Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • Lmh

    őstag

    Sziasztok!

    Utána olvastam, hogy mi az alvó állapot és mi a hibernálás. Illetve, hogy mi a kettő között a különbség. Az ügyben azonban, hogy mi a különbség a hibernálás és a kikapcsolás között (felhasználói szempontból leginkább), 1-2 dolog nem világos még teljesen.

    Például ha hibernálom a netbookomat, akkor az kikapcsol, igaz? Tehát betehetem a táskámba, vihetem, nem használ akksit, nem termel hőt...magyarul ki van kapcsolva. (mert user guide-ban olvastam egy olyat, hogy csak kikapcsolt állapotban mozgassam, hordozzam a gépet. - hibernált gép=kikapcsolt gép?) Csak elmenti a hibernálás előtti állapotot és bootolásnál nem tölt be újra mindent, hanem valahogy gyorsabban feláll a rendszer. Azt is olvastam, hogy akkor is hibernálhatom/érdemes hibernálni, ha nem használom sokáig a laptopot ( akár több nap).
    Na már most: Általában pár naponta az ember be szokta kapcsolni a laptopját, ahogy én is. Ebben az esetben a kb minden alkalommal a hibernálás - kikapcsolás helyett - az teljesen normális, kockázatmentes eljárás lehet a számomra? Akkor minek használnám a kikapcsolást egyáltalán valaha is ( kivéve ha mondjuk 1 hétre elmegyek nyaralni, síelni....)?

    Túl sokat beszélek. A lényeg igazából az akart lenni, hogy jól értem-e a fent leírt dolgokat, illetve, pl ha rendszeresen otthon reggel hibernálom a gépet, majd bemegyek a suliba és ott beindítom majd újra hibernálom és este otthon újra bekapcsolom vagy 1-2-3 napra hibernálom a gépet .... stb stb és így tovább, az semmilyen akár hosszú távú káros hatással nincs pl az akksira vagy bármi másra, illetve teljesen "szállítás-kompatibilis"?

    (Alvó állapotról nem hallottam annyira jókat, nem fogom használni szerintem)

    Nagyon köszönöm :R

    [ Szerkesztve ]

    Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor

Aktív témák