Hirdetés
- A '90-es évek jutnak az eszünkbe az ATK készülő egeréről
- Huszadik születésnapjára eléggé megváltozott az Antec nagytornya
- Még a saját szövetségeseivel szemben is fegyverként használná az AI-t az USA
- Mégis meglepi egy új GeForce-szal a rajongókat az NVIDIA?
- Lassan 2027-re is elfogy a TSMC 2 nm-es gyártókapacitása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Meghozta az első, memórapánikból eredő áremelését az NVIDIA
- iPad topik
- E-book olvasók
- Házimozi haladó szinten
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- A Razer új klaviatúra-zászlóshajóját meglátva biztos félrenyeled a teát
- TCL LCD és LED TV-k
- Mégis meglepi egy új GeForce-szal a rajongókat az NVIDIA?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zolg22
újonc
Sziasztok!
Tapasztalataitokra volnék kíváncsi, első BIOS frissítésem készülök megcsinálni, és amit eddig olvasgattam róla az azt mutatja hogy ebben az esetben nem lesz olyan egyszerű dolgom. Tehát:
Adott egy németországban vásárolt Packard Bell Easynote TE69KB típusú laptop előre telepített Win 8.1oprendszerrel. A gazdája szeretné cserélni rajta az oprendszert ezért keresett meg, viszont No.-ban az a divat hogy lelockolják a BIOS-t hogy csak az előre telepített oprendszert tudd feltelepíteni(Boot sequence-t nem tudod módosítani csak, a belső boot manager indul el rajta ami természetesen csak a Win 8.1-et indítja el).
Semmi gond, frissítsünk rajta biost! Utánnaolvasás, gyártó kínál hozzá a honlapról exe-ket, v2.05-től. Elindítom, hibaüzenet: Először frissítsem v2.04-re.
Rendben van további utánnaolvasás, ekkor jött a felismerés hogy ez a típus két fajta procival jött ki: Intel és AMD. Amiben Intel van azt exe-vel lehett frissíteni, nekem természetesen AMD van. Itt a külső SPI programozót ajánlják, hogy csak azzal lehet megcsinálni. Semmi gond nézzünk utánna, beszerezhető, olcsó is kínából megrendel, plusz SOP8-as csipesz is hogy ne kelljen forrasztgatni. Most várok a szállítsra és infót gyűjtök, mert nem szeretném "remegő kézzel" rátenni a csipeszt a chipre...
Szóval a kérdéseim:
Milyen égető programot érdemes használni ehhez a típusú EPROM íróhoz? Van valakinek tapasztalata? Vagy egyszerűen jó a gyári szoftver hozzá?(Feltéve ha kapok hozzá, mert elég kínainak tűnik a cucc...)
Még nem írtam ujra ilyen módszerrel biost, ezért a buta kérdés: Milyen kiterjesztésű fájlokkal érdemes próbálkozni? találtam egy .fd kiterjesztésűt ehhez a típushoz, de ez megfelelő választás lesz? Mert ebben a leírésban .hex és .bin kiterjesztésű fájlokat használnak. Ez elbizonytalanít...
Nem szeretném hazavágni a chip tartalmát egy nem oda való tartalommal. Elég jól cserélhető helyen van, de azért megkímélném magam ettől a procedúrától ha van rá lehetőségem....
Honnan lehet/érdemes beszerezni égethető fájlokat. Sajnos Google segítségével eddig még csak ezt találtam.
Még egy infó ami hasznos lehet az alaplap típusa:
EG50-KB MB 12253-1M
Köszönet előre is!
Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
- G.SKILL TridentZ RGB 32GB kit (4x8GB) 3866MHz CL18 F4-3866C18Q-32GTZR !!Samsung b-die!!
- Laptop ramok DDR4 8Gb (10e/db) 16GB (20e/db) 32GB ( 44e/db) modulok 3200Mhz párban is! - garival
- Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 - Új, bontatlan - Eladó!
- SK Hynix és Samsung 16GB modulok egyben (1x16GB) 4800Mhz - több db elérhető - akár 32Gb 64GB ram
- G.SKILL TridentZ Royal DDR4 128GB kit (4x32GB) 4000MHz CL18 F4-4000C18Q-128GTRG
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- iPhone 12 Pro Max 256GB Mobiltelefon
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf FX506I Gamer Notebook! R7 4800H / 1650Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 256GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4561, 100% AKKSI
- HP ZBook Studio G8 i7 32GB RAM 1TB SSD RTX A3000/Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest