Hirdetés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- OLED monitor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Elkezdte felszámolni a GPU-s PhysX támogatását az NVIDIA
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen egeret válasszak?
- Apple asztali gépek
Aktív témák
-
daninet
veterán
-
KngAlex
tag
Egy egyszerü kérdés tuningosokhoz:
Mennyire emelhetem egy NF7 v2-es lap chipset feszültségét?
Mekkora a megengedhető maximális hőfoka (nForce 2 U400-as) chipsetnek? -
Joco
aktív tag
Országok közt nem érdemes pal meg ntsc más felbontást használ, azért mondtam próbáld ki.
Esetleg azt kipróbálhatod, hogy a s-video kábellel rákötsz egy dvd-t, azon nagyjából látszik, hogy jó-e a képe. De valószínű a kábel lesz a baj, vagyis hogy amiatt, nem azt a jelet kapja, ami neked jó lenne(filmet gondolom azért lehet rajta nézni, csak hát nem arra kell) egy nagyságrendileg 500*500asra konvertált desktoptól ne várj sokat -
Joco
aktív tag
-
daninet
veterán
#3089 senki?
-
Müge
tag
22-es porton megy a bulletproof, mert a 21-esre azt írja, hogy foglalt. Total commanderben ezt hol tudom az ftp-lkapcsolódásnál megadni? Vagy nem ez a gond?
Basszus, komolyan mondom, ilyen nagy dolog lenne ez a kapcsolódás??? Kb. 2 hete próbálok ránézni a munkahelyemről a saját gépemre, illetve ftp szereverezni...
Kezd elegem lenni... -
Joco
aktív tag
Volt már, hogy vadonatúj dolog volt hibás
Mivel ezek szerinte ''éles'' képet még nem láttál rajta, lehet az is a baj. De valószínűbb, hogy az a baj, hogy ''sima'' tv jelet kap. S-video-n keresztül talán még azzal tudnál játszani, hogy megpróbálod pal-ban ntsc-ben, hátha valamelyik hoz rajta. Ezt a megjelenítőknél be tudod állítgatni, bár a megoldás mégis az lenne, ha egy monitor kábellel kötnéd összeÍgy láttatlanban nem igazán tudok jobbat, sry
-
daninet
veterán
válasz
csaba1029 #3087 üzenetére
Énis a nyomtatóval szenvedek
már elég sok dolgot láttam..volt hasonló is..itthon HP nyomtató van (Designjet 70)
A mi nyomtatónkhoz adtak 1 CD-t amin van ijen problémákra válasz..és eléggé sok van (csak HP-nél az LCD kijelzőn kirajzol 1 grafikont és az alapján meg lehet nézni a hibát)
sztm kress a cd-k között vagy a samsung weboldalán...így hibakódra elég nehéz valamit is reagálni pláne hogy kevés az eséj hogy bárkinek hasonló nyomtatója van...
Sok sikert! -
Müge
tag
Dyndns-re regeltem, így kaptam normál ip-címet.
Felraktam a bulletproof ftp servert, és be is állítottam egy userre.
Próbálnék total commanderrel magamra kapcsolódni, de átkozott connection timeout van...
Routerem nincs, de a társasházban lehet, hogy van, mit lehet ezzel kezdeni?
Ismerősöm szerint routerrel kell forwardoltatni a kérést...
Mellesleg vnc viewerrel sem sikerült ránéznem a saját gépemre, pedig ezek a funkciók nagyon kellenének... -
daninet
veterán
Van 1 kis nyomtatós /routeres/ problémám...
Ugy néz ki hogy van az irodában 3 gép és routerrel osztva van a net és mivel printer serveres ezért a nyomtatót is meg osztjuk...
Mindegyik gépen meg tudtam csinálni csak 1en nem ahol azt irja hogy ütközik a port...
A legnagyobb probléma hogy a legtöbb adat (dokumentum) ezen a gépen van és valamit kellene kezdeni..átállítani a portot valami...
A printer server felrak 1 progit amivel meg lehet találni a nyomtatókat a hálózaton de semmi több ugyhogy arról nem linkelek be képet... A többiről igen...
[link]
[link]
[link]
[link]
SEGÍÍÍTSÉG!! -
mkbla
senior tag
-
csaba1029
csendes tag
Sziasztok!
Először boldog új évet mindenkinek!
A nyomtatómmal volna egy kis problemóm. Samsung ML-1610 (lézer) a típusa. Egy pár napja kezdte ezt a hülyéskedést. Amikor nyomtatnék kiírja a sz.gép, hogy tegyek papírt a nyomtatóba. Természetesen van benne. A nyomtatón a zöld led sárgán világít. Van rajta egy olyan gomb hogy toner save. Ezt nyomva tartottam, hogy egy tesztoldalt csináljon és erre kinyomott egy oldalt az alábbi szöveggel:
INTERNAL ERROR - Incomplete Session by time out
POSITION: 0x24e0 (9440)
SYSTEM: H6FWSIM/os_hook
LINE: 1314
VERSION: QPDL 1.26 04-14-2005
Valakinek van valami tippje a hibáról? -
mkbla
senior tag
vadonat új projektor, tegnapelőtt hozták és akkor bontottuk ki. hol nézem meg h milyen formátumban adja neki a gép a jelet, és hol tudom állítani? ati9200se vidkari van, a megjelenítő eszközöknél tv van. ott állítgattam már de semm eredmény. szóval hol állítsam h milyen jelet adjon?
-
x_o_n
veterán
üdv,
az axelero dsl-nél hogy lehet megcsuinálni hogy a gép bekapcsolásakor rögötn legyen net,illetve hogy automatikusan fellépjen?
remélem tud vki segiteni,köszi -
Joco
aktív tag
Ha Te mondod
Meg is nézem gyorsan
Lehet, hogy rosszul láttam a hivatalos oldalon, de itt azért nem árt, ha tudod milyen órajel generátort pakoltak a lapodra, akkor meg már egy speedfan is jó lenne neki. Ha meg letölt vlmi hasonlót asrock-asrock alapon, akkorAz munka lesz
[Szerkesztve] -
Joco
aktív tag
válasz
nyuzoka #3076 üzenetére
Ha nem BIOSból akarsz tuningolni, akkor pl. gigabyte-nak van easy tune nevű cucca. Ha jól emléxem asrock-ot írtál nem tudom az fel van-e vértezve ilyennel, de nem is nézem meg, mert egyáltalán nem ajánlom. Ha tuningolni akarsz olvass utánna. Ez nem ''játék''. Ezt tanulom, ha nagyon muszáj még egy memória olvasást is feldobok timetablel órajelszinten és pl. easytune-al már majdnem vágtam haza lapot. Gondolom az auto módra kattannál rá, én is ezt próbáltam ki és 1 napomba telt, hogy életet leheljek a gépbe. Ha nem tudod mit csinálsz, simán gallyra vágod a gépet és még csak nem is élvezed.
Szóval okosodj!!! -
a_tesz
Korrektor
a helyzet az hogy az adataimnál szereplő lapot cseréltem ki a 7nf-rz-re, tbred maradt ugyanúgy benne, és ezért furcsállottam a hőmérséklet-emelkedést, amit egyébként kézre a bordán nem igazán lehet megállapítani.
igazából már próbáltam, csak én se vettem észre semmit, és azért gondoltam, hogy hátha valami olyasmi, ami így nem nagyon látszik... azért kösz a tippet -
Joco
aktív tag
Bartont pakoltál bele t-bred után? Hütő meg maradt? Szerintem 60-65 fokig nem gáz speedfan-el vagy gigához gondolom van izitun, kacsints rá, mennyi max. load-on. Megvallom Neked én kd7-ben állítgattam, de szerintem semmit nem csinált a thermal throttle
Azért tégy egy próbát 100%al, nézd meg használ-e. Okulásunkra meg is írhatnád, mi lett az eredménye -
Joco
aktív tag
válasz
cousin333 #3070 üzenetére
30 centire még tudok fókuszálni. Csak ritka rusnya, ha véletlenül kinyitom és ott árválkodik 3 könyvtár. Az egész akkora, mint a kikapcsolás gomb. Ilyen gagyi 3.partit nem használok. A lámák meg nem képesek még egy stabil uxtheme-t sem kidobni 64bites xp-re. Nokia pc suite-ról ne is beszéljünk...
-
a_tesz
Korrektor
üdvözlet, van az alaplapomon (Gigabyte GA-7NF-RZ) egy olyan beállítási lehetőség a biosban, hogy CPU Thermal Throttling. értékét 0; 12,5; 25; 37,5; 50; 62,5; 75; 87,5; 100 százalékra lehet állítani (de láttam má ilyen ASUS NF2-es lapban is) a kérdésem az lenne, hogy konkrétan mi is ez, és milyen értékre lenne érdemes beállítanom, mert a lapcserém óta kb 10°C-ot emelkedett a procihőmérséklet, és nem tudom, ez segítene-e rajta... előre is köszönöm a segítséget!
-
Joco
aktív tag
[link] Erre még nem kaptam választ
-
Joco
aktív tag
Ahhoz jól jönne Neked egy ftp server. Nem tudom, milyen szolgáltatónál vagy, de jellemzően van egy nameserver, ami dinamikus ip-nél is mindig frissít, így ha nem ip alapján csatlakozik hanem hostnév(pl. müge.chello.hu), akkor müködik. Ha hirtelen dobnom kéne egy free ftp-servert, akkor gondban lennék, de a google segít Rajtad. Beállítani alapszinten nem bonyolult őket, kb. egy sémára megy a dolog. Megadod a hostneved, hozzáadsz egy user-t akinek kell név, password, meg egy lista, hogy milyen elérési utakat milyen jogosultságokkal használhat.
[link] Ezt dobta elsőnek. Ha még nem játszottál ilyennel szerintem jó lesz. Elég felhasználó barátnak tünik. Jah, még vlmi ha van tűzfalad engedélyezd a ki- bejárást, mert különben nem fog menni(ha ez a para úgy veszed észre, hogy te saját gépről tudsz csatlakozni, más nem) 23-as port a defaultja
[Szerkesztve] -
Müge
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni:
azt szeretném megoldani, hogy Total Commanderrel valaki rámkapcsolódhasson, és tölthessen rólam adatokat, ha adok neki jelszót + felhasználónevet.
Fix ip-m nincs. Interneten keresztül lenne a dolog, nem LAN-on...
Légyszi segítsetek!
Előre is nagyon szépen köszönöm!
M
[Szerkesztve] -
cousin333
addikt
-
-
nyuzoka
aktív tag
Még mindig kellene olyan link/progi amivel tudok húzni cpu/gpu/vgu
-
Joco
aktív tag
Linkelhetted volna az elejét
Próbáltál már mást kivetíteni? Tehát volt már jó a kivetítő?
Azt nézted, hogy milyen formátumban adja ki a gép neki a jelet? Mert a tv szabvány szerintem nem túl kompatibilis egy monitor-kivetítővel. Tehát kb. mintha nem natív felbontásban használsz egy tft-t lehet életlen a kép. -
bnorci71
addikt
újra tenném a win-t a firefoxba viszont nem találom a cookie-kat hol keresem, hogy tudom kimenteni ?
-
Joco
aktív tag
válasz
oregcsóka #3049 üzenetére
Rosszul kérdeztem mert fogalmam sincs magyar xp-ben milyen néven szerepel. All programs az angolban, ide dobálja be alapból a kellékek mappát indítópultot stb., én ezt szeretném variálni.
Amit mondtál menü, az sima jobb klikk properties-re is előmászik, de ott csak a kiemelt és utoljára futtatott programok ikonjainak méretét lehet változtatni. -
Balli
őstag
egyszerűen nem találom: hogyan lehet beállítani, hogy amikor bejelentlezik a gépem a windowsba akkor egyből on-line legyen? S ne kelljen mindig a hálozati-kapcsolatokban tárcsáznom
-
mitabrev
csendes tag
A net két gép között van megosztva egy routerrel. A hálózat tökéletesen megy, a gépek látják egymást, de a netre csak az egyik gépről lehet felmenni. Tud valaki segíteni
-
nyuzoka
aktív tag
Nekem cpu ram és videokari tuning progi kellene
Asrock alaplap
-
Joco
aktív tag
Mivel ez egy kb. élő topic még. Sejti vlki, hogyan lehet azt megoldani, hogy a start menü-ben az programok rész ikonja is nagy méretűek legyenek?
-
cousin333
addikt
válasz
kisninja #3019 üzenetére
Mit jelent, hogy próbáltad így is, úgy is?
Az író legyen a kábel végén, masteren, az olvasó meg slave-en, a középső csatlakozón.
Az sem mindegy teljesen, hogy a kábel hogyan van bedugva az alaplapba. A kék csatlakozóval kell rádugni az alaplapra, a feketét, és a szürkét a meghajtókra (azaz a két közelebbi a meghajtókra).
[Szerkesztve] -
Maximusz
aktív tag
Sziasztok!!
Az az én gondom, hogy kaptam egy ipari jellegű (640*480 as felbontású) kamerát, amit hálózatra kötve lehet csak használni, és itt jön a gond, hogy csak a 192.168.100.x-es tartományú IP címmel hajlandó működni, itthon a DLink 604-es Routerem az internet miatt meg csak a 192.168.0.x-es tartománybeli IP címet hajlandó kiosztani...
Tehát az lenne a kérdés, hogy hogyan tudnám megcsinálni Windows XP alatt, hogy az XP-s gépben lévő 1 hálózati kártyának 2 IP címe legyen... Haver mondta, hogy Linux alatt IP alias-nak hívják, és gond nélkül menne ... - és XP alatt hogy megy gond nélkül ?
Köszönöm a válaszokat : Maximuszhttp://prohardver.hu/pics/s/rl.gif
Ha letiltom a Router DHCP szerverét, akkor azzal kitiltatom magam, mert nem leszek jogosult a router használatához, és nem használhatom a router hálózatát. A router csak 192.168.0-ás tartományban képes IP címet (mind a statikus DHCP szervert, mint a dinamikus DHSP szerver részt csak erre a tartományra lehet beállítani... - a félreértések elkerülése végett tisztázandó)
-
Joco
aktív tag
1300 az kb. ddr 400as, ha nem dual channelben megy. 2800at, akkor fog szerintem olvasni, ha durván megrántod(490 körül rakott ~3000-et egy 2600mhzes a64el). Szóval ha csak 1 ram van benne, akkor jó. Ha 2, akkor vlmiért nem megy dual-ban, nézd meg jó slotba dugtad-e stb.
-
mkbla
senior tag
s-videon kivül mással nem tudom összekötni, max szerzek hozzá vmi monitorhosszabító kábelt és talán azzal, gyárilag ezt adták. szétnéztem a hp oldalán de semmi használható dolgot nem találtam.
de mit csináljak h normálisan el lehessen ovasni a képen látható ikonokat meg szövegeket????? -
Pá
addikt
Biztos roppant egyszerű, de semmi kedvem most ezzel tökölni...
Van egy pdf file sok diával, hogy tudom úgy kinyomtatni, hogy egy oldalra ne egyet nyomjon hanem sok kicsit(legalább hatot) ha powerpointot nyomtatok ott kapásból felajánlja, itt nem... -
sekli
addikt
És ez még áll! [link]
-
ToBeY
nagyúr
Mivel tudnék mono hangból állstereot csinálni?
-
tkazmer
addikt
Szerintetek milyen scannert érdemes vennem, ha jó minőségű képeket akarok scannenli?
Még az elfogadható árkategórián belülről lehetőleg -
kisninja
őstag
Hi all Az xp-topicban nem válaszoltak.
Mitöl lehet hogy a dvd-íróm csak pio módban megy, ua a kábelen van egy olvasó is az meg megy dma-ba. már kiprobáltam igy is úgy is de semmi.
Valaki tud segiteni.. nekem nincs több ötletem. -
föccer
nagyúr
válasz
Csaba.... #3016 üzenetére
ASUSK8N a lap. Egy 2800+-os szempron csücsül benne. 200MHz-es fbs-sel. A BIOSban beállítom, a memóknak a frekijét 400 MHz-re, de nem hajlandó csak 333 MHz-en indulni.
BIOS frissítés nem jár minde féle garanciavesztéses problémákkal ?
Már csak azért mert nem a saját gépem elött ülök... :-/ -
föccer
nagyúr
hali. mindenki.
Adott 2*512/400-as kingstone hiperx ram. Berakom gépbe. BIOS automatán 333 MHZ-en indítja. Win xp rendesen ddr3200-asnak látja. Memtest86 szépen fut.
Biosban beállítom, hogy memóri asebességét fix 400 Mhz-re, de a memtest akkor is csak 333 { azaz 167mhz}-en tesztel.
Én vagyok a nagyon béna, és nem értek hozzá, vagy ezek tényleg 333 ramok?
A biosban beálított értékek miért nem mennek?
pls hlp, thx. -
mkbla
senior tag
semmi.... azt irja a könyve h 1,5-5 méterre kell tenni a vászontól(mondjuk én a falra vetítek de az sztem mind1) szóval először kb 5m-re vol most kb 2,5-3 m-re van a faltól ahova vetítem, de megintcsak hiába zoomolok/focusálok nem tudom elolvasni az asztalon az ikonokat. mondjuk a vindóz csak egy sima tv-nek ismeri fel de ettól függetlenül jónak kék lenni nem?
-
mkbla
senior tag
adott egy hp 7100-as projektor, hogy tudom ugy belőni h el tudjam olvasni a betűket, akárhogy fókuszálok/zoomolok sehogy sem akarodzik normális képet adni, mit csináljak? plz help
-
sekli
addikt
Hello!
PLS mondja meg valaki , hogy ez a cxsatlakozó mire szolgál, egy ATI 9500 as kártyán van:
jobb kép: [link] -
zsommi
senior tag
Hi!
Van valakinek tapasztalata az Asus K8N alaplappal kapcsoltban?
Ha van akkor milyen lapnak mondjátok a kategóriájában??? -
Icewind
aktív tag
Sorry h ide is beírom, de relative sürgős lenne.
Szóval egy egyszerű kérdésem van.
Jelent valamilyen problámémát ha tévedésből nem csak a cpu hűtő réz felületére, hanem konkrétan a processzor és az alaplapi foglalat közé is került hővezető paszta?
Ha igen, hogy lehetne kitisztítani? Vigyem szakemberhez? -
ToBeY
nagyúr
Hello
2db MP3 mivel tudnám egyessíteni hogy 1db mp3 file-om legyen?