Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• n00n

őstag

Sziasztok!

Kerestem a fórumban és láttam, hogy volt már ilyen téma, de nem túl frissek a válaszok, így feltenném újból, ha nem probléma, hátha azóta változtak a dolgok.

Szeretnék megtanulni C++ nyelven programozni, ehhez milyen könyvet ajánlanátok? A könnyebb válaszoláshoz leírnám az eddig ismereteimet. Középiskolában tanultam 4 évig Turbo Pascalt, majd saját szorgalomból elkezdtem Python-nal foglalkozni. Kisebb játékokat, illetve programokat írtam, de semmi komoly. A főiskolán előző félévben tanultam C programozást. Ott az alapokat vettük át, illetve tömbök, függvények, rekurzió stb. (Objektum orientált szemléletet nem vettük). Idén a C#-ot fogjuk venni nagy bánatomra (tavaly még C++-t tanítottak, de azóta új tanár). Viszont az a nyelv egyáltalán nem érdekel. Linuxot használok lassan 7-8 éve, így valószínűleg azon is szeretnék programozni, így számomra egyértelmű választás a C++. Ezek alapján milyen könyvet ajánlotok? Szeretnék vele lehetőleg minden nap foglalkozni, hogy egy fél év után legalább olyan szintre elérjek, hogy bele tudjak bátran piszkálni egy-két nyílt forráskódú projekt fejlesztésébe tapasztalat szerzési jelleggel.

Új hozzászólás Aktív témák