Hirdetés
- OLED monitor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Elkezdte felszámolni a GPU-s PhysX támogatását az NVIDIA
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- Apple asztali gépek
- Videós, mozgóképes topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
Aktív témák
-
slite
csendes tag
SATA vinyókhoz spéci tápcsati kell ami az újjabb tápokon már rajta van.De sztem tutti tudsz venni hozzá valami átalakító féleséget.
-
slite
csendes tag
Hy mindenkinek!!!!
Azt szeretném megkérdezni hogy hogy lehet beállítani a biosban Abit nf7-s2g-nél hogy pendrive-ról bootoljon.Mert konkrétan a boot eszközök között nincs pendrive csak a szokásos /cd,hdd,floppy/ mert tutti hogy be lehet állítani valahogy csak az a furcsa hogy a removable-ben sincs benne a pen-drive csak a floppy. Egy korábbi topicot már olvastam de abba nincs benne a megoldás.
Előre is köszönöm!!!! -
gergo0007
tag
Sziasztok!
Egy Maxtor 250 Gb-os SATA-s vinyót vettem. Hogyan kell erre a tápot csatlakoztatni, mert nincs rajta hagyományos tápcsati?
Kösz
Gergő -
_cirmos_
őstag
láma kérdés:
bedtolhatom az akksit a notiba ha éppen hálózatról megy? vagy kapcsoljam ki előtte? -
Jarod1
veterán
Üdv mindenkinek! Van valkinek kártaolvasós DVD lejátszója?
-
Bigya
őstag
Hol lehet venni olyan búrát amiben szaladgálnak a ki villámok? Tudjátok mire gondolok. Akár csinálhatok pl tesla tekercet, de nekem ilyen lámpabúra szerű kellene.
Látott valaki ilyet mostanában? -
Bazsiii
tag
Hali,
nagy segítség kellene.
windows XP 20 perce lefagyott, újra indítom, az explorer minden beállítást elfelejtett, browesoláskor újra jönnek a hülye 'elhagjya a biztonságos webhelyet' stb. ablakok. Az outlookból eltűnt az összes levelem, beérkezett, kimenő, törölt minden, sőt, mikor csatlakozni akartam a levelezőszerverre, újra létre kellett hoznom sajár accountomat. Az egész olyan volt, mintha újraraktam volna az xp-t és most indulna először. Ugyanakkor az összes többi ikonom, progim mind megvan, ahogy látom más adat nem veszett el.
Kérdéseim:
1. Mi történt? (ez a kevésbé fontos)
2. Megtalálom-e valahol a leveleim, illetve rá tudom-e venni az outlookot, hogy újra megtalálja eddig meglévő leveleim? Nem hinném, hogy törlődtek, hiszen csak egy képkimerevedés volt, aztán kész.
rendszervisszaállítási pont sajnos nincsen. Mindenkinek köszönöm a segítségét, fontos lenne, hogy meglegyenek a mailek.
Bazsiii -
Sig-Ray
tag
Sziasztok! Mi a véleményetek a LOGISYS tápokról? Vettem egyet (500W), kéken világít dupla ventis, halk. Az eladó nagyon ajánlotta.
-
eastsider
nagyúr
azt nemtudjátok, hogy mér nem müxik a mikrofon
VIA KT400-as lap
a hangszóró csak úgy müxik ha a mikrofonba van bedigva (a rózsaszínbe)
de a mikrofon is csak úgy müxik
ha viszont a kékbe dugom be a mikrofont akkor akivel beszélek MSn-en az a zenét hallja ami épp megy a gépen
szal vagy mikrofont használom vagy hangfalat kettő egyszerre nem megy
a hangkari az alaplapon van -
eastsider
nagyúr
válasz
TrollBalint #2579 üzenetére
nem vmi nagy szám sima régi szar ház
4+2 3,5''slot-os
csak a procin a VGA-n meg a tápon van cooler -
eastsider
nagyúr
válasz
Winner_hun #2572 üzenetére
a ház szellőzése tökéletes: oldallapless
oldallap nélkül van
a cooler meg megy /már nem mintha olyan nagy lenne/van vagy 3,5 cm átmérőjű -
WilktorD
tag
Két kérdésem van..
Az egyik:kéne egy dc++hoz magyar hublista..
A másik: telepítettem egy bat! levelezőprogramot,áthoztam az emailklienseim beállítását egy másik gépről,és a bat minduntalan a másik gép által használt internethez akar kapcsolódni,természetesen ez nem sikerül neki -> nem tudok levelet fogadni,se küldeni.
[Szerkesztve] -
Game R
csendes tag
Ja és itt az msn címem: gamer12@freemail.hu
-
Game R
csendes tag
Hellósztok!
Az lenne a gondom hogy a Gta San Andreas-szal játszanák és kb 5 perc múlva fekete képernyő és restart gondoltam már arra a hogy a videókártyám melegszik de nem vettem rá egy fasza coolert és ugyan az.
Nem tudjátok mi lehet a gondja a gépemnek?
Előre is köszönöm! -
Integra
titán
mádörfákkör mindenségit, valami nem megy
szóval, egyig gépre usb-n rádugtam az új nyomtatót. driver feltelepítve, tudok nyomtatni minden ok.
routerbe is bedugtam a nyomtatót, megkapta a fix ip-jét, eddig is ok.
de....
a fenti géppel nem tudom hálózaton megtalálni a nyomtatót
miért?
csak akkor tudok rajta jelenleg nyomtatni, hogy ha megosztom a lenti gépen a nyomtatót és bevan kapcsolva.
pedig ennek ugye pont az lenne a lényege, hogy nem megosztásban van, hanem routeren keresztül tudok direktben nyomtatni rá..
hol rontom el a dolgot??
amikor megpróbálom megkerestetni vele a nyomtaót és megadom az url-nél az ip címét a nyomtatónak, nem találja meg -
eastsider
nagyúr
válasz
Winner_hun #2570 üzenetére
kössz
az lesz h leveszem alapórajel alá
de nemis verseny közben ahol nagyobb a 3D. én is vmi túlmelegedésre gondoltam
de az a baj, hogy a VGA-n nincs hőmérő vagyis érzékelő magyarul nem jelzi ki a hőmérsékletet és igy nem toom h mi az átlagos hőmérséklete terhelés közben -
eastsider
nagyúr
hy mindenkinek!
vígan MW-zek és egyszer csak belassul /éppen menübe voltam/ megnyomom a jobbra gombot és 1 másfél mp eltelik míg válaszol
ezt még betudtam a VGA-nak
ezután elkezdett szemetelni a monitoron lila,zöld színekben meg a fél képernyőt alig lehetett látni
gyorsan kiléptem a gémböl és winfosban jóvolt
gyors restart és utána semmi ilyen nem volt
nekem utoljára akkor csinált ilyet /nem ennél a játéknál/ amikor elfelelytettem visszavenni HT szorzót de ott durvábban
nemlehet h vmi túlmelegedett????
vinyó elég meleg volt de az mindig
a VGA nincs húzva 1általán
nemtudjátok mitől lehetett??? -
DrAk3
csendes tag
Sziasztok!
hol lehet azt megnézni hogy hány hozzászólástol vannak a fokozatok -
Boolash
aktív tag
Sziasztok!Nincs valami olyan progi, ami olyan ''kódot'' csinál mint amit régen használtak leveleknél?(A/4 -es lap tele betükkel, és ha rá rakok egy másik(lyukacsos) lapot akkor, ki tudok olvasni belőle 1-1 szót)
Köszi -
tuskooo
addikt
Na megkérdezem itt is, a saját topicjában nem jutottunk semmire:
Nem tudja vki, hogy miért hagy az atitool egy keretet a desktopon ha systrayre teszem? Elég idegesító, hogy ott hagyja az ablak keretét..
Ja és még vmi...miért megy el a hang a készenléti állapottól? -
Balint133
aktív tag
Volna egy kis gondom, felraktam tegnap a linuxot(SuSeLinux 8.2) és az a gáz, h. eljutok e bejelentkezésig, felhasznevet be tudom írni, de jelszót nem... beírtam, de nem csillagozott, v. pontozott semmit, és kiírta h. nem enged be.... Most mit csináljakvele?? Már egyszer újratelepítettem!!!
-
Panky
tag
Itt is megkérdezném:
Légyszíves válaszoljatok a kérdéseimre mert ebben a témában elég kezdő vagyok.
Lett egy komoly hangrendszerem (5x100W erősítő + 4 hangfal egyenlőre) és hangkártyát szeretnék vásárolni, de nem vagyok tisztában egy-két alapvető dologgal:
1: a gépemen nézek DVD-t és ahhoz, hogy a DTS, Dolby Digital hangzás meglegyen ahhoz digitáisan kell csatlakoznia a gépnek az erősítőhöz ugye?
2: ehhez kell a koax, vagy optikai kábel ami jelen esetben inkább koax lesz.
3: zene hallgatásra is használom, ehhez jó az analóg, vagy szebben szól digitális csatlakozóval?
4:Az Audigy 2 ZS OEM et néztem eddig, az kielégítené ezeket a dolgokat?
5: ja és a hangkarinak is tudnia kell a DTS,Dolby cuccokat vagy elég ha csak az erősítő tudja?
Előre is köszönöm a felvilágosítást! -
tuskooo
addikt
válasz
Clubforum2 #2558 üzenetére
Akkor le van tiltva a kernel a szolgáltatásoknál
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Clubforum2 #2552 üzenetére
a win használja, semmi más nem férhet hozzá. de a vírusírtó valami miatt nem veszi tudomásul. ne törődj a hibaüzivel, ha abban vírus van, akkor már régen rossz.
asszem van valahol egy opció, hogy kilépéskor ürítse ezt a file-t, érdemes lehet bekapcsolnoi, ha tartassz a vírustól.
tuskooo: ebbe a lapba a sata-n kívül semmi údonság nincs. egy fél év múlva már nem kapsz bele procit, bár szerintem már most se nagyon. ha váltassz, nagyot válts. anyagilag durva, de csak így érdemes, én is így csináltam, nem bántam meg. az alaplap/procigyártók mindig úgy csinálják, hogy ne lehessen ''szép lassan'' fejlesztgetni, mert a végén mindig inkompatibilis lesz valami, vagy elavult. -
tuskooo
addikt
válasz
Clubforum2 #2552 üzenetére
A windows használja, jelen esetben az a másik alkalmazás (a nodhoz képest a windows más)
-
tuskooo
addikt
válasz
Clubforum2 #2549 üzenetére
Az a lapozófájl
-
Clubforum2
tag
Sziasztok.Mi az a konzisztencia?Miért akarja ellenőrizni?Tudom láma kérdések,amikor hagyom hogy ellenőrizze,akkor meg,mintha lefagyna.
Aztán a NOD32 indításakor ez a hibaüzi: C:\pagefyle.sys - (fájl zárolva) hiba a megnyitáskor (4)?
Köcce előre is.
Plusz a vírusírtás végén kiírja,hogy a fájl nem nyitható meg,mert kizárolagos joggal használja egy másik alkalmazás
[Szerkesztve] -
Ck.
addikt
Volt egy ilyen topic, hogy ''Átverésem igaz története''. Emléxik erre valaki?
Arról szólt, hogy a topicnyitót átverték elég szépen, de ő pár haverjával és asszem talán az apjával lenyomozták az átverőt, megtalálták, jól befenyítették és visszaszerezték a pénzt!
Ki volt a topicinyitó? Tudnátok segíteni? Szeretném a kapcsolatot felvenni vele...
Előre is köszönöm a segítséget!
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
válasz
tuskooo #2546 üzenetére
szerintem nincs értelme. gyorsabb nem lesz, a s478 pedig kifut(tat)ot széria. inkább gyűjtögess mé egy kicsit, és egyszerre cserélj (a64-re
)
csak a sata miatt felesleges lecserélni, a vinyónál még mindig nem az ata100 a szűk keresztmetszet, hanem a vinyó fizikai olvasási sebessége. -
tuskooo
addikt
Üdv!
Megint egy hülye kérdés. A sata-s alaplapokon is gondolom van IDE, mivel kell az optikai meghajtóknak...arra mehet rá simán pata-s vinyó is? -
Szabesz
őstag
Hali!
Minden Windows (XP SP2) indításkor telepíteni akarja magát egy alkalmazás, valami TrayApp, de nem talál valamit és kér egy ''1'' CD-t, kilőni csak nagynehezen a feladatkezelőből lehet. Tegnap óta csinálja ezt
Megpróbáltam, hogy letiltok minden alakalmazást bootolni (msconfig) de így is előjön
Legfrissebb NOD32 és CounterSpy nem talált semmit...
Találkozott már valaki ilyennel? Egyátalán ez mi?
[Szerkesztve] -
Sziasztok!
Nem találtam a kérdésemnek megfelelő témát (ill. zárva voltak), ígyhát ide írok.
Miért lehet az, h. egy MSI alaplap BIOS-frissítése szépen lefut (a hozzá való LiveUpdate programot használom), a köv. bootoláskor kiírja a gép az új BIOS-verziószámot, az XP rendre meg is talál mindent újra, viszont újra rákeresve a frissítésekre a LiveUpdate megint kiírja u.azt a verziószámot.
U.ez a helyzet a videókártyával is... -
oregcsóka
őstag
Downclockra jó a pentium is.
Én egy 3.0/512/800-as Northwood-ot használok, úgy, hogy az FSB vissza van véve 100-ra, így csupán 1500MHz-en fut a proci. /kisebb melegedés-hűtési igény,kisebb fogyasztás,netezésre tökéletes sebesség/. És ha szükséges, bármikor visszaállítom 3.0-ra, vagy még feljebb is. -
negro
őstag
Hello!
A #2514 hszomra senki nem tud megldast??????
Elnem tudom mondani, hogy mennyire idegesito ez> qrva xp! -
_Petya_
őstag
válasz
muxi-muxi #2536 üzenetére
Nem, a DC++-nak semmi köze a DHCP-hez. LEtilthatod a DHCP-t nyugodtan. A DC-hez virtual servert kell beállítani, de az nyilván be is van állítva, mert különben nem menne a DC++ acive mode
. Egyébként DC++-ban az IP-hez a külső IP-t kell beírni, és ha az változik, akkor át kell írni, vagy DynDNS-t használni
Ezért az öcsédnek semmilyen hardvert nem kell vásárolnia...
Petya -
_Petya_
őstag
válasz
muxi-muxi #2534 üzenetére
Nekem ilyen routerem van. Ha jól értelmezem, az a baj, hogy a belső hálón is dinamikus címek vannak kiosztva, ettől indul újra mindig a 98. Használj fix Ip-ket! Tehát pl. legyen a router belső IP-je: 192.168.1.254. A gépeké 192.168.1.1. 192.168.1.2 és így tovább, így a Win98 azt látja, hogy mindig a 192.168.1.254 felől ''jön a net
'', és az ő címe mindig 192.168.1.x . Ez így működőképes, mindössze le kell tiltani a DHCP servert, és a gépeken fix IP-t beállítani. A gépeken: IP:192.168.1.x, gateway és DNS: 192.168.1.254, maszk: 255.255.255.0.
Petya
[Szerkesztve] -
muxi-muxi
senior tag
válasz
oregcsóka #2512 üzenetére
A router IP címe folyton változik...a windows98-at meg ugye a változtatások mentéséhez újra kell indítani, ez pedig lereseteli a routert... persze lehet hogy láma vagyok. Nem tudom hogy kinek wan dlink d-604-es routere (sztem a megosztók 80%-ának), de jó lenne ha valaki konkrét beállítási tippekkel lepne meg win98se alatt...Nekem nem sürgős, de az öcsém nem tud olyan hardvert venni, amin eldöcög az XP. Ennél az ablaknál van router webfelületén aszondja hogy ''STATUS'' fülnél ezek vannak
WAN
MAC Address
Connection PPPoE Connected
IP Address
Connection Time
Subnet Mask
Gateway (na ez az ami folyton változik)
Domain Name Server
Mindenesetre köszönöm a segítséget... -
chop
őstag
hahh, jo is volna,ha ilyen eros lenne a draga magyar forint..
-
_Petya_
őstag
válasz
SzalaiG #2525 üzenetére
kvázi-tag: az a rangod. [link]
egér világítás: az alaplapon egy jumper szabályozza, hogy kikapcsolt állapotban kapjon-e áramot az USB port, illetve a PS/2. Nézz utána az alaplap manualjában.
250 dollár volt a díjja, ami kb 500huf.
Mennyi is a dollár árfolyama?
Petya
[Szerkesztve] -
SzalaiG
addikt
Én kari előtt kaptam egy majdnem 5kg-os csomagot aminek kint 250 dollár volt a díjja, ami kb 500huf. Most jön a poén én ugyanezt a dobozt 4.95kg súllyal 7500huf-ért tudtam kiküldeni.
Magyar Királyi Posta.
Hogy is van az a kígyó a fejétől a farkáig ötezer visszafele már hétezerötszáz?
-
SzalaiG
addikt
Két kérdés: - mi az a kvázi-tag?
Van egy új konfigom és állandóan viágít az egér, ha a gép le van állítva akkor is. Hogyan tudnám ezt kikapcsolni? -
DrSoul
őstag
válasz
oregcsóka #2511 üzenetére
Kösz a választ, de számomra nem egyértelmű. pedig a kari manualját is néztem.
A firewire kivezetést simán egyértelmű3n összekötöttem (mert az audigy Playeren van fire wire port), de valahogy a fülhallgatóra nem jövök rá.
Eleve a ház kábele is a füleshez meg van osztva sok felé, tehát nem egy csati, hanem legalább 5-6. -
westlake
félisten
ha mostani procik alatt a 939-es csaladot erted, akkor:
-az osszes proci lefele unlockos, folfele csak az fx szeria ''szorozhato''
-dualcore processzorbol ugymond ket csalad van.. x2 es opteron (sokak szerint ez a ket csalad ugyanaz, csak marketing fogas mas neven is piacra dobni)
x2 3800+ 2*1800mhz_2*512kbyte l2 cache
x2 4200+ 2*2000mhz_2*512kbyte l2 cache
x2 4400+ 2*2200mhz_2*1024kbyte l2 cache
x2 4600+ 2*2200mhz_2*512kbyte l2 cache
x2 4800+ 2*2400mhz_2*1024kbyte l2 cache
opteron 165 2*1800mhz_2*1024kbyte l2 cache
opteron 170 2*2000mhz_2*1024kbyte l2 cache
opteron 175 2*2200mhz_2*1024kbyte l2 cache
opteron 180 2*2400mhz_2*1024kbyte l2 cache
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Mostani amd procik már mind lockosak?
downclockra kéne!
Jahm és melyik aza típus ami már dual core+os? -
jakewyler
senior tag
Sziasztok!
Körülbelül 1hónapja vettem egy prescott 2,8procit, elötte egy 1,7 cerkám volt,
azóta a gép olyat csinál amióta beletettem ,hogy befagy az egér 1percre utána meg mintha semmi nem történt volna!
A configom: ati 9600xt,asrock p4 alaplap,2,8 celeron,512mb ram,
2 winchester 70gb+80gb, 1 dvd író, 1 cd író.
Ja még annyit a gépem hibájáról hogy ha beírok 1 honlapcímet,
és nem mozdítom meg az egeret akkor nem jön be ,de ha meg mozdítom,
akkor rögtön behozza.Már lekötöttem a dvd írót+a cd írót,de
úgyanilyen volt nem változott semmi,ja meg még olyat csinál ,hogy
ha egymás után az asztalon a frissítés gombot nyomogatom olyan 10szerre akkor is befagy és csak rá 1 percre mozdul meg az egér a folyamatokba megnéztem amíg nem mozog az egér akkor föl 100százalékosra a cpu használat.
Tudnátok segíteni?,már mindenhol megkérdeztem ezt a hibát senki nem tudott segíteni!!!
Ja már tápcsere volt 400w-osra
Előre is köszi -
negro
őstag
hello! kovetkezo a gondom! az xp figyelmeztetett 1xcsak, hogy malware fertozesem van elvileg amire ha rakilikkelek letoltotte a ''legtutibb'' irto progit ami persze fizetos volt ill. ahoz, hogy leszedje a gepemrol az mar fizetos! ad-aware progival leirtotam de az a qrva figyelmezteto ablak meg mindig elojon a systray bol! (winupdate es piros x icon valtakozasa)
lenyeg a lenyeg, hogy tudnam ezt kikapcsolni a faszra??? -
DrAk3
csendes tag
valaki mondja meg hogy mejik a legolcsóbb bolt pesten mert kéne valami olcso közepes socket A alaplap
-
lajo
senior tag
Sziasztok ! Nem tudom hogy ide tartozik e.Nem tudja valaki hogyű mennyi a postaköltség ha valamit elküldenek nekem Amerikából?
Vagy Franicaországból?(
Utánvéttel)
Sőt...
Biztos nem tartozik ide de azért érdekelne mert nem tudom...
[Szerkesztve] -
DrSoul
őstag
Sziasztok!
Van már pár éve egy ilyen Audigy Player hangkártyám, és néhány hónapja egy Casetek 10182B házam.
Nem tudtam rájönni, hogy az ''előlapi'' (a Caseteken ez a tetején van) fülhallgatót hogyan kössem az audigyhez.
Tudtok segíteni? -
muxi-muxi
senior tag
Sziasztok! A következő kérdésem lenne hozzátok. Van egy katyvasz gép, Win98-al(SE). A konfig: 450-es Cerka,Abit BX6, 64 Mb ram. A gépet LAN-on és routeren keresztül szeretném az internetre kötni. (router D-Link 604), amit sehogy sem tudok elérni. Segítség kéne. A másik két gép XP-vel tökéletesen kapcsolódik a netre, és megosztáskotr is ''látják'' egymást.
-
aXXon
őstag
öööö
hun is kell beallitani a windowsban, hogy DMA vagy Pio uzemmodban menjenek az ide eszkozeim?? elfelejtettem es gyanus, hogy miota valtottam a64re az uj rendszer valamit elkurt...
-
ToBeY
nagyúr
Van egy Logitech Quickcam Express ilyen kamerám.Ez elvileg manuál fókuszos,legalább nagyon nagyon homályos a kép,csak pacákat lehet látni.Kérdésem hogyan lehetne fókuszt,élességet állítani?Pls fontos lenne nagyon!
-
turho
addikt
válasz
hobizoli #2503 üzenetére
Képzeld, beszívtam
ég is a pofám.
Kínomban végignéztem 3 másfajta mindenfajta vinyót.
És nem műxik az alaplap csak multiword dma módban....egyszerűen hülyét csinált belőlem. Mondjuk használtan vettem a gépet itt a ph-n.
biosfrissítés, driverfrissítés ide vagy oda, ez a lap biza xar
Sok i865-875-öt telepítettem a legváltozatosabb alkatrészekkel, és sima winxp sp2 install után alapban ata100-on mentek.
Vehetek másik i865 lapot olcsón... -
turho
addikt
Végignyomtam már a jumpereket, sak keresztbe nem
Egyedül van, primary masteren. Most frissítettem biost is, gigabyte 8I865P i865-ös lapon. F4-re.
De multiword dma 2.
Bezzeg az Epox i875-ös gépemben ha beteszem primary slave-nak, akkor meg udma5.
Persze hogy fontos is volna. De ha így folytatja, kalapáccsal verem szét -
gogle
aktív tag
Volt nekem is ilyen bajom jumper megoldotta.
Próbáltad?
Trószáld végig az egészet sőt ha kell szedd is ki és úgy nézd meg!
Az a helyzet hogy ha van benne cd-dvd meghajtó vagy még +vinyó akkor üthetik egymást.
Nekem volt olyan is hogy a 120-as vinyóra azt írta ki hogy 38gb.
[Szerkesztve]
Aktív témák
- OLED monitor topic
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- World of Tanks - MMO
- Lexus, Toyota topik
- iPhone topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Futás, futópályák
- További aktív témák...