- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Steam Deck
- Hobby elektronika
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
TMKKK
csendes tag
válasz
Lami66 #11827 üzenetére
Kicsit akkor bővebben erről a kis tesztelésről.
JBL Charge 5 vs Anker Soundcore Motion+
A saját hangszórómat már ismerem (Anker Soundcore Motion+) kb. ilyen 40-50% hangerőn hallgatva a jobb minőségű zenéknél számomra olyan kellemes basszust és magas hangokat ad, hogy a mai napig mindig meglepődök rajta. Itt is hangsúlyoznám hogy a saját beállításomat használom hozzá. A Charge 5-nél kíváncsi voltam, hogy kb. hasonló hangerőn megvan-e ugyan ez, ugyan annál a zenénél amit jól ismerek és tudom, hogy szépen szól vele a hangszóró. Nem tartom magam szakértőnek, és elfogultnak sem, mert számítottam rá hogy egy 2021-es 2.5x annyiba kerülő hangszóró azért verni fogja a sajátomat.
A zene elindítását követően már ott hallottam hogy igen szépen szól a Charge 5 viszont a basszus részhez érve egyáltalán nem hozta azt amire számítottam. Itt nem azt kell gondolni hogy fú de rossz volt, csak egyszerűen többet vártam tőle. A magas hangok szépen jönnek belőle és összességébe azért megkapja az ember a JBL minőséget. Más zenéknél, mikor egyszerre lett elindítva a két hangszóró akkor picit az én fülem a sajátomat hozta ki nyertesnek de ahány ember annyi vélemény. A Charge 5 újdonsült tulajdonosa is elismerte, hogy igen szépen teljesít az Anker, basszusban jobb is picit, de összességében maradtunk egy döntetlenben.
Az árra visszatérve Anker Soundcore Motion+ (25 ezer forint, mikor én vásároltam) - JBL Charge 5 (65 ezer ft)
Max hangerőre kb. ugyan azt tudja a kettő a JBL valószínűleg üzemidőre többet fog tudni mivel nagyobb az akkumlátora. Az Anker hangszóróra itt találtam rá a fórumot olvasgatva, azóta is áldom a napot
Mióta megvan a hangszóró azóta 2 barátom is rendelt belőle szerencsére még az vámolós, adózós időszak előtt.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Lami66 #11827 üzenetére
" ... korrekt összehasonlítás ... " - pedig az.
A JBL DSP-jében már eleve van egy beállított hangszín, amivel kapcsolatban tutira kijelenthetjük, hogy nem flat. Ezzel szemben az Anker / Soundcore termékeiben nem csak az az 1 nyamvadt hangszín van, amit a gyártó jónak talált, hanem gyakorlatilag végtelen számú, mert lehetőséget adnak a felhasználónak a hangzás befolyásolására. ÉS - ezt nem lehet eleget hangsúlyozni - a beállított értékek letárolódnak a hangszóróban, így ha másik eszközről használod, akkor pont ugyanúgy fog szólni. Ezt az EQ-zott JBL ugye nem tudja ...
Ja, hogy utóbbira nincs lehetőség a JBL cuccaiban, így "értő" kezekben egy Anker / Soundcore cucc akár jobban is tud szólni? Én kérek elnézést, de ez van.
Egyébként pedig a másik gond, hogy ha egy a DSP-vel már "előhangolt" zenét tovább EQ-zól, annak könnyen torzítás lesz a vége. Ha az egyik számnál nem, akkor majd a másiknál. -
carl18
addikt
válasz
Lami66 #11827 üzenetére
Az Anker mellé jár a szoftver amivel lehet az EQ hangolni, és elmenteni meg is tartja a beállításokat. Meg ősszintén a JBL sokkal drágább, fizikailag méretileg egy kategória. Én így nem is tartom lehetetlennek hogy a Motion+ "zeneibb" élményt tud varázsolni.
Főleg azok után hongy hány ember vásárolta elégedetten.
Meg hát ott az ár is, a Motion+ általánoságban nem kicsivel olcsóbb.
Az a baj hogy 35E forintért se biztos olyan jó vétel a Charge 5, mert már van ennyiért Motion Boom is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Horizon Forbidden West
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xbox Series X|S
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Steam Deck
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- új, bontatlan, iPhone 16E gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 16" 2019, Gray i9 64GB RAM 1TB SSD Radeon Pro 5500M
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 16" 2019, Gray i9 64GB RAM 2TB SSD Radeon Pro 5600M 8GB
- MacBook Pro 14" M1 MAX - 32GB / 1TB (2021) - 1 év garancia
- MSI RTX 4070 SUPER 12GB GAMING X SLIM WHITE - 20 hónap garancia
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest