Aktív témák
-
kendeee
aktív tag
válasz
vranyek #32076 üzenetére
A tünetek alapján lehet: sérült alaplap(szálszakadt) a mozgatástól, chipset, bga hiba. Mindegyiknek nagyon macerás és drága a javíttatása, valószínű, hogy cserélni kellene az alaplapot.
Ha már a vinyót kizártad az +
Memória csere volt már? Esetleg próbálj ramot rakni csak az egyik foglalatba. Vedd ki a dvd meghajtót és próba úgy is...
Nyomj neki egy bios default-ot.
(ezek lehet hülyén hangoznak, de nagyon sok hihetetlen problémával találkoztam már)
Bármilyen hibás hardver összetevő 'megfoghatja' a gépet, akár egy asztalinál. -
eketomy
senior tag
válasz
vranyek #31539 üzenetére
Hi! Próbálj meg vga drivert frissíteni, hátha az a baj! ill. nézd meg, hogy nem -e melegszik a notid, az szokott ilyen gondot okozni még, hogy lefagy a gép, vagy beakadozik a játék, esetleg elmegy a felbontás.
Milyen VGA-d van a notidban? Sanszos hogy egy driver frissítés megoldja a problémát!
-
NTonee
veterán
válasz
vranyek #31062 üzenetére
Az system control managert azért kérdeztem, mert szokott lenni az ilyen alkalmazásokban live-update funkció bioshoz. Gondoltam hátha.
Az nvidia driver érdekes, mert csak a win7-hez van újabb, az xp-hez csak az a verzió van, amit írtál. Nem lehet, hogy kikerült a support listáról csak nem írták át a leírást? Ha a régi driverrel működik, akkor én erre tudnék tippelni.
A webcam alkalmazást próbáld ki, hátha megoldódik. Vista verzió van hozzá, de az menni win7 alatt is.
szerk:
jahh igen, azt a bios frissítést egy bootolós pendriveról dos módban tudod futtatni a bat állománnyal. Viszont ott van a letöltés mellett a leírása is, amiből kiderül, hogy semmilyen hatással nem lesz az általad tapasztalt hibákra. -
NTonee
veterán
válasz
vranyek #31058 üzenetére
A webcam alkalmazása fel van telepítve?
Win7 van a gépen egyébként?A bios frissítéssel kapcsolatban... A System Control Manager nem tudja automatikusan megkeresni és frissíteni?
-
NTonee
veterán
válasz
vranyek #31056 üzenetére
Ezeknek a hibáknak semmi köze a bios verziójához.
A videovezérlő driverének frissítéséhez az előző drivert érdemes eltávolítani, és utána telepíteni az újat. Annak viszont érdemes utánajárni, hogy az új driver egyáltalán támogatja-e a videovezérlődet, mert nem egy mai gépről van szó, és gondolom nem az msi által kiadott drivert akarod felrakni rá.
A webcam probléma megoldásához meg telepítsd újra a drivert, persze itt is előbb eltávolítással kezdd.szerk: A webcamhez van egy alkalmazás is, amit szintén rakj fel.
A bios frissítéssel kapcsolatban... A System Control Manager nem tudja automatikusan megkeresni és frissíteni?
Aktív témák
- Makulátlan Állapotú Acer Predator Helios Neo 16 Gamer Laptop 34hó garanciával
- Eladó egy kifogástalan állapotú MacBook Pro (Retina, 13 hüvelykes, 2015 eleje)
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i7-10850H I 32GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H INTEL I9-14900HX RTX 4080 bolti ára 1.35 mill ft
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest