- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Baldur's Gate 3
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gothmog
senior tag
válasz
Capricornus #830 üzenetére
Ja, szerintem a többség, aki jelezte, hogy érzésre lehet valami gond (legalábbis a magam nevében szólva most), nem arra gondolt, hogy szándékos megbuherálás lenne (oké, a karmic dice elvileg az, de azt már az EA-ban is élből kikapcsoltam, és még csak ki sem próbáltam). Inkább arra, hogy ez a random, ami a játékban van, "flawed", tökéletlen. De valaki meg is jegyezte korábban (a programozás részhez én nem értek), hogy nem is olyan egyszerű szoftveresen tényleg jó, "valódi random" módjára viselkedő rng-t írni.
De nem vitának szánom, mert a többi dologban (statisztikai valószínűségek, mintaméret szerepe, lottós példa) abszolút igazad van.
És nyilván benne van a személyes, szubjektív érzet is olyan szempontból, hogy mondjuk zsinórban 5 darab 12-es dobás nem fog feltétlenül feltűnni az embernek (pedig elhanyagolhatóan kicsi erre az esély), de egymás után 2 db (vagy még inkább, 3 db) egyes dobás már igen. Persze mindenre megvan a matematikai esély, de pl. tegnap-tegnapelőtti játékidőmben (hétvégén volt időm kicsit jobban megtolni) kétszer találkoztam dupla egyessel, egyszer tripla egyessel, de volt olyan sorozatom is, amikor 12-szer misseltem zsinórban 50-55% találati esélyekkel. Ezek egyike sem újratöltésből jött, hanem játék közben jelentkeztek "természetes" módon. És persze lehet rá mondani, hogy ritka pech, de amikor több ilyet látsz (és ismerősöktől is hallasz hasonlókról), akkor óhatatlanul felmerül az emberben a gondolat, hogy "valami beakad" a játéknak, valami nem okés a random seeddel (vagy akárhogy nevezik is).
Új hozzászólás Aktív témák
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Bittorrent topik
- Gaming notebook topik
- Építő/felújító topik
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Tőzsde és gazdaság
- Call of Duty: Black Ops 6
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- 16" m1pro macbook pro minden gyári tartozékával, tökéletes műszaki állapotban, megkímélve.
- Sony PlayStation 4 Slim Jet Black 500GB + JÁTÉKOK
- Eladó egy 34" GIGABYTE M34WQ Ultrawide 144hz gaming monitor!
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bezámítás! Dell XPS 13 9305 üzleti notebook - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Iris Xe IGP Win11
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest