- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen processzort vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fujifilm X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Irvkhf
aktív tag
Fujitsu D3011-A1 alaplap bios frissítésben tudna valaki segíteni. A mostani bios ami rajta van 6.00 R1.05.3011.A1.
-
Livius
őstag
Szerintem nem a BIOS-oddal lesz a gond, a CPU-dat kéne tudnia kezelni gond nélkül már a legelső BIOS verzió óta. Én inkább valami RAM beállítási problémának gondolnám ezt, vagy esetleg ha tuningolsz, akkor azzal lesz gond. Elsőre csinálj a BIOS-ban egy default beállítást. Amúgy ha stabilnak érzed a gépet, tehát egy BIOS beállítás után, amikor újraindul a gép, akkor képes még jól elindulni újra, akkor természetesen próbálhatsz egy BIOS frissítést is, de szigorúan csak is a nem windowsos telepítéssel. Gondolom az MSI-nek is van már flash toolja a BIOS-ban. Amúgy meg ha nagy gáz van és a frissítés után se kép se hang, akkor gondolom még garis a lap, tehát gond nélkül lehet majd gariztatni, azt meg hogy a BIOS frissítés miatt állt meg nem kell mondogatni majd, nem tudom ez manapság mennyire garivesztős dolog a mai világban még, nagyon régen az volt.
-
Zenyte
csendes tag
Előszőr is ha bejutsz a BIOS-ba, nézd meg a verziót. Ha nem a legújabb, akkor érdemes frissítened. Elvileg ezután el kellene múlnia ennek a problémának. Előtte csekkold a chipset driverét is. [link] A system & Chipset driverben megtalálod. Lehet ez megoldja a problémád, de érdemes mindig a legújabb BIOSt használni.
-
FistXL
senior tag
Sziasztok! Van egy olyan problémám a géppel, hogy ha újraindítással indítom újra, az esetek 1/3-adában nem indul újra, leáll, majd pörög a venti, de semmi nem történik, az EZ debug ledek sem világítanak. A gép az adatlapomon. Szerintetek érdemes frissítenem a BIOS-t?
Egyébként az utolsó 2 BIOS-ban benne van, hogy "improve compatibility with Raven CPU", én meg egy 2200G-t használok. -
Zenyte
csendes tag
válasz
kopaszkutya7 #3794 üzenetére
Nem lehet, hogy a billentyűzettel akad probléma? Próbáld meg egy külső billentyűzettel, hátha megoldja.
-
kopaszkutya7
újonc
sziasztok!segitség kellen adott egy Peaq nevü laptop ujra szeretném telepiteni de nem tudom a bios-ban beállitani hogy usb röl botoljon ugyanis nem tudok lépkedni a bios ban.
-
Livius
őstag
válasz
naksi88 #3791 üzenetére
Elsősorban egy olyan CPU-val kéne kezdeni ezt, ami a jelenlegi BIOS verzióval támogatott. Az MSI alaplap support-oldaláról letölthető a legújabb BIOS egy zip-ben. Abban van egy docx, ami leírja a frissítés menetét. A "Flashing the BIOS for Non-FAT file system" részben leírtak szerint tudod csak frissíteni. Ahogy láttam ez a lap még a régi floppys módot támogatja csak (amúgy lehet van valami windowsos flash utility is, de régen ezek nem voltak valami atomstabilak). Tehát be kellene szerezned egy floppy meghajtót a géphez, és legalább két floppy lemezt is, mivel a leírás azt írja, hogy egy Win98 DOS-ba bootolos lemez kell, meg egy másik amire rárakod a flashelő exe-ét és a BIOS fájlt. Amúgy ha jól tudsz bootolni USB pendriveról is, akkor esélyes, hogy arról is menne, vagyis a DOS rendszer bootolható lehet arról, és a leírásban említett DOS RAMDISK-be való másolása a fájloknak ha gond nélkül megcsinálható, akkor onnan ugyan úgy jól kéne frissítenie.
A hivatalos CPU listában amúgy én nem találom ezt az AMD CPU-t, hogy támogatná-e!
-
naksi88
csendes tag
Üdv
Adott nekem egy régebbi alaplapom MSI K9 Neo V3
Nagyjából utánajártam hogy a 2 magos proci helyett tehetek bele egy 4 magosat is egy Beta biossal azt is beszereztem Proci is megvan Msi gyári támogatási táblázata szerint válsztottam procit hozzá mégpedig egy AMD Phenom X4 9750-et.
Ez mind szép és jó de most a Biosfrissítésel vagyok gondban, vagyis nem gondban csak bizonytalan vagyok !
Német fórumon és magyaron is olvastam hogy gond nélkül vinnie kell de nem akarom a kukába dobni a gépet egy ilyen miatt!Tanácsot kérnék hogy mit használjak biosfrissítésre!
Előre is Köszönöm.
-
chepavel
aktív tag
válasz
chepavel #3789 üzenetére
Oke, kozben megoldodott.
Aki esetleg belefut, nalam ez mukodott:
Az M_BIOS 1-es es 6-os lab osszezarasa az alaplapon--> bekapcsolas--> 1+6 lab elenged, miutan csipogott az alaplap. Ez nem mukodott csak 1 memoriamodullal, illetve, amig nem nyomtam neki kozvetlenul egy BIOS frissitest/ujrairast, aramtalanitas utan ugyanugy visszallt a megakadt allapotba.Kosz azert mindenkinek!
Andras -
chepavel
aktív tag
Sziasztok,
Tudja valaki, hogy a ga-ax370-gaming 3 lapon hogyan lehet a secondary BIOS configuraciot visszatolteni a Main BIOS-ba?
XMP-t engedve, az elsodleges BIOS nem hajlando semmit csinalni, DRAM LED bevillan, majd vissza CPU LED-re. CMOS Reset nem sehit, CTRL+F10/F12 sem. Update: Secondary BIOSsal bootolva Windows-bol BIOS frissites is csak az aktualisan futo BIOS-t modositja (pedig GB forumokon azt irjak, hjopgy onnan csak a MAIN BIOSt tudja frissiteni).
Secondary BIOSsal tokeletesen mukodik minden.
A GB honlapjain semmi erdemi infot nem talaltam, ami mukodne ezzel a lappal.Koszi,
Andras -
zuuko
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi alaplapon csináltam egy q-flash BIOS frissítést és most a boot loopban ragadtam: GA Z68X-UD5-B3.
F3-ról frissítettem volna F10-re, végig is ment a frissítés és a verify után a reset-nél már nem indult el újból csak a loop.
CMOS gombot már próbáltam, kivettem az elemet is 30 percre, de semmi.
Kuka az alaplap vagy még menthető?
Köszi!
-
MrDerekas
addikt
válasz
Csabi1984 #3783 üzenetére
Ha valami jól működik, akkor nem kell javítani
Te döntesz. Ha precizen megy és a frissítés nem tartalmaz olyan hibajavítást, ficsőrt, funkciót amire neked szükséged van, akkor lehet frissíteni, de nem kell. Ha valami nem úgy vagy nem jól működik, akkor ajánlott a frissítés.
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok nekem egy Asus Prime B350 Plus alaplapom van mit gondoltok érdemes a BIOST frissíteni?
-
koko52
nagyúr
válasz
Fox Mulder #3781 üzenetére
Úgy indult, hogy win 10 adott neki drivert és eltünt a LAN. Frissítettem neki usb-ről (mert ugye nem volt net) legfrissebb gyárit és szintén nem volt. Ekkor kapott külső hálókártyát, majd a régi drivert és lett LAN! Szóval sem a win sem az új driver nem jó!
-
-
koko52
nagyúr
válasz
Fox Mulder #3772 üzenetére
Egy számomra érthetetlen jelenség ami megoldódott: miután kapott egy LAN kártyát és lett netem gondoltam egy utolsó chipset telepítés próbát megér hiába van fenn a legfrissebb csomag, amit a gyártó oldaláról töltöttem le. A gyári App szoftverfrissítő csomag szépen felment a Gigabyte oldalára és töltött, telepített és ekkor kiírta, hogy egy régebbi verzió van fent, biztosan cserélem? Mondom legyen, mit veszíthetek? Amint felrakta a régi chipset drivert megjelent egy új ablak az értesítéseknél, hogy új hálókártya van, ami gyorsabb a mostaninál. Bedugtam hát a routerből egy másik lan kábelt és láss csodát életre kelt a LAN port. Próbaképp újra frissítettem az Appal újra és lecserélte az új driverre és amint települt elszállt a LAN port. Újra visszaraktam a régit és újra van. Így marad
Ezt hogy hozta össze a Giga? Csak nálam van ilyen?
-
koko52
nagyúr
Szerk: ha visszafizetik az árát a hibás lapot is visszakérhetem ? Az jó üzlet lenne
PCX
-
koko52
nagyúr
Igen, már folyamatban van. Garis még, de számolgattam. Mivel nem gyártják már a Z-s lapokat gondolom visszafizetnék az árát. 27-ért vettem, ennyiért használtat sem kapok, tehát veszek egy lan kártyát és nem kell szétbombázni.
-
koko52
nagyúr
válasz
Fox Mulder #3772 üzenetére
Nem segített.
-
-
koko52
nagyúr
Sziasztok! Gigabyte z97x gaming3 úgy gondolta hogy a lan port nem működik. BIOS reset, win reinstall megvolt. Bios-ban bevan kapcsolva win nem látja a hardvert és driverek sem. Hálózat jó, laptoppal tesztelve. Egy frissítés segíthet?
-
MrDerekas
addikt
válasz
Tomcsa90 #3769 üzenetére
A Shift gombot lenyomva tartva kattints a windowsban az Újraindításra! Ez egy több opciós indító környezetet hoz be, ahol (talán a Speciális lehetőségben) megtalálod az opciót ami az UEFI vagy EFI beállításokba visz, azaz a bios menüjét tölti be. Elvileg abban már tudsz frissíteni, de azt jobb lenne a korábbi procival, hátha az a nyűgje, hogy az újabb cpu mikrokódja hibádzik.
-
Tomcsa90
csendes tag
Sziasztok!
Aprócska segítségért fordulok hozzátok, nem vagyok szakmabeli, inkább csak user szinten bohóckodok. Próbálom kihozni a meglehetősen régi konfigomból a maximumot, amit tud. Ami van:
Alaplapként egy Gigabyte GA-970A-UD3 szolgál.
Ezen egy AMD FX6200 CPU ketyeg,
egy Sapphire HD7850OC kíséretében,
a többi nem releváns, mindjárt ki is derül, hogy miért.
Nos, ahogy fentebb is írtam, egy aprócska vérfrissítést kívántam eszközölni, így vettem egy ASUS RX570 videókártyát. Behelyeztem a gépbe, hú de f@sza, jaj de jó, lányos zavaromban gyorsan elő is kotortam az alaplap kiskönyvét és megnéztem, hogy mi is az a legynagyobb proci amit elvisel még az alaplap. Ez pedig az fx 8350. Ezt is sikerült szerezni, így hát kicseréltem ezt is. Viszont, azt vettem észre, hogy a bios meghülyült valamelyik hardvercserétől, szóval a legjobbnak láttam frissíteni a biost. Na, itt jön a baj. Nem tudom. Nem tudok belépni a biosba, win alól pedig a saját (gigabyte oldaláról letöltött) telepítője nem hajlandó dolgozni, mert a win10-et már nem ismeri. Olvastam egy Award Flasher nevű programról, ami szintén nem hajlandó eszközölni az update-et. Itt jött el az a pont, hogy mielőtt bármerre továbbindulnék, megkérdezlek Titeket, akik jártasabbak a témában, hogy mivel ajánlott folytatni? Reméltem, hogy megúszhatom újabb hardvercserék nélkül, de inkább rászánok egy délutánt, minthogy megfőzzem a biost és vegyek egy új gépet. Előre is köszönet a válaszokért, és bocsánat ha hosszasra sikeredett a story. -
dala
tag
Sziasztok!
Ma vásároltam egy 1060-as VGA-t és egy Ryzen 2600-ast.Kivettem a régi ryzen 1200-ast és a régi vga-t. Beszereltem az új dolgokat full ugyanúgy, elindul ugyan a gép,de a monitor nem jelenít meg semmit. Minden áram alatt, minden illesztés a helyén, minden kábel a helyén.
Esetleg az alaplap Bios-a nem lenne friss?
Az alaplapom: MSI B350M Mortar
Gondolom ha bios frissites szukséges, rakjam vissza az 1200-es ryzent és frissitsem a biost?
Továbbá hogy tudnám frissiteni? nem csináltam még ilyet..:S -
draco31
veterán
válasz
Fox Mulder #3764 üzenetére
Megtörtént, Köszi!
-
-
draco31
veterán
Hello!
Asrock B360M Pro4 lapom van, még 1.1-es BIOS-al. Most látom, hogy már van 1.2, 1.3, 3.1, 3,2 is. Elég ha csak a legutolsó 3.2-es feltolom? -
Gézengúz
addikt
Hátha ide aktuálisabb.
-
N@idia
őstag
Sziasztok!
Kellene egy kis help van egy MSI gtx 1070-es kártyám amin sajnos rossz bios volt fent a techpower-ről letöltöttem a Gaming X bios-át felraktam szépen fel is ment és most nem bootol nincs kép csak fekete képernyő. A másik dolog hogy nem gaming x bios volt fent hanem quick silver kártyának a biosa ami nem is erre való. Megcsináltam a rufus-al, hogy bootolásnál freedos módban visszarakni a régit csak hogy azt irja, hogy nem látja az nvidia display-t, na most ezzel mit tudok kezdeni? IGPU-val működik a gép, de a kártyát nem látja se a gpu z se amikor próbálnám pendrive-ról visszarakni...
-
MrDerekas
addikt
válasz
Tappancs2001 #3758 üzenetére
Ha esetleg megerősítésre vársz, akkor a kolléga jól írta
Csak a legfrissebbet.
-
válasz
Tappancs2001 #3758 üzenetére
Csak a legfrissebbet tedd fel. /F20g/
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! A következő lenne, a kicsit lámának tűnő kérdésem: Gigabyte GA-H170-D3HP alaplapomon szeretnék egy UEFI BIOS frissítést végezni (Intel Core i5 6500 CPU-val van használva), mivel elég régi F2 Bios verzió van még rajta (2015), és SSD-t szeretnék cserélni a gépben (Samsung 970 pro 512 GB), emiatt lenne a bios frissítés. Ebben az esetben elég csak a legújabb bios verziót (F20g) feltenni, vagy fel kell tenni az addig kiadott fel nem telepítetteket is? Előre is köszönöm a segítséget
-
MrDerekas
addikt
A proci nem kompatibilis, nem? Ha csak frissített bios-al kezeli a procit, akkor mindenképp kell a frissítés, amihez kell a "régebbi" proci. Besétálsz vele egy pc boltba/szervizbe és kérsz egy frissítést. A köszönömtől a 3 ezer forintig van az ára egy ilyen beavatkozásnak.
-
Szuti
csendes tag
Sziasztok!
Van egy új ASRock AB350M PRO4-em és egy RYZEN 2200G-m. A gép nem ad képet és kb 20másodpercenként újra indul.
Nem kompatibilis bios okozhat ilyet?
Nincs másik procim hozzá. Valaki tud segíteni, vagy ajánlani valamit/valakit?
Köszönöm! -
stickrs
senior tag
válasz
MrDerekas #3752 üzenetére
Itt egy kép amikor kilistázza, hogy mi van a pendriveon, ugyanazt beirom és ujra hibaüzenet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Nők, nőügyek (18+)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Májusi bemutató, júliusi piacra kerülés, áremelés
- Villanyszerelés
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Belekezdeni egy vállalkozásba
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W
- Samsung Galaxy A16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest