- LG LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Azonnali fotós kérdések órája
- Hobby elektronika
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali notebookos kérdések órája
Aktív témák
-
vlcsko82
senior tag
Hy all
Van egy ASUS F5V típusú notim aminek mindössze az a baja,hogy nem tudok telepíteni a HDD-jére semmiféle Op.-rendszert
A HDD teljesen új.Ha nagy nehezen fel is megy rá a Win7 32bit verzió akkor is nehezen BOOT-ol be.A notin már futtattam több fajta teljes hardveres tesztprogramot,de egyik sem írt ki hibát
Tudna valaki segíteni?Előre is köszönöm
-
_ak_
addikt
Sziasztok!
Lenne egy két kérdésem hátha tudtok segíteni. Adott egy majdnem 6 éves Sony Vaio vgn-fs415s laptop. Amint kiportalanítottam és újra pasztáztam. Csak, hogy a GPU-t hűtő borda alatt nem az krémes paszta volt, hanem afféle hővezető tapasz (bocsánat de nem tudom a becsületes nevét) és az alatta lévő chip fölött pedig barna gyurma állagú megoldás volt. Mivel nem rendelkeztem ilyesmikkel itthon, ezért ott egy kicsit vastagabban adtam az Arctic MX-2-ből. A kérdésem, h fontos lenne tapaszt használni vagy elmegy ez a megoldás is?
Jelen esetben komolyabb terhelés nélkül a GPU 60-62 fokos, az MB 55-57 és a CPU 50-52 C környékén jár. A GPU-t megterhelve 83C-ig hagytam felkúszni a hőmérsékletet talán ment 10-15 percig a stressz teszt, de 80-tól nagyon lassan érte el a 83-at. Helyesen gondolom, h akkor nagyjából elfogadható értékek ezek? A vga egyébként egy GF Go 6400 és ilyen terhelés szerintem többet nem fog kapni a gyakorlatban (FurMark).
Bár a nagytakarítás egyébként is kijárt volna, a fő indok az volt, h az akkor rajtalévő rendszerrel elég gyakran újraindult a gép. Pár mp-re bemerevedett az egér kurzor majd reboot. Az újrakenés és telepítés óta össz 18 órás használat után viszont megint csinált egy ilyet. Próbáltam a Prime-ot futtatni, meg a FurMarkot, de nem sikerült összehozni még egy ilyen újraindulást. Ettől függetlenül viszont még nem vagyok teljesen meggyőződve, h nem vmi hardveres hiba volt. Miképpen lehetne még tesztelni a vasat?
(Volt rajta win7 is, de az pl folyamatosan újraindult, a jelenség ugyan ez volt, de ott jó eséllyel az audio driver kavart be.) -
keszo
őstag
Sziasztok!
Ha egy termék vissza ment garanciális javításra, mennyi idő múlva van értelme érdeklődni,hogy hol tart a dolog? -
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
kendeee #33587 üzenetére
Oké, akkor nem küzdök vele, marad ilyen.
Még valami a lapossal kapcsolatban: olyan problémám adódott még vele, ami a mindennapos használat közben nem zavar, mert nem jön elő, de amikor épp kellene, akkor idegesítő.
Szóval HDMI kábellel a HD videóképet TV-re kiküldve egyes részeknél brutálisan szaggat a lejátszás, míg ugyanez a laptop saját kijelzőjén röccenésmentesen megy, ezért fura. (azoknál a részeknél szokott akadni, ahol sok hirtelen mozgás van, vagy pl nagy tájat mutatnak, illetve koncertet nézve például mikor a közönséget mutatják) Még egyszer mondom, a saját kijelzőn nézve semmi akadás.
A VGA kari hibásodhatott esetleg meg? -
Bomc
aktív tag
Az mitől van hogy külső gadgetek nem működnek ezen a gépen (Acer aspire one 722) Találtam battery meter-t meg core meter-t és nem lehet feltelepíteni (Ismeretlen hiba) Az alap gadgetek működnek (óra, weather, árfolyamok) csak a külsők nem
-
kendeee
aktív tag
válasz
A_ScHuLcZ #33586 üzenetére
Üdv!
Teljesen normális. Lehet, hogy ha a procit nézzük csak magában annak az üzemi hőmérséklete 40-45C körülinek kellene lenni, de a hőcsöves borda egyszerre hűti tudtommal ebben a szériában a procit+chipsetet+a vidkarit. Az összes hőt ez vezeti el, és csak 1 venti van a hűtésére a rendszerben. Szerintem te még kivételes is vagy, hogy csak ennyi a hőfok, mások már lekapcsolgatással küzdenek, ahogy olvasgattam a gúúgöl-ön.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Véleményetek szerint 52-53 fokos proci (T7500) nem sok egy kicsit üresjáratban illetve 55-60 fok netezés közben? Most takarítottam ki a hűtőt, pasztáztam újra a procit, vga-t, de max 1-2 fok javulást értem csak el. HD2600 van benne, control centerben energiatakarékosra állítva.
Az összes felesleges folyamatot kiiktattam, hogy ne zabálják a procit a háttérben, feladatkezelőt nézegetve nem is használja semmi, 1-1 folyamat néha 1-2%-ot, de ez a maximum.Szerintem magas a hőmérséklet, 45 körül kéne inkább lennie.
A lapos: HP Compaq 8510p -
malloc
csendes tag
válasz
Thunderzolee #33584 üzenetére
Igen, kitisztítottam és a kifújt levegő sem meleg.
-
-
válasz
Remekelek28 #33580 üzenetére
Esetleg a Notebook Hardware Control is ilyen, asszem azon is van riasztás funkció.
De csak 32 bites verziója van. -
malloc
csendes tag
Van egy öreg Amilo A1640-es gépem, amely eddig olyat produkált, hogy általában pár perc használat után hirtelen felpörgette a ventit, majd kikapcsolt. Újra pasztáztam, de továbbra is fennáll a probléma. Ezután egy win7 telepítés közben is kikapcsolt ilyen módon, azóta nem jut túl a Fujitsu-s indító képernyőn
-
Khelben
nagyúr
válasz
Remekelek28 #33580 üzenetére
-
Remekelek28
őstag
-
Remekelek28
őstag
Tudnátok olyan programot ajánlani,mely figyeli a laptopom hőfokát??
-
jooker82
nagyúr
válasz
Thunderzolee #33569 üzenetére
Nem az én gépem...megkértek,h hozzam rendbe...most újraraktam a win7-et és ezidáig kiválóan működik...
ugyh az vista lehetett bibis.. -
lsebestyen
addikt
válasz
lsebestyen #33574 üzenetére
juhe! egy tag kuldott emailt hogy f9el vissza tudom allitani es tenyleg! ezuton is koszonom!
-
endruboy1
senior tag
válasz
lsebestyen #33572 üzenetére
Pendriveról is tudod telepíteni.
-
lsebestyen
addikt
válasz
Thunderzolee #33571 üzenetére
az volt. de most ezt a kezembe nyomták, h csináljam meg...hát ezen van windows xp matrica, meg legális is, nincs benne odd, szvsl gondoltam van vlmi rejtett partició...hőfokok rendbe vannak.ha kikapcsolásután beindítom, akkor 5percen belül meghal, rebootol és onnantól jó...érdekes,
-
válasz
lsebestyen #33567 üzenetére
Nem valami Gamer HP notid van/volt?
Inkább valamelyik netbookos topicban kérdezd meg, vagy az Asus topicban.
Partíciókezelő program kiírja, h van-e rajt rejtett partíció; illetve hát a BIOS-ból kell előcsalogatni induláskor, h a partícióról bootoljon, és települjön a rendszer.
Bocsi, ha sületlenségeket kérdezek, de amennyire Googleztam ezeket a gépeket oprendszer nélkül forgalmazták, nem? Akkor nincs rajt rejtett partíció.Másrészt mi a baja a gépnek, h időnként lekapcsol?
Hőfokok rendben vannak?
Venti hangosan megy? Nem megy túl sokat? -
-
-
lsebestyen
addikt
üdv! egy asus eee pc 1001px netbookkal az a problem h mindig ujra indul. ujra szeretném rakni, van ennek vlmi rejtett particiója, amiről újra lehet húzni??
-
jooker82
nagyúr
WSziasztok
Mi lehet olyankor a baj,ha magától kikapcsol a gépem??hol 2 percen belüél,hol 2 óra múlva....Nem hinném,h porosodás lenne az oka...kiporszivóztam és utána is kikapcsolt.... Egy újrarakás segithet?,v mi lehet a gond??
köszönöm... -
theonion
csendes tag
Sziasztok!
Van nálam egy Ideapad Z470-es gép, Lenovo, teljesen új, gyári telepített, viszont borzalmasan lassú. Nem tudjátok, hogy mit kellene átállítani rajta, hogy rendes sebességgel működjön?
Az asztali Pentium III-as gépem gyorsabb nála...
-
krypton
senior tag
válasz
Thunderzolee #33563 üzenetére
Munkagép lesz egy programhoz.
-
válasz
krypton #33561 üzenetére
Nézd meg a listában hol vannak egymástól.
http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.2436.0.htmlItt meg egy teszt:
http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/amd-fusion-intel-core-i3.html
A G8százas Pentiumoknál erősebb a B9százas sorozat.Az AMD APU-ja erősebb grafikában, de nyers CPU erőben az Intelé jobb.
Mire akarod használni? -
krypton
senior tag
Sziasztok!
Egy AMD A4 mennyiben marad el egy Intel B950-től (már ha elmarad) teljesítményben? Azt tudom, hogy az AMD-ben jobb a VGA.
-
TGaben
tag
Persze, a matrica megvan. Home Premium a Vista. Msdn-t nem vágom, valami microfos cucc? A pontos típust sajnos nem tudom, csak,h Albacomp Eco Moblile Silver Line, (ez a jótállási jegyen van) mert nincs feltüntetve, de az alján ez van: SADP-65KB C illetve 8615 GTK. De lehet,h ez az aksi, bár nem arra van írva. Akitől vettük (haver-haverja, de őstag itt ph!-n is) azt mondta csak a "keret" Albacomp, de a belseje úgy lett összeválogatva, minőségibb alkatrészekből. És közbe a driver lemezét megtaláltam,
meg valami használati útmutatót.
-
M107
addikt
válasz
TGaben #33556 üzenetére
Szia
Ha megvan a eredeti Coa matricád a laptopodon nézd meg milyen vista van rá írva X86 X64 home, prof, stb
Msdn letölt képfile ---- feltelepít beír a code s müxik anno én töröltem a rejtett partíciót hisz fenn van minden driver a neten 98%-ban
mi a laptopod pontos típusa? -
TGaben
tag
válasz
Sebibalu #33555 üzenetére
jaa
végig az oprendszerbe kerestem
azt hittem ennyire nem vagyok láma
Megpróbálom azt is akkor,és ha nem úgy jöhet a "jó-árasított" megoldás.Most van folyamatban a dolog amúgy, jelenleg azt nézi,h lehet-e upgadelni win 7-re, bár gondolom ha lehet is, azért megint fizetni kéne.
-
válasz
TGaben #33552 üzenetére
Ne is az OPrendszeren belül keresd hanem bekapcsolásnál ahol a csökkentett modot és egyéb parancsokat tudod kiválasztani. Ha azt a tipusu OP rendszert rakod fel amit eredetileg adtak hozzá és azt a serialt irod be akkor eredeti lesz ugyanugy. Csak annyi lesz a külömbség hogy a drivereket neked kell összevadászni, mivel a recowerys mindent tartalmaz
-
endruboy1
senior tag
válasz
JamesHolden #33553 üzenetére
Fordítva van beépítve a kamera. Gyári webcam drivert kellene leszedni hozzá a notebook support oldaláról.
-
JamesHolden
aktív tag
Sziasztok!
Egyik csaj ismerősömnek pár hónapja én üzemeltem be a laptopját és most azzal kapcsolatban írt rám, távsegítséget vár
Mivel érdemben válaszolni nem tudtam neki (a jelzett problémával sem találkoztam még előtte), így megpróbálkozok itt.
A lényeg, hogy videóhívásnál Messengerben fejtetőn látszik neki kép. Azt hitte, hogy a program hibája (hogy valamit rosszul állított be), de Skype-al is kipróbálta és ott is ugyanez a helyzet!
Találkoztatok már ilyennel? Mi lehet elállítva neki?Köszi
-
TGaben
tag
válasz
Sebibalu #33549 üzenetére
Eddig kerestem, de sajnos nem találtam olyat a Vista-ban, h "automatikus hibajavítás". Már a súgót is átnyálaztam
azt irja,h lemezkezelés, ezt tudtam, de sajna ott nem jelenik meg a rejtett partíció, csak a "C" (rendszer, rendszerindítás, lapozófájl, aktív, összeomlási memóriakép, elsődleges partíció). "jobb klikk-re" : Megnyitás, intéző, Meghahtóbetüjel és elérési út módosítása, kötet zsugorítása, tulajdonságok, súgó - ezek választhatók, a többi inaktív, még a formázás is, de gondolom a winfos nem engedi "magát" formázni. Ha nincs más, szerintetek azt meg lehet csinálni,h leszedek 1 "virágbolti verziót" (Windows Vista Home Premium) kiírom, azt telepítem fel, és a noti alján lévő kóddal teszem eredetivé?
-
válasz
abyssc2 #33546 üzenetére
Próbáld meg a legújabb driver-t feltenni hozzá. Ha azzal sem szünik meg akkor valami komolyabb hiba lehet és vissza kell vinni gariba.
(#33547) TGaben Nézd meg az automatikus hibajavitás menüjében h van-e recowery rész (várd meg mig lefut). Nekem is elöre telepitett az OPrendszer és én is csak onnan tudom elérni.
-
TGaben
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretné, kérni, rejtett partícióról való újratelepítéshez. Adott 1 noti, amin eredeti Vista operációs rendszer van, de már jó pár éve,és mostanra annyira belassult, h a "regiszter pucolók" nem segítenek. Szeretném ujratelepiteni, de lemez az 1 darab sincs hozzá. Eléggé értek a számitógépekhez, és tudom,h rejtett particion van, meg a driverek is, viszont nem tudom előhozni sem a start menüből, sem a Sajátgép - kezelés - lemezkezelés nem mutatja meg. Recovery lemezt sem tudok csinálni, mert nem acer, asus, vagy valami márkásabb a noti, h legyen hozzá recovery program, hanem albacomp
a "keret", de elvileg belül minőségibb alkatrészek vannak, igy lett összeállítva. A fontosabb adatok le vannak mentve, tehát format c: , és mehetne, de hogyan? boot-oláskor csak az F2-t (bios) és az F9-et (boot menü) ajánlja fel. Próbáltam "más F billentyűket" is nyomogatni, de semmi.
Kifogytam az ötletekből, esetleg még a particion magic progi, de azt annyira nem ismerem, sose használtam. Remélem tudtok segíteni, mert olyan valakinek lenn, aki nem ért a számítógépezhet. -
abyssc2
tag
Hali, következő probléma lenne:
vettünk egy laptopot, és időnként a kép felső sarkában elkezdett vibrálni a kép... teljesen véletlenszerűen, van hogy csinálja, van hogy nem, tegnap pedig már olyat is csinált hogy a képernyő alja a tetején látszódott egy csíkban, és így el volt tolódva az egész...
Mitől lehet ez? Van rá megoldás, vagy vissza kell vinni gariba? -
endruboy1
senior tag
válasz
Khelben #33544 üzenetére
Az Aceremhez kellett telepíteni egy LaunchManager nevű programot ami az fn+bill kombóval végzett műveletekre ilyeneket kirajzol a képernyőre (Wifi offnál egy tiltott wifi jelet, hangerőnél a skálát stb), szóval ez nem feltétlen jön a driverrel. Szóval admin4911: a notid support oldalán keress ilyen programot!
-
admin4911
tag
hol tudok ilyen programot letölteni?
láttam egy olyan programot ahol,mikor a gépen kikapcsolták a touch padot azt írta ki hogy"touch pad disabled". meg mikor kikapcsolták a wifit a gépen akkor kiírta a gép hogy "wlan off"
-
válasz
laci8553 #33540 üzenetére
MXM2-es modul megy bele.
Itt tudsz hozzá keresni másikat:
hardverapro.hu/aprok/hardver/notebook/tartozekok_alkatreszek/listaz.php
Esetleg itt:
hardverapro.hu/aprok/hardver/videokartyak/egyeb_videokartyak/mxmIlletve vannak akik foglalkoznak ilyen VGA-k javításával, a hirdetések közt meg fogod találni a hirdetéseiket.
Muerte75 által linkelt tag is árul, bár ahogy elnéztem, eléggé felsőkategóriás példányokat, gondolom az áruk is ennek megfelelő.
-
laci8553
csendes tag
Sziasztok
Van egy Acer aspire 7520 as gépem amiben a videó kari most be mondta a szolgálatot/G Force 8400m/ ilyet szernék vásárolni ha valakinek van írjon.
-
polip
addikt
a magyar ember alapból birka...neki kell a 16 giga ram, hogy elmondhassa a még birkább szomszédjának: nekem ám 16 giga ramom van és a windóz XP most atomgyors lett ám és a net is sokkal gyorsabb és amúgy is birka vagy és nevetséges, mert neked csak 4 giga van a gépedbe
-
válasz
Muerte #33537 üzenetére
PATRIOT-SO-DIMM-DDR3-16GB-2x8GB-1333MHz-CL9.html
De Google biztosan dob ki még találatokat.
Nem az a baj, h nincs ilyen, mert van, sőt a gépek chipkészlete viszi is a 16-32GB ramokat, itt az árával van inkább baj.
2×4GB DDR3 olyan 10-14ezer közt van. (Most kicsit elindult felfelé, lassan már a 15ezerhez közelít.)
Ehhez képest nem opció ennyiért venni ilyen sok ramot.Ez olyan, mint az 1600MHz-es modulok. Azokat is horror áron adják az 1333-hoz képest. Pedig megfelelő AMD-s gépekben jelentős grafikai teljesítményjavulást hoz.
polip:
Ezt most miért?
Leírta, h olyan munkát végez, ami bizony el tud fogyasztani ilyen sok ramot is. Cad, tervezés, grafikai munkák - akkora fájlokkal kell dolgozni, h öröm megnyitni őket.
Van olyan gép,a miben 4 magos processzor mellett 4 memória foglalt is van. Oda is épp csak elég a 4×4GB ram. Le is van írva, h hova ez a sok ram, és miért épphogy csak elég. -
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Nem latott meg senki olyan Notebookot, aminek 8GB fole lehet boviteni a RAM-jat?
Udv, -
endruboy1
senior tag
válasz
Thunderzolee #33528 üzenetére
Ez nem minden gépre igaz. A mostani SB-vel szerelt masinák többsége, amik támogatják az Optimust lazán mennek 4 órákat mondjuk netezés mellett közepes fényerőn. Mindent letekerve pedig előfordul a 6-7 óra is.
-
válasz
kendeee #33530 üzenetére
Nem az külön biztositást jelent de létezik ilyen igen.
Háztól-házig garancia
Igényeld a rendelés során Háztól-házig garancia szolgáltatásunkat a jelölőnégyzet aktiválásával és garanciális meghibásodás esetén a számlán szereplő összes tételt ingyenesen szállítjuk háztól-házig, pénzt és időt spórolva Neked!
-
válasz
Thunderzolee #33528 üzenetére
Nekem nappal is fél gözön megy csak a fényerö. Kiégeti a szemem még nappal is maxon
-
válasz
Sebibalu #33526 üzenetére
Hát igen, a 4-5 órás akksi üzemidő úgy jön ki, h teljesen letekert fényerővel, esetleg kikapcsolt wi-fi mellett használjuk a gépet.
Mondjuk este a sötét buszon utazva pont megfelel a letekert fényerővel való használat, de nappal már nem bírnám ki a félhomályos képernyőt. -
kendeee
aktív tag
válasz
cserry193 #33523 üzenetére
Akkor sajnálom, neked is "be kell állni a körbe". El kell vinni szervizbe, vagy inkább egy megbízható ezzel foglakozó jól felszerelt és kellő tapasztalattal bíró kollégához. Ez utóbbi talán jobb, olcsóbb, tartósabb, praktikusabb stb. is. És nem kell 2-3 hetet várni sem.
-
válasz
Thunderzolee #33525 üzenetére
Eredetileg egy ASUS K73SV-volt ami 2 nap alatt egyszercsak meghalt
. Mivel az ünnepek miatt hosszadalmas lett volna a csere igy le vásárolhattam az árát. Sajnos nem igen volt más normális gép az üzletben igy vettem ezt és egy tv-ét helyette. De rákellet jönnöm h ez is elég nekem amire használom. Folyamatos netezés melett olyan 2 órát eldöcög a masina WIFIvel és 3g modemmel is kiegyensulyozott energia használat mellet.
PCX-ben rendeltem 10 év gar + háztol házig gari 12,283ft cakkpakk futárral.
-
válasz
Sebibalu #33524 üzenetére
Szerintem ebben nem cserélhető a VGA.
Biztos vagyok benne, h ez rá van forrasztva az alaplapra.
Mondom, ez nem teljes értékű VGA, ez csak ilyen alaplapi képmegjelenítő chip.De manapság a legtöbb dedikált VGA is rá van forrasztva, elég ritka az MXM-es modul.
Miért ilyen notit vettél?
Egyébként hiába is tiltanád le, az akksiüzemidő nem lenne sokkal hosszabb, ha az Intel VGA-ját használnád.
Menyit megy most el akkuról?Hol rendelted a memóriát, vagy mennyi lesz?
Esetleg kérdezd meg a Toshiba topicban hátha tudnak megoldást a videovezérlős kérdésedre.
-
válasz
Thunderzolee #33521 üzenetére
Gondolkodtam egy vga cserén de mivel még garis a készülék igy nem igen akartam megbontani. Egy hivatalos szervizben meg gondolom horror áron tudnák nekem cserélni és életre kelteni a másik vga-t.
A ramokat le is rendeltem. Kingmax 4GB DDR3 1333MHz lett 2db
-
válasz
Thunderzolee #33521 üzenetére
Köszönöm uram
. Esetleg a Letiltott Intel vga-ra tudnál megoldást ? Gondolom Bios csere vagy vmi ilyesmi kellene.
-
válasz
Sebibalu #33517 üzenetére
Természetesen 1333 cl:9-est vegyél bele.
A chipset támogatja az 1333-at.Egyébként az 1066-os cl:7-es sem lenne gyorsabb. 1066-on a cl:5 lenne gyorsabb, de ez gyakorlatilag se DDR3-nál, se SO-DIMM foglalattal nem elérhető.
A másik kérdésedre nem tudom a választ, tudtommal azokban az Inteles IGP le van tiltva, pont a dedikált VGA miatt.
Természetesen nem minden dedikált VGA-s gépben van letiltva az IGP, csak az nVidia GeForce 315M az nem külön VGA-nak számít. Nagyjából annyit tud, mint az Intel HD3000 tudna. Nem is igazán van értelme ezeknek az alap VGA-knak, mióta az Intel is összeszedte magát a HD2000/HD3000 megjelenésével. Igaz, még van mit csiszolni a drivereken.Mindenesetre fogyasztás/üzemidő specifikus felhasználóknak ajánlott eleve olyan notit venni, amiben csak az Intel IGP-je dolgozik, nem az helyett egy másik, de ugyanolyan teljesítményű gradikus chip.
-
cserry193
tag
válasz
kendeee #33518 üzenetére
Még azt is hozzáteszem,hogy már 1-2 hónapja csinál olyat,hogy elmegy a kép,és a hang,aztán az USB eszközök is megállnak(egér nem világít,telefon nem töltődik). Akkor teljes sötétség van,semmit nem lehet vele kezdeni,csak kikapcsolni és vissza.Akkor teljesen jó minden. De kicsit idegesítő a probléma,amikor netezel és egyszer csak totál sötétség és újra kell indítani.
A gép már 3éves körül lehet,
Athlon X2 QL64 2,1, 3072 MB DDR2, 250GB, ATI Mobility Radeon HD4530 -
-
Sziasztok.
Adott egy Toshiba Satellite C660-1ML notesz. Ram csere elött állok benne. Az volna a kérdés melyik volna jobb. 1066Mhz cl7-es vagy 1333Mhz-es cl9es , természetesen 2x4gb. Valamint hogyan lehetne megoldani a Intel HD VGA-t h müködjön mert ebben a tipusban le van tiltva. Elöre is köszi a válaszokat.
-
cserry193
tag
Sziasztok!
Van egy HP Pavilion notebookom(dv6-1110eh)
Az előbb nem akart bekapcsolni.Bekacspoltam,és se kép se hang,csak a billentyűzeten villogtak a CapsLock,és a NumLock ledek. Semmi mást nem csinált. a 10. indításra sikerült betöltenie a Win-t szóval most jó -
M107
addikt
-
polip
addikt
érdekesség: a laptopszalon már az új EU-s ajánlásokkal dolgozik
netes vásárlás esetén 14 nap az elállás!
-
Stig20
tag
Sziasztok!
Vettem egy MSI CX600-as laptopot használtan itt hardveraprón.
A helyzet az, hogy hiába kapcsolom be, a kijelzőn nincs semmi kép, néha bevillan de semmi más. VGA portra kötött monitoron is ugyanez a helyzet, csak bevillan és kész.
2 éves a gép, az eladó szerint az a baja, hogy nincs benne vinyó...
De én olyat még nem hallottam, hogy vinyó nélkül nincs kép a gépen.
Egyébként pörög a venti, világítanak a ledek.
Totál gatya a gép? -
M107
addikt
Jó estét
Van egy Compaq 610 laptop bekapcsolom beindul a venti de semmi nem jeleni meg a képernyőn optika egység megy.
akkuval és akksi nélkül is megy
nem jön be a logó semMit lehet tenni?
-
Khelben
nagyúr
válasz
Thunderzolee #33505 üzenetére
Rengeteg olyan 17-es laptop van, amibe nem lehet 2 merevlemezt beletenni. pl. itt van előttem is egy.
Ugyanakkor szinte az összes laptopba bele lehet tenni a dvd író helyett merevlemezt egy arra alkalmas fiókkal. -
válasz
Khelben #33504 üzenetére
Most, h mondod, én is láttam már olyan 17"-os Toshiba gépet, amiben a hely ugyan megvolt, de a HDD csatlakozója (sata adat+ táp kombó) nem volt ott.
Nem is igazán értettem, mi értelme van így az egésznek, hisz a felhasználó nem tudja csak úgy bővíteni, mert még előbb szereznie kell egy csatlakozót is.
Pedig egy Harman Kardon hangszórós Toshiba volt (P200D).
Amennyibe az akkoriban került, igazán elvárható lett volna, h a kábel ott fiytegjen, előkészítve a gépet a bővítésre.Ettől függetlenül a kezeim közé került 17"-osokban ott volt a másodlagos winchester hely, ebből kiindulva feltételeztem, h az alap opció ezeknél.
-
Khelben
nagyúr
válasz
Thunderzolee #33503 üzenetére
"A 17"-os laptopokba alapból kettő merevlemezt lehet beletenni"
Ez egyáltalán nem biztos.
-
válasz
Norbeez #33492 üzenetére
Norbeez
A 17"-os laptopokba alapból kettő merevlemezt lehet beletenni, gyárilag úgy vannak kialakítva. Ez egy nagyon jellemző különbség kisebb társaikkal összevetve.
Gamer 17"-os gépeknél jellemző még a két ventilátoros hűtés, egyik a CPU-északi híd párost hűti, másik a VGA-t (két külön irányba/oldalra vannak a hőcsövek elvezetve).
A kétmerevlemezes kialakítás miatt lehet pl egy SSD-t is venni bele, arra tenni a rendszert, a másik helyre meg mehet adatoknak az 5400RPM-es HDD.
De ha kis noti vs. nagy noti a kérdésed lényege, akkor használhatod úgy is a kisebb gépet, h külső monitorra kötöd, 25-35ezer közt 22-24"-osokat találni az aprók közt. Mert cipelni a nagy gépet tényleg nem egy jó dolog.
-
Brianiac
aktív tag
válasz
kendeee #33501 üzenetére
Értem, tegnap pont nem neteztem mikor előjött ez a dolog csak egy sorozatot néztem sima .avi-ban, amúgy meg tényleg csak ritkán jön elő a dolog, de van hogy rengeteg oldal megvan nyitva ahol flash is van és nem hülyül így meg, még játék közben sem, persze akkor azért jobban pörög. Az a leginkább zavaró mikor meghülyül hogy egyszer megy maxon aztán teljes csönd, majd megint maxon h még a film hangját is elnyomja. A gép féléves és a rendszer is rajta, a proci 60 fok körül ment mikor legutóbb ezt produkálta. De köszi a linket megkérdezem ott is.
-
Aktív témák
- Makulátlan Állapotú Acer Predator Helios Neo 16 Gamer Laptop 34hó garanciával
- Eladó egy kifogástalan állapotú MacBook Pro (Retina, 13 hüvelykes, 2015 eleje)
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i7-10850H I 32GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest