Hirdetés
- Dell notebook topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- OLED monitor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Elkezdte felszámolni a GPU-s PhysX támogatását az NVIDIA
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen egeret válasszak?
Aktív témák
-
Hi!
Az UDF formátumban való irásnak van valami hátulütője vagy ugyanolyan biztonságos mint az ISO?
Egy 2 GB-nél nagyobb fájlt érdemesebb inkább szétdarabolni s ISO-ban irni vagy nyugodtan mehet UDF-ben?
Minden iró/olvasó támogatja ezt a formátumot?
Igazából mi a különbség a kettő között? -
Dufresne
addikt
válasz
Shalala #1193 üzenetére
Jja, vidd vissza gyorsdan és az akkkori áráért most simán kapsz duallayereset, mert ilyenre kicserélni nem fogják, van eg yolyan érzésem, mivel ezt már nem árulják, legalábbis énmár régóta nem láttam
Amúgy nemtudom miért lenne ez 8x-os író, mert nekem is volt és még 4082b-s firmware-el sem akart 8x-osan írni, igaz ''+''os lemezzel nem próbáltam
Lényeg hogy vissza gariba, mert 4x-esen mindenképpen kéne mennie -
micro
addikt
Dyndns-t szeretnék beállítani a routeremen.
Elvileg tudja a router, de egy másik router mögött van az én routerem. A másik (külső) nem kezel dyndns kapcsolatokat.
Ha a routeremen (belső) beállítom a dyndns szolgáltltást, akkor a saját WAN IP-jét küldi ki a dyndns szerverre, vagy a tényleges külső IP-t? -
Shalala
senior tag
válasz
-conrad- #1192 üzenetére
segiteni sajnos nem tudok, de nekem is hasonlo a helyzet.
A 8x-os irom egyik dvd megirasa utan megkattant, mikor beraktam a kovetkezo lemezt mar nem is erzekelte.
Ezek utan kulonbozo driverek installalasa uninstallalasa , dvd iro-bol kabelek kihuzasa visszadugasa, segitett de csak annyira hogy most felismeri hogy van dvd lejatszo a gepben, de csak 2x-esen tudok irni. A driver tuti jo tehat nem az a baj hogy rosszat raktam fel hozza.
Meg 2 honapig van ra garancia Lg-4081b.
Szerintetek visszavigyem garanciaba?
mediamarktban lett veve sulinetre. -
-conrad-
addikt
Valaki tud segíteni?
[link] -
L3zl13
nagyúr
válasz
SzalaiG #1188 üzenetére
Csak spéci LightScribe-os lemezzel lehet.
Nero képes rá ha jól tudom már a 6.x verzió is. Nekem ugyan nem ajánlja fel az opciót. Lehet, hogy csak LightScribe-os meghajtóknál lehet kiválasztani...
Elvileg az írás beállításainál a Misc fül alatt kéne lennie. Lehet, hogy a Files/Preferences/LightScribe alatt be kell kapcsolni, hogy mindig ajánlja fel a LightScribe írást. -
SzalaiG
addikt
Hali!
Vettem egy ilyen dvd-írót: Lg-4166B. Elvileg lightscribe. Ezt a funkciót mivel lehet használni?
Külön progi v tudja valahogy a Nero? Bármilyen lemezzel meg lehet tenni vagy spéci anyag kell?
A válaszokat előre is köszi! -
zoa
tag
hali!
wifinel a forgalmazott adatmennyiseg csomagokban van szamolva honnan lehet tudni mennyi egy csomag? -
Androo
tag
Nem tudom pontosan mit szeretnél, de az emlékeimben ez a képlet merült fel, ezzel kiszámolhatod mekkora adatátviteli sebesség kell, egy adott minőségű videó állomány átviteléhez:
képpont x színmélység x képváltási frekvencia = adatátviteli sebesség
Figyelj a mértékegységekre, mert ha mindent szabványban számolsz, akkor bit/sec-ben kapod meg a sávszélességet.Ez csak kép volt, hang nélkül! A hangot külön kell számolni, és hozzáadni a kép sávjához.
Remélem segítettem! -
hunluigi
senior tag
Srácok még is kéne a segítség még mindíg
kéne nekem egy működő registry editor pocket pc-hez (2003 -as win) a pocket skype nagyon rondán belecsúfított és nem tudom kitakarítani
-
kifu
tag
Kipróbáltam egyedül is a gépben, akkor is csak 128-asnak látta.
Amúgy ez egy Hynix Ram. 256MB 88/3 van ráírva, a száma pedig:
HY57V28820TS-H
A boltban (A*ua) - ahol vettem - volt még Kingston is.
Jester01:
Honnan tudom megállapítani, hogy BX-Ready -e egy ram, vagy sem?
Amúgy valszeg holnap kicseréltetem 2 db 128-asra, feltehetőleg nem akkorm ár jó lesz. -
mdk01
addikt
Megtudná vki mondani nekem hogy a webkamerákhoz mekkora gép és sávszélességű net kell?
MEgkellene határozni egy minimumot egy tűrhetőt és egy tökéletes minőséget.
Tök hülye vgayok hozzá ezért minden érdekel.
Köszi -
hunluigi
senior tag
HELP! asus mypal 620 -ra (PDA) skype telepít késöbb uninstal. Azóta bekapcsnál hibaüzenetezik hogy nem éri el a skype-indító file-t
van valakinek valami ötlete hogyan lehetne a registry-ből kitakarítani (gondolom ez a hiba). Segítsetek! Esetleg valakinek reg edit PDA-ra vagy más ötlet?!
-
Snark
csendes tag
sziasztok! mi a za a progi, amit a windows XP elindít, ha nem rendesen kapcsoltad le ''a lemez konzisztenciájának ellenőrzése'' címen. és ezt hol találom meg? (vagy ez = a scandisk-kel, amit XP-ben nem találok?)
egy gép felélesztéséhez kéne!
előre is nagyon köszönöm! -
KngAlex
tag
Szerintetek mennyit ér egy AMD AthlonXP 2000+ os proci manapság?
-
kifu
tag
Sziasztok!
Gyors segítség kellene:
Adott egy ASUS P3B-F alaplap i440BX chipsettel. (Tudom, nem mai darab...)
1005-ös BIOS van fent.
Namost idáig 2 db 128 Megás SD RAM volt benne, gondoltam felnyomom 512-re így vettem egy 256-os modult. Az alaplap azonban csak 128-asnak ismeri fel.
Kérdés: Akinek volt haonló tapasztalata, az segítsen nekem: Az alaplap nem tudja lekezelni a 256-os modult, vagy mi lehet a gond?
Válaszokat előre is köszönöm. -
Poctar
senior tag
Hello!
Kellene a következő, ha lehet gyorsan:
-Milyen az időjárás ''Viana do Castelo''-ban?
-Keressen kiadó lakást ''Porto''-ban!
Kell még:
-Használt kereső, a kereső kifejezéssel
-Milyen keresők léteznek, és ezek jellemzése (típus: idexelt, tematukus...)
Tehát kellene az oldal linkje és a keresés linkje.
Én ezt találtam:[link], de biztos van jobb is.
[Szerkesztve] -
zsi
tag
Sziasztok!
Outlook 2003-ba tud valaki segíteni?
Van 4 e-mail címem, amit szét szeretnék szortírozni.
Ezt úgy gondoltam,. hogy mindegyiknek csinálok 1-1 mappát, és mindegyikhez rendelek, 1-1 adatfilét.
Már csak 1 gondom van...Az emaileknek hogy lehet megadni, melyik adat filét használják?
Vagy van más megoldás is az emailek különválasztására?
A válaszokat előre is köszönöm -
Balinov
titán
igen,sanszos,hogy az agp vezérlő adta be a derekát, agp slot maga nemhiszem,hogy be tud szarni,tekintve,hogy a vga 2-3 hónapja stabilan be van csavarozva, ill. a lapon az agp sínnél van egy biztonsági pecek (csak a pecket benyomva lehet megmozdítani/kivenni a vga-t) ma még próbálkozok,azt ha nemjutok dűlőre,holnap viszem vissza a boltba.
-
ace666
tag
válasz
B_Nonesz #1133 üzenetére
En egy Ati 7200-assal jartam egyszer hasonlokepp...
Utolag cserebereltem egy mar feltelepitett windozba, es az istennek se volt hajlando frekvenciat valtani.. (ilyen hibauzim viszont nem volt..)
kiprobaltam 3-4 kulonbozo drivert, vegul mar a registrybol is kibogarasztam oket, hogy nehogy bezavarjon valami, de ugysem volt jo..
Egy XP-install megoldotta..
Probalkozz ezzel, vagz ha nem megoldhato, csokkentett modben szedd le a drivert, es probalj vmi mas verziojut, esetleg omegadrivert [link] -
Sianis
addikt
válasz
Balinov #1139 üzenetére
Nos nekem is elvileg rendben talált mindent a gép, bár nem volt ilyen visszajelző. Viszont itt nem a behelyezéssel volt baj, hanem magával az AGP slottal, ezt nem biztos, hogy érzékeli a visszajelző, mert ő úgy érzi, hogy rendben az érintkezés, ettől függetlenül a slot még lehet hibás...
-
ace666
tag
Hello!
Kerdesem az lenne, miert van az, hogy neha egy szoveget kijelolve eleg egz ctrl+c, neha meg tobbszor is meg kell nyomni..
Lehet ez igy hulyen hangzik, de neha baromi zavaro tud lenni, ha ranyomok vmire, azt nem kopizza be..
Jomagam inkabb WinXP felhasznalo lennek, Linuxban nemtom, letezik-e ez a problema..
Szoval: Mitol fugg, hogy elsore beveszi e a vagolap gyomra a kijelolt tartalmat?
-Oprsz-tol?
-Az eppen futo szoftvertol?
-Netan hardvertol?
Illetve megegy kerdes ezzel kapcsolatban:
Letezik tobbvagolapos kopipaszte?
Ugyertem lehet valahogy egyszerre tobb vagolapot hasznalni? Ugy, mint ahogy az Office XP-ben is van, csak globalisan..
Vagy van ilyen progi esetleg, ami ezt megvalositja?
neha jol jonne, ha tobb szoveget lehetne felvaltva hasznalni, pl vmi mas billkomboval... -
Balinov
titán
Aham,köszi az infót/okfejtést. Igazából a vga halálon kívül az agp halál volt,amire asszociáltam,mivel pci-s s3-al királyul ment.
Azt előbb elfelejtettem leírni,hogyha az s3 Trio-t az agp melletti slot-ba dugom,szintén seképsehang esete forog fenn.
A lap hálistennek még garis,május közepén vettem 3 év garral.
Megpróbálok egy győri cimbit beszervezni egy vga/agp slot tesztre.
Hopp:ez lehet kimaradt az előbb.Nos,az alaplapon van egy visszajelző led,ami agp failure esetén (pl. nem megfelelő belehelyezés) pirosan világít,de itt zölden világít a ledecske,ami ELVILEG kizárná a vga hibát.
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
válasz
Balinov #1137 üzenetére
Nekem egyszer volt egy Chaintech lapom. Elvileg jól ment, de az általad leírt, elkezdek játszani szindrómára sajnos döglődött. Ugyanazt csinálta mint neked. És sajnos AGP foglalattal voltak bajok. Kicseréltük egy ugyanolyanra, és kiderült hogy széria hiba...
Epox lap lett a vége. Remélem, hogy nálatok nem ilyen nagy a baj, mindenesetre érdemes lenne a hardvereket, egy másik lapon is letesztelni...
-
Balinov
titán
Uraim!
Szakmai segítséget szeretnék kérni tőletek a következő hiba elhárításában/megoldásában.
Adott a gépem: GA-K8NS rev1-es lap, f18 biossal, Newcastle CG-s 2800+ thermaltake hűtővel 9x255-ön járatva az utóbbi 3-4 hónapban. 2x256mb@400 DDR és egy Sapphire R9500@pro 128bit
Nos, péntek esti havergépe feltelepít után nfs:mw-ztem volna 1párat. kb fél-egyóra játék után kép elsötétül,reboot. mondom jóvan,lehet nagyon izzasztja a procit,visszavettem 9x220-ra az órajelet. elindul gép,win feláll, mw beröffent,megint megy egy kicsit,megint fekete szkrín,reboot. visszatettem 9x200-ra egy load bios default-ttal, sata/lan kikapcs.
utána mondom jó,akkor cod2-zzünk inkább. jelenség ugyanaz.gépet ezekután nem nyaggattam.szombaton be sem volt kapcsolva. vasárnap reggel újra nekiveselkedtem,jelenség,gép bekapcsol,monitor átvált standby -ról normál állapotba,fekete képernyő.del, ins gombokat nyomva olybá tűnik,mintha rebootolna, numerikus bill feletti 3 led egyszerre 1 alkalommal kivillanik. cirmos klír, 5 percet vár,semmi. Ezután betápkábel kihúz,elem kivesz,jumper rövidrezár,majd kimentünk abdára anyut megköszönteni,este (cca 18.00-körül) betápkábel visszadug,elem visszatesz, gép bekapcsol, biosba belép,épp a pc health-nál a szokásos dolgokat bekapcsoltam,miközben ismét fekete képernyő,látszólag gép rebootol.
Próbaképp vinyót lehúz,semmi. 1ik ram-ot kivesz,semmi,kivesz másikat semmi,ramcserélgetés,semmi. cpu fan és vga fan csati ellenőriz,minden rendben. chipsethűtő borda alig langyos. ide kábel kiegyenget,visszadug,semmi. pc speaker visszaköt, bekapcs két rövid síp,szünet,kétrövid síp,szünet.fekteképernyő. vga kivesz,érintkezők megtisztít tisztaszesszel,visszadug,visszacsavaroz, gépbekapcsol 1 db rövid beep,fekete képernő. vga kivesz, pci-os S3 Trio 64v+ betesz,moncsi ráköt,gép postol,biosba bemászkál,win betöltődik. amit még nem próbáltam,az a vga-n lévő titan hűtő újrapasztázása. proci,lap,hdd melegedést kizárnám, hdd kézlangyos sincs, cpu hűtő lamellák szintén, vga venti pörög rendesen,házhűtő 8cm-es Foxconn húzza ki a langyos levegőt a házból, 400W pfc-s codegen 12cm-es ventije úgyszintén.
Én a vga-ra gyanaxom.Mióta (szeptembere eleje/augusztus vége) megvettem egyfolytában OmegaCatalyst-tal +4pipa engedélyezve megy. VGA Etrontech BGA ramokon Zalman vcf700 bordái szinte a beszerzése óta rajtavannak (thnx Jazzos).flopy tápcsati direktben a vga-t táplálja,más eszköz nincs rákötve.
A 8pipával hibátlanul viszi
a 3dmarkokat (01,03,05),
gta -sa-t, doom3-at,AOE3-t, cod2-t,nfs:mw-t, fifa 2005-öt
Pixelhibával nem találkoztam,sem gpu/vram halkdoklásra utaló képkockásodással,vízszintes,függőleges csíkozódással.
A ház mind2 oldallapja állandóan le van véve,közbe-közbe kézrátéttel meg-megszoktam nézni a komponenseket, eszeveszett melegedést nem tapasztaltam. proci/alaplap everest ultimate 2005. 2.20 build 405 szerint idle 28C/25C, full load mellett a proci max 48C-os,lap 28-30C,max.
Mit javasoltok,mit ajánlotok?
Sürge és fontos lenne!
Előre is köszönöm
Balinov -
abrakadab
csendes tag
Na mégegyszer, mert tényleg fontos lenne és kiakaszt hogy miért nem megy a hálózat.
Szóval:
A kábel cross link.
De ez a bajom hogy el se jutok odáig, hogy összedugjam mert az IPCONFIG parancsra azt irja ki hogy az adathordozo leválasztva. TÖK mindegy hogy be van e dugva a kábel vagy nem...tehát pingelni se tudom.
Beallitom neki maualisan az IP cimet ugye a kartya tulajdonságainal, és ezután is az IPCONFIG azt dobja hogy az ADATHORDOZO LEVÁLASZTVA.
Se ping se hálozat...
A kártya tuti jó, simán fel is ment a driverrel.
Na ez miért van?
D. -
scang
senior tag
hátha most valamóki tud segíteni...
játszik valaki a startlap játékával? puzzle, képkirakós marhaság
startlaplabirintus...
erre a kérdésre nem tudok válaszolni, ez az utolsó:
'Egy olyan furcsa kis helyre gondoltunk, ahol a turisták számítanak őslakosnak, a kiszolgáló személyzet pedig csak dolgozni jár oda.''
ha valki esetleg....
Tipp
A helyes válasz egy lap.hu neve, amely minden esetben egy szó, és amelyet ékezet nélkül kell beírni. Pl: mosonmagyarovar.lap.hu.
A játékban résztvevő lapok némelyikének neve azonban kötőjeles szó. Pl. bekesi-ceg.lap.hu
Ha elakadsz, akkor használd a Startlap keresőt és a tematikus oldalakat!
köszi -
B_Nonesz
csendes tag
Kérdésem:
Ati 8500LE-m van hozzá felteszem a catalyst 5.1(újabb)-et, és nem tudok állítani a monitor frekvencián. Azt írja ki hogy: Az alkalmazás inicalizálás nem megfelelő (0xc0000135).
Mit csináljak, mert már fáj a szemem?? -
KngAlex
tag
Volna egy kérdésem, vettem egy hangkártyát és nem működik a game-port; erőforrás ütközés áll fent és nem tudom működésre bírni. Nem tudnátok segíteni egy I/O címmel?
-
KITTI_BEN
csendes tag
Lehet a Red Alert 2-őt 1280x1024-ben futtatni?
-
KMan
őstag
Sziasztok, elokerult valahonnan egy Sennheiser HDR 40 (T40) wireless füles, csak a kábeleket nem találom hozzá
Maga a füles+a dokkoló egység van csak meg!
Valami ötlet hogy honnan lehetne beszerezni csak a kábeleket? (azt se tudom mi kéne hozzá, gondolom egy táp,+mégvalami)
Köszi szépen. -
Korcsii
őstag
cjb.hu-ra hogy lehet total commanderrel feltölteni?
-
Gh0sT
addikt
Valamit nagyon elállítottam:
Intéző alól ha nyomok egy klikket egy mappán akkor a megnyitás helyett a keresés ablak ugrik fel...Mit csináltam?
-
jerry311
nagyúr
Volt olyan buta, hogy az otthoni gépéről annak IP címét a levélben akaratlanul is kiadva írt neked.
Legrosszabb esetben csalásért feljelentheted a rendőrségen.
Bár ha nincs papír és / vagy tanú akkor 1 igen áll szemben 1 nemmel, az ügy eltűnik a süllyesztőben. Emailek és sms-ek bizonyítékként nem használhatók... -
jerry311
nagyúr
Hááát...
Az IP címből kiderül, hogy melyik szolgáltatónál netezik. Ehhez kell az IP cím és a www.ripe.net [link] weblap jobb felső részében elérhető kereső.
Ha valamilyen magyar netes szolgáltató tartományából való a cím, akkor elég valószínűtlen, hogy külföldön legyen. (nem lehetetlen, de elég ritka, hogy valaki bejelentkezik külföldről a saját gépére csakhogy levelezgessen)
Mobilról emailt írni, lehet, de szerintem ha külföldön van akkor nem a magyar szolgáltatónál megy ki a netre hanem a klföldinél, legalábbis szerintem ez olcsóbb és gyorsabb mintha a szolgáltatók jobbra-balra irányítgatják egymás közt az adatcsomagokat a hálózatban.
Hol lehet Mgyarországon stroopwafel-t szerezni?
[Szerkesztve] -
Ck.
addikt
Ha valaki mobilról ír mailt, akkor az IP cím dinamikusan változik, vagy statikus (állandó) marad?
Ebből szeretném kideríteni, hogy átvertek-e vagy nem. Ugyanis az illető állítólag külföldön van, mert baleset történt a haverjával, aki hozná a cuccot, és ezért kiment hozzá, mert nem itthon dolgozik. Kintről írt nekem mailt, de az IP cím megegyezik az otthonról írt levelekével.
Egyedül arra tudok gondolni, hogy mobilról ír, wap, e-mail kliens, és azért állandó az IP-cím.
Komoly pénzről van szó, de papír nincs róla, mivel már ismerős volt, ezért megvolt a bizalom. Hangsúlyozom - VOLT .
[Szerkesztve] -
-conrad-
addikt
Sziasztok!
Van egy kis problémám...
Vettem annno egy fujitsu-siemens tft-t, akkor átnéztem és nem volt rajta pixelhiba. Tegnap volt egy lanparty ahová elvittem, mire hazahoztam volt egy elég feltűnő pixelhiba a közepén. Megdörzsöltem és eltűnt, majd miután egy másik részen megtörölgettem a moncsit megint előjött. A felület újbóli ''megnyomkodása'' után megint eltűnt... Mi ez szerintetek? -
vcsabesz
tag
UP!
-
jerry311
nagyúr
Hol lehet Mgyarországon stroopwafel-t szerezni?
-
Krisztián@@@
csendes tag
ohhhh
Kösszi jo lettt%!!!!!
Ezer köszi apám megfog dicsérni!! -
Gh0sT
addikt
válasz
Krisztián@@@ #1111 üzenetére
Alapesetben fogod az XP telepítő CD-jét, bebootolsz róla és megformázod. Ha van már fent oprendszered, akkor Start menü --> Vezérlőpult --> Felügyeleti eszközök --> zámítógép kezelés --> Lemezkezelés --> Jobb klikk a meghajtón és formázás
-
Krisztián@@@
csendes tag
Hello!! Én nem nagyon értek a számiitogéphez és lenne egy olyasmi kérdésem h. hogy kell egy winchestert formálni nagyon surgos lenne!!!
A BIOSba felismeri de nem tom hogy kell megformálni!! -
vcsabesz
tag
Hali
366-os celeront mennyire lehet húzni? És mi fut rajt jobban, a 2000 vagy az Xp? Ne azt írjátok hogy egyik sem, hanem a kettő közül melyik. Tisztában vagyok vele hogy nem mai gép -
deedee
őstag
hali
lg 4160b íróhoz honnan lehetne firmware-t letölteni?az lg honlapján nem igazodtam ki ugyanis.... -
mdk01
addikt
Megpróbálkozok még1x.....[link]
-
Sianis
addikt
válasz
Gabcsika #1100 üzenetére
Nem ismerem a rendszert, de lehet, hogy a másikon nem árt kijelentkezni mielőtt egy másikon bejelentkezel, bár ez nekem nem szokott gond lenni. Ha nem kell a sok csicsa, akkor használhatsz akár Gaim Messenger-t is. Jó persze, nem olyan szép, de jó funkciók vannak hozzá, viszont legalább tényleg nem csinál hülyeséget.
-
Lortech
addikt
Az ''oké'', hogy beúszott, ez lehet a user hibája, vagy amiatt, hogy nincs naprakészen frissítve a rendszer, de ez lényegtelen, mert már nem prevencióról van szó, már megtörtént a baj. Tehát ellenőrzést kell csinálni. Friss adware, vagy spybot nem hiszem, hogy nem találja meg..
Aktív témák
- Dell notebook topic
- World of Tanks - MMO
- Egy döntés története, avagy az S24 FE Pro és kontra érvei!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen okostelefont vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- iPhone topik
- Politika
- További aktív témák...