Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Penge_4

    veterán

    válasz ignorant #2073 üzenetére

    "Akik gazdagok lettek, szerintem nagyon is megerdemlik, nagyon nagy kockazatot vallaltak."

    Megérdemlik, ebben egyetértek, viszont a kockázati része azért nem egészen így van. Vesd össze például a teljesen önkéntes BOINC projektekkel, amikre szintén rengetegen felajánlják a számítási kapacitásukat. Ugyanúgy áram, csak azzal nem keresnek pénzt.

    Szóval fogalmazzunk inkább úgy, hogy 50% kockázat (elvégre legyinthettek is volna rá, hogy "Á, úgyse lesz belőle semmi.") 50% pedig "jókor jó helyen" effektus. Mert én ha hallottam volna róla idejében, tuti elkezdtem volna CPU-val bányászni, amikor még lehetett. És szerintem sokan vannak így. Még akár rá is akadhattam volna, mert mikor hallottam a BOINC-ról keresgéltem Google-val "grid computing for money" és mindenfélére, de nem nem dobott ki semmilyen Bitcoinnal kapcsolatosat.

    Ugyanis tetszett az ötlet, hogy úgyis megy a gépem, akkor csináljon valami hasznosat. Maximum a teljesítménynövekedés miatt többet fogyasztana, de termelne cserébe valami kis pénzt, még ha csak az áramköltséget is hozza vissza.

    "Azt mondani, hogy csak spekulansokbol all a piac egy hatalmas ostobasag, szuklatokorusegre vall."

    A piac nagy része jelenleg spekulánsokból áll. Az arányok attól függenek, hogy a bányászok mennyit halmoztak fel, amit nem adtak el és nem vesztettek el.

    Ugyanis rohadt nehéz Bitcoinhoz jutni, kis mennyiségben meg a tranzakciós díjak miatt még nehezebb. Lásd fsb1000 hozzászólását is, amiben 10 USD-ért akart Bitcoint venni.

    Szóval szinte adja magát, hogy azoknak kedvez ez az egész, akik nagy tételben vásárolnak és minden lehetőségük (dombornyomott Mastercard vagy Visa és egyebek) meg is van hozzá, hogy ezt megtegyék. Ezek pedig a tőkével rendelkező spekulánsok. És csak nagyon kis százalékukat teszik ki olyanok, akik hisznek benne és szintén rendelkeznek mellette tőkével is, mint Rick Falkvinge.

    Ugyanis ez is adja magát: Az érdeklődők többsége éppen azért hisz benne, mert a jelenlegi rendszernek nem haszonélvezője. A jelenlegi rendszer haszonélvezőinek valóban kockázatos vállalkozás lenne, ugyanis ők jól élnek, amíg ez össze nem omlik. Az ilyenek többsége pedig (főleg ha munkakörénél foglalkozik piaci elemzésekkel és hasonlókkal) inkább élvezi a pénzét és tudomást sem vesz underground kezdeményezésekről. Ha pedig piaci elemzésekkel foglalkozik akkor ugyancsak előfordulhat, hogy betonagyú közgazdász, aki vallási áhítattal tekint egykori egyetemi professzoraira és hasonszőrűek által írott könyveire és ha ők azt mondták/azokban azt írták, hogy a kriptopénz hülyeség, akkor az bizony isteni kinyilatkoztatással egyenértékű.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák