Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Canon EOS DSLR topic
- HP notebook topic
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Aktív témák
-
-
gabo9201
senior tag
válasz
manoarc #48082 üzenetére
Egyébként most milyen VGA-d van?
Én a múltkor kipróbáltam a 4850-em egy 3800+ X2-vel és eléggé meglepődtem (pozitívan). 3dMark06-ban nem kaptam csak 7500 pontot (Athlon II X4-el 11.000 körül kap) viszont sok játékban nem éreztem lassabbnak (GTA IV volt talán az egyetlen amelyben sokkal rosszabb lett). Szóval ha valami régi VGA-t cserélsz le akkor szerintem meg fogsz lepődni. -
gban
veterán
válasz
manoarc #47893 üzenetére
Én nem vennék passzív kártyát ha van lehetőség aktívra is, persze ha nem alapból gyenge, hideg modellről van szó.
Sokszor még az aktívat is elcseszi, alulméretezi a gyártó, nem kalkulálnak a nyári 40 fokkal meg hogy nem mindenki légkondis szobában használja a gépét.
De nem vagyunk egyformák. -
gban
veterán
válasz
manoarc #47890 üzenetére
Olvasd el még egyszer Lord Vader leírását...
A tengelyhez ahol hozzáférsz, ott általában egy matrica van, nem csavar, majd legtöbb esetben egy műanyag dugó.
Ha ezeket eltávolítod, akkor látod meg amit már írt Lord Vader, de ezt én még annyival egészíteném ki, hogy azzal a fehér gyűrűvel vigyázz, mert ha eltöröd, akkor annyi neki, nem tudod összerakni újra.
Márpedig az igen törékeny tud lenni, pláne ha a melegtől már elfárad az anyag. Igen-igen sokat szétszedtem, és ha nem muszály, azt békén is hagyom, becsepegtetek olajat, óvatosan, keveset, megpörgetem, ekkor benyeli, és már hat is a cucc. -
Alister71
nagyúr
válasz
manoarc #47887 üzenetére
Én a műszerolajra szavazok, nekem már sokszor segített.
Mod: Nem. A 3 csavart szedd ki, ami a ventit fogja a hűtőbordára. Az alján lesz egy levonó, ha azt leszeded, ott találod alatta a tengelyt. általában egy kis fehér műanyag karika van a tengelyen, ez be van vágva, egy kis csipesszel óvatosan le lehet szedni. Ezután már ki lehet csúsztatni a tengelyt a csapágyból. Ha csúszó csapágy van benne akkor segíteni fog a műszerolaj, de ha görgős csapágy, azok zártak, azt csak cserélni lehet, az olajjal nem érsz semmit.
-
JayRoot
csendes tag
válasz
manoarc #39320 üzenetére
Véletlen se jutott eszembe hogy húzzam, pár napja van meg, igen Accelero2900 hűtéssel van megáldva a kicsi, a normál alap órajel 740 Mhz, de csendesen megy 507-en, ma átpasztáztam + jobban meghúztam a csavarokat, most 27˘C-os szobában megy 68 fokon, ha terhelem 99 fok körül mozog, de valamit még kellene csinálni vele, ja és nem is a táp tiltott hanem a hővédelem amig rá nem vezettetek az újra pasztázásra. sajnos a szobámban nappal 34°C van... tetőtér hátránya + rozsdamentes tetőszerkezet... -.-' Szerintetek ha veszek hozzá ezüstel kombinált hőpasztát hány fokot nyerek vele? megéri egyáltalán?
-
fagy53
nagyúr
válasz
manoarc #39320 üzenetére
"NE húzd,egyik kártya sem tuningra van kitalálva,még akkor sem ha rá van írva.
Én 3x jobb kártyákat sem húzgáltam épp ilyen okokból.Lényeges teljesítménynövekedést sajnos nem fogsz elérni,csak gyilkolod vele a kártyát."
Valóban nem a tuningra találták ki, az csak egy lehetőség, vagy élsz vele, vagy nem.
Lényeges teljesítményt szoftveres tuninggal valóban nehéz elérni, de a mondat további része egy marhaság!K3NZO: mielőtt visszavinnéd tegyél egy próbát: használd a FURMARK tesztelő progit, nézd a GPU hőmérsékletét, kb 10-15percig. Ha csinálja a hibát közben, akkor vegyél vissza az órajelekből 10%-ot és próbáld újra!
Ha gyári órajelen használod akkor is!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
manoarc #28832 üzenetére
Necces, elvinné de nem biztonságos táp, emiatt akár az egész konfigod is túlfeszt kaphat és leéghet. Inkább vegyél egy egy rendes tápot, egy 400W-os FSP bőven elég lenne a konfigodhoz és nem is drága.
A felsorolt kártyák közül meg az erő sorrend: 9800GT < GTS250 < 4580 512. Javaslom utóbbi vételét, mert nagyon jó kis kártya és szépen helyben hagyja a Geforce-okat teljesítményben.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
manoarc #20168 üzenetére
A tápcserét megúszhatod, de nem érdemes ezen spórolni sztem. 7k körül már kapsz olyan jó tápot ami nem viszi halálba a többi alkatrészt ha vmi baj lenne.
Ha ragaszkodsz a noname táphoz: Tesóm gépében ideiglenesen egy Eurocase 400W-os táp van (E7300, 1db HDD, 1db ODD + 8800GT 512) és megy vele a konfig pöpecül. Ő pl a jövő héten cserél tápot... Sztem inkább te is ezt tedd.
mod: Nem kell erősebb elég egy FSP 350-400W-os, vagy ha hosszú távon gondolkozol akkor Gigabyte SuperB 460W. Ezek nem olyan drágák, de egy közel 100k-s konfig megér sztem +7k-t, hogy nyugodtan használhasd.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest