Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ignorant

    senior tag

    válasz Penge_4 #2074 üzenetére

    viszont a kockázati része azért nem egészen így van.

    Szerintem felre ertettel, nem csak a spekulansokra vagy banyaszokra gondoltam, hanem mindenkire aki annak ellenere, hogy fiatal tech, nem sajnalt idot es penzt aldozni arra hogy bitcoin alapu szolgaltatasokat krealjon vagy meglevo uzleteben implementalja, ezek adnak erteket igazan a protocolnak.

    Ne feledjuk, hogy ha nem lenne gyakorlati haszna mar reg eltunt volna a sullyezsztoben, mint a tulipan mania, vagy sok mas hasonlo dolog.

    Bar ezt mondhatod olyannak, aki meg mindig csak spekulaciot lat az egeszben...

    Ugyanis rohadt nehéz Bitcoinhoz jutni, kis mennyiségben meg a tranzakciós díjak miatt még nehezebb. Lásd fsb1000 hozzászólását is, amiben 10 USD-ért akart Bitcoint venni.

    Ez magyarorszagra meg mas (fejletlen) orszagra igaz. Ha jobb helyen laksz, konnyu hozzajutni es eladni is. Tovabba, 4 ev alatt nem kell csodat varni, az emberek tobbsege meg mindig nem hallott rola / fogalma sincs hogy mi ez.

    Szóval szinte adja magát, hogy azoknak kedvez ez az egész, akik nagy tételben vásárolnak és minden lehetőségük (dombornyomott Mastercard vagy Visa és egyebek) meg is van hozzá, hogy ezt megtegyék.

    Attol fugg, megint hogy mire hasznalod (utility vagy spekulacio). Ahhoz, hogy konnyen tudj bitcoin-t venni, kell egy jo bankszamla, semmi mas.

    VISA/Mastercard-nak bitcoin hatekony vasarlasahoz koze sincs, a kartyak ugyebar POS-hez lettek kitalalva, nem is tudok olyan ceget aki ilyen szolgaltatast ajanlana most. (ne feledjuk ezek is megfordithato payment modok)

    Az érdeklődők többsége éppen azért hisz benne, mert a jelenlegi rendszernek nem haszonélvezője.

    A jelenlegi rendszernek nagyon kevesek a haszonelvezoi, ez a legnagyobb problemaja. Az hogy sok penzed van, nem azt jelenti, hogy minden gondtalan es a rendszer felett allsz. Ugyan ugy ala vagy rendelve a penzugyi rendszerek iranyitoinak es szeszelyeinek mint az utolso hitelrabszolgasagban elo paraszt, kulonbseg az hogy nem naprol napra elsz, a tobb penz miatt nagyobb a mozgastered, de ugyanugy kiszolgaltatott vagy.

    Azt erzem, hogy szemugyre vetted, h mi tortent eddig a bitcoinnal ar tekinteteben, es ugy erzed hogy lemaradtal a nagy lehetosegrol.

    Szerintem, ahogy egyre nepszerubb lesz, ugy egyre tobb lehetoseg nyilik meg (es ehhez nem feltetlenul kellenek milliok hogy nagyot alkoss). Kerdes, hogy meg tudod-e latni (vagy akarod-e egyaltalan), kihasznalni ezeket idoben (spekulacio, banyaszat, vagy szolgaltasok / kereskedelem teren).

Új hozzászólás Aktív témák