Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
Aktív témák
-
kabinos13
csendes tag
Most ment a BNET krémje 2 hétre külföldre--ki tudja hányan és hova mentek
-
bill.getc
csendes tag
Köszönöm nem szeretnék jelentkezni!
De ez jó!
A Brokernet cégcsoport Romániában a Palladium-Broker SRL leányvállalatát üzemelteti, amely indulásától kezdve független pénzügyi ? gazdasági tanácsadó cégek szempontjából rögtön piacvezetővé vált.
http://www.erdelyipiac.ro/hirdetesek/25840/Palladium-Broker+SRL.html
Már az indulásnál piacvezető! Nincs piac? A 0 minél több?
Ez a parasztvakítás!
A román piac nyitott és óriási hiányt szenved a tőkepiaci megoldások terén.
Az ING már húsz éves előnyben van! Milyen piacvezetésről beszél??? Esetleg a morzsákat szedegethetik. Vagy.... átkötik egy (az Ügyfélnek!!!) sokkal előnyösebb megoldásra! Ahogy itthon csinálták amikor jött a CIG! Csak át kell vinni a technológiát! Minden tanulható, minden másolható!
-
bill.getc
csendes tag
válasz
Josefernando #5991 üzenetére
Akkor nem csak én látom így! Jól van.
Szembeötlő a Portfolio rendezvényeken az a sok szerencsétlen aki fut a pénze után! Várják az elemzőktől a megváltó varázsigét ami majd nyereségbe viszi őket. Sajnálom őket! A kis megtakarított pénzüket vesztik el.
-
Porcupain
aktív tag
Remél csak pozitív hatása lesz, az ügyfelek szempontjából.
Amerikai óriás veszi meg az Aviva magyar leánycégét -
_zozo
tag
válasz
bill.getc #5988 üzenetére
Igazából nem tudom, mi igaz a nagy kirúgási hullámból, mi nem, mivel a mi csoportunkat nem érintette. Én nem túl régóta csinálom, de a többiek elmondása szerint az elmúlt években csak pár embert küldött el a szakmai vezetőnk, de értük meg nem volt kár, mert nem az elvárásoknak megfelelően kezelték az ügyfeleket.
És olyanok is voltak, akik maguktól mentek el, mert nem feküdt nekik ez a munka.
A konkurenciával nincs baj, legalább van mihez mérni magunkat. És az is igaz lehet, hogy nem biztos, hogy mindig minden területen mi vagyunk a jobbak.Mesélj, mit hallottál! Romániában mi van?
-
Josefernando
csendes tag
válasz
bill.getc #5990 üzenetére
Eltűnt a pénz róla, 5-6 részvény van, aminek valós az árazása. A sok mutyi miatt nincs bizalom, de emiatt van egy két alul árazott. Csak nincs aki belevegyen. A tolvaj rv-ek is kva sokat elvittek, főleg a kisbüfiktól.
De mivel a külföldi cégekre nehéz innen rálátni, egy-egy elkapott belső infóra pedig esély sincs, ezért marad ez. Vaktában lövöldözni nem akarok, akkor inkább fogadnék a Real Madrid meccseire. -
bill.getc
csendes tag
válasz
Josefernando #5986 üzenetére
Érdemes még ezen a szerencsétlen magyar piacon bohóckodni?
Szoktatok itt pénzt keresni?
Én 2009 tavaszán AAPL t akartam venni. A nagytudású brókerem azt mondta az már túlvett ne vegyek. Akkor 126 volt. Most 445.
Azért én vettem egy nagy csomagot akkor. Meg Nu Skint.
Persze lehet hogy csak szerencsém volt! Van? (fundamentális értékek alapján vásárlok)
-
bill.getc
csendes tag
Reméljük soha nem fog tőzsdére menni!
Én ezt már három éve megmondtam, hogy nem fog!
Nagyon sok sz@rt dobáltak ebbe a piacba!
És biztosak lehetnek abban is, hogy a kinyírt tanácsadók és az ő környezetük messzire elkerülik majd őket!
A Kostevc biztos megdicsérte a Kósa Ericát a fantasztikus stratégiáért! Ti. hogy előbb évekig képezték a tanácsadókat, majd elhajtották őket. Ebből a tanácsadói csapatból kinőtte magát a piacon egy nagyon vastag konkurencia! Több százan vagy akár több ezren is lehetnek! Milyen jól jönne most ez a sok lojális ember! Biztos emlékeznek rájuk, ott tapsoltak a színpad előtt, még otthon a karácsonyi asztalhoz is meghívták némelyiket, hogy utána kirugdalják őket! Most meg köpnek egy vastagat....
Az is megérne néhány szót mit művelnek Romániában!!!
Ki mit hallott?
-
Széltoló
tag
válasz
Josefernando #5986 üzenetére
Köszönöm a több oldalú és részletes elemzést!
Mivel pénzzel is játszod(nem csak elméletben), így gratulálok hozzá!
A trend legyen veled!:-)
(én ezres célt gondoltam, tehát olyan 980 körüli kiszállóval)
Nem játszom, de követem. OTP-n is már csak jelképes pénz áll. -
Josefernando
csendes tag
válasz
Széltoló #5985 üzenetére
Kb 600 is lett volna a reális alja. Az egyik komolyabb arc kiszórt az esésben 3 millió db-ot, az vitte bőven 600 alá. A 480 körüli szintekre már az államcsőd miatti félelem, de ott azért már vették.
Nehéz megmondani a kiszállót, szerintem már annyian kiszórták, hogy 700-ig könnyen elmehet, könnyebben mint az OTP mondjuk 5600-ig.
750 körül már ott vannak a kedvezményesen jegyzők, másfél éve beragadva, ott nagy szórás lenne.
Vagyis arra számítok, amennyiben marad a mostanában kezdődő jó hangulat, h Béláék elviszik 700 fölé, akkor ráterelődik a figyelem és ha jól időzítenek, akkor ez pont a tavaszi A kategóriás besorolásra esne (ennek elvileg meg kéne történnie). Súlya is nőni fog a BUX kosárban plusz az A kategória átviheti a 750-es eladókon, a 800-900-as üres tér, 900 felett embertelen mennyiségű eladó. Ahhoz, h onnan ellépjen már nyereségesnek kéne lennie, meg rá kéne ugrania egy nagyobb külföldi alapnak.
Ez az optimista scenarió, ami főleg a hátszélre épít, mert sajnos ha a papír belső értékét nézem, akkor ennyit se ér, mint most.
A nagyok minden évben eladhatnak 15%-ot az ingyen kapott meg 200 ft on vásárolt papírjaikból, ha megint beáll egy eladni, akkor öntés megint.
De ahogy írtam, 480-on volt az utolsó tőkeemelés, ha nem akarják azt a minimális bizalmat is elveszíteni, ami maradt a papírban, akkor innen nem engedik lejjebb. Különben lesz belőle Humet, Estmedia meg Phylaxia, tolvajrészvény, amin mindenki röhög.
És akkor el lehet felejteni a tőkeemeléseket, mert 200 ft-on semmi értelme és amúgy sem jegyezné le kutya se. És akkor felesleges is a BÉT-en lenni és fizetni a tagdíjat a semmiért.
Vagyis 900 körül dobnám, de leghamarabb 700-nál. Azt is csak akkor, ha esetleg vmi miatt beöntenék a MOL-t ez meg tartaná magát.
Ez egyszer már összejött ősszel, bár mindegyik lefelé ment, de a 700 körül eladott CIG-ből 15000 körül vettem MOL-t. Azóta is megvannak. -
Széltoló
tag
válasz
Josefernando #5984 üzenetére
Én anno hatszázra mondtam az alját, de...
A piaccal mehet szépen és ha valami story is lesz alá....-)
Hova rakod a kiszállót? -
Josefernando
csendes tag
A legnagyobb baj az vele, h egy veszteséges céget vezettek be a saját tőke érték 6x-osán.
De ha nem is számviteli oldalról nézem, akkor meg embertelen jövőbeli profitot áraztak be.
Abban bízom, h a strómanok innen már nem engedik lejjebb, mert 480-on szállt be a japán befektető.
Viszont barom meredek lesz felfelé, mivel elvették a kicsik kedvét a bevezetés utáni buktával.
Az elmúlt pár hónapban Horváth Béláékon kívül senki nem vett mennyiséget. -
_zozo
tag
válasz
Josefernando #5980 üzenetére
Mi a véleményed arról, hogy az LGT beszáll a Quantisba?
-
_zozo
tag
válasz
Josefernando #5980 üzenetére
Nem hallottam róla.
Szerintem a 750-es ügyfelek jelentős része még az első napokban kiszállt, azért is esett le az ára. Nézdd meg a Bloombergen a Generalit vagy az Avivát, ők is szépen alul teljesítettek az elmúlt hónapokban.
Azt egyébként már a vezetők is elismerik, hogy elhibázott volt abban a formában a CIG tőzsdei bevezetése. Ez is közrejátszik benne, hogy jelenleg jegelik a Bnet tőzsdére lépését. Másrészről meg túlságosan jó volt a 2010-es év, és nem sikerült a 2011 hasonlóan jól. DE még így is 12 milliárd fölött volt az éves forgalom. Mások megnyalnák erre mind a 10 ujjukat, de a Bnet vezetői nem igazán elégedettek vele.
-
_zozo
tag
-
_zozo
tag
Erről kérdeztelek volna!
Liechtensteini vagyonkezelő óriással fogott össze a Brokernet
2012. január 25. | 09:19A Brokernet Investment Holding megállapodott a LGT Capital Managementtel, hogy eladja számára a vagyonkezelő cégének, a Quantis IM kisebbségi (30%-os) részesedését. A tranzakcióról pontos összeget nem közöltek és még az illetékes hatóságok jóváhagyása szükséges, azonban a tranzakció részeként lehetővé válik, hogy a Quantis IM és az LGT Group hatékonyan terjeszkedhessen Kelet-Európában. Stratégiai megállapodást kötött a két fél, amelynek része az is, hogy a Quantis IM végezheti az LGT Capital Management alapjainak forgalmazását, nemcsak hazánkban, hanem a régióban is.
http://www.portfolio.hu/befektetesi_alapok/privat_bank/liechtensteini_vagyonkezelo_oriassal_fogott_ossze_a_quantis.161909.html
-
_zozo
tag
válasz
Josefernando #5970 üzenetére
Mit tudsz az LGT-ről?
-
Széltoló
tag
[link]
Zozonak. -
Josefernando
csendes tag
Na, ez dicséretes. Elmondhatnád a főnöködnek is, mert ő azért egy kicsit ködösít:
Végül csak nem kerülhetem meg a kérdést (úgyis rákérdeznének): mennyibe kerül? Mindenkinek ingyenes az első konzultáció: mindenki kockázat nélkül eldöntheti, hogy akar-e velünk együttműködni vagy sem. (Meg mi is, hogy tudunk-e…) Ezután két lehetőség van: Ha az ön pénzügyeit valamely szerződött partnerünk segítségével oldjuk meg akkor a továbbiakban is díjmentesek leszünk — ti. fizetnek bennünket a pénzintézetek. Ha ez nem lehetséges hosszútávú sikerdíjas szerződés alapján vagy óradíjban dolgozunk. Arra még senki sem panaszkodott, hogy túl drágák vagyunk…
-
_zozo
tag
válasz
Josefernando #5968 üzenetére
Beszélek a kezdeti költségekről, azt is elmondom, hogy én is ebből kapom a jutalékomat.
-
_zozo
tag
válasz
Josefernando #5965 üzenetére
Szerintem már többször mondtam, hogy túlzott jutalékot feltételezel.
Jelenleg egy 500 000 Ft-os szerződésnél kezdetben kb. 240-250 000 Ft-ot fizetnek ki a "hálózatnak", majd a második évben ennek a negyedét.
Hogy maga a Bnet mennyit kap, azt nem tudom.
7 évvel ezelőtt ennél kevesebb volt a jutalék! -
_zozo
tag
válasz
Josefernando #5965 üzenetére
Azért van egy lényeges különbség!
Az általad hozott , és valóban felháborító esetben megállapították, hogy "a befizetett díjak .... költségként történő elszámolásáról sem a kondíciós lista, sem pedig a biztosítási feltételek nem tartalmaznak rendelkezést, erről a szerződéskötést megelőzően a bejelentők nem kaptak előzetes tájékoztatást. Úgyszintén nem terjedt ki az előzetes tájékoztatás az eladási és a nettó árfolyam közti különbség címén érvényesített 5 százalékos mértékű költséglevonásra sem."Ezzel szemben a bnetes konstrukcióknál az ajánlat szerves részét képezik a szerződéses feltételek, a kondíciós listával együtt, amit az ügyfélnek mindig meg KELL kapnia, és meg is kap! Amennyiben még sem kapta meg, illetve szóban eltérő tájékoztatást kapott - és ezt hitelt érdemlően tudja is bizonyítani -, akkor jogosan fordul panasszal a biztósítótársasághoz illetve a PSZÁF-hez!
-
Josefernando
csendes tag
válasz
pomes01 #5961 üzenetére
Kicsit olvass vissza a fórumban és meglátod, h hova tűnt az 500e-d.
Az a bnet-es ügynököd, meg az ő főnökeinek a zsebébe vándorolt. Ez a módszerük, h az első befizetéseidből azonnal levonnak minden költséget kb 20 évre előre. Emiatt hívják hosszútávú befektetésnek, mivel a fenti dolog miatt kell vagy 10 év mire nominálisan ledolgozza a kezdeti költségeket. Reálértéken meg kell neki legalább 15.Találtam egy cikket, ilyen ügyekben van keresnivaló a bíróságon:
http://www.mfor.hu/cikkek/Egymillios_felugyeleti_birsag_az_AIS_Hungary_tobbes_ugynoknek.html
Ez is egy bnet-hez hasonló banda.
-
-
vonP
csendes tag
válasz
pomes01 #5961 üzenetére
olvastalak és nekem már nem gyanús ,hanem sajnos szokásos...
érdeklődtem,hogy mi van ,ha díjmentesítem(akkor még nem tudtam,hogy az nem egyenlő a szüneteltetéssel).kérlek szépen díjmentesítésnél,vagyis ,ha nem fizetem tovább,az én esetemben pluszba elbukok kb. egyévi díjat(500e).
szüneteltetni max.2szer lehet a futamidő alatt,azt sem egymást követő 2 évben.
egyszerűen nem tudom eldönteni befizessem-e az ez évi díjat(most elvileg még olcsók ugyebár)vagy hagyjam francba az egészet.
először jöttek ,hogy hűűű,hát az első két az a kezdeti költségek,de utána majd aztán...aztán jött az 1. válság...most itt a második...ki tudja mi lesz...
egyre jó ez az egész talán:az én gyerekeimnek legalább nem tudnak majd a közelmúlt hűűdenagy hozamaival vagdalkozni!odavágták nekem is,hogy 10M befizetés 20 év alatt és 32M eredmény a múltbéli teljesítmények alapján és persze,elolvasod,hogy nem jelent garanciát a jövőbeni hozamokra a múltbéli ,de azért persze,hogy úgy gondolod,hogy akkor ne legyen 32,legyen 22.de ebből????még a 12 is jól hangozna,egyelőre úgy néz ki.
btk őket védi?azt védi akinek több pénze van.ergo:őket védi
-
pomes01
csendes tag
az a baj, hogy jelenlegi btk oket vedi.
En ugy gondolom, hogy a nyilvanossag jobban eszhezteritne oket.7 ev 900e???
ha azt nezzuk, te meg jobban jartal, mert en 2 ev alatt 500e vesztettem.Hozzatennem, kotvenyekben es tokevedett alapokban taroltam a penzem.
azt is hozzatennem, hogy a kotvenyek hozama kb 1 eve rekord magassagokban emelkedett! azaz nekem hozamom kellet volna lennie,
Azt is hozzatennem, hogy a visszavasarlas erdeklodese utan, kb 200.000 FT estek eszkozeim erteke, amely reszemrol felettebb gyanus. -
vonP
csendes tag
kérlek szépen:
Quantum(generali)500.000.kezdeti alapf.:80%külf.részv.alap,20%magyar részv.alap..a módosításokkal nem foglalkoztam egészen 2009-ig,mert ugye "majd i csináljuk,minél többet keresel te,annál több a mi jutalékunk is"-szólt a DUMA.ugye a válság után ránéztem,hogy hoppá,azért ez így nem lesz jó,telefon,mondja akinél megkötöttem,hogy akkor most tegyük át ázsiai,dél-amerikai,persze mikor a nagyobb emelkedések már megvoltak.megint nem foglalkoztam vele,gondoltam most már csak szólnak,ha kell,hát persze...azóta már nem is keresem,hogy tízszer csörgettem és még csak vissza sem hívott.központból "kiutaltattam"egy új üzletkötőt,persze vele sem vagyok előbbre,pedig igazából egyelőre csak annyi a célom,hogy amit befizettem azt újra elérjem!no nem visszavásárlási értékem,csak sima aktuális piaci áron.mert akkor ESETLEG látnám értelmét tovább fizetni.
közben kértem árfolyamriasztást is.na,hát azzal megint ki van segítve az ember,főleg mikor ilyen hektikusan mozognak le és fel.
de nem is a piaci dolgok zavarnak,hanem a módszer amivel annak idején értékesítve lettek e termékek!persze tudom,hogy nem mindenki ilyen,de ha nekem azt mondják,hogy figyel ez a termék ilyen eredményre képes,DE ehhez oda kell figyelni neked is a piaci eseményekre folyamatosan!én akkor is megkötöm,de már az elejétől beleásom magam,hogy na akkor hogyan is tudok minél jobb eredményt elérni.de voltam annyira naiv,hogy hittem:az én pénzemen kereshetnek,szóval nekik is érdekük a minél jobb hozam!azóta megtudtam,hogy ez azért nem így van-egy szóval HAZUDTAK!
-
vonP
csendes tag
válasz
pomes01 #5956 üzenetére
egyáltalán nem csak a te véleményed és tapasztalatod!!!
szerintem több ezren járunk hasonló cipőben és én még perköltségre is hajlandó volnék áldozni,hogy az ilyen és ehhez hasonló befektetések eltűnjenek oda ahova valók a terjesztőikkel egyetemben!mert ugye eltűnnek,de korántsem oda,hanem a mások pénzéből lenyúlt jutalékaikkal jóízűen röhögnek a markukba.te meg mire felfogod,hogy mi történt már nem tudod,hogy visszavásárold vagy tovább fizesd,hogy 15 év után visszakapj annyit amennyit befizettél-- ha épp a részvénypiac akkor úgy áll és szerencséd van...
mondom:ha valaki lát fantáziát az így megkárosítottak védelmében indított perben.rám számíthat.lehet hivatkozni szerződésekre,aláírásokra,de lehet találni olyan bírót is aki hisz több száz vagy ezer jóhiszemű károsultnak.
persze,nem sok esély van rá,de jó leírni,hogy ha volna IGAZSÁG ebben a piszok világban akkor az ilyen semmirekellők még harmadolva is megöregednének odabent.
jelenlegi állapotom 7.év után: - 900.000.hajrá brókernet!
-
pomes01
csendes tag
válasz
pomes01 #5902 üzenetére
rendeztuk viszonyunkat az alapkezelovel
sajnos tanacsado hilyan, abszolut tanacstalan voltam, ezert kertem az alapkezelo tajekoztatasat, amely kicsit rossz sikra terelodott, mivel nem voltak eggyertelmuek a tajekoztatasok.Sajnos ezt az incidenst elkerulhettem volna, ha lett volna tanacsadom.
Kerdeznem en, hogy ha 2 ev befizetesebol eltunik 500.000FT, mivel eltunhet, nincs az aki engem meggyozzon, hogy ujra szerzodjek Bnettel. Befektetett penzem 1/3-da eltunt!
nymatjak ezt a banki betetek mennyire rosszak, de ott legalabb, nem tunik el fel millam. (hozzatennem, hogy kotvenyekben es tokevedett eszkozokben taroltam penzemet)
az ilyenek miatt van ott a vilag, ahol van!!!
Uzletkotokben nem megbizni, mivel egy uzletkoto, jutalekos rendszerben dolgozik, ha megszedi magat lelep, es hoppon maradnak a hiszekeny emberek mint en.
Persze ezek csak az en velemenyeim es tapasztalataim...
-
_zozo
tag
A Kredit eszközalap befektetéseit olyan befektetési alapok képzik, amelyek eszközhátterű, hitelviszonyra épülő értékpapírokat tartalmaznak. Ezek az értékpapírok leginkább egy bank által kibocsátott kötvényhez hasonlítanak, melyek mögött különböző hitelek állnak fedezetül. Az eszközalapot mindenekelőtt azoknak a befektetőknek ajánljuk a figyelmébe, akik a kötvénybefektetések hozamát meghaladó hozamot szeretnének elérni, ugyanakkor nem kívánnak lemondani a biztonságról, amit az eszközfedezet nyújt.
http://www.uniqavk.hu/uniqavk_hu/cms/products/eleteszkoz/specbef/alapok/krdeit.jsp
Meglepően jól teljesített az elmúlt 2 évben (2010.01.11-2012.01.10):
Nyitó érték: 0.7140
Záró érték: 1.3655
Időszaki hozam: 91.2465 %
Éves annualizált hozam: 38.3534 % -
pala13
csendes tag
válasz
Josefernando #5953 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm!!!
-
Josefernando
csendes tag
http://canadahun.com/forum/showthread.php?t=18718
Innen töltsd le a portfolio füzeteket, ingyenesen le tudod.
Ezek technikai elemzésről szólnak, nem árt, ha kicsit képben vagy amikor különböző támaszokról, meg ellenállásokról beszélnek.Kostolany-i könyvek:
http://hotfile.com/dl/17615679/b96e91f/Andr_Kostolany_-_Tzsdeszeminrium.pdf.html
http://doksi.hu/get.php?lid=11915
Doksi.hu-ra be kell regelni, de ingyen van.
Kezdőoldal és kategóriaként válaszd ki a Gazdasági ismeretek/tőzsde pontot
http://doksi.hu/doksik.php?order=subcat&fid=244
Na itt találsz mindent az alapoktól elkezdve.
Ezek után a pénzügyi ismereteid kb 100-szorosára nőnek a bnet-es tanácsadódéhoz képest.
-
pala13
csendes tag
válasz
Josefernando #5945 üzenetére
Ha esetleg lenne meg olyan könyv amit ajanlani tudnal azt megköszönnem.Most az elkövetkezendö 2 evet ugy tervezem,hogy utanaolvasnek a dolgoknak,es csak azutan kezdenek hozza az erdemi munkahoz,csak sajna en nem vegeztem közgazt,es nem tudom,milyen jellegü könyvekre kellene a hangsulyt fektetnem,hogy valoban legalabb egy picit kepben legyek...
-
pala13
csendes tag
válasz
Köszi szepen,mindjart megrendelem
!
-
_zozo
tag
válasz
„Egyértelműen a legjobb könyv amit a befektetésekről valaha is írtak!”- ezekkel a szavakkal méltatta Warren Buffet , a világ legnagyobb befektetési guruja tanárának és mentorának örök érvényű pénzügyi bibliáját.
-
pala13
csendes tag
Köszi zozo-ezekkel tisztaban vagyok,de meg mindig nem vagyok vele elörebb,hogy akkor mi alapjan probaljam meg a sajat kis szerencsetlensegemet managgelni
....
-
pala13
csendes tag
Köszi Josefernando
!Resen leszek
!!
-
Josefernando
csendes tag
válasz
Josefernando #5934 üzenetére
Félreérted:mindezt előre közölje!
-
pala13
csendes tag
Zozo-Igen svajcifrankos hitelem volt,hala Istennek most csaladi segitseggel visszatudtam fizetni es itt ert az elsö kellemetlenseg amikor a penzt amit elmeletileg ezekbe az alapokba a sajat lakas törlesztesemre fizettem be,es most kiakartam venni, ismertem fel,hogy ez nem megy....Kellemetlen volt,mert kellett volna nagyon az a 1,5 MFt ami abban van,es azota olvasgattam utana,mi is ez ami most nekem van,hat az elsö napokban nem voltam felhötelnül boldog.Majdnem visszavaltottam a "kedves brokerem" tanacsara-most nem jut eszembe hivatalosan,hogy hivjak ezt az eljarast,(arrol persze elfeljtett tajekoztatni,mi lett volna az elsö ket ev befizetesevel,ha nem hivom fel az ügyfelszolgalatot),azutan döntöttem ugy,hogy megprobalom akkor ezentul magamnak intezni,es fejleszteni magam ezen a területen,amihez nem sokat ertek-sajnos.Kicsit nehez lenne valoszinüleg az altalad emlitett elemzesek atküldesere megkerni,ugyanis amikor az eseti befizetesekröl beszelgettünk ezelött fel evvel megigerte,hogy küld egy szelvenyt amivel is ezt intezni tudom-na meg ez sem jött meg...-szeretnem teljesen függetleniteni megam töle,lehetöleg ugy,hogy belölem többet penzt ne lasson.Ezert kerdezem,hogy honnan lehet esetleg mashonnan az adott adatokat megszerezni.Azzal tisztaban vagyok,hogy az en felelössegem,ahhoz hozza vagyok szokva,hogy dönteseket hozzak es viseljem a következmenyeket,munkambol adodoan,csak azok kicsit sulyosabb döntesekröl szolnak,viszont abban a temaban jobban otthon vagyok
.
Az Altalad ajanlott alapokat sem ismerem sajnos,de mar kedvesebb voltal,mint az ügynököm a 4 ev alatt.A befektetes kezelön regisztaltam mar,most varom,hogy elesitsek,a befektetesek pedig ha nem kene a bünti penzt leszamolni akkor 1,2 MFt-t fizettem be es most 1,56Mft-nal jar,met az elsö ket ev jo volt.Köszönöm meg 1x!!
Szeltolo-Köszi,sokat segitesz,meg a google a baratod szlogent lehagytad,azzal is peldalozhattal volna esetleg,mar egy-ket orat eltöltöttem az olvasassal,de sajna ettöl meg nem lettem okosabb,ezert kerdezek...
-Josefernando-Pontosan erröl van szo,esetemben annyira nem lett volna bonyolult megkapni a hitelt,azert a 130 Ft-ert vartam volna szivesen akar egy fel napot is,ha elöbb közlik.A "tanacsadomnak" valszeg ha ezeket a kerdeseket felvetnem kb fogalma sem lenne,meg szeretnem kihagyni mostmar az egeszböl...Ezert batorkodom itt kivancsiskodni.Hatha vki hozzaertö legalabb utbaigazitast ad a szerencsetlen "nyomorultnak"...
-
_zozo
tag
válasz
Josefernando #5934 üzenetére
"Persze mindezt előre." - Nálatok!
Mivel a Bankbróker sikerdíjas, mindig utólag, a hitel jóváhagyását követően, de még a kiutalás előtt kéri a díjat. De ez le van írva az ügyfél által is aláírt szerződésben! -
Josefernando
csendes tag
Ha te meg tudod mondani, hogy hova forgasd a pénzed azokban az isten háta mögötti alapokban, hát akkor minden elismerésem. Ennyi erővel feltehetnéd a rulettra is.
Nem azt mondom, h rossz befektetés, de nekem ilyen vakon lövöldözésnek tűnik, még ha valamelyik bnet-es emberrel csinálod akkor is. A helyedben megkérdezném tőle, h melyek azok a vállalatok, amik jelentős hányadot képviselnek az követett indexekben és milyen növekedési potenciál van bennük és miért. Illetve van e olyan ami alul-árazott. Vagyis mondja már el, h mire alapozza a döntését, h vmiből tedd át másba. Országkockázat alakulása, politikai struktúra megváltozása?
-
Josefernando
csendes tag
válasz
Széltoló #5932 üzenetére
Ezzel még nem is lenne semmi bajom. Bejelenti az elején, h elintézünk neked mindent, meglesz a hitel, de cserébe perkálj 130-at. Persze mindezt előre. A fenti esetben ahogy nézem ez csak ilyen fekete leves volt.
Valójában ilyen elven kéne működnie az úgymond tanácsadásnak is, ahol az ügyfél látja, h miért fizet.
-
_zozo
tag
válasz
Széltoló #5932 üzenetére
Nemcsak a Bankbróker, hanem az összes hitelalkusz cég így működik, mivel másképp nem is működhet. Az is igaz, hogy a nagyok a piaci átlagnál kedvezőbb kondíciókat is ki tudnak harcolni, pl. alacsonyabb kezelési költség!
Itt is igaz, hogy az érdeklődőnek célszerű több alkusz cégtől is ajánlatot kérnie, és a számára kedvezőbbet kínálóval szerződnie. Az sem mindegy, hogy hányszor kell bemennie a bankba újabb és újabb papírokkal, vagy az alkusz cég munkatársa ismeri az adott bank szokásait, és ennek megfelelően már előre minden papírt bekér az ügyféltől, így neki tényleg csak a szerződést aláírni kell bemennie.Egyébként nem igazán értettem az eredeti hsz-ben, hogy a hitelfelvevő miért lepődött meg, mikor benyújtották neki a sikerdíjas számlát. Ismereteim szerint a Bankbrókernél mindig kötnek szerződést az ügyféllel, ami tartalmazza a feltételeket, így a sikerdíj nagyságát is. Amíg azt az ügyfél nem írja alá, addig érdemben nem foglalkoznak a hiteligényével.
-
_zozo
tag
Ismered a ProtAktív SL/SG alapokat?
Javaslom, a "sima" Kína és BRIC helyett válaszd a "védett" párjukat.
Az elmúlt évek egyik legjobban teljesítő alapja a Kredit volt!
Szerintem még most is érdemes beszállni.Az elmúlt 3 hónapban a Quantis alapok 20% közeli/feletti hozamot produkáltak!
Hogy mikor és hova szállj be vagy ki, egyes egyedülj te vagy jogosult dönteni!
A döntés joga és szabadsága a TIED! -
_zozo
tag
Svájci frankos a hiteled?
Jelenleg hogy áll a befektetésed?
Beregisztráltál már a Uniqa Befektetéskezelőn?A Quantis minden hónapban ad ki rövidtávú prognózist, amit a tanácsadóknak is megküld.
Kérdd meg a tiedet, hogy küldje át neked.Hitel: A Bankbróker alkusz cég, aki a közvetített hitelek után nem kap járulékot a bankoktól, így sikerdíjért dolgozik. általában a hitel összeg 3-5%-a. "Cserébe" megkeresik az ügyfél számára legkedvezőbb hitelt, előminősítik az ügyfelet, rajtuk keresztül sokkal gyorsabb a hitelbírálat. Ilyenkor a bankok "nem szoktak" felszámolni hitelbírálati ill. folyósítási költséget.
-
pala13
csendes tag
Sziasztok!Élmény Titeket olvasgatni,de tényleg
!Én is előadnám a történetemet,nálam az UL-t lakásvásárláshoz felvett svájci frank alapú hitelhez vetették fel,2 kedves fiatal jött elmagyarázta,hogy milyen jó ez nekem,meg majd az évi 300.000 Ft-om 10év alatt kidolgozza a 6M -t és akkor gyönyörűen ki lehet szállni,természetesen nekem is csak a 2 szép szememért tették ezt a szívességet,valamint mivel egyikük a hitellel foglalkozott csak "természetesen" semmi költség fejében,majd hitelfelvétel után kaptam Tőle egy 130.000 Ft-os hitelközbenjárói csekket,mire megkérdeztem mi ez és közölte,hogy a tisztelettdíja....Mivel úriember vagyok,meg köpni nyelni nem tudtam akkor,és még sokkal naivabb voltam mint mostanában kifizettem ezt a pénzt.Ezt a kis történetet csak azért meséltem el,hogy milyen típusú emberek dolgoznak ennél a cégnél.
Kérdésem viszont lenne,mivel az adott UL-es tanácsadót aki elméletileg rendszeresen keres engem(azóta még a cégnél van,megváltozott telefonszámát is alig sikerült kinyomozni-de legalább felveszi a telefont-tehát egy szót sem szólhatok-viszont a befektetésemmel kapcsolatban érdemben soha semmit nem mond-és amit mond sincs a valósággal köszönő viszonyban sem,ugyanis rászoktam,hogy amit mond utána megkérdezem az UNIQA ügyfélszolg.ot is,és legtöbbször nem támasztja alá-)szóval szeretném kikerülni és magamnak mozgatni a befektetésemet,hogy minnél kevesebbet bukjak/vagy a legjobbat hozzam ki belőle,nézőpont kérdése-Abszolút hozam,B-RICH és kínai részvényben van-ehhez honnan tudhatnék én hozzá nem értő hasznos információkhoz hozzájutni,hogy mikor mit kellene venni,vagy hova forgassam át a pénzemet?(20 évre vettem fel és 4 év ment le belőle) -
Josefernando
csendes tag
"Nos ugyan így egy jól kiválasztott, szakember kezelte unit-link befektetés, mind biztonság, mind a hozamok tekintetében mindent leköröz."
Ki az a jó szakember? Ha valaki köt ilyet, akkor mondjuk a Quantistól kap egy ilyet a rendszeres befizetéseiből levont 400-500 ezerből?
Mert ugye azt te sem gondolod, h az ügynök lenne a szakember (pl Agassino Noémie). Ezt te is beismerted, h a bnet-esek nem értenek a befektetésekhez.300-400e évente +1-2 millió az esetire. Azért gondolom nem ilyen az ügyfélkör 90%-a.
De ettől még levonásra kerül az évi 300-400e-ből is egy rahedli pénz, ami tulajdonképpen a másfél órás beszélgetés ára. És amit nem közölnek az ügyféllel.
Elférne ide is egy szabályozás, pl hogy ezeket a költségeket külön kelljen elszámolni az ügyfél felé, nem pedig rejtve a termékben.
A legoptimálisabb az időarányosan elosztott költségek lennének, ami 50%-ban függhetne a portfolió teljesítményétől is, ami legalább tényleg arra ösztönözné az ügynököt, h foglalkozzon az ügyfelével. Bár lehet, h az inkompetenciájával csak nagyobb kárt okozna.
-
_zozo
tag
válasz
Josefernando #5924 üzenetére
Látom, még mindig nem vagy tisztában az eseti befizetés szerepével és jelentőségével.
Egy minimálisnak mondható évi 300-400 Ft-os rendszeres díjú szerződésnél az eseti számlán minden évben elhelyezhetsz 1-2 millió Ft-ot, ami teljesen likvid és minimális költség terheli!
Komplexitásában kell vizsgálni a konstrukciót és nem egy-egy elemét kiemelni!A Unit link biztosítások olyanok mint a bor. A jól kezelt bor nagyon jó, a rosszul kezelt nagyon rossz. Nos ugyan így egy jól kiválasztott, szakember kezelte unit-link befektetés, mind biztonság, mind a hozamok tekintetében mindent leköröz. De egy amatőr módon kiválasztott, nem menedzselt unit link a létező legrosszabb befektetés.
-
_zozo
tag
válasz
Josefernando #5924 üzenetére
Látom, működik a pavlovi reflex!
-
_zozo
tag
válasz
Josefernando #5919 üzenetére
A legalapvetőbb törvény: a nyugdíjtőke két tényező – a befektetett pénz és a befektetési időtartam – függvénye, vagyis minél hosszabb ideig foroghat a pénz- és tőkepiacokon a befektetett pénzösszeg, annál nagyobb hozamra számíthatunk, vagy annál kisebb összeggel is elérhetjük a befektetési céljainkat. (A nyugdíjtőke felhalmozási szakaszában jegeljük a pénz likvid volta iránti igényünket. Ne akarjuk ma elkölteni azt, amiből húsz év múlva tervezünk költekezni.)
http://www.blogger42.com/aki-ad-magara-annak-van-pepepeje/
-
Széltoló
tag
válasz
Josefernando #5917 üzenetére
Mert ugye ha megmondaná, h mennyibe került a "tanácsadás", akkor azt kutya nem fizetné ki.
Nem biztos, hogy jó oldalról fogod meg. Ha az ügyfél hozamot realizálhatna, akkor lehet szívesen fizetne magas tanácsadási költséget is. Még mindig csak rendszeres befizetésben tudsz csak gondolkodni, holott...az első évben levont költségeket akkor kinek fizeti az ügyfél? Hát többek között az ügynöknek. Miért nem lehet ezt tisztességesen elmondani?
Ugye ezt a kérdést nem nekem szántad? Ettől függetlenül közelítsük meg két oldalról:
1.Lehetne és a véleményem szerint kellene is.
2.pszichológia: az ügyfél jelölt,ha meghallja, hogy rajta keresnek, akkor már nem is kell neki:-)Hiába mutogatod a százalékos eredményéket, mivel létezik olyan, kockázati felár, elvárt hozam, meg részvénykockázati prémiun, de ezek olyan dolgok, amiket itt felesleges magyarázni
Pedig tán mégis érdemes volna, hogy okuljunk. Ha valakinek kedve van hozzá, akkor számolgathat is, de ehhez kellene a segítséged.Vagyis egyoldalúan, mindenféle alátámasztás nélkül kerülnek a termékek értékesítésre, az alternatívák bemutatása nélkül (vagy azokat lefikázva, persze vmi vérgagyi magyarázattal
Ebben nagyrészt egyetértünk.Miért van tele az internet elégedetlen, megvezetett, félretájékoztatott bnet-ügyfelekkel?
Mert az ellenkezőjéről az emberek ritkán beszélnek. Az itteni topicon sem, pedig vannak üdítő kivételek, mely eredmények egyeseknek inkább sokkolók volnának:-)Emlékszel remélem agassino-ra, akit megvezetett a bnet-es 20 éves profi tőzsdés?
A nickre nem emlékszem, de az írásra igen. Ő volt, aki nevet is említett?Ezek vagytok.
Mh... Kár, hogy nem látod a fától az erdőt, de igazából az általánosítás is sértő...
Egyrészt kb. két éve semmi közöm nincs a bnethet, amit többször megjegyeztem már, másrészt meg nem gondolom, hogy a hozzászólásaim a fenti megjegyzést megérdemeltté tennék. -
_zozo
tag
válasz
Josefernando #5920 üzenetére
Igen emlékszem, de ha megerőlteted a memóriádat, akkor talán az is eszedbe jut, hogy már akkor elítéltem az eljárást.
Ugyanakkor azt is hozzáteszem, hogy az ügyfeleket semmi sem menti fel a saját felelőtlenségük alól. Minden ajánlat aláírásakor megkapják a szerződési feltételeket, tessék elolvasni és kérdezni! Gyakorlatilag kb. 60 napja van az ügyfélnek, hogy elálljon a szerződéstől, ha valamivel nem ért egyet!Természetesen ez nem menti fel a tanácsadót a korrekt tájékoztatás felelőssége alól.
Másrészről az ügyfelek "megvezetése" nem Bnetes sajátosság, gyakorlatilag az összes hasonló cégre jellemző. Ha nem hiszed, keress rá pl. az OVB topicra az Index fórumán.
Hogy miért fordul elő gyakrabban a Bnetnél? A méret miatt! A piac több mint a fele az övé, neki van a legnagyobb hálózata.
Természetesen az is igaz, hogy a tulajdonosok sokkal határozottabban és erélyesebben is felléphetnének ellene. -
Josefernando
csendes tag
válasz
Széltoló #5915 üzenetére
De ha már befektetés:
http://www.portfolio.hu/vallalatok/kulfoldi_alapok/151_millios_adozott_eredmennyel_zarta_2011-et_a_plotinus.161042.html
Remélem az úriembert nem kell bemutatnom. Aki részvényes, annak gyakorlatilag ő forgatja a pénzét ingyen. Mivel ha az eszközérték alá megy a részvényár, akkor a cég vásárol.
-
-
Josefernando
csendes tag
válasz
Széltoló #5915 üzenetére
Látom nem figyeltél arra amiről beszéltem.
A bnet ügynök az esetek többségében az UL-t mutatja be alternatívaként, mint megtakarítási lehetőséget, mivel fejlődő piacokba csak így tudja úgy befekteti ügyfele pénzét, h abból ő is lásson valamit.
Mert ugye ha megmondaná, h mennyibe került a "tanácsadás", akkor azt kutya nem fizetné ki.Itt az emberetek például:
"Végül csak nem kerülhetem meg a kérdést (úgyis rákérdeznének): mennyibe kerül? Mindenkinek ingyenes az első konzultáció: mindenki kockázat nélkül eldöntheti, hogy akar-e velünk együttműködni vagy sem. (Meg mi is, hogy tudunk-e…) Ezután két lehetőség van: Ha az ön pénzügyeit valamely szerződött partnerünk segítségével oldjuk meg akkor a továbbiakban is díjmentesek leszünk — ti. fizetnek bennünket a pénzintézetek. Ha ez nem lehetséges hosszútávú sikerdíjas szerződés alapján vagy óradíjban dolgozunk. Arra még senki sem panaszkodott, hogy túl drágák vagyunk…"
Miért kell azt hazudni, h díjmentesek??? az első évben levont költségeket akkor kinek fizeti az ügyfél? Hát többek között az ügynöknek. Miért nem lehet ezt tisztességesen elmondani?
Hiába mutogatod a százalékos eredményéket, mivel létezik olyan, kockázati felár, elvárt hozam, meg részvénykockázati prémiun, de ezek olyan dolgok, amiket itt felesleges magyarázni
Vagyis egyoldalúan, mindenféle alátámasztás nélkül kerülnek a termékek értékesítésre, az alternatívák bemutatása nélkül (vagy azokat lefikázva, persze vmi vérgagyi magyarázattal, lásd zozo videóit).
Nem is lenne ezzel bajom, ha így történne az értékesítés:
"én nennek meg ennek a cégnek az alkusza vagyok és ezután az ön első befizetéseiből ennyi meg ennyi üti a zsebemet"Ehelyett tudjuk mi megy. Miért van tele az internet elégedetlen, megvezetett, félretájékoztatott bnet-ügyfelekkel? Miért töröltették az index-en a bnet topicot?
Emlékszel remélem agassino-ra, akit megvezetett a bnet-es 20 éves profi tőzsdés? Írta nekem privátban, h felhívták és megfenyegették. Ezért töröltette a hozzászólást. Ezek vagytok. Egy jó nagy verés járna az ilyeneknek.
-
Széltoló
tag
Az Avivának és az Uniqának is az unicredit a bankja, de a nálam okosabbak azt mondják, hogy egy esetleges bedőlés sem gond. Ettől függetlenül, remélem nem következik be:-)
-
Széltoló
tag
válasz
Josefernando #5914 üzenetére
Igazad van! Nem kell mindenkinek vagy bárkinek Bnetes franc, de szeretnék alternatívákról olvasni. Nem megjátszhatókról, hanem általad megjátszottakról százalékos eredményekkel, mert míg ez nincs, addig ez csak levegőbe való pufogtatás a véleményem szerint...
-
_zozo
tag
válasz
Josefernando #5912 üzenetére
Miért? Szerinted lesz olyan állami nyugdíjad, amiből meg is fogsz tudni élni?
http://www.portfolio.hu/vallalatok/nyugdij/a_kormany_az_ev_kozepen_donthet_a_nyugdijrendszer_atalakitasarol.160987.html -
Josefernando
csendes tag
A videón sem történik más, csak a szokásos lemez, h nem lesz nyugdíj és ezért takarékoskodni kell.
Persze a bankbetét, meg egyéb dolog az mennyire szar, mivel ennél sokkal többet hoz más.De végre látnék már valami elfogadható bizonyítást, mondjuk egy kockázattal súlyozott diszkontált pénzáramlás számítást, amivel bizonyítaná, h valóban jobb. De nem.
-
_zozo
tag
válasz
Josefernando #5909 üzenetére
Akkor ajánlom őt a figyelmedbe:
"Elvégeztem a Perfektnél egy mérlegképes könyvelői tanfolyamot, meg a Szász Károly nevével fémjelzett, Közép-Európai Bankárképző iskola (most Nemzetközi Bankárképző Központ) tőzsde tanszakát. További marketing tanulmányokat is folytattam."
http://www.penzaramlas.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=12&Itemid=32
http://www.youtube.com/watch?v=yGYmxiwX7DM
-
Josefernando
csendes tag
"Ennek a tervezése szakembert kíván."
Ebben valóban igaza van. És ez az, amihez egyáltalán nem értetek. Csak eladni egy terméket jutalékért.
Ahogy már korábban beszéltük ennek a tevékenységnek úgy lenne értelme, ha odamennél valóban függetlenként és x 100e Ft-ért adnál neki tanácsokat vagy kezelnéd a pénzét. Erre mondjuk el is tudok képzelni egy több éves treasury vagy alapkezelői háttérrel rendelkező pénzügyi közgazdászt. De nem egy Bnet akadémiás óvónőt.
Befektetési termékekre épülő pénzügyi tervezést csak olyan végezzen, aki érti is, h miért is ezt ajánlja.
-
_zozo
tag
válasz
pomes01 #5906 üzenetére
Teljesen mindegy, mit mondott az ügyintéző, ami le van írva, az az érvényes.
A Nexist nem ismerem, az Aranyszárny feltételei között ezt találtam:7. A szerzõdõ felmondási lehetõsége, a szerzõdés megszüntetése, visszavásárlás
7.1. A biztosítást a szerzõdõ – a biztosított írásbeli hozzájárulásával – bármikor felmondhatja
Felmondás esetén:
– Amennyiben a felmondás idõpontjában a biztosításnak van visszavásárlási értéke a biztosító a biztosítás visszavásárlási táblázata szerint kifizeti a díjjal rendezett idõszakhoz tartozó aktuális visszavásárlási összeget.
– Amennyiben a felmondás idõpontjában a biztosításnak nincs visszavásárlási értéke, a szerzõdés kifizetés nélkül megszûnik.
Az így megszüntetett szerzõdés nem léptethetõ újból hatályba.
7.2. A biztosítás visszavásárlási táblázata a feltételek melléklete, a szerzõdés része.
A biztosítás visszavásárlási értéke a kezdeti és a felhalmozási befektetési egységekre számított visszavásárlási értékek összegének és a III.8.2. pontban leírt el nem számolt
terheléseknek a különbözete.
– A kezdeti befektetési egységek visszavásárlási értéke a kezdeti egységek aktuális értékének a visszavásárlási táblázatban feltüntetett arányok alapján számított – az
eltelt biztosítási évek számától függõ – része.
– A felhalmozási befektetési egységek visszavásárlási értéke azonos a felhalmozási egységek aktuális értékével.
7.3. A visszavásárolt befektetési egységek aktuális értékének meghatározása legkésõbb a szerzõdés megszüntetését kérelmezõ igénynek a biztosítóhoz történõ beérkezését követõ értékelési napon megállapított vételi áron történik.Kizártnak tartom, hogy szóban be lehetne jelenteni a visszavásárlást.
Erre külön nyomtatványa van a Generalinak. Ez szerepel benne:
"Alulírottak aláírásunkkal nyilatkozunk, hogy életbiztosítási szerződésünket a mai napon a visszavásárlási feltételek ismeretében felmondjuk. Nyilatkozunk, hogy a szerződés díjmentesítését nem kérjük!
Tudomásul vesszük, hogy a biztosító kockázatviselése a visszavásárlással megszűnik.
A visszavásárolt szerződés nem reaktiválható!
Ne felejtse el a bankjánál az inkasszómegbízást visszavonni!
Kérjük, hogy nyilatkozatához csatolja az utolsó érvényes kötvényétHa ezt a bejelentőlapot 16 óráig elfaxolja a 06-1-451-3857 számra, akkor visszavásárlási igényét a következő értékelési napra érvényes eszközalap árfolyamokon teljesítjük.
Figyelem! A biztosító csak a fenti módokon eljuttatott bejelentések végrehajtásáért vállal felelősséget. A szkennelt és e-mailben elküldött igényeket jogszabályi kötöttségek miatt nem tudjuk teljesíteni!
Ha kérdése van, hívja Személybiztosítási CallCenterünket a 06-40-200-250-es telefonszámon"Szerintem, mielőtt tovább túráztatod magad, keresd meg az ajánlatot amit aláírtál, és olvasd el, mi szerepel a szerződés feltételei között.
-
karosult
újonc
válasz
pomes01 #5906 üzenetére
sok sikert kivanok, nekem ugyan ez a problemem merult fel, csak nem nyilvanosan.
mar aznap, jottek elintezni az ugyet, panaszbejentes utan. (ugyancsak rogzitettem mindent)igy en is meg ok is elkerultek a nyilvanossagot.
UI: ugyan arrol az alapkezelorol van szo, valamint brokernetrol, nekem is eltunt a tanacsadom, voltam en is tobbszor, de amint lattak, hogy van kibe fektetni, nyomattak a hulyeseget. Amugy javaslom noname nickrol a hozzaszolast!
-
pomes01
csendes tag
válasz
pomes01 #5905 üzenetére
A biztositó jelezte, hogy milyen módon, és hogyan lehet bejelenteni a visszavásárlást.
Sőt, még azt is mondták, nem is kell faxolnom a hozzájárulást, keresni fognak.
(ne felejtsétek rözitették ők is)Na most, azóta sem kerstek, sőt, későbbi panaszom ügyében, hirtelen minden megváltozott minden.
(Pénzügyi intézménynél is dolgoztam, tudom hogy mennek a dolgok)
-
pomes01
csendes tag
igen
ők, is rögzitenek mindent, én is rögzitettem, ha nem találnák az sajátjukat.
Elmondom, hogy pszaf rendelet kotelezi öket a rögzitésre (30 napos panasz elbiralas miatt, utánna lehet pszaf bejelentest tenni, de előtte lehet kérni hivatalos állásfoglalást is, igy kikerülhetem a 30 napos biztositoi panasz biralatot), sőt, még egy tanut is végighallgatta. Személyesen, is csak másodmagammal megyek mióta pénzügyeim kezelését más végzi.
https://www.pszaf.hu/fogyasztoknak/panaszokrol/panaszkezeles_menete
hivatalosan:
http://www.magyarkozlony.hu/pdf/2066Ne nézzenek madárnak, ha végigmegy ez a dolog, és szabálytalanságok lesznek, blogot nyitok, hogy titeket is megkiméljelek, a kellemetlen szolgáltatóktól
A fenti közlemények, saját tapasztalat alapján mondom, melyről bizonyitékokat is tudok felmutatni, csak hogy elkerüljük, a multik tisztességtelen nyomását.
-
_zozo
tag
válasz
pomes01 #5902 üzenetére
Bocsi, de nem teljesen világos a sztori.
Szerintem felmondást, visszavásárlást nem telefonon kell bejelenteni, hanem írásban!Én is vásároltam vissza mostanában. Besétáltam a biztosító ügyfélszolgálatára, kitöltöttem a nyomtatványt, az ügyintéző lepecsételte, aláírta, lemásolta. A másolatot megkaptam. Azt is mondta, hogy a visszavásárlási árfolyam a bejelentés napjára érvényes vételi árfolyamon történik, amit pár nappal később határoznak meg, és kb. 15 nap múlva számíthatok a pénzre.
"számitottam, az ilyen félrevezetésre, ezért mindent rögzitettem," - ezt közölted az ügyintézővel is?
-
pomes01
csendes tag
Udv kedves brokernetesek,
Még december végén telefonon jeleztem az életbiztositási kötvényem visszavásárlását (Brokernet nexis, generali).
A telefonos bejelentésben jeleztem, hogy 2012. Január 1. érték nappal vásárolom vissza a kötvényemet. Banki hozzájárulást Január elején faxoltam el. Mivel visszavásárlás miatt, megszűnik az életbiztositásom, mely 2012. Január 1. volt a technikai dátum, további dijakat nem kell befizetnem. (kötvény tájékoztató szerint, én adom meg az érték napot, valamint a bejelentésben az ügyintéző december végén szintén jelezte, hogy január 1. érték napra, nem tud visszavásárlási értéket mondani)
Bejelentés óta eltelt legalább 6 munkanap, és nem keresett senki, újra felhívtam a generalit, és érdeklődtem,(szintén rögzítettem a beszélgetést) ott már hablatyoltak, hogy hát... így meg úgy... csak Január 5 érték nappal tudom visszavásárolni, valamint, érdekes módon, kötvényeim értéke exponenciálisan csökkent a bejelentés óta (fényképeket is csináltam róla, minden nap, december 29.óta)
Konkréten a visszavásárlás bejelentése Január 1. és a mai nap között kb 10% vesztettem!
Hogy is van ez?
(számitottam, az ilyen félrevezetésre, ezért mindent rögzitettem, kiváncsi lennék, mit szólna ehez a felügyelet, egyszerűen FELHÁBORITÓ)
-
_zozo
tag
válasz
Josefernando #5899 üzenetére
Cégek 7 pénzügyi főbűne – 7. Nincs kiszállási stratégiánk
Hatalmas különbség van a harmincas korosztály és a negyvenesek közt. A negyvenesek tudnak valamit, amit a harmincasok nem - azt hogy egyszer majd meghalnak. És ettől minden nagyon megváltozik.
Ugyan így mindenkinek tudnia kell, hogy a cégével való együttélésének is egyszer csak így-úgy vége lesz. És ezt a pontot, ahol majd az Ön és a cége útjai elvállnak elrontja, akkor mindent elrontott.
Hogyan fog ezt történni? Nézzünk egypár lehetőséget:
Eladja a céget. Lesz aki megveszi? Ki? Olyan állapotban van, hogy el lehet adni? Mit kell változtatni ahhoz, hogy eladható legyen? Mennyit fognak érte adnia? Hogy fogja ezt leadózni? Ebből a pénzből hogyan fog megélni?
Átadja a gyerekeinek. Szeretnék ezt a gyerekei? Tényleg? Nem Ön erőlteti rájuk? Elég jó képességűek, hogy képesek legyenek átvenni? El tudja őket tartani? És maga milyen módon akar a gyerekei vezette cégből megélni aztán?
Átadja egy kinevelt menedzsmentnek. Kik lesznek ezek? Hogyan fogja kontrolálni őket? Mi lesz ha ők otthagyják a céget? Mi lesz, ha valami nagy hülyeséget csinálnak és tönkreteszik a céget?
Felszámolja egy ponton a céget (vagy önhibáján kívül egyszer csak csődbe megy). Na és ekkor mit fog csinálni? Miből fog megélni ezek után? Lesz kedve újrakezdeni. Miből?
Ezek a variációk mindegyike jó lehet – ha valóban úgy valósul meg, mint ahogyan szeretnénk. Viszont egy dolgot nem szabad elfelejteni, erre fel kell készülni.Az életben két rossz hozzáállás lehetséges: egyrészt a jövőről minden szörnyűséget feltételezni, másrészt vakon bízni, hogy minden csak jól sülhet el. Mindkét véglet halál: az egyik a depresszió a másik a garantált pofára esés. A helyes utat Cromwell fogalmazta meg: ,,Bízz istenben, és tartsd szárazon a puskaport". Magyarul, legyünk optimisták, de csináljuk meg mindig szorgalmasan a házi feladatot és különösen figyeljünk arra, hogy legyenek mag a kiszállási terveink.
Bármilyen megoldást is választ, ezekért keményen meg kell dolgoznia. És akárhogy is dönt, de a végén eljön az a korszak, amikor úgy kell megélnie, hogy nem dolgozik már a pénzért. Erről nagypapám híres mondása jut eszembe: "Édes kisfiam, olyan nőt válassz feleségül, akivel jót lehet beszélgetni, mert eljön az idő, hogy mást már úgy sem tudtok csinálni!" Ezért minden vállalkozónak tervszerűen kell készülnie életének arra a korszakára, amikor tőkejövedelemből kell majd élnie. Mert azért azt mégsem gondolhatja senki sem komolyan, hogy minimálbérre bejelentve, majd a jelenlegi életszínvonalának megfelelő összegű nyugdíjat fog kapni az államtól...
Mindenkinek a saját vállalkozása mellett a vállalkozási tartalékalapját (népszerű nevén James Clavell után "leszarási pénzt") is fel kell építenie, amiből bármikor önmagában is munka nélkül is meg tud élni. Sajnos azt kell mondanom, bár mindenki számára nagyon vonzó ez az ötlet, sokan nem bírják rászánni magukat. Igazából egy cég által megtermelt nyereségnek három helyre kellene mennie:
A tulajdonosoknak felélni
Visszaforgatni a fejlesztésekre a cégbe
A hosszútávú tartalékalapba ("leszarási pénzbe")
Most a gond az, hogy az első kettő keményen követelődzik: A feleség új autóért nyaggat, a gyereknek játékkonzol kell, a főmérnök nyüstöl egy új gép miatt, és a munkások új kisteherautót akarnak.A leszarási pénz ügyében senki sem szólal fel, senki nem piszkálja az embert. Nagyon sokáig semmi gond sincs belőle, ha az nem épül fel. Kivéve a dolgok legvégét – ha csődbe megy a cég, vagy jobb esetben, amikor vissza akarunk végleg vonulni az egész bolondokházából. Akkor meg már késő.
Kiyosaki: Gazdag papa, szegény papa című abszolút alap könyvében mondja a Gazdag papa: "A szegények és a gazdagok közötti legnagyobb különbség az, hogy a szegények először másnak fizetnek és csak utána maguknak, a gazdagok viszont először maguknak és csak utána másoknak." Ebből a hármasból, ami igazán a mienk, az a harmadik, a tartalékalap. A magunknak kifizetett pénz csak átmegy rajtunk: kifizetjük a gépkocsi kereskedőknek, a benzinkutasnak, a boltnak, a közműszolgáltatóknak. A cégbe beruházott pénzt megeszi a cég. Az egyedüli dolog, amit a (jövőbeli) magunknak fizetünk, az a tartalékalap.
És itt van a dolog nyitja – és ez az, amit Kiyosaki remekül megfogalmaz: először mindig magunkat (a tartalék alapot) kell kifizetni – és utána mindenki mást. Ez minden gazdag ember titka.
Ezért a feladat kettős. Két dolognak kell teljesülnie: Egyrészt belátható idő alatt tervezhetően álljon össze a szükséges összeg. Ennek jellemző ideje 10-15-20 év. Másodszor is fel kell állítani egy szigorú szabályt a tartalékalap képzésére. Lényege, hogy meghatározzuk minden hónapban mennyit fogunk elrakni. Konkrét példák, amit láttam: A forgalom 2%-a. A nyereség 10%-a. A nyereség 2 millió feletti részének 30%-a.
Ennek a tervezése szakembert kíván. Hasonló a dolog ez a temetkezési vállalkozásokhoz: az ember nem gyakran rendezi meg maga a saját temetést, hanem szakemberre bízza. Ennek oka, hogy meghalni viszonylag ritkán halunk meg, viszont akkor már szeretnénk, ha ez színvonalasan lenne lezárva. Különösen fontos a szakember azért, mert ma már vannak olyan megoldások ahol az adózatlan jövedelmünkből költségként építhetjük fel a tartalékalapunkat – ekkor viszont nagyon figyelnünk kell az adószabályok és számviteli előírások betartására. Másrészt az sem mindegy menetközben, mennyit hoz a pénzünk, mennyire magát építi a tőke és mennyire kell mi magunknak építenünk.
Egy dolgot azonban el kell mondanom. A tartalékalap sokkal fontosabb, mint hogy csak ráhagyjuk valakire, még ha az a világ legjobb szakembere is. Egy kicsit meg kell tanulni, hogyan működik egy igazi befektetés, kicsit ismerkedni kell a trükkökkel. (Ez egyébként nagyon izgalmas. Nekem több mint egy tucat kollégám úgy került a szakmánkba, hogy vállalkozóként magának kezdte építeni a tartalékalapját, aztán rájött, hogy ez sokkal izgalmasabb és jobb üzlet, mint a saját vállalkozása...)
Az életre szóló pénzügyi tervezést és különösen a tartalékalap építését nem tudom eléggé hangsúlyozni. Legyen bármilyen sikeres és nagy vállalkozásuk, ha nem épül tervszerűen a tartalékalapjuk, akkor igazából csak egy jól megtervezett útjuk van a következő csődjük felé.
(Dr. Tóth András)
Te már felépítetted?
-
Széltoló
tag
válasz
Josefernando #5899 üzenetére
Pénzügyi vagy etikai tanácsot vársz?:-)
Nehezen összeegyeztethető szerintem, persze ezzel sokan nem akarnak egyetérteni, általában önös érdekből:-)Erre kéne nagyobb hangsúlyt fektetni, nem a arra, h miért nem adózik 2 kulccsal a brutto 350e fizetésű "gazdag".
Azért én ezzel is foglalkoznék, ha az igazságosság elvével dobálóznék, meg talán még anélkül is. -
Josefernando
csendes tag
Amivel ugye azért a biztosító és a bnet is jól jár az irgalmatlan jutalékok miatt.
Maga az elv pedig eléggé elítélendő. Tekintettel arra, h kiróvó-felosztó nyugdíjrendszerünk van, vagyis a jelenlegi befizetésekből finanszírozzuk a mostani nyugdíjakat. Vagyis ezen bevétel után nem fog fizetni adót, szja-t stb. Amit az alkalmazott nem tehet meg. Amikor viszont baj van és nyúzni kell az embereket, akkor tudjuk kikhez nyúlnak először.
Ez lenne a legfontosabb, az eféle kiskapukat bezárni, mivel ma Mo-n minden negyedik Ft nem adózik, vagyis évi 2500 milliárdnyi adó nem folyik be. Erre kéne nagyobb hangsúlyt fektetni, nem a arra, h miért nem adózik 2 kulccsal a brutto 350e fizetésű "gazdag".
Vagyis megmondom, h miként lehet céges vagyonból magánvagyon: úgy, h tisztességesen befizeti az adókat és járulékokat, ahogy azt az alkalmazotti réteg megteszi. És akkor talán nem az lenne, h 1,5 millióan adóznak csak tisztességesen, viszont ők a fizujuk felével. Pont az ilyenek miatt.
-
_zozo
tag
válasz
Josefernando #5897 üzenetére
Szerintem meg egyáltalán nem a "Szokásos nincsnyugdíjadezérttakarítsálmeg lemez", mivel nem az átlag magán emberhez, hanem a vállalkozó "állatfajhoz" szól, az ő lehetőségeit ismerteti, amivel céges pénzből magánvagyont tud felépíteni, ami akár nyugdíj célokat is szolgálhat.
-
_zozo
tag
válasz
Josefernando #5895 üzenetére
És tartalmilag?
-
_zozo
tag
Kollégáim rendszeresen tartanak előadásokat érdeklődőknek.
Szerintem ez volt az egyik legjobban sikerült:
http://www.youtube.com/watch?v=p1j5EvICsvoVégezetül BUÉK és nem utolsó sorban, Keressétek Magatokat Degeszre 2012-ben! http://kmdholding.com/hu4lyxb
-
schje
újonc
Van egy 2006-ban inditott quorumom éves dijjal,hitellel kombinalt.Most vegtorlesztunk,modosul a hitel.Szeretnem az eves dijakat megszuntetni,hogy mar a hitelhez nem kell.Ki tudja,hany ev utan mennyit kaphatok vissza,erdemes-e meg mondjuk pl. egy evet befizetnem.Anyagi helyzetem jelenleg annyira nem engedi.Brokernet kapcsolattartom szoren-szalan eltunt a szinrol,nem tudom megkerdezni.Koszi elore is.
-
"Képes vagy rá, ha úgy is gondolod." Buddha
-
Széltoló
tag
Valaki vett szerdán?
Holnap zárva lesz India. Én tegnap eladtam, de azt hiszem egy nappal korábban, mint kellett volna. -
Josefernando
csendes tag
Fenntartani még talán fenn tudnák, de értelme nem sok lenne, mivel látható mi lett az eredménye.
A másik oldal dolgait viszont nem tudom támogatni, az a társadalmi különbségek további növekedéséhez vezetne.
Annyi diplomást kell képezni és olyan területeken, amennyire szükség van. Ha valaki szeretne kommunikáció szakon végezni, akkor hajrá, 5 kiló/félév. Ha nincs pénz, akkor lehet mérnöknek menni, mivel arra van szükség. Ne képezzünk milliókért olyan embereket, akik nem fogják használni ezt a tudást.
A jelenlegi körülmények között szerintem a tervezett évi 30e államilag finanszírozott hely reális. -
_zozo
tag
válasz
Josefernando #5885 üzenetére
Én azzal sem értettem egyet, amikor Pokornyiék 2000 környékénm felgígították a felső oktatást, és kijelentették, hoghy Mo-on k ét réteg kaphat diplomát: a boldog és a boldogtalan! Úgy tűnik, mostanra látták bem, hoga nem tudják finanszíroznmi a rendszert!
-
Josefernando
csendes tag
Nem mindenki. Aki bejut a 30e állami helyre, az jól jár.
Remélem ennek a csökkentésnek az lesz az eredménye, h végre eltűnnek a nevenincs főiskolák, mivel már lassan tényleg mindenkinek diplomája van és ezáltal sokat veszített az értékéből.
Gondolj bele pl az SSC-kbe (shared service center, IBM, BP, Nokia, meg egy csomó cégnek van Bp-n). Egyszerű call center az egész, a nyelvet kell tudni, semmilyen egyéb kompetencia nem kell hozzá. Erre nálunk a diplomás réteg végzi és elhiszik, h igen, én egy nagy multi fontos láncszeme vagyok havi 145e nettóért...
Teljesen felesleges ezért állami transzfereket juttatni erre a területre, h egy multi arassa le a babérokat.
Otthon érettségivel is a 3x-os áron tudja elvégeztetni, itt meg diplomás emberek végzik bagóért.
Ha belegondolsz, ez is egyfajta kiszivattyúzása tőkének. -
_zozo
tag
válasz
Josefernando #5883 üzenetére
A jelenleg is egyetemisták a "régi" rendszerben maradnak, azaz vagy államilag támogatott vagy költségtérítéses. De akik májusban fognak érettségizni, azok megszívják, mint a torkosborz!
-
_zozo
tag
válasz
Josefernando #5880 üzenetére
Tudod mi a legdurvább?
Hogy az új szabályok már 2012. szept. 1-től érvényesek lesznek, de a költségek nem lesznek benne a hamarosan megjelenő felvételi tájékoztatóban?Mikor az 1. éves MSC-s fiam meghallotta mit terveznek, akkor az első megnyilvánulása ez volt: Ezek barmok: Ha most kellene felvételiznem -egyébként nem kellett neki, maximális pontszámmal (+2 nyelvvizsga+ 3 OKTV döntő) oda ment, ahova akart- akkor nem ide, hanem Bécsbe vagy Münchenbe mennék tanulni, az se kerülne többe, aztán leshetnének, mikor jövök vissza! Szerintem nem csak ő gondolkozik így! A legokosabb, legtalpraesettebb diákok már 18 éves korukban le fognak lépni!
-
Josefernando
csendes tag
Ez ma sem kerül sokkal kevesebbe.
Államilag finanszírozott képzés pedig ezentúl is lesz, max nem évi 50e, ami erős túlzás volt eddig is. El kell fogadni, h egyrészt felesleges is ennyit képezni, másrészt pedig az államnak sem éri meg finanszírozni, h aztán dolgozzon az SSC-ben, ahová mondjuk érettségi is elég lenne.
Lehetne emelni a követelmények színvonalán is, h a későbbi követelmények is tükrözzék a felvételi színvonalát. Vagyis arra a legjobb 30e főre kéne szabni. Aki meg nem került be, de van zséje, az próbálkozhat önköltségen.Kérdésedre válaszolva ekkora összeget nem tudtam volna finanszírozni, de nem azok közé tartoztam, akiket épphogy felvettek államira. Szóval emiatt nem kellett volna fizetnem.
A mai tizenévesek láthatnák végre, h a bulizós meg narkózós középiskolai évek után lehet majd menni utcát seperni. Vissza for térni a felsőoktatás rangja, ismét lesz egy kemény verseny a diákok között, mivel aki lemarad, annak nem lesz ott mindenféle gagyi iskola alternatívának.
Azt is támogatom, h vissza kelljen fizetni a költségeket, ha lelép külföldre az illető, mondjuk nem a fidesz tervezet alapján.
Én azt mondanám, h csak azután mehet következmények nélkül külföldre, miután szja formájában befolyt a kasszába a képzésének a költsége.Az orvosi fizetéseket is helyére kéne tenni, mondjuk arányosítanám az átlagfizetést az osztrákéhoz és ezen arány alapján kapnák az ottani fizetés hányadát.
Viszont: hálapénz elfogadása esetén diploma bevonása örökre és 2-6 év börtön.
Megnézném mit szólnának a ehhez a rózsadombi 50-es orvosok. -
_zozo
tag
válasz
Josefernando #5380 üzenetére
Tegnap hallottam a közgáz rektorát, szerinte BSC egy féléve kb. 200-300 ezer Ft, míg az MSC-é 400-500ezer Ft. AZ 5 év összesen minimum 5 milla! Ha most keznenéd, akkor tudnátok finanszírozni?
AZ ELTE programtevező informatikus szak ennek kb. a duplája lesz!
Ugye milyen szép jövő vár a mai tizenévesekre?!
-
Széltoló
tag
Sokáig keresgéltem, mert tudom ,hogy erről volt már itt egy rövid reagálás. Valaki nagyot röhögött azon, hogy a Bnetes mínuszos konstrukcióját carbon creditbe szerette volna átvinni a tanácsadója. Ezt a bizonyos tanácsadót meg is nevezte, melyre én válaszként mondtam, hogy ha ezt valamelyik Bnetes főnök olvassa, akkor jó eséllyel ki is fogja rúgni a megnevezett személyt.
Igen, valamikor idén nyáron ajánlották nekem is, de a háttérben van két kétes kimenetelű erősen kockázatos kis befektetésem, ezért egy harmadik hasonlóba már nem akartam pénzt tolni.
Éppen a héten kérdeztem meg, hogy áll a carbonos buli. Arra biztosan emlékszem, hogy az ismerősöm csak 3 milltől ajánlotta, de a pontos százalékos többletre már nem emlékszem, ám mintha úgy rémlene, hogy az éves 40%-ot nem éri el. Az említett másik két kockázatos játékom a BSH és a Quantumxxl. A quantumot jobbnak mondta. Én az utóbbit sem ajánlanám nyugodt lelkiismerettel senkinek... A BSH- ból lehet sohasem kapom vissza a pénzem. A quantum alfájáról már egyik ismerősöm hozamostól visszakapta és minden korrektül működött(a bétát még nem kapta meg). Quantumék hozama májustól mostanáig bő 20%, de 180 forint körül vettem a dollárt.Rengeteg "játékos" lehetőség van és ezek szerintem óriási kockázatot rejtenek... Voltam egy előadáson(a cég nevére nem emlékszem), ahol egy nagy közösséget hoztak össze, amely önmaga így egy reklám felület és erre építettek egy céget, aki a tőzsdén nem jegyzett "részvényeket" bocsájtott ki, amivel a tagok egymás között kereskedtek. Az árfolyamot havonta X százalékkal(emlékeim szerint legalább tízzel) "növelik". Elképzelheted, hogy tágult a szemem, amikor megértettem, hogy igazából saját maguk határozzák meg a cégük értékét előre lefektetett módon. Ez a kiszámíthatóság kéne nekem is
Üzlet vagy átverés?
MÉG üzlet, de minden hasonlóba csupán a BUKHATÓ pénz 10%-át raknám:-) -
_zozo
tag
Széltoló!
Hallottál már a Botanooról és a Carbon Credit kereskedésről?
Ha igen, mi a véleményed róluk?
Üzlet vagy átverés? -
_zozo
tag
válasz
Josefernando #5872 üzenetére
Gyakorlatilag az összes olyan cég, amely all-finanze szolgáltatást hírdet.
Házon belül maradva:
Biztosítás: Palladium
Hitel: BankBróker -
Széltoló
tag
válasz
Josefernando #5870 üzenetére
Csak párat ismerek közülük, de a tanácsadóik semmivel sem felkészültebbek, mint a Bnetesek,sőt.
-
_zozo
tag
válasz
Josefernando #5866 üzenetére
Milyen megoldásra gondolsz?
-
Széltoló
tag
válasz
Josefernando #5868 üzenetére
Igen, náluk is van, hisz ők szinte mindent forgalmaznak, amit a biztosító.
-
Széltoló
tag
válasz
Josefernando #5866 üzenetére
Szerintem mindegyik biztosítónál van céges konstrukció.Az avivánál a neve Corporate volt, de semmiben nem különbözött a többitől, így hátast nem kell tőle dobni. Az adózás zsonglőrködés a lényeg, de ehhez egyáltalán nem értek.
-
Széltoló
tag
1
Ez a kérdés számomra kaotikus. Az előzőekben is azért nem voltam megelégedve a saját válaszommal, mert a kérdéseket ebben a témában csak sejtettem:-)
Még mindig azt ajánlom, hogy nézd meg azt a bizonyos hsz-t, amit már említettem.Ettől függetlenül megpróbállak követni, mert a lejjebb lévő kérdések alapján ezt a kérdéskört egy idő után akár el is felejtheted:-)
Szóval: ha van egy évi 400 ezres rendszeresed, amely a hatodik befizetésed után az ötödik év betöltével aktuális értéken mutat kb 2.8 milliót(2.4millot toltál rá összesen), ám ugyanez visszavásárlásin ér 2.3 millió körül. Ha visszavásárolsz, akkor az utóbbi összeget kapod meg.
Ha akarod nem fizeted tovább(un.díjmentesítesz), akkor bent marad a 2.8 és azt ugyanúgy tudod kezelni.
Ha részlegesen visszavásárolsz(ebben az esetben a maximális összeget a biztosító határozza meg), abban az esetben ők visszavásárlási értéken kalkulálnak(az aktuális és visszavásárlási különbözetét már zsebre is vágták), ám a díjakat tovább kell fizetned.
Hogy a kérdésedet jó eséllyel érintsem is: visszavásárlás esetén az aktuális és visszavásárlási között fennálló 500 ezerből te nem kapsz semmit, ha 10 év előtt visszavásárolsz vagy részlegesen visszavásárolsz. Abból csak a 10 év után részesülhetsz.
Vannak konstrukciók, ahol visszavásárlási táblázatok vannak.Ott azt a százalékot kapod meg az aktuálisodból, ami az adott konstrukció visszavásárlási évéhez tartozik.Tehát a tábla megmutatja. Az én Prosperómhoz úgy tudom, hogy nem tartozott visszavásárlási táblázat.
2
A kezdeti egységed éppen abba az alapba kertül, amibe a felhalmozásit és ezt te határozod meg. Ők a kezdeti egységeket nem "veszik el" csak külön feltüntetik. Ha a 10 évet végig viszed, akkor kapsz belőle, ha nem akkor zsebre vágják az addigiakat.mi a garancia a biztosítónak, hogy ez a pénz fedezi e majd az ügyfélszerzési költséget (ügynök fizuja), mert ha mondjuk jön a krakk és ez a lóvé lecsúszik tizedére már nincs fedezet...
A biztostót ne félsd:-)
Ők nem forintban, hanem egységekben kalkulálnak és azok százalékát vonják el.
Minél jobb a hozamod, ők annál többet fognak elvonni és ez fordítva is így van.
3
Szerintem ez lehet a Te valódi utad és az első pontban is erre utaltam:-)
2009 május környékén jött az oldalra egy srác és kérdezősködni kezdett. 2010-ben a szakdolgozatának a címe: UL kezelés technikai elemzés alapján.:-)
4
ahol az árfolyamot betöltve lehet mozgóátlagokat meg egyéb technikai elemzési eszközöket használni és azt felhazsnálva befektetési döntést hozni...? Tehát az a kérdés leegyszerűsitve hogy van e az árfolyam adatok mellett technikai elemzéses eszközöket is berakni vagy csak az árfolyam aktuális alakulását látni... Ti használtok ilyesmit?
Amibroker-re lesz szűkséged, de már androidon is fut egy használható program: Candlestix néven.(ha valaki tud jobbat, akkor azt szívesen fogadnám) Az ami teljesen jó erre a célra, szerintem nem kell jobb, persze biztos van. A Candlestix-en india és az rts szinte használhatatlan, de Amerika, Kína,Brazília teljesen frankó.
Ezek után gondolom felém már nem kérdés, hogy használok-e ilyet!?:-) -
valsag
újonc
Sziasztok,
először is köszönöm a válaszokat
!
Még lenne egy két kérdés továbbvíve a gondolatmenetet...
Kérdeztétek, hogy van e a kötvényem, nekem nincsen de egyik rokonomnak igen! Brokernet-uniqás amit 2009 ősz elején kötött.1. Tehét a kezdet befektetési egységre mondjuk az 5. évben 40% (csak egy fiktiv példa, hasraütöttem) a visszavásárlási érték és a rendszeres befizetésem mondjuk évi 400 ezer, akkor az 5 évben visszavásárolni: 400ezer X 40% vagy 400ezer X vételi árfolyam X 40%?
2. Ha már a kezdeti bef egységeket nem különítik el, hanem mondjuk betolják egy általam kiválasztott részvénytúlsúlyos alapba, akkor mi a garancia a biztosítónak, hogy ez a pénz fedezi e majd az ügyfélszerzési költséget (ügynök fizuja), mert ha mondjuk jön a krakk és ez a lóvé lecsúszik tizedére már nincs fedezet... ez a része hogyan működik, tehát maga a háttere?
3. Sokat olvastam (főleg Tóth Andrásnál), de nem tartam hülyeségnek, hogy egyes technikai elemzéseket bevenni az árfolyamfigyelsébe és ez alapján meghozni az egység vásárlás és eladás döntéseket, gondolok itt arra pl. Mozgóátlagot figyelni hogy mikor keresztezi az árfolyamot? Vagy ezzel kapcsolatban egyéb 5let?
4. Ha megszerzem a biztosítótól a felhasználóm és jelszavam amivel nyomon tudom követni a befektetésem alakulását, létezik e ott vagy estleg máshol, vagy az a kérdés hogy hol lehet olyan felületet találni, ahol az árfolyamot betöltve lehet mozgóátlagokat meg egyéb technikai elemzési eszközöket használni és azt felhazsnálva befektetési döntést hozni...? Tehát az a kérdés leegyszerűsitve hogy van e az árfolyam adatok mellett technikai elemzéses eszközöket is berakni vagy csak az árfolyam aktuális alakulását látni... Ti használtok ilyesmit?
Sory, ha hülyén fogalmazok vagy ha baromságot kérdezek!
Segítségedeket előre is köszönöm! és nagy respekt!
-
_zozo
tag
Igaza van SZéltolónak, időnként kevred a fogalmakat.
Elsőként javaslom, olvasd át a szerződésed mellékletét, hol pontosan le vannak írva a fogalmak.Kezdetuie egységek: A kezdeti években (1-2 vagy 1-3) befizetett díjból vásárolt befektetési egységek.!
Felhalmozási egységek: A további években befizetett rendszeres díjból vásárolt bef. egységek.
Eseti egységek: Az eseti számlára befizetett díjakból vásárolt bef. egységek.
Adásvételi árrés: Minden új befizetés esetén a befizetett összeget eladási áron váltják át bef. egységekre. Visszaváltáskor vételi árfolyamon váltják vissz készpénzre! a két ár különbsége az adásvételi árrés. Általában 2-5% közötti érték. Az eseti számlán általában kisebb (2-3%, de van olyan konstrukció, ahol 0% volt), a rendszeresen magasabb (3-5%). Meglevő bef. egységek átváltása m indig vételiűárfioloyamon történi, egy minimális 2-3 ezrelék közötti átváltási díj feében. Erre szokták azt mondani, hogy az első pár átváltás ingyens, mert azokra a biztosító nem számol fel átváltási díjat. Ha arendszerwes díjat az eseti számláról egyenlíted ki, akkor a két átrrés különbözetét érvényesÍteni szokta a biztosító!Visszavásárlás!
A kezdeti bef. egységeket a vv. táblázat alapján váltkjál vissza. A felhalmozási és eseti egységek szinte mindig 100%-ban visszavásárolhatók!AZ adott napon aktuális visszavásárlási értékről a biztosító ügyfélszolgálat aad felvilágosítás, de gyakran az internetes felóületen is látható!Átváltás!
Kínából pénuzpiaciba nem most kell átszállni, hanem korábban kellett volna! Most már nem igazán indokolt, sőt csatlakozva SZéltoló korábbi hsz-éhez, szerintem is inkább bele kell tolni a lét és nem kivenni! -
Széltoló
tag
Szia!
Ezt a témát itt az oldalon már rongyosra tárgyaltuk. Én leginkább az aviva költségeit ismerem testközelből. Az újabb konstrukciókról általánosságban el lehet mondani, hogy olcsóbbak, mint a régiek. Éppen a napokban kerestem ki egy régi hozzászólásomat, melyben a rendszeres 350 ezres avivám mérlege látható bemásolva forintosan kimutatva.Keresd meg a 3953-as hsz-t.
1.
A fent említett avivás konstrukció esetén,két év a kezdeti költség.
Az én példámnál maradva be fizeted az adott évi díjadat, ők abból azonnal elvonnak 5%-ot (eladás- vásárlási árkülönbözet címén) Megérkezik az 5%-al csökkentett összeg és az általad meghatározott egységalapba-egységalapokba elhelyezik. A netes oldaladon lesz egy visszavásárlási és aktuális forintos állásod.
2.
hogy jelenleg hogy áll a befektetésem, akkor nyillván az első két évet ebben az esetben bele se kell számolnom!
A visszavásárlási a tied minden pillanatban.
Pár száz ezres rendszeres biztosítás esetén a második év után már a biztosításnak lesz visszavásárlási értéke, tehát nem veszik el a teljes összeg. Ugyanez egy 60 ezres avi light esetében nulla.)300 ezer aktuális alatt ezt nem is lehet visszavásárolni, de ez már egy másik téma)Tulajdonképpen azért kérdezem ezeket, hogy ha mondjuk az első 2 év a kezdeti egység rész és a 3. befizetésemet idén ősszel fizettem be, akkor ha meg akarom tudni, hogy mennyit ér a pénzem, honnan számoljak? az első befizetéstől vagy a 3.-tól?
Én nem számolgatnék, hanem kérnék egy netes hozzáférést és onnantól fogva láthatnám.3. Ha az első 3 év Kínában volt és még mindig abban van, szerinted érdeme átcsoportosítani pénzpiaciba? nehogy még többet essen? tudom h nem vagy látnok, de mi a véleményed?
Én ezt a játékot spekulatív gyakorlom, bár szerintem mindenki spekulál, aki alapokba fektet.
Ezeknél a konstrukcióknál az eseti számla lényegesen nagyobb buli, mint maga a főbiztosítást. Egyszerűen az utóbbin töredéke a költség.4. eladási és vételi árfolyam nyereség a biztosítónak minden eladásnál van? vagy mondjuk van évi 2 eladási tranzakció költségmentesen az ügyfélnek? (gondolok itt arra mint az eszközalap váltáskor ha jól tudom)
Fogalmak keverednek! A "friss" pénzed megérkezésekor a biztosítók szinte minden esetben vonnak költségeket, ez az un. eladás- vásárlási árkülönbözet.(vannak kivételek, de ezeket a többiek ismerik, én nem)
1-5% között változnak ezek a költségek, de ez nem összetévesztendő az áthelyezési költségekkel!!! Az áthelyezési költségeknek van egy minimum és maximum díja, ez kb. 300HUF és 5000HUF körüli szórást mutat. A kettő között százalékosan kalkulálják az elvonandó összeget. Gondolj csak egy valóban otrombán nagy összegre, melynek az áthelyezése még mindig csak 5ezer forint. A tőzsdével és a direkt alapok adás- vételével szemben ez az egyik előnye az UL-nek.(rengeteg hátránya mellett)Ha az első három pontodra esetleg nem is kaptál teljesen kielégítő választ, de legalább az utolsóra talán...:-) (az említett hozzászólás azért helyére teszi a kérdéseket)
Én már évek óta nem biztosítózom, ezért ezen a téren már nem frissítettek az ismereteim. -
valsag
újonc
Természetesen, akinek van véleménye, azt szívesen meghallgatnám
! Nagy segítség lenne! Köszönöm!
-
valsag
újonc
válasz
Széltoló #5856 üzenetére
Szia Széltolo,
Ha nem haragszol meg feltennék egy pár kérdést a termékkel kapcsolatban, bízok benne, hogy segítesz a kérdések megválaszolásában!
1. Az első 2 (vagy 3) év befizetéseiből képezik a kezdeti befektetési egységeket melyet elkülönítenek teljes mértékben a meghatározott fedezendő költségekre vagy ezekben az években már egy részét (ha igen mennyit?) már befektetik a felhalmozási egységekhez hasonlóan a kiválasztott portfolio szerint? vagy ez hogyan működik?
2. Ez a kérdés összefügg az első kérdéssel: A felhalmozási egységtől kerül konkrétan befektetésre (befektetési egységek vételére) sor? azért kérdezem, hogy ha vissza akarom nézni, hogy jelenleg hogy áll a befektetésem, akkor nyillván az első két évet ebben az esetben bele se kell számolnom!
Tulajdonképpen azért kérdezem ezeket, hogy ha mondjuk az első 2 év a kezdeti egység rész és a 3. befizetésemet idén ősszel fizettem be, akkor ha meg akarom tudni, hogy mennyit ér a pénzem, honnan számoljak? az első befizetéstől vagy a 3.-tól?
3. Ha az első 3 év Kínában volt és még mindig abban van, szerinted érdeme átcsoportosítani pénzpiaciba? nehogy még többet essen? tudom h nem vagy látnok, de mi a véleményed?
4. eladási és vételi árfolyam nyereség a biztosítónak minden eladásnál van? vagy mondjuk van évi 2 eladási tranzakció költségmentesen az ügyfélnek? (gondolok itt arra mint az eszközalap váltáskor ha jól tudom)
Köszönöm segítségedet előre is!
Üdv:
valsag -
Széltoló
tag
Szabad a vásár, kőteni-kőteni a pínzt:-))
-
_zozo
tag
válasz
Josefernando #5849 üzenetére
Igen, és szerintem szívesen látna Téged is!
-
Széltoló
tag
válasz
Josefernando #5851 üzenetére
Talán nem 99%, de legalább 80:-)
Én eddig is és ezután is az ügyfél saját kezelését ajánlom UL-ben és az alternatíváiban egyaránt, de a többség nem alkalmas erre.(tapasztalat)
Vagy magának kezeli az ügyfél vagy igyekszik nagyon jól választani a szamárvezetők közül.Kérdés, h kinek ér meg 1,5 órás beszélgetés mondjuk 500e Ft-ot.
Senkinek nem éri meg, akinek a pénzén bukni fognak és bárkinek megérheti, akinek gyarapítják:-)(az arányok persze fontosak)A jó tanácsadót érdemes levadászni a pancsert meg elkerülni.
Régebben írtam, hogy én milyen kritériumok alapján választanék, most is tartom.A legnagyobb broker házak is tudnak bődületesen óriásit bukni, de ilyen zakók közepette is vannak alkalmazottaik, akik valahogy kisebb mínusszal szállnak ki adott piaci mozgásokból.
Az irány és a stratégia megegyezik ugyan, de az a kevés szabad mozgás elég ahhoz, hogy folyamatosan a cég átlaga felett teljesítsenek. -
Josefernando
csendes tag
válasz
Széltoló #5850 üzenetére
Igen, de pont ennek a dolognak a hiánya generálta ezt a vitát.
Mert az azért lássuk be és ezt zozo is elismerte, h a bnet-es ügynök nem befektetési tanácsadó, 99%-a nincs tisztában a tőkepiaci folyamatokkal.
És az első években felszámított költségek gyakorlatilag annak a 1,5 órás beszélgetésnek a díja, amikor az ügynök eladta a terméket.
Gondolom ezek után senki nem várja el a pénzügyi analfabéta ügynöktől, h garázdálkodjon még tovább az ember pénzével. Vagyis marad az, hogy rakosgatja saját maga tovább.Ezen dilemmáztunk pár hsz-el feljebb, h gyakorlatilag teljesen ugyanazok a bef alapok elérhetőek minimális költséggel. Kérdés, h kinek ér meg 1,5 órás beszélgetés mondjuk 500e Ft-ot.
-
Széltoló
tag
Ezen azért érdemes hosszasabban is elidőzni:
Magyarországon nincs az iskolarendszerben pénzügyi oktatás, akkor mindig az az érzésem, hogy ennek jó oka van. Ugyanis ez igazából senkinek sem érdeke. Egy pénzügyileg iskolázatlan lakosságnak bármit el és be lehet adni. Egy eladósodott, állandó pénzügyi gondokkal küzdő ember nem lázadozik a munkahelyén, és nem megy tüntetni.Miért nem működnek a szakszervezetek?(azon kívül, hogy a vezetőik kilóra meg lettek véve)
Nincsenek tagok, mert alig van pár ember, aki ki bírná fél évig jövedelem nélkül, ha sztrájkra kerülne a sor. Az emberek örülnek, ha tudják fizetni a hitelüket, rezsijüket és kenyér van az asztalon. Ezek az emberek nem lesznek öntudatosak- rátartiak, mert egyszerűen nem tehetik meg azt.Josefernando 5849 re.(remélem látják az opok a nagy igyekezetem:-))
A fentiekkel kellene kezdeni és majd csak aztán rátérni arra, hogy kinek mi az olcsóbb.
Az emberek túlnyomó többsége úgy akar pénzt keresni a tőzsdén, hogy nem akar szenvedni rajta, de veszíteni egy százalékot sem hajlandó, ám ha mégis kénytelen, akkor azt csak más hülyesége miatt lehetett:-) Az átlagos KISbefektető soha nem hibázik, csak a piac nem követte az általa kijelölt irányokat:-) Egyszerűen kell a bűnbak... -
Josefernando
csendes tag
Leginkább olyan ismeretekre lenne szüksége az embereknek, amivel maguk is ki tudnák számítani, hogy mennyi is valójában az általa vásárolt befektetési termék költsége.
Ami után láthatná, hogy az a kb másfél órás porhintés az ügynökkel az tulajdonképpen mennyibe is fáj neki.
Ezután mérlegelni tudná, h ezt választja, vagy pedig maga kezeli tovább a pénzét.Te amúgy ennek a komának a csapatában vagy?
-
_zozo
tag
válasz
Josefernando #5823 üzenetére
Andrásnap erről is van egy jó ki s cikke!
Pénzügyek oktatása
Fejlett üldözési mániával rendelkezem – ami a pénzügyi szakmában elengedhetetlen. Ezért amikor szóba kerül, hogy Magyarországon nincs az iskolarendszerben pénzügyi oktatás, akkor mindig az az érzésem, hogy ennek jó oka van. Ugyanis ez igazából senkinek sem érdeke. Egy pénzügyileg iskolázatlan lakosságnak bármit el és be lehet adni. Egy eladósodott, állandó pénzügyi gondokkal küzdő ember nem lázadozik a munkahelyén, és nem megy tüntetni.
Ezért aztán az általános- és középiskolában rengeteg dolgot megtanulhatunk: Ady Endre minden szeretőjét, a mohácsi csata részleteit, a DNS mikroszerkezetét – ez ugyanis olyan dolog, amivel nap-nap után találkozunk. De pénzről semmit sem tanulnak a gyerekek – azzal úgy sem lesz dolguk az életben.
A valóságban az elmúlt 20 évben kétszer is nekirugaszkodtak, pályázatokat írtak ki – egészen jó tankönyvek is születtek: aztán nem lett a dologból semmi.
Nem véletlenül. Ugyanis először szembesülni kell a három kérdéssel: mit kellene tanítani, kinek és kit.
Kezdjük a mivel. Mit kellene tanítani? Erre eddig érdekes dolgok születtek a “népfelvilágosító” irodalom körében. Talán a legismertebb ilyen anyag a “Beni és Ani – A pénz világában” című alternatív tananyag, amiről az Index remek kritikát közölt, ezt viszont mindenképpen érdemes elolvasni. De népfelvilágosító munkát folytat a Magyar Nemzeti Bank és főként a PSZAF is. És ha végkép mindenre elszántak, (de tényleg!) megnézhetik mit kell tanulniuk pénzügyi alapismeretek néven a pedagógusoknak.
A magyar iskolarendszer kritikáját talán a legtalálóbban így fogalmazták meg: beviszlek a világ legnagyobb éttermébe és megetetem veled az étlapot. Ugyan így ki a búst érdekel az a rengeteg definíció, hogy mi a pénz és hasonlók? A fő kérdés hogy nekem miért nincs, és hogyan érhetné el, hogy legyen. Ha lemerül a mobilom, akkor egy konnektorra, meg töltőre van szükségem, nem egy atomerőműre, pláne egy elméleti fejtegetésre az Ohm törvényéről!
A saját véleményem szerint a pénzügyi alapismeretekben a következő dolgok a leglényegesebbek (és a saját oktatónapunkat is e szerint állítottuk össze):
A praktikus dolgok. Sajnos a szocializmusban szocializálódott szüleinktől ezt már nagyon kevesen tanulták meg: hogyan kell mérnünk a vagyonunkat, hogyan kell kontrollálni, és ha folyton ki akar folyni a pénz a kezünkből milyen módon lehet ezt megakadályozni. Aztán hogyan kell a pénzügyi biztonságot megteremteni. Mert az első dolog, hogy legyen pénzünk.
Pénzügyi tervezés. Az embernek egy élete van, és azt kell jól élnie – ezért kell pénzügyileg a fő céljait kitűzni és erre jó terveket készítenie. Egy pénzügyileg jó tervekkel rendelkező család élete folyamán 5-10x annyi elkölthető pénzzel rendelkezik, mint egy minden terv nélkül a világba bele élő…
Háttér ismeretek. Hogyan is működnek a pénzügyi világ dolgai, miként harap az infláció, hogyan lehet úrrá lenni rajta, milyen módon dolgoznak a befektetés típusok, hitelek.
Konkrét veszélyek és lehetőségek. És akkor most jön, hogy mi is van a piacon, mi mire való és hogyan kell használni.
Mi ezt tanítjuk – és szerintem ezt kellene tanítani.A gyakorlatban amit láttam, minden eddigi tananyag, ennek mindig csak egy kis (és egyben a gyakorlati élettől legtávolabb eső) részét boncolgatta, a definíciókat meg a termékeket. Nem fordul ki az ember kezéből mindegyik…
Ugye ha azt elvárnám, hogy az iskolákban vagy bárhol ilyeneket tanítsanak, meg kell kérdeznem, hogy ki tanítsa mindezt? A fenti tananyaggal felvértezett, diplomás minimálbéres pedagógus? A bankok népszerűsítő anyagai? A politikusaink, akiknek az átlagot meghaladó svájci frankos hitelei vannak? És itt azért elbizonytalanodom…
Aztán a következő kérdés a kinek. Gyerekeknek nagyon fontosak a praktikus ismeretek – de pénzügyi tervezést tanítani falra hányt borsó. A fiatalok sosem hiszik el, hogy egyszer megöregszenek. Igazából folyamatosan kell tanulni – mindig az életkornak, élethelyzetnek megfelelően. Ez nem olyan, mint a matek, a biológia vagy a töri – ha leérettségiztünk, nagyon-nagy valószínűséggel a 95%-ra sosem lesz szükségünk. A pénzügyek naponta vívott harc életünk végéig.
Ha jól megvakarom, kinek az érdeke, hogy egy jómódú, anyagilag független életet éljen, akkor egyetlen embert találok: saját magát. De gondolom, pont ezért olvassa a leveleimet… És elvárjuk következő oktatónapunkra.
http://www.tothandras.hu/blog/index/2011-11-04/penzugyek-oktatasa/
-
_zozo
tag
válasz
Josefernando #5826 üzenetére
Mondtam már, mielőtt aláírod, kérdd el az ajánlatot és nézd meg!
Alapfogalmak:
Kezdeti évek: 2 vagy 3.
Kezdeti egységek: A kezdeti évekrendszeres befizetéséből vásárolt bef. egységek. Kezdeti költség: Kezdetei egységek 6-8-10%-a 10-15-20 éven keresztül.
Felhalmozási egységek: a kezdeti éveket követő rendszeres befizetésekből vásárolt bef. egységek.
Eseti egységek: A rendszeres befizetésen felüli befizetésekből vásárolt bef. egységek.
A levonás végén a kezdeti egységeknek kb. 30-40%-a marad meg, amit felhalmozási egységekre váltanak át.
Nincs generális, minden konstrukcióra érvényes szabály.
Egyéb költség: Adésvételi árrés: rendszeres díjra:3-5% eseti díjra: 0-3%
Éves (ALAP)kezelési költség: 1,5-1,75%
Több alapkezelő már a vételiárfolyam meghatározásakor figyelembe veszi, külön nem számolják fel. Mások havonta arányosan számolják .
Adminisztrációs díj: 5000-6000 Ft/év -
Josefernando
csendes tag
válasz
Barna Tamás #5825 üzenetére
Minket inkább az első években felszámított költségek érdekelnének.
Én is készítettem egy ugyanilyet a KBC alapjaira:
1. évnél 1,5%-os hozamnál van egálban.
-
Barna Tamás
csendes tag
Sziasztok !
Múltkor szó volt, hogy mennyi a költsége egy UL -nek.
Csináltam egy excellt, ami figyelembe veszi a unit vételkori költséget és a kezdeti egységek elvonását is.A legalapabb, igazán nem olcsó Aviva Corporate -nál a következő a helyzet:
10. évnél 4,5%
11. évnél 3,9%
12. évnél 3,4%
13. évnél 2,9%
14. évnél 2,4%
15. évnél 2,1% átlagos éves hozamnál van egálban -
_zozo
tag
válasz
Josefernando #5821 üzenetére
Tertsál egyet!
-
_zozo
tag
válasz
halotticsók #5721 üzenetére
Remélem örülsz, hogy személyesen is meghallgathatod a Mestert és néhány tanítványát!
Észrevettük, hogy nagyon sokan csak azért jelentkeznek professzionális pénzügyi tanácsadó tanfolyamunkra, hogy a saját pénzügyeiket végre rendbe rakják.
Másrészt sokan zsörtölõdtek, akik különbözõ cégeknél foglalkozásszerûen pénzügyi tanácsadóként dolgoznak miért nem jöhetnek el az elõadásainkra. Most megengedtük nekik is �, mert kivételesen a mérete miatt kénytelenek vagyunk fizetõs konferenciát tartani.
Sokan annyit dolgoznak, hogy nincs idejük rendbeszedni a saját pénzügyeiket. Ne tegye�
Itt jelentkezhet: http://tothandras.website-pages.eu/page.php?pa=538e37ff-6b25-f1c5-95c4-4e96aee0abd7&sr= poRypA
Röviden a program:
Mi mindent szeretnénk átadni?
Elõször is azokat a praktikus ismereteket, amivel rendbe lehet szedni a napi pénzügyeinket:
� Milyen eszközökkel akadályozhatjuk meg a pénzeink elszivárgását?
� Mi az az eszköz ami sínen tart és elvezet bennünket ahhoz, hogy a vagyonunk folyamatosan nõjön?
� Mire kell gondolnunk, ha nem akarjuk, hogy minden váratlan esemény romba döntse az életünket?
� Hogyan kell lakást, gépkocsit venni, hogy késõbb ne bánjuk meg?Másodszor meg szeretnénk tanítani a pénzügyi tervezés alapjait. Egy jó pénzügyi terv elkészítése normálisan több százezer forintba kerül. Célunk, hogy mindenki kicsit belelásson hogyan is kell ezt csinálni � saját magának.
� Hogyan kell célokat kitûzni?
� Mi a különbség cél és terv közt?
� Milyen módon becsülhetõk meg életünk költségei?
� Hogyan számítható ki, hogy mihez mennyi kell?Harmadszor szeretnénk megmutatni mik azok az alapismeretek amik ahhoz kellenek, hogy megértsük miként mûködnek a pénzügyi konstrukciók.
� Miért mondják a kamatos kamatot a világ nyolcadik csodájának?
� Mik mûködnek az egyes befektetések hátterében?
� Minek mi és mennyi a kockázata?
� Hol vannak a rejtett költségek?
� Hogyan szegényít az adórendszer és hogyan gazdagít?
� Mik a tendenciák a világban és ezeket hogyan használhatjuk ki?
� Hogyan kezeljük a kockázatot?És végül egy nagy pénzügyi állatkerti bejárásra invitálunk mindenkit. Megnézzük mi is van a pénzügyi piacon és ezekrõl mit kell tudni. Hogyan gazdagíthatnak és hogyan dönthetnek anyagi végromlásba minket?
� Hogyan dolgoznak a szélhámosok?
� Mikor nem szabad beszállni egy befektetésbe?
� Minek mik az elõnyei és mik a hátrányai?
� Mibe fektessük pénzünket - aranyba, részvénybe, kötvénybe, bankbetétbe?
� Mi mire jó és ennek ellenére miért akarják ránk tukmálni?
� Mi a különbség egy banki alkalmazott, biztosítási üzletkötõ, és egy pénzügyi tanácsadó között?
� Megéri privát bankárt fogadni?
� Ki és mennyit keres rajtunk?Mi minden van ebben a konferenciában?
� Elõadások
� Jegyzet
� Uzsonna, kávé
� EbédTényleg, mennyit ér egy gondmentes élet?
Szinte bármilyen pénzügyi döntést hoz élete során, annak komoly, akár többmilliós ára is lehet. Gondoljunk csak az ingatlan adásvételre, megnövekedett hitel törlesztõrészletekre, vagy egy rosszul sikerült tõzsdei tranzakcióra. Gondolja át, mennyit érne Önnek egy olyan tudás, amivel a jövõbeni pénzügyi lépéseit megalapozottan tudná meghozni!
Ennek a konferenciának az ára: 29.800Ft + áfa
Sokba kerül a tudás? Gondolja meg mennyibe kerül a tudatlanság!
Itt jelentkezhet: http://tothandras.website-pages.eu/page.php?pa=538e37ff-6b25-f1c5-95c4-4e96aee0abd7&sr= poRypA
Szeretettel várom:
dr. Tóth András
pénzügyi tanácsadó
tothandras.hu -
törölt tag
Nem kellene összekeverni a fórumot a chattel! A kettő nem ugyan az.
A (Szerkesztés) gomb mint írtam öt percig elérhető. Öt perced van a hsz elküldése után azt megnyitni szerkesztésre. Az eredeti elküldési időtől számítva összesen 15 perced van a szerkesztettet elküldeni.
Meg kell fontolni a választ, mielőtt elküldöd. Ez nem chat, itt van időd válaszolni, nem sürget az idő.
Reagálni lehet, és kell is. De mi értelme van egy hsz-ra 2-3 vagy akár több alkalommal is válaszolni? Arra ne hivatkozz, hogy valami később jutott eszedbe. Ez csak azt jelenti, hogy elhamarkodottan, kapkodva válaszoltál. Szintén nem tudom mi értelme a saját hsz-aidra reagálni.
-
_zozo
tag
válasz
Josefernando #5810 üzenetére
A költségekkel kapcsolatban forduéj SZéltolóhoz, ő képben van!
Itt találsz költségtáblázatot is:
http://biztositasifeltetelek.hu/Uniqa/uniqa_0014.pdf
A választott futamidő függvényében 4-6%-ot bukhatsz!Zsiday és Tóth András nem ugyanabban a számban versenyeznek, így nem igazán összehasonlíthatók. Jvaslom inkább Sárándy Ákost a Quantis megalapítóját, vezetőjét, a Q-Select stratégia kidolgozóját.
Zsiday-t nem ismerem, a Plotoniusról indulásakor hallottam. -
_zozo
tag
válasz
Josefernando #5807 üzenetére
Nem feltétlenül, de az UL-es ingatlan alapok mögött forgalomképes ingatlanok voltak. A banki ingatlanalapok miatt kellett zárolni az összeset! És van egy olyan érzésem, hogy a magyar bankok az összes általuk menedzselt bef. alapnál kizárólag a saját érdekeiket nézik. A K&H ebből akár még ki is lóghat, mivel a KBC nem egy rossz nevű alapkezelő!
-
Josefernando
csendes tag
Mennyi ennek a költsége? Mondjuk 1 év után ki akarok szállni, tegyük fel, h a hozam 0%. A befektetett pénzem hány %-át kapom vissza?
Off:
dr Tóth András helyett:
http://www.zsiday.hu/bemutatkozas
Remélem ismered, van egy alapja a BÉT-en, Plotinus. A nyári zakóban is pluszos volt. Elég nagy koponya a csávó.
-
_zozo
tag
válasz
Josefernando #5804 üzenetére
3-5 éves időtávon egyértelműen a pucér bef.alap. De ha alapok közötti átváltás is szóba jöhet, akkor már az egyösszegű UL se rossz! A Uniqa-nak van olyan egyösszegű konstrukciója (MultiInvest Plusz???), amihez tartozik eseti számla is! Széltoló is illyennel nyomul. Szerintem számodra is ez lenne az ideális megoldás! Indítasz egyet minimál díjjal (300000FT???), a többit esetire teszed. De ez nem Bnetes, így én nem ajánlhatom, és nem is tőlem tudod.
A Signal Gyémántból is van egyösszegű, hasonló minimáldíjjal, de ott rosszabbak az alapok!
-
ragesz
csendes tag
kh.hu -> termékek és szolgáltatások -> k&h befektetési alapok -> jobb oldald klikk: kapcsolódó oldalak.
Én egyikhez sem értek sajnos, azt viszont látom, hogy ha valaki valamelyikről ferdít, elhallgat, akkor általában mások kijavítják.
Mivel 2009-ben még nem volt tbsz, így szerintem is le kell vonni az árfolyamnyereség adót. Vonjuk le az alap átváltásakor...Bár NYESZ mintha már lett volna, bár ekkor oda a k&h likviditási és kockázati előnyei, hiszen a nyesz is 20 év után babrálható (UL-t jellemzően nem 50+ -osoknak ajánlanak kötni, hanem fiatalabbaknak, illetve hát az ul-t 10 év után tekintjük felbonthatónak, ugye?).
-
_zozo
tag
válasz
Josefernando #5804 üzenetére
"Mivel ingatlan válság volt." - Ennél azért többet vártam tőled!
Milyen ingatlanokat tettek a bankok a saját ingatlanalapjukba? A saját székházukat és fiókhálózatukat, majd olcsón visszabérelték! Így az ingatlaniok nem hoztak megfelelő hozamot, ráadásul nem voltak forgalomképesek se!
-
Josefernando
csendes tag
Mivel ingatlan válság volt.
Miért nem ajánlott az UL 10 év alatt? Milyen kezdeti költségek teszik illikviddé a kezdeti időszakban?
Ha mondjuk fejlődő alapba szeretném tenni a pénzem és azért a likviditá nem elhanyagolható számomra, akkor melyiket javasolnád? K&H vagy UL?Miért pont 10 év? Ott az utolsó 5 év ugyanúgy teljesít, mint az AVIV-ád.
-
_zozo
tag
Ez a link miért nincs kinn a K&H alapkezelő nyitóoldalán?
A szimulációt természetesen úgy értettem, hogy az összes általam ismert költséget figyelembe veszem, mindkét oldalon! Én pl. úgy tudom, hogy az alapkezelő visszavásárláskor KÖTELES levonni az árfolyam nyereség adót!
-
ragesz
csendes tag
"Plusz pontot" érő feladat pedig egy pro és kontra felsorolás mindkét útról (k&h (ha már ez került szóba), és az UL). Akár mai UL konstrukciók is szolgálhatnak alapul, de akkor a k&h is naprakész legyen. Sőt, az lenne az igazi, ha láthatnánk, hogy az UL mennyit fejlődött 2009. nov. 1-je óta és a k&h befektetési alapok mennyit fejlődtek.
Szempontok (bár ezt nyilván nem szükséges felsorolni ezen a fórumon) pl. likviditás, kockázat, adózás, ügyintézői hozzáállás, extra szolgáltatások (pl. automatikus árfolyam figyelő...), stb.
Én egy ilyet is szívesen látnék, ahelyett, hogy hónapok, évek óta "ütik" egymást hozzászólás-tömkelegekkel a fórumon lévő kedves fórumozók.
1000 köszönet ezért is!
ui: a feladat nyitott, bárkitől szívesen olvasnék választ.
-
ragesz
csendes tag
Sziasztok!
(khmmm) k&h hozamszámláló
Nem rejtenek el semmit! Miért tennék? (mindenki magából indul ki!?!)
(persze nem olyan csili-vili, mint mondjuk a szíí-áj-dzsíííííí)Szimulációhoz: 2009. nov. 1-én volt 3 millió ft k&h alapokra
És 2009. nov. 1-én volt 3 millió ft UL-re.Hasonló portfólió megosztás mellett (tehát ha induláskor pl. 50-50%-ban ázsiát és feltörekvőt vettem a k&h-ban, akkor UL-ben is hasonlót) ma melyik befektetésem hol áll? Erre nagyon kíváncsi vagyok (mindkét oldalról).
A szimuláció lehetőleg ne annyi legyen, hogy 2009. nov. 1-én beraktam k&h ázsia alapba, mára hozott x%-ot, hanem a költségeket, adókat is bele kellene venni, hiszen így lenne (valódi) szimuláció (egyébként csak ügynök duma). UL-nél szintén: megnézni, hogy 2009-ben milyen UL-t ajánlottatok, annak milyen kötségei voltak (minden költség!), stb. Amit szívesen látnék: mennyit ért a befektetésem 2010. nov. 2-án (vagy dec. 1-én), és 2011-ben szintén. 2012+ -ra pedig jöhet a (megtévesztő) ügynök duma (a 11% átlag hozamról).Köszönöm!!
Aktív témák
Hirdetés
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Kingston KC2000 500GB M.2 PCIe (SKC2000M8/500G)
- Nagyon különleges Lenovo laptop!! (i7, HD4600 + Nvidia GT755M + GT755M, SSD, cserélhető VGA, SLI!!)
- Videokártya Hűtés Segéd 92 - 120 mm Ventikhez / 3070 3080 3090 4070 4080 4090 Ti Super / AMD-hez is!
- 9700x februári vásárlás,foxpost az árban
- Gran Turismo 7 - PS4
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest