Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Balinov

titán

válasz Fecsy #3628 üzenetére

csak ha nem ALI chipsetes.kb hasonló gépbe raktunk pár éve egy miro pctv pro-t és nagyon összevesztek.

• Balinov

titán

válasz Balinov #3584 üzenetére

hát,komolyan mondom,az agyamat eldobom,kimentem kávézni,a gépet,úgy-ahogy-volt,magárahagytam (Cobra,firefox,thunderbird és tc futott)
    jövök vissza,nyomok egy frissítést a parkertops.co.uk-n,erre nem bejön minden hiba nélkül?
    komolyan mondom,megnyúzom magam mindjárt

• Balinov

titán

válasz Balinov #3580 üzenetére

VNC -t elfelejtettem.azt szokták a szolgáltató informatikai cég használni.

• Balinov

titán

válasz Mik^ #3569 üzenetére

mások is ezt mondták. T-com BDSL (üzleti adsl) van 1MBites, havi 24k bruttóért.
    szimultán a másik gépen megy a két hőn áhított oldal.

• Balinov

titán

válasz Mik^ #3562 üzenetére

Üdv Mik
    így néz ki az ipconfig/all[link]
    mi a véleményed?

[Szerkesztve]

• Balinov

titán

Sziasztok,következő,vissza-visszatérő problémámra szeretnék megoldást.
    Adott egy kis cég, 1Mbites T-com-os BDSL-lel.5 klienses belső háló,egy kis,linuxot futtató gépecske tolja ki a switchre a netet,amelyre a gépek vannak kötve.én gépem jogtiszta sp2-es xp_hun,MS frissítésekkel,Avast-tal.Bizonyos időközönként, van ,hogy 2 napig egyfolytába,de van,hogy 1 hétig problémamentesen, majd az összes külföldi,és sok magyar honlapot nem tudok elérni. Sem IE6-tal,sem az arra épülő AvantBrowserrel.
    Most is,ph!,index,origo mennek,de ami a munkámhoz szükséges két oldal (pl. phconnect.com és parkertops.co.uk) nem megy. Mindkettő a ''A lap nem jeleníthető meg ill A kiszolgáló nem található vagy DNS-hiba Internet Explorer '' hibaüzenet dobja vissza. Ping is érdekes dolgokat produkál, pl. ping index.hu 19ms eredménnyel OK, de pl. ping parkertops.co.uk a ''pingkérés nem találta meg az állomást,bla-bla'' dob vissza. ipconfig jelzi az ip címet,az alhálózati maszkot és az alapértelmezett átjárót,de a DNS specifikus utótagnál üres az infó.Realtek RTL8139/810x 10/100-as hálókártya van a gépben. A gépben van még egy eicon diva isdn pci modem és egy Gigabyte usb-s BT dongle,de utóbbi kettő használata mellett egyébként nincs ez a probléma,így ezeket kizárnám.
    Másik 2 gépen a fenti 2 oldalt kipróbálva mind2 oldal faszán műxik. tegnap du még az enyémen is.Próbáltam a legutolsó helyes konfig visszaállítását,eredménytelenül. ipconfig /renew és /flushdns paraméterekre sem reagál.
    Amúgy a belső hálón lévő ügyviteli sw is tökéletesen működik,msn dettó,email szintúgy.

Valakinek valami ötlete?

Nagyon hálás lennék érte
    üdv és köszi
    Balinov

• Balinov

titán

válasz Sianis #1141 üzenetére

igen,sanszos,hogy az agp vezérlő adta be a derekát, agp slot maga nemhiszem,hogy be tud szarni,tekintve,hogy a vga 2-3 hónapja stabilan be van csavarozva, ill. a lapon az agp sínnél van egy biztonsági pecek (csak a pecket benyomva lehet megmozdítani/kivenni a vga-t) ma még próbálkozok,azt ha nemjutok dűlőre,holnap viszem vissza a boltba.

• Balinov

titán

válasz Sianis #1138 üzenetére

Aham,köszi az infót/okfejtést. Igazából a vga halálon kívül az agp halál volt,amire asszociáltam,mivel pci-s s3-al királyul ment.
    Azt előbb elfelejtettem leírni,hogyha az s3 Trio-t az agp melletti slot-ba dugom,szintén seképsehang esete forog fenn.
    A lap hálistennek még garis,május közepén vettem 3 év garral.
    Megpróbálok egy győri cimbit beszervezni egy vga/agp slot tesztre.

Hopp:ez lehet kimaradt az előbb.Nos,az alaplapon van egy visszajelző led,ami agp failure esetén (pl. nem megfelelő belehelyezés) pirosan világít,de itt zölden világít a ledecske,ami ELVILEG kizárná a vga hibát.

[Szerkesztve]

• Balinov

titán

Uraim!

Szakmai segítséget szeretnék kérni tőletek a következő hiba elhárításában/megoldásában.

Adott a gépem: GA-K8NS rev1-es lap, f18 biossal, Newcastle CG-s 2800+ thermaltake hűtővel 9x255-ön járatva az utóbbi 3-4 hónapban. 2x256mb@400 DDR és egy Sapphire R9500@pro 128bit

Nos, péntek esti havergépe feltelepít után nfs:mw-ztem volna 1párat. kb fél-egyóra játék után kép elsötétül,reboot. mondom jóvan,lehet nagyon izzasztja a procit,visszavettem 9x220-ra az órajelet. elindul gép,win feláll, mw beröffent,megint megy egy kicsit,megint fekete szkrín,reboot. visszatettem 9x200-ra egy load bios default-ttal, sata/lan kikapcs.
    utána mondom jó,akkor cod2-zzünk inkább. jelenség ugyanaz.gépet ezekután nem nyaggattam.szombaton be sem volt kapcsolva. vasárnap reggel újra nekiveselkedtem,jelenség,gép bekapcsol,monitor átvált standby -ról normál állapotba,fekete képernyő.del, ins gombokat nyomva olybá tűnik,mintha rebootolna, numerikus bill feletti 3 led egyszerre 1 alkalommal kivillanik. cirmos klír, 5 percet vár,semmi. Ezután betápkábel kihúz,elem kivesz,jumper rövidrezár,majd kimentünk abdára anyut megköszönteni,este (cca 18.00-körül) betápkábel visszadug,elem visszatesz, gép bekapcsol, biosba belép,épp a pc health-nál a szokásos dolgokat bekapcsoltam,miközben ismét fekete képernyő,látszólag gép rebootol.

Próbaképp vinyót lehúz,semmi. 1ik ram-ot kivesz,semmi,kivesz másikat semmi,ramcserélgetés,semmi. cpu fan és vga fan csati ellenőriz,minden rendben. chipsethűtő borda alig langyos. ide kábel kiegyenget,visszadug,semmi. pc speaker visszaköt, bekapcs két rövid síp,szünet,kétrövid síp,szünet.fekteképernyő. vga kivesz,érintkezők megtisztít tisztaszesszel,visszadug,visszacsavaroz, gépbekapcsol 1 db rövid beep,fekete képernő. vga kivesz, pci-os S3 Trio 64v+ betesz,moncsi ráköt,gép postol,biosba bemászkál,win betöltődik. amit még nem próbáltam,az a vga-n lévő titan hűtő újrapasztázása. proci,lap,hdd melegedést kizárnám, hdd kézlangyos sincs, cpu hűtő lamellák szintén, vga venti pörög rendesen,házhűtő 8cm-es Foxconn húzza ki a langyos levegőt a házból, 400W pfc-s codegen 12cm-es ventije úgyszintén.

Én a vga-ra gyanaxom.Mióta (szeptembere eleje/augusztus vége) megvettem egyfolytában OmegaCatalyst-tal +4pipa engedélyezve megy. VGA Etrontech BGA ramokon Zalman vcf700 bordái szinte a beszerzése óta rajtavannak (thnx Jazzos).flopy tápcsati direktben a vga-t táplálja,más eszköz nincs rákötve.
    A 8pipával hibátlanul viszi
    a 3dmarkokat (01,03,05),
    gta -sa-t, doom3-at,AOE3-t, cod2-t,nfs:mw-t, fifa 2005-öt
    Pixelhibával nem találkoztam,sem gpu/vram halkdoklásra utaló képkockásodással,vízszintes,függőleges csíkozódással.
    A ház mind2 oldallapja állandóan le van véve,közbe-közbe kézrátéttel meg-megszoktam nézni a komponenseket, eszeveszett melegedést nem tapasztaltam. proci/alaplap everest ultimate 2005. 2.20 build 405 szerint idle 28C/25C, full load mellett a proci max 48C-os,lap 28-30C,max.

Mit javasoltok,mit ajánlotok?

Sürge és fontos lenne!

Előre is köszönöm
    Balinov

• Balinov

titán

válasz szucsi #623 üzenetére

Szia Szucsi,köszi az infót. én is erre gondoltam,de páromat kell elirányítanom erre,ugyhogy tutira kell mennem. :R
    üdv
    egy másik szücsi :D

• Balinov

titán

Sziasztok, Budapestiektől kérdezném,hogy a Budai Szt. Imre kórház-nak a bejárata(fő) az melyik utca felől van? Tétényi út?Bárfai út? Fejér Lipót út? Halmi utca?

fontos lenne. Köszönöm szépen! és elnézést az igen-igenoffért!
    üdv
    Balinov

Aktív témák

Hirdetés