Hirdetés
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- Szuperhősös mókára fókuszál az új GeForce driver
- Hobby elektronika
- ZIDOO médialejátszók
- Autós kamerák
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- OLED monitor topic
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen házat vegyek?
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Egy ismerősömnek rakoncátlankodik a gépe.
lap: Asrock 760GM-GS3
cpu: Athlon II X3 455
mem: 1*4 GB 1333 MHz, talán Kingmax
HDD: Samu 500 GB, ha jól tudom
vga: Sapphire HD6770 512 MB
táp: CHICONY Hipro 430W HP-D4802RWR2A gép netezés közben simán újra indul időnként, teljesen random. Nem kell hozzá youtube sem. Játékok alatt is szeszélyes, de Sniper Elite: Nazi Zombie Army 2 alatt 10 perc a max, amit újraindulás nélkül bír.
Kérdeztem, nincs e csíkozás, kockásodás időnként a monitoron, azt mondta, 3-4 szer előfordult már, de nem gyakori. Ez már haldoklik, vagy csak melege lehet? Ház vmi Gigabyte, hátulra be van szerelve egy kis ventilátor.
Táp vagy vga? Vagy mindkettő? Valaki valami ötlet?[ Szerkesztve ]
-
chosa921
tag
Sziasztok!
Van nekem egy ilyen procim : Intel® Pentium® Processor G3220 éés van egy őskori leletem egy ilyen vga-m geforce gt 8600 a kérdés nagyon egyszerű: melyik grafikus vezérlő az erősebb? egy ILYEN alaplapon fekszik a dolog
A megfejtést előre is köszönöm!
-
FidelKasztró
csendes tag
Sziasztok,
Egy régi gép, régi Nvidia Geforce MX440 64 mb-os AGP-s kártyámat szeretném lecserélni. XP-t futtatok, nem használom játékokra, főként netezésre, szövegszerkesztésre és video nézegetésre van fenntartva.
Az egyetlen problémám, hogy nagyobb méretű videóknál elcsúszik a hang és a kép.
Használt kütyüt keresek(max. 5-6 ezerig) 256mb-os, lehetőleg VGA-s kimenettel (szükség esetén feldobok egy átalakító csatit).AGP-t vagy hagyományos PCI-t tud az alaplapom kezelni.
Ha valakinek van ötlete vagy jó tapasztalata egy ilyen kártyára, kérem dobja be.
Köszönöm
-
RichiE24
csendes tag
-
atomanti19
aktív tag
válasz
nonsen5e #39188 üzenetére
A konfigomat az adatlapomon látod, ebbe kellene egy olyan VGA ami megbírkózik zökkenőmentesen a FullHD felbontással filmezésnél és böngészésnél, alapvető irodai feladatoknál.
Perpill nincs többre szükségem jó ideig, így nem is akarok drága holmit. Csak megbírkózzon ezekkel a dolgokkal. -
SirAlo
aktív tag
-
RichiE24
csendes tag
Afterburnert használok !
-
RichiE24
csendes tag
Sziasztok ! MSI R9 270X HAWK kártyám van. A kérdésem az lenne, hogy húzásnál mit kell állítanom pontosan h működjön mert eddig vagy csíkozott képernyőt dobott vagy kékhalál. Keresgéltem a neten h milyen értékeket állítottak be. Írták is az oldalon, hogy nyugodtan ki lehet próbálni de nekem nem működött.
-
nonsen5e
veterán
válasz
atomanti19 #39185 üzenetére
Igazából bármilyen integrált Intel (2nd gen. core i - sandy bridge-től fölfele) vezérlő megbírkózik vele, vagy bármilyen A szériás AMD apu is. Ha tényleg csak filmnézésre lesz használva a gép, és pl. még össze sincs rakva,akkor overkill a gts450.
-
törölt tag
Eddig az MSI Afterburner-el szoktam képernyő-videót készíteni. Most viszont feltéve a beta 18-at, nem készül videó a beállított bill. kombináció hatására. Változott valami a programban?
-
Rico83
tag
válasz
atomanti19 #39185 üzenetére
Üdv.
Egy gts 450(Nvidia) bőven megfelel.A hardveren már olcsón megkapod.Én is most vettem. -
atomanti19
aktív tag
Sziasztok!
FullHD filmezésre/felbontásra mi a minimum VGA? Új,régi,AMD,Nvidia lényegtelen csak zökkenőmentesen üzemeljen.
Köszi!
-
-
törölt tag
válasz
TaylorXIII #39180 üzenetére
Na ezt én is szeretném tudni...Miért nem pl. Gétéix Hétnyócvan?
[ Szerkesztve ]
-
TaylorXIII
őstag
válasz
scope2007 #39177 üzenetére
Miért te tudsz valakit aki egy képből megmondaná melyik? Mindegyiken ugyanazok a csatlakozók a hűtő és 295-300mm hosszú mind. Én meg 5mm-t nem tudok egy ilyen képről levenni, hogy most melyik lehet ez alapján. 6950nél mind erősebb. GTX 770 kb kétszer erősebb. GTX 780-ak amiket linkeltem kb 2,4-2,5ször a GTX 780 Ti-k meg kb 3-szor erősebbek.
-
scope2007
addikt
válasz
TaylorXIII #39175 üzenetére
és akkor minek fórum? ennyi erővel mindenki googlezza ki a problémáját, meg amit keres.
elsőnek beoltasz, hogy mennyibe telne használni a googlet, utána meg írod hogy konkrétan nem tudod ennyiből..
vicc
amúgy fogalmam sincs milyen vga lehet, azért is linkeltem be, nem konkrétan a pontos típust kértem igazából, hanem a márkát elsőnek..6950-t megvettem azóta nem is nézegettem semmilyen vgat, azt se tudom melyik a legerősebb ma pl.. stb stb
[ Szerkesztve ]
-
bajaki
őstag
Sziasztok!
Egyik ismerősöm megkért, hogy nézzem meg a gépét, mert problémája akadt. A jelenség a következő: egy bizonyos idő után, bizonyos játékoknál (jelen esetben a Legaue of Legends-nél) fogja magát a gép és elmegy a kép, a monitor átmegy power saving módba.
Én egyből a videokártyára gyanakodtam. Fel is raktam az MSI Afterburner-t, monitoroztam a hőmérsékletet és leterheltem a kártyát Kombustorral. És elő is jött ugyanúgy a hiba. Többszöri futtatás után megfigyelhető volt, hogy kb. 53-54 fokos a kártya amikor a jelenség történik.
Beraktam egy másik gépbe a kártyát, de ott 10-15 perc Kombustor után sem fagyott ki. Mondjuk ott nem is
ment 50 fok fölé.Van ötletetek mi lehet? Hibás a kártya, vagy szoftver gond? (A RAM-okat is kipróbálgattam külön-külön, akkor is előjött a hiba, procira ráeresztettem prime95-öt, nem hibázott az sem)
A kártya: Sapphire 7750.
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Egy HD 7450-nek tennék fel catalystet, de mindig egy hibát kapok, hogy „Alkalmazás telepítés: telepítöcsomag hiba!"
több verziót is próbáltam, de a hiba fennáll. mi lehet a gond?
-
suhi84
tag
-
minek?:S
őstag
válasz
B.Á.L.!.N.T #39159 üzenetére
Én meg sajnos nem vagyok otthon ennyire a tuningban stb., mert a mostani gépemet még bátyám kihúzta, azt annyi
-
minek?:S
őstag
Sziasztok!
ASUS GTX650Ti-DC2O-1GD5, kártyára rá lehet valahogy flashelni a GTX650Ti BOOST BIOS-át?
-
suhi84
tag
válasz
TaylorXIII #39147 üzenetére
Na várj lemaradtam vmiről vagy már az olvasás sem megy.
Nem a kártya ítpusát kérdezted?Konkétan ez és innen
http://www.aqua.hu/asus-geforce-gtx660-dc2-2gd5-gddr5-pciexpress-ajandek-assassins-creed-iv-jatek-188549.html -
suhi84
tag
válasz
TaylorXIII #39144 üzenetére
ASUS GTX660 DC2 a kártya és csak adapter volt hozzá ahogy írtad.
-
joysefke
veterán
válasz
RichiE24 #39141 üzenetére
Nagyon sokra nem számítanék, mert az már egy gyárilag húzott kártya, ha nagyot akartál volna tunningolni, akkor sima R9-270-et kellett volna venni (X-nélkül). Add rá a +20% power limitet és emeld a GPU órajelét.
Én nem számítanék 1200-1250MHz-nél többre...Élesben én is csak most fogom kipróbálni
J.
-
válasz
TaylorXIII #39142 üzenetére
Tudom. A gariztatás folyamatára gondoltam.
-
RichiE24
csendes tag
Sziasztok !
Tegnap érkezett meg az MSI R9 270X HAWK kártyám. A kérdésem az lenne, hogy biztonságosan meddig lehet húzni a kártyát ? Esetleg vki akinek ugyanilyen kártyája van ? -
suhi84
tag
Érdekes,pedig még anno a hőskorban az asus 4850hez is kaptam.
Mindegy, így megnyugodtam.
Köszi -
Yandelus
tag
sziasztok, az asus GTX770 vagy a asus r280X a jobb kártya?
-
csirió
csendes tag
sziasztok segitséget szeretnék kérni! nekem van gigabyte8800gts videokártyám és az az érdekes hohy szépen felál az azstal van kép minden de mikor játszani szeretnék akkor kép nincs csak hang mi lehet a hiba tud valaki segiteni??? privátba irjatok!!!!!!!!!!!ja chieftech 450w tápom van hozzá
-
joysefke
veterán
válasz
Superhun #39124 üzenetére
Mert újonnan 30-nál kezdődik, használtan garival meg alku nélkül is 20.
30-at nem szabad adni érte, a teljesítménye nem indokol 30-E-es árat.
-Egy GTX 650Ti Boost harmincpárezerért agyonveri
-Egy GTX 660 45E-ért majd duplaolyan gyors
stb stbFeljebb leírtam, hogyha újonnan akarsz játékos kártyát venni, mi az a minimum szint aminek van értelme.
Nos azok kb 40-nél kezdődnek. (abban a kategóriában már sokkal szűkebb az olló a használt és az új ár között)J.
[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
válasz
joe999 #39122 üzenetére
elég nagy lenne
(és ne add alább, a 7770 jóval gyorsabb mint a 7750)
De mint mondom, csak használtan szabad megvenni (max 20-ért garipapírral).
Azon nem nagyon fogsz bukni, és ha meglesz fél-egy év múlva az i5, akkor feldobod hardverapróra és elviszik 18-15-ért.A használt hardver persze mindig tartalmaz egy kis kockázatot
Újonnan boltból szerintem a GTX 650Ti boost , GTX 660, meg az 78507870/R9-270 a legkissebb játékra való kártyák, amiket meg szabad venni, alatta csak használtat.
J.
[ Szerkesztve ]
-
joe999
tag
Köszi a válaszokat! Az új konfig valami i5 lenne, de ezt csak a legvégső esetben ( piszkos anyagiak). Egy 7770 mekkora előrelépés lenne, mert ha nem nagy akkor a VGA csere vonalat hanyagolom és még picit kivárok. A forint most eléggé elszállt úgyhogy nem a legszerencsésebb dolog most vásárolni, nem beszélve a RAM árakról, az is az egekben van.
-
joe999
tag
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. A kisfiam gépébe szeretnék valami erősebb VGA-t venni. Lehetőség szerint egyelőre inkább elkerülném a komplett konfig cserét. A gépben jelenleg egy ASUS P5B lap és egy Core2Quad Q6600-as proci van 4 GB DDR2800 RAM-al és egy Radeon 3850-es kártyával. Mi az a kártya amit ez a konfig még kiszolgál illetve ha később alaplap+proci cserére kerülne sor, akkor sem kell kidobni?
[ Szerkesztve ]
-
tknof1871
őstag
Üdv! Az NVIDIA Geforce Experience-ben frissítettem a drivert. Csík mutatta, hol tart. A csík sosem ért a végére. Éjjel is ment a gép, de másnap se végzett és le kellett kapcsolni a gépet. Látszólag minden normálisan működik. Akkor most ez így rendben van?
-
gyáliSanyi
őstag
Sziasztok!
Lehet nem pont ide illik, de hátha tudtok segíteni.
Beszereztem egy új VGA-t, aminek egy 6 pines csatiról van tápellátása.
Van hozzá a gyári csati, amit 4 pinről lekötve lehet rárakni, annak a vége megy 6-osba, most arról is megy.De ha rárakok a moduláris tápra egy direkt VGA 6 pines kábelt és rádugom a VGA-ra akkor rögtön leáll a gép.
Ha egy másik 4 pines kábelt teszek rá, hogy ne egy ágon legyen az összes terhelés akkor megint ezt csinálja.Mi lehet a gond, inkább nem erőltettem, nehogy gond legyen, most egy ágról megy vagy 5darab 4 pines csati.
Táp: FSP Everest moduláris 500w
-
klambi
addikt
pcmci megoldás?
pci express néha úgy írják...
esetleg usb? -
varmi2
nagyúr
válasz
klambi #39112 üzenetére
Tudomásom szerint a HDMI elosztó az nem olyan, amire te gondolsz. Hanem ha a monitorodon 1 db hdmi van, és több eszközt akarsz HDMI-n rákötni, akkor az eszközöket a HDMI elosztóba dugod, és az elosztót a monitorba, így tudsz váltani közöttük. Nem fog két megjelenítőt meghajtani. DP portánal van lehetőség ilyen elosztóra, amire te gondolsz. De, ugye az nincs a notebookodon.
-
klambi
addikt
szevasztok!
Tudom, hogy nem vga-s kérdése, de gondoltam megér 1 próbát...
Olyan gondban vagyok, hogy 2 monitort szeretnék a laptopomra rakni, viszont csak 1 HDMI és 1 dsub csati van, a dsubot ki szeretném hagyni. Láttam HDMI elosztókat, tudomásom szerint nem érzékelné 2 monitornak csak egynek és osztott képet adna. Olvastam még USB-s megoldásokról is... ezekről semmi + infóm nincs, hogy hogyan miképp működnek, c hogy pcmci a laptopban, esetleg azzal még meglehet oldani...
Várom a javaslataitokat, ötleteiteket. -
Grave_444
nagyúr
válasz
trd3000gt #39102 üzenetére
Ha nem haragszol nem várom meg, majd aki még fent van segít vagy én honlap.
Manitos32 Egyre több játék alapkövetelménye a DX11, ez a kártya csak DX10-es. Amihez elég az mind menni fog kérdés milyen grafikán. Közepes beállításokon azért a legtöbb játék menni fog.
[ Szerkesztve ]
-
Manitos32
tag
udv az lenne kérdésem h ez a kártya[link] a mai játékokal hogyan futna bár tudom h nem mai kártya de kiváncsi lennék pl h bf 3 vagy need for speed rivál egyátalán futa e vagy nem, és egyátalán a mai driverek hogyan birná
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Eredeti játékok OFF topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Dune Awakening: Megjelenési dátumot kapott a PC-s kiadás
- Háború Izraelben
- Hobby elektronika
- Elden Ring