Hirdetés

Aktív témák

• valsag

újonc

Sziasztok,

először is köszönöm a válaszokat :)!

Még lenne egy két kérdés továbbvíve a gondolatmenetet...:)
    Kérdeztétek, hogy van e a kötvényem, nekem nincsen de egyik rokonomnak igen! Brokernet-uniqás amit 2009 ősz elején kötött.

1. Tehét a kezdet befektetési egységre mondjuk az 5. évben 40% (csak egy fiktiv példa, hasraütöttem) a visszavásárlási érték és a rendszeres befizetésem mondjuk évi 400 ezer, akkor az 5 évben visszavásárolni: 400ezer X 40% vagy 400ezer X vételi árfolyam X 40%?

2. Ha már a kezdeti bef egységeket nem különítik el, hanem mondjuk betolják egy általam kiválasztott részvénytúlsúlyos alapba, akkor mi a garancia a biztosítónak, hogy ez a pénz fedezi e majd az ügyfélszerzési költséget (ügynök fizuja), mert ha mondjuk jön a krakk és ez a lóvé lecsúszik tizedére már nincs fedezet... ez a része hogyan működik, tehát maga a háttere?

3. Sokat olvastam (főleg Tóth Andrásnál), de nem tartam hülyeségnek, hogy egyes technikai elemzéseket bevenni az árfolyamfigyelsébe és ez alapján meghozni az egység vásárlás és eladás döntéseket, gondolok itt arra pl. Mozgóátlagot figyelni hogy mikor keresztezi az árfolyamot? Vagy ezzel kapcsolatban egyéb 5let?

4. Ha megszerzem a biztosítótól a felhasználóm és jelszavam amivel nyomon tudom követni a befektetésem alakulását, létezik e ott vagy estleg máshol, vagy az a kérdés hogy hol lehet olyan felületet találni, ahol az árfolyamot betöltve lehet mozgóátlagokat meg egyéb technikai elemzési eszközöket használni és azt felhazsnálva befektetési döntést hozni...? Tehát az a kérdés leegyszerűsitve hogy van e az árfolyam adatok mellett technikai elemzéses eszközöket is berakni vagy csak az árfolyam aktuális alakulását látni... Ti használtok ilyesmit?

Sory, ha hülyén fogalmazok vagy ha baromságot kérdezek!

Segítségedeket előre is köszönöm! és nagy respekt!

Aktív témák