- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Ha az alaplapi hangchipnél jobbra váltanál, itt az új Sound Blaster hangkártya
- Gaming notebook topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 3D nyomtatás
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Forradalomi előrelépésként jellemzi az NVIDIA a DLSS 5-öt
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Livius
őstag
Van egy MSI Neo2-FR Alaplapom és az alaplap Update programja talált BIOS frissítés elméletileg az én alaplapomhoz, de miután Windows alatt frissítette a BIOS-t, újraindítás után kiderült hogy, nem teljesen mindenben Kompatibilis a BIOS a lapommal így, az USB, LAN, Raid és a Floppy nem működik, és újraindítás vagy kikpacsolás után ha beindítom a gépet a monitoron nem jelenik meg semmi, csak a CD-meghajtók bevillanak ahogy szoktak. Az elem kivétele és vissza helyezése az alaplapon annyit segít hogy be tudok Bootolni Vinyóról és CD-ről de a BIOS beállításokat nem tudom változtatni mert újra indításnál nem jön be semmi (csak ha az elemet kiveszem és vissza rakom akkor indul be újra a gép, de a beállítások nem maradnak meg). Az előző működő BIOS -ról meg van egy Floppyn a mentés amit a BIOS frissítés közben készített, és már meg találtam az alaplapomhoz való legfrissebb BIOS-t is de nem tudom hogy rakjam fel. Annyit olvastam hogy az AMI BIOS esetében a gép bekapcsolása után nyomni kell a Ctrl+Home ot és a floppyról betölti a régebbi BIOS-t de ez nem működik. A Windowsba betudok lépni mert bootolni tud Vinyóról és CD-ről de nem tud Floppyról. A Floppyn lévő BIOS-t át másoltam CD re. A Windows 98 Bootlemezével eltudom indítani a DOS parancssort CD-ROM támogatással de, nem tudom hogy mit írjak be. A CD-én és a Floppyn van egy AMIBOOT.ROM és egy AMIFLH.exe fájl és még Autoexec.bat meg egy pár .sys fájl. Az AMIFLH.exe elindításával bejönnek valami command-k amiket bekell írni de nem tudom hogy (írvalamit hogy /<COMMAND1>). Reménytelen a helyzet hogy vissza jöjjön a BIOS ami meg van lemezen? vagy venni kell egy új alaplapot. Mellékesen a windows tökéletesn működik csak az USB-t Raidot- meg a LAN-t nem látja és nem tudja használni.
Új hozzászólás Aktív témák
- GAMER PC! Intel i9-12900KF / RTX 5070 / 32GB DDR4 /1TB Gen4 / B760 /1350w Platinum! BeszámítOK!
- Nothing Phone (1) / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z270 i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- Jó ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 1040 G9 Laptop! / i5-1245U 16GB 256GB FHD
- Új HP 16 Victus FHD IPS 144Hz Ryzen7 8845HS 5.1Ghz 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest