Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cocka

    veterán

    válasz syrus1006 #13151 üzenetére

    Igen, de nem filmmel, hanem könyvvel. Azt nem tudom, hogy csak könyvvel van-e így vagy mindennel, de az volt a szöveg a postától, hogy mindenre megy a 27% áfa, ami könyveknél azért elég necces, hogy amúgy Magyarországon vásárolt könyv áfája 5%, de azért ha vámon keresztül jön akkor a vámkezelési díjon még arra IS meg a postaköltségre IS +27% áfa. Vicc. Gondolom pont ezért van az egész megkerülve.

    Az viszont holtbiztos, hogy bármit rendelsz az Amazonról, ők előre kifizettetik a magyar ÁFÁ-t. Következésképp a vámhivatal már semmilyen áfát nem követelhet pluszban, filmek meg gondolom úgy is vámmentesek.. most nincs kedvem átnézni a kb. 1000 oldalas kombinált nomenklatúrájukat, de 150 euró alatt amúgy sincs vámtétel. De ha mégis postán keresztül jönne, akkor max. vámkezelési díjat fizettethetnek összegtől függően.

    Ja még azt kihagytam, hogy nálam az is para volt, hogy EU-n kívülről jött (britektől) és már vámunió sincs. Szóval EU-n belül nyilván alapból nincs vám 150 euró felett sem. De mivel ágyúval lőttek verébre az eu-s rendelések is nyilván visszaszorultak, mert kedves posta a vámkezelési díjat minden tételnél felszámolná plusz az áfát is. És ha 27%-ért tartja a markát az csakis azért lehet, mert nyerészkedni akar, mert akkor feltehetően a magyar állam szerint minden EU-s webáruház IS nettó árakat ír ki, ami nyilvánvaló hazugság, mert az Amazonon kívül még soha nem láttam más webáruházban, hogy a kiírt árból levonták volna a külföldi áfát és hozzáadták volna a magyart a külföldi helyett... vagy ahogy az állam feltételezi úgy hagyták volna nettóban.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák