Aktív témák
-
cousin333
addikt
Én a nagyobbikra tenném a Win-t (többek között a nagyobb puffer miatt).
Partíciónak mekkora méret? Ha csak a Win-t teszed ide, akkor 4-5GB elég. Ha a Telepített programokat is (lásd Program Files), akkor a használt programok számától, és típusától (sok kis lejátszó progi vs. pl. AutoCAD, 3DS Max, Matlab...) függően 10-25GB."We spared no expense"
-
cousin333
addikt
Valahogy úgy...
A vezeték nélküli egerek nem valók játékra! Kivételt ez alól talán csak az MX700 és az MX1000 jelent, de szigorúan ''vasárnapi játékosok'' számára. A profiknak az egyetlen ajánlott vezetéknélküli a G7-es. De, ha megnézed, ezek árban egy (két) kategóriával feljebb vannak. Amúgy meg vezetékesből ma már az olcsók is alkalmasabbak. Persze, aki ''profi'' az itt is megválasztja az egerét (MX5xx, G5, MS, Razer)."We spared no expense"
-
cousin333
addikt
Először is, tudom ajánlani Hani #771-ben kifejtett gondolatait (és a programot).
Annyit tennék még hozzá reklámképpen, hogy nagyon egyszerű a kezelőfelülete, semmi sallang, de egész sok mindent lehet állítani (pláne parancssorral). Ezen felül szinte minden formátummal megbirkózik, legyen az avi, mpeg, mov, DVD iso ...
Ha pedig valaki ragaszkodik a többi lejátszóhoz, akkor szerintem felejtsétek el a codec pack-okat . Elegendő feltenni az alábbi dolgokat ahhoz, hogy a filmek 99,9%-a hanggal együtt jól menjen:
- Windows Media Player 10 (pl. egyes wmv-khez)
- Quicktime (mov-hoz)
- DivX
- XVid
- AC3 filter
- Ogg Vorbis directshow
Esetleg még Windows Media Encoder ill. FLAC (tömörítetlen zenéhez).
[Szerkesztve]"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
Először is, a 160GB-os vinyón nem lesz 160GB helyed...
Másodszor, ha a rendszerpartícióra telepíted a programokat, akkor nagyon könnyen végére érhetsz a 10GB-nak. Szerintem Windowsnak 4-5GB-t számolj + a telepíteni kívánt programok helye, ami mondjuk 10-20GB. A maradék helyet meg értelemszerűen oszd fel, az se baj, ha kettőnél több részre (pl. egy partíció a zenéknek, egy az install cuccoknak, egy meg a személyes dokumentumjaidnak - ez csak egy ötlet volt). Én a helyedben nem csinálnák 100GB-nál nagyobb partíciókat..."We spared no expense"
-
cousin333
addikt
válasz _Petya_ #1061 üzenetére
Elvileg hátul csavarok tartják a billentyűzetet (egyes laptopokon még jelölik is, hogy melyikek). Ha azokat kicsavarod, akkor kivehető egyben, egy szalagkábellel csatlakozik az ''alaplaphoz''. Persze, ez nem biztos, hogy minden laptopnál így van...
-
cousin333
addikt
-
cousin333
addikt
-
cousin333
addikt
Nos az az igazság, hogy mostanában nagyon nyomulnak a 2.1-es és 5.1-es hangfalcsodák. Én 2.0 inkább a noname, gyenge minőségűekből láttam, amik általában 1-5 ezres árcédulával és feledhető hangminőséggel rendelkeznek.
Itt a PH!-n teszteltek nemrég egy 2.0-s rendszert, ami a kívánalmaidnak megfelel (bár a színe miatt nem biztos, sőt...), de ez meg talán kicsit drága (nem nagyon találtam konkrét árat a hangfaladra, de talán olyan 8-15e között lehet). A hangfal: Klipsch ProMedia Ultra 2.0, a teszt itt található: [link]
Én személy szerint egy 2.1-es hangrendszert vennék. A hangokkal és az elektronikával lehet trükközni, de a fizikát nem lehet becsapni. Összességében minél nagyobb átmérőjű a subwoofer kónusza, annál jobban ''adja'' a mély hangokat. A te esetedben a 3'' elég soványka egy 2.1-essel összevetve. Lehet ezen javítani némi elektronikai trükközéssel, meg a kialakítással, de csodát nem tud tenni egyik sem.
A feket-ezüst kombinációt illetően az Altec Lansing 321-es, vagy a 621 ([link]) modellje jut először az eszembe (mivel nekem is ez utóbbi van ). Mindkettő 2.1-es az első kb. azonos teljesítményt tud, az utóbbi sokkal nagyobbat (összehasonlításként: a 621-esnek 6,5''-es a mélynyomója).
Amúgy pedig, a 2.1-es rendszerekbe a mélynyomót nem az asztalra, hanem az asztal alá szokás rakni, feltéve, ha nem akarsz ''rezgő módot'' az egeredhez és a billentyűzetedhez... ."We spared no expense"
-
cousin333
addikt
válasz szabroy #1801 üzenetére
Ez most nekem nem teljesen tiszta. Ha 5.1-es az erősítőd, akkor (elvileg) kell a hátulján lennie analóg 5.1 csatornás bemenetnek ( a kézikönyvében megtalálod). Ez konrétan 6db RCA csatlakozót jelent. Ezekre - megfelelően összepározva - rádugod a hangkártyádat 3db jack-RCA átalakító-kábelen keresztül (egyik vége jack dugó, a másik végén 2 RCA csatlakozó).
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
Nos, szerintem kapcsold ki az indexelőt (minden meghajtóra), azért nem nagy kár. Aztán használd a gépedet egy darabig és figyelj. Ha újra előjön a probléma, akkor nem ez volt a baj.
Automata programok: Vezérlőpult -> teljesítmény és karbantartás -> időzített feladatok (vagy valami ilyesmi, nekem angol Windowsom van). Szerintem alapból NINCS bekapcsolva. Ezen kívül, ha valaki tett fel a gépedre egy töredezettségmentesítő progit (pl. Diskeeper), akkor annak a beállításait nézd meg.
Jah, és addig is, próbálj minél több adatot gyűjteni a hibáról. Milyen gyakran, rendszeresen, vagy változó időközönként jön-e elő. Milyen programok futnak, amikor előjön... stb.
-
cousin333
addikt
válasz ngabor2 #2195 üzenetére
Szerintem egy Glacialtech SilentBlade 120 jó választás lenne. Nekem ilyen van egy ideje (pár hónapja) és nagyon meg vagyok vele elégedve. 12V-ról megy, de nagyon halk, az ára is kedvező (kb. 2000HUF), és még levegőt is szállít . Ha lehet, a fekete verziót vedd, ne a kéket (a 80-as kékkel már nem ilyen jók a tapasztalataim).
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
Én az AMD-t választanám. Bár ebben az esetben lehet szimpátia alapján is dönteni, lényeges különbség nincs a teljesítményükben, és itt jön be a képbe az AMD-s gép jobb ''körítése'' .
''Munkára Intel'' - hagyjuk már a régi sablonos beidegződéseket..."We spared no expense"
-
cousin333
addikt
válasz forceberg #2383 üzenetére
Kicsit félreérthetően fogalmaztam az előbb. Szóval a playlist alján van 4 gomb (Add, Rem, Misc...) Ezek közül kell a rem-re kattintani (illetve azt hiszem nem is kattintani, csak nyomvatartani). Akkor előugrik egy menü, amiben kell lennie a fent említett opciónak is.
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
válasz Hardboy #2361 üzenetére
Elsőre két lehetőséget látok:
- durván félremér az alaplap -> BIOS frissítés
- rosszul van feltéve a hűtő -> ellenőrizd, szedd le, tedd fel újra (tegyél rá hővezető pasztát is, ha lehet, de ne sokat, nem attól fog lehűlni)
Egyébként meg kár hasonlítgatni az A64-hez. Az Intelek sokkal jobban melegszenek...
Boldog Karácsonyt mindenkinek!!!"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
Gondolom arra gondolsz, hogy a házad előlapján levő fejhallgató kimenetre szeretnéd kivezetni a hangkártya analóg kimenetét....
Ha igen, akkor a válasz attól függ, hogy milyen csatlakozóval lehet előre vezetni a hangot. Ha egy 4x2-es csatlakozód van (ahol általában az egyik lyuk hiányzik), akkor a válaszom, sehogyan, nekem legalábbis nem sikerült kivezetnem a Chieftech házam elejébe..."We spared no expense"
-
cousin333
addikt
válasz MiguelAngelo #2959 üzenetére
Biztos , hogy csak akkora felbontást tud?
Egyébként okozhatja, sőt, elég valószínűnek látszik, driver nem szükséges.
okozhatja még a túl magas képfrissítési frekvencia is, egyes játékok felülbírálhatják a desktop frissítési frekvenciát. Szerintem ted vissza CRT-re és vedd le a felbontást, és s képfrissítést, aztán próbáld újra."We spared no expense"
-
cousin333
addikt
Az mitől lehet, hogy a billentyűzetemen ''felcserélődött'' a 'z' és az 'y'?
Nehezítésként annyit, hogy nincs feltelepítve más, csak a magyar bill. kiosztás (angol Windows amúgy), és az Alt+Shift-re sem javul meg..."We spared no expense"
-
-
cousin333
addikt
válasz kisninja #3019 üzenetére
Mit jelent, hogy próbáltad így is, úgy is?
Az író legyen a kábel végén, masteren, az olvasó meg slave-en, a középső csatlakozón.
Az sem mindegy teljesen, hogy a kábel hogyan van bedugva az alaplapba. A kék csatlakozóval kell rádugni az alaplapra, a feketét, és a szürkét a meghajtókra (azaz a két közelebbi a meghajtókra).
-
cousin333
addikt
válasz nyuzoka #3059 üzenetére
Nos, mivel nem írtad, hogy milyen kártyád van:
ATI-hoz AtiTool: [link]
NVidiához RivaTuner: [link] (ez ATI-hoz is jó elvileg)
A processzorhoz meg javaslom a BIOS nevű programot .
Jocó: ''Linkelhetted volna az elejét''
Pontosan erre gondoltam én is, mialatt átrágtam magam a sok válasz gombon"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
válasz KngAlex #3934 üzenetére
Van a Sempronokban is integrált memóriavezérlő (egy csatornás).
Pusztán teljesítmény miatt nem érdemes cserélni (A64 gyorsabb ugyan, de nem annyival, amennyivel drágább, legalábbis 3200+ és alatta), esetleg az új feature-ök miatt (C&Q, 64bit, kis fogyasztás, SSE2/3). Sempronra szerintem nem éri meg váltani."We spared no expense"
-
cousin333
addikt
A Barton nem Thoroughbed. Én nem azt állítottam, hogy lassabb az A64, hanem azt mondtam, hogy nem éri meg váltani (csak) a sebesség miatt.
A Sempronokat meg még kevésbé (azért a gyors Sempronok már nem is olyan olcsók). A tuning persze segíthet.
Ami a 64 bitet illeti, azt is írtam, hogy a + feature-ök miatt érheti meg. De, ha az nem kell neki (egyelőre), akkor nem.
Aktív témák
Hirdetés
- Cisco SG200-50 smart switch - 48+2 portos Gigabites
- minigép/ G4400T 35W/ 8GB DDR4/ 128GB SSD/ Lenovo M700 Tiny/ garancia/ ingyen foxpost
- XFX RX6700XT Qick319/ garancia/ ingyen foxpost
- ASUS ROG G15 - Ryzen 7 6800H - 16GB DDR5 - RTX 3060 (140W) - 15,6" 300Hz - Csere PS 5 PRO -ra
- Apple Magic Trackpad Érintőpad Fekete (MMMP3Z/A), Újszerű, Garancia: 2025.06
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest