=j+3;
akkor az i és j változók, amik a memóriában futás időben keletkeznek, a 3 viszont konstans, ami sehol nem tárolódik el e memóriában, hanem a generált kódban jelenik meg mint konstans adat. Hasonlóan a tömb esetén is, sehol nem tárolódik a tömb (mint cím) értéke, hiszen csak egy konstans.
"Az a konstans cím, amiről beszélsz, az maga a t változó tartalma"
Nincs semmiféle t változó.
"Annyit tud egy pointerhez képest, hogy a típusából kifolyólag tud arról, hogy hány elemű"
Nem, nem tud róla hogy hány elemű, hiszen a konstansban ez nincs kódolva. C-ben egyébként sincs tömb index ellenőrzés (futás közben), és a fordító sem különböztet meg ez alapján típusokat (template-tel megoldható, ha a tömb méret template argumentum).
"nem pointer, de mégis pontosan ugyanúgy viselkedik"
Nem pontosan úgy viselkedik, ahogy előző hozzászólásomban írtam, nem adható neki érték, és nem képezhető a címe (szemben a pointerrel).
"Másrészt nem csak a stacken lehet a tömbünk, hanem a heapen is"
Nem, nem lehet a heapen tömb. Az nem tömb lesz, hanem dinamikusan foglalt memória, aminek a címe bekerül egy változóba (vagyis pointer), bár valóban kezelheted tömb szintaxissal, ha az elemeit akarod elérni. Tömböt deklarálni a stack-en lehet, vagy a globális adatterületen (amit a betöltő foglal le a memóriában).
"Egyébként aki most ismerkedik a C++-szal, annak lehet inkább riasztó, mint segítség."
A C++ nem egy egyszerű nyelv, és szerintem jó az elején tisztázni bizonyos dolgokat (pl. ezt), hogy később ne rögzüljön hibásan, mint ahogy az esetedben is.
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest