- Milyen processzort vegyek?
 - Hogy is néznek ki a gépeink?
 - Gaming notebook topik
 - RAM topik
 - AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
 - Milyen videókártyát?
 - Valami baja van a tápomnak
 - Minőségi ugrást hozhat a One új médiaboxa?
 - Mindenki bukja a Blackwell chipeket, ha bejön Trump terve
 - Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv

Új hozzászólás Aktív témák
- 

Nah jó kör volt végig olvasni ezt a topicot... de megérte

Azt hiszem Márciusban meg lepem magam egy ilyen BenQ FP937s+ mocsival
Amiket írtatok róla, zsírrrrrrrrr!
 - 

littlemole
őstag
Ehhez a monitorhoz adnak DVI kábelt? lletve a plusszos változatához?
 - 

Mankó
veterán
Ez most már így érthető.
Akkor megyek Tescoba érdeklődeni és remélem végre már rendelni is.
Köszi szépen a segítséget. - 

kovacsro
csendes tag
Szóval ez nem Tesco! (Ott én is csak a lejárt szavatosságú gorgonzolát veszem féláron, mert akkor szeretem, ha már nyúlik -persze ez gusztus dolga..) Tehát ez Sulinet, függetlenül attól, hogy hol veszed a monitort: csak az RCE forgalmazza a tipust jelenleg, csak tőlük, a velük szerződött viszonteladókon keresztül szerezheti be bárki ezekkel a feltételekkel Sulinetre.
 - 

Mankó
veterán
Sajnos rossz tapasztalatom van a Tesco-kal, azért értetlenkedek.
Akkor nyugodtan hivatkozhatok az RCE-re és le kell, hogy hozzák?
Hát ez nagyon komoly, ha ez tényleg így működik. Előre is köszönöm a segítséget.
[Szerkesztve] - 

kovacsro
csendes tag
kisöcsi még mindig nem érted? (azt hittem csak én vagyok ilyen béna)
Bemész (felhívod) a Médiamarkt, Tesco, + a többi forgalmazó és ott rendeled meg ! Persze csak ha komoly a vételi szándék, nehogy később más szívjon miattad! Ezeknél nem lesz, hanem van!
Az ő dolguk, hogy a RCE ből elhozzák. Megnézed, kipróbálod (Nokiatest) ha nemtetszik otthagyod.
Nekem ma -is még a győri forgalmazó ideszólt, hogy most rakják autóba, holnap vihetem. Hát nem rendesek?
[Szerkesztve] - 

Mankó
veterán
Akkor az RCE-től nem is tudok magánszemélyként vásárolni? Még akkor sem ha a termék Sulinetes? Ha ez így van, akkor ez nagy gáz.

Amire meg a Tesco-k kínálatában is lesz, addigra megőrülök. Akkora már teljesen.
 - 

deicide
veterán
a pixelhiba sajnos lutri lesz ha nagykerből vásárolsz, mert ott kipróbálni nem fogják... de ebben az árkategóriában már nagy blama lenne, ha nem tesztelnék előtte a monitort mielőtt becsomagolnák és pixelhibásan menne ki a gyárból... az eléggé rontaná az összképet, szóval szerintem szinte biztos, hogy nem lesz rajta, de mint szinte semmi, ez sem 100%...
 - 

fLeSs
nagyúr
 - 

Mankó
veterán
Hát nagyon tudnám értékelni, ha az itteni Tesco-ban is elkezdenék árulni.
Sajnos a közelben nincs az RCE-nek képviselete.
Lehet, hogy akkor fel kell mennem Pestre és ott megvenni. Azért csak jobb lenne, ha nem úgy derülne ki ha pixelhibás, hogy már hazajöttem és vihetem vissza 240km-re.
Tudtok mondani valami kézenfekvőbb megoldást? Nagyon szükségem lenne rá. - 

kovacsro
csendes tag
No, hát ha én is tudok v. kinek segíteni, a ''vénöreg ötvenes ''
úgy műkszik, hogy rce.hu-n megkeresed sulinet fület, ő kiadja Media Markt+ Tesco+ egyéb forgalmzók nevét és címét.
egyébként az RCE. telfonja:1/ 309 4700 (a honlapjukon is rajta van)
Nem szoktam szembedícsérni, de nagyon Európai a segítőkészségük és a hozzáállásuk. A győri partnerük is Nr.1 (Netkomp Kft) Kisbérről hétfőn hívtam, visszahívtak, telefonon megrendeltem, csütörtökön hozom. Ennyi. Valahogy így kellene mindenütt. Ajánlom! -amíg valami simlis el nem b@...a a bizamat.Persze nekik is üzlet, de ne irígyeljük, mert ez csak úgy műkszik, ha mindenki jól jár
-egy kicsit.
[Szerkesztve] - 

Mankó
veterán
válasz

kovacsro

üzenetére
						Én salgótarjáni vagyok és tudtommal itt nincs RCE képviselet.
Viszont Pesten van. Esetleg a pesti képviseleten keresztül nem lehet ezt megrendelni? Nagyon kellene, de sajnos más sulinettel foglalkozó cégnél még nem láttam.
Még egy kérdés , mi van akkor ha XY helyi cég nem tart kapcsolatot a pesti RCE képviselettel, akkor is tud nála vásárolni Sulinetre, vagy személyesen esetleg én megtudom ezt oldani? - 

kovacsro
csendes tag
Az fp 937s+ valóban megjelent a sulinetben és aránylag jó áron. 151.900,-
Kérdés, te hol laksz, mert az ottani RCE partnerrel kell felvenni a kapcsolatot és nála megrendelni.
Az ár persze relatív, mert a Lajtán túl 440,- €, a legolcsóbb helyen 410,- € az ő pénzükhöz számítva ez szuper.
Ha levonod a sulinet kedvezményt szinte ott vagy (főleg ha kalkukálod, hogy a 60.000,- eze-redhez csak jöjvő májusban jutsz hozzá.) Legfőbb érv leginkább, hogy nem kell kimenni érte, illetve az esetleges garanciát ami 3 év, itthon tudod érvényesíteni. - 

Mankó
veterán
Köszi az információkat, akkor ez lesz a választott.
 - 

Mankó
veterán
Az AG-Neovo-hoz képest is csak pozitívumot tudsz róla mondani? Az ugye MVA-s panellal készült?
Te akkor pont láthatod, hogy mi a különbség az MVA és a TN panel között. Én pont a két panel között vacilálok. (BenQ: TN vs. HP L1955: MVA)
De ha nem olyan vészes a különbség (a szinek terén, 16,7 vs. 16,2), akkor simán bevállalom a BenQ 937s+-ot.
Nyugtass meg, hogy alap alkalmatzásoknál nem látszik a különbség! - 

Mankó
veterán
 - 

deicide
veterán
ilyen a fekete, vakuval:
![[kép] [kép]](http://img235.exs.cx/img235/7089/p10407059uu.jpg)
 - 

Yany
addikt
Biztosra veheted, hogy minden Benq kijelzőben AUO panel van. Az AU Optronics a Benq leányvállalata. Beza.
 - 

deicide
veterán
a windows fekete háttere meg a nokia teszt is homogén képet ad, kicsit világosabb a fekete mint én elvárnám, de csak minimálisan. Filmeknél én semmi rendellenességet nem vettem észre, most néztem rajta a hétvégén pár x-akta epizódot, de komoly a képe, kontrasztos, és szép.
 - 

deicide
veterán
én tegnap hozattam magamnak egy fp937s+-t az rce-ból, egész baráti áron, 140volt mindössze. Egy neovo x-19-et cseréltem le, mert az 25ms-es ez meg papiron 8, de arra nem számítottam, hogy a képe is szebb lesz esetleg, de IGEN! Pedig a neovo nem a csúnya képű tft-k közül való, mégis ég és föld a különbség...
aki teheti vegyen benq-t, mert jó az ára, van rajta dvi, és a válaszideje is jó, a képminőség meg...![[kép] [kép]](http://img235.exs.cx/img235/530/p10406934ma.jpg)
 - 

kovacsro
csendes tag
Szevasztok!
A közeljövőben remélem én is egy BenQ FP937S+ monitor boldog tulajdonosa lehetek! Az árát (155K) már félretettem, de sehol sem kapni.
Van aki segítene?? Sulinetben mikor várható? (a most kifutott BenQ FP937S utódaként)
Tudjátok- e egyébként mikor és kik ''frissitik'' a Sulinet kínálatát! Azt még csak feltételezi sem akarom, hogy drágábban, (bár még így is megéri!) kizárólag leharcolt vagy kifuto(tt) típusokat lehet kapni!
Jó lenne, ha olyan is írna, aki TUDJA is a választ. - 

Mankó
veterán
Sikerült esetleg a héten valakinek beruháznia egy Benq 937s+-ra?
Nekem sajnos nem jött meg. Tud valaki olyan boltot, ahol lehet kapni? - 

Mankó
veterán
UP
 - 

Mankó
veterán
Döntöttem. Megrendeltem. Csütörtökön jön eredetileg. Ha van valami bővebb, majd írok.
 - 

Mankó
veterán
Szerintem én ezt veszem, mert már elegem van a sok nézelődésből, variálásból, és erről tényleg jókat olvastam.
Grobby :
Légyszives nézd meg nekem, hogy mennyire torzulnak a színek és a kép,, ha nem teljesen szemből nézed a monitort!
Márcsak ilyen ''apróságok'' tartanak vissza a vásárlástól.
S egy bővebb teszt is elkellene!
Köszi
[Szerkesztve] - 

littlemole
őstag
Ezen az oldalon nem tudjak biztosam hogy MVA panel van e benne vagy esetleg TN panel.
Bővebben: link
A 8ms meg a szurkekre vonatkozik.
Ettol fuggetlenul jokat olvastam rola, es nagyon hajlok ennek a megvasarlasara a DVI miatt. szoval idegolo ez a TFT monitorvasarlas.
 - 

Mankó
veterán
Szerintem nem. Más nagy gyártónak (eizo) is van AUO-s modellje. Pedig az Eizo, ''mondhatni'' hogy jó monitorokat csinál. Most is egy ilyen előtt ülök,

- 

Kabal2
tag
Találtam vmi érekeset!!!
az alábbi site at állítja, hogy az fp937s ben AUO panel van,( eből azt sejtem, hogy a 937s+ ban is az lehet...), ez nem aggasztó egy picit?
vagy lehet h a 937s ben AUO van, a 937s+ ban meg LG???
ez fura lenne...
Bővebben: link - 

Mankó
veterán
Mi van ezzel a topic-cal?
Teljesen meg van halva. Már mindenki megvette a monitorát? - 

peterqe
aktív tag
Benq tulajok! Pixelhiba egyikőtöknél sem volt?
 - 

Mankó
veterán
Grobby
Légyszives nézd meg nekem, hogy mennyire torzulnak a színek és a kép,, ha nem teljesen szemből nézed a monitort!
Márcsak ilyen ''apróságok'' tartanak vissza a vásárlástól. - 

Kabal2
tag
azért ebben a felsorolásban még szerény véleményem szerint érdemes lenne megemlíteni, a samsung 913N monitorát, attól függetlenül,hogy itthon még nem lehet kapi, egész eudópában mindenhol 500euro alatt van, ami pont ez az árkategória, ésa 800:1 es kontrasztal és 300as fényével mindenkit ver...
hátránya, hogy no dvi
[Szerkesztve] - 

Icewind
aktív tag
Közbe megtaláltam a cikket: Bővebben: link
Egyébként a BenQ FP937S+ nagyon jó kis moncsi lehet, eddig szinte csak jókat olvastam róla, egyetlen ellenfele ebben az árkategóriában a Viewsonic VX912 (és még olcsóbb is 10K-val..) - 

Icewind
aktív tag
...
Elmondom sokadszorra:
A Samsung valóban cserél egy pixelre - egyenlőre CSAK ÉS KIZÁRÓLAG Dél Koreában vagy hol. Mind1, a lényeg hogy Magyarországon nem. Volt itt erről cikk is a PH-n..
Viszont ha 3napon belül visszaviszed a monitort ahoz a céghez, ahol vetted, KÖTELESSÉGÜK visszacserélni akár egyetlen pixelhiba esetén is, mert ez fogyasztóvédelmi törvény. AKÁRMILYEN márkájú TFT-nél. Csak jó boltot kell választani, ahol nem akarnak átverni..
Üdv:
Ice - 

Mankó
veterán
Márcsak olyan helyet kell találni, ahol agyon tesztelheted a monitort.

- 

peterqe
aktív tag
Rákérdeztem a Benq-nél a Panelgyártóra és a pixelgarira:
Panel gyártó: LG
Pixelgari: 5 világos / 4 sötét pixel esetén (ill 2 egymás melletti esetén)
Az LG ''megnyugtató'', a pixelgari már kevésbé. (Ez az egyetlen dolog, ami visszatart a vásárlástól) Bár, ha jó tudom a Samsung 1 pixeles garija is elég ravaszan van kitalálva... - 

Kabal2
tag
Grobby! vagy valaki 937s+ tulaj!
tudnál segíteni a témában, nincs valami a monitorod nyomtatott füzetecskéjében?
16.2vagy 16.7m szín? és ki gyártja bele a panelt? - 

neduddki
nagyúr
HI!
Nithogy en a lg-nel csak eszt a panelt latom akkor vki nagyon hazudik: Bővebben: link de eszt mar sajnos mekszokhattuk:- ((((
8ms-eb en tovabbr ais csak eszt a panelt tanaom: Bővebben: link
a hazi gyarto, az auo meg ugy tunik nemgyart 19-esben csak mva-t
Akkor most mi az igaz????
udv
neduddki - 

Kabal2
tag
 - 

Kabal2
tag
most kicsit meg vagyok kavarodva, sokan azt állítottátok ebben a topicban is, h a 937s+ ban csak 16.2millió szín van, holott itt azt írják, hogy 16.7!!!

Kabal2
tag
Valahol itt PHn azt olvastam, hogy a benq nem maga fejleszti a tft be a ''képcsövet''
 , hanem a Samsungét használja, ergo a benq samsung panelra építi a monitorát. ez tényleg így van? - 

vottokar
senior tag
Úgy látom megvan az a monitor, amire gyűjtenem kell még vagy két hónapig.
 Remélem addigra az árából is engednek valamennyit. - 

Mankó
veterán
köszi
 - 

Kabal2
tag
a sony nak van egy ilyen tvs üdvöskéje...
de az sony és nem benq!
itt nézd meg, a 443as hsz körül van róla szó...

Mankó
veterán
No még egy kérdés: Filmeknél milyen? DVD, AVI? Utánhúzás, grafika élessége, és a szélesvaszon átvilágítása?
Nekem ez nagyon fontos lenne, mert TV-t nem nézek, mindent csak monitoron.
Köszi - 

Mankó
veterán
Olyan verziót nem tudtok, amelyikhez TV-tunert lehet kapni, venni, rádugni?
Az lenne az igazán fullos.
 - 

Mankó
veterán
Úgy érzem, nekem is be kell egy ilyenbe ruháznom.
Sulinetbe nincs? Biztos?
 - 

Grobby
tag
Sajnos még nem jutottam el odáig de a hétvégén majd rámozdulok erre a részére is.
Az biztos, hogy a DVI bemenettel nincs mit sokat kalibrálni - színhőm., fényerő, contrast. Az utóbbi kettőt meg már említettem, hogy miért.
Majd még tesztelem progikkal meg miegymással, de sajna max hétvégén
Képeket meg majd megoldom vhogy de azokra is várni kell. Egyébként uo mint Sage Benq-ja csak ott van egy kis ''+'' a számozás végén.
[Szerkesztve] - 

Grobby
tag
Nos próbáltam a neten, hogy mégis milyen hatással lesz az új moncsi a ''célzókámra'' de nem volt semmi problem. Pont a prodigy volt a pálya, ahol azért vannak sötét világos átmenetek (asszem ezek dolgoztatják meg legjobban a pixeleket) és semmi problem nem volt. Egy fél perc alatt megszoktam hogy baromi nagy nagy a kép
 . Egyszerűen szupi, bár mondom mégegyszer nem volt még TFT-m kivéve a notebookomat de az régi és kicsi is. - 

peterqe
aktív tag
Nekem is kell egy ilyen.

- 

Mankó
veterán
Képeket tegyél fel légyszives , ha tudsz! Főleg a fekete érdekelne. Bár biztos nem csak engem.

- 

Kabal2
tag
hát azt hiszem, én is megtaláltam a monitoromat neked köszönhetően!

amire még várok egy keveset, hátha valaki teszteli a viewsonic ot...
bár nem hiszem, hogy meg fog tudi győzni...
a 8 ms elég vonzó, főleg, ha valóban annyi.
és engem a CS Source meggyőz...
köszönöm szépen, üdv! - 

Grobby
tag
A feketéja alul és felül kicsit foltos, némi derengés van ami észrevehető de film közben nem zavaró.
CS:Source volt az első amit kipróbáltam de semmi féle utánhúzás nem volt tapasztalható. Az egyetlen furcsa a nagy képernyő volt játék közben.
Filmnél ugyancsak nem volt semmi ( The medallion ), próbáltam verekedős részleteket megfigyelni de nem volt probléma.
A fényereje brutkó legalábbis az F700B hez képest.
Most már csak 35/100-on van mert túl erős. Mindez persze felkapcsolt villany mellett. ( Contrast is csak 40/100-on van)
A sharpness-t középen hagytam (1-5ig lehet állítani) mert így is tűéles a kép ( és nincs túl sok különbség a legélesebb és a közép közt). Viszont a legélesebb és a legtompább között van eltérés. Az öt szintből talán 3 az igazi 1- 234 - 5 vhogy így
Mindgyárt tesztelek C&C generalst meg Star Wars Battlefildet.
Ja meg MOHPA-t. - 

Grobby
tag
Nos megvan a 937s+.
A képe brutálisan jó, bár nekem még nem volt TFT-m eddig.
Éles, van bőven fényerő (most 60bright/50lum-re van állítva de asszem még kell visszavennem.)
Csak most raktam össze szóval a game tesztek majd holnap jönnek.
Eddig egy LG F700B volt aminek jó volt a képe, de ez vmi brutális ahhoz képest.
Az asztal 1024-ben nem vmi jó, annál inkább 1280ban.
Egyenlőre ennyi.
Ja és még a drivereit sem raktam fel.
Szóval türelmet holnapig. - 

Mankó
veterán
Nem is tudtam , hogy ez a 3 napos cseregari fogyasztóvédelmi előírás. Hát ez nagyon jó, hogy tudom, hála neked.
Köszi - 

Icewind
aktív tag
Tulképp minden monitort, ha pixelhibás, cserélni kell az elsö 3 napban a fogyasztóvédelmi törvény szerint... szal csak jó helyen kell venni.
Ha letelt a 3 nap, hát, utána 3 évig a saját kis ''pixelhiba politikájuk'' alapján cserélnek a cégek... most nemtudom pontosan, melyik hánytól..
De gyakoribb az, hogy alapbol hibás - és visszaviszed 3 napon belül - minthogy késöbb jön elö.. - 

Mankó
veterán
ÉS esetleg a pixelgaris dolgokról nem tudsz valami bővebbet a 2 monitorral kapcsolatban?
 - 

Mankó
veterán
szerintem úgyse fog máshogy menni, mint menni és megnézni, tesztelni. Esetleg tudsz ilyen helyet?
 - 

Icewind
aktív tag
Arról nemis beszélve hogy 300as fényerő és 700:1 kontraszt, és amiket eddig olvastam róla, meg úgy a BenQből kiindulva a képe se lehet rossz...
Én ez és a Viewsonic VX912 közt vacilálok... - 

Icewind
aktív tag
Én egy BenQ FP 931-et láttam (no dvi, 16ms), miközben az nfs underground 2 ment rajta... gyönyörü kép, semmi utánhúzás... az FP937S+ (mert már csak ezt érdemes venni,nem a sima 937S-et sztem) ugye 8ms-el dolgozik, szal sztem ha nagyon félsz az utánhúzásoktol tft témában, akkor ezt vedd, játékra az egyik legjobb választás lehet...
 - 

Mankó
veterán
Ez nagyon megnyugtató. És annyit tudsz még esetleg, hogy játékban voltak-e utánhúzások?
 - 

Mankó
veterán
Persze, hogy elég sokat mondó. De csak jobb lenne tulajtól hallani ezt a sok jó dolgot.
A Sony-ról is áradoztak, s látod, hogy mégis itt van ez a típus hiba, amiért már sokan le is tettek róla. - 

Doviziozo
aktív tag
neduddki belinkelte már
Ez elég sokatmondó nem?

Mankó
veterán
UP!!!
 - 

neduddki
nagyúr
válasz

neduddki

üzenetére
						HI!
Rosszul tevedte!!!: - ))))
Bővebben: link
udv
neduddki - 

Mankó
veterán
Tapasztalatok a Benq fp937s+-al kapcsolatban?
Nagyon kellenének a paraméterek! FPS, fekete képernyő, pixelgari, stb. amik a szokásos kérdések.
Köszi - 

Beh0lder
csendes tag
Sage: Engem tök érdekelne hol láttad ilyen áron, mert én csak bruttó 150 körül láttam a 937s+-t ...
 - 

Sage
csendes tag
Na marha jó, most látom, hogy a 8ms-est adják 109+fa áron... nincs 2 hónapja, hogy megvettem 125+fa áron a 12 ms-est...
 - 

nimfas
addikt
aham.... és azt is láttad, hogy nem 16,7 M színű, hanem 16,2 ????
Amúgy mennyire számít ez egy monitornál???
Van egyáltalán olyan 19-es monitor ami 25 ms alatti, 16,7 M színű, és van rajta DVI csatlakozó és megfizethető is????
Előre is köszi 
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL P2714H "27 colos kalibrált IPS panellal rendelkező monitorom eladó tökéletes állapotban!
 - LG UltraGear 34GN850P-B A csúcskategóriás ívelt gamer monitor!
 - LG UltraGear 27G850A-B IPS Monitor! 3840x2160 / 240-480Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
 - LG UltraWide 40WP95XP ívelt 5K2K Nano IPS monitor! 72Hz / 5ms / FreeSync
 - LG UltraGear 32GS95UX-B OLED Monitor! 32" 3840x2160 / 480Hz / 0.03ms / FreeSync / G-Sync! BeszámítOK

- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
 - Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
 - LG 35WN75C-B - 35" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - USB Type-C 60W - AMD FreeSync - HDR 10
 - HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
 - Samsung Galaxy Z Fold 6 Silver Shadow Hajlítható csúcstechnológia, AI extrákkal,2028. 01. 24

Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

![[kép] [kép]](http://img161.exs.cx/img161/6453/p10407060wk.jpg)
![[kép] [kép]](http://img161.exs.cx/img161/4028/p10407105fy.jpg)