Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen TV-t vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Milyen széket vegyek?
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tonyrulez
őstag
válasz King Unique #134128 üzenetére
Na igen, csak a régi Windows verzió miatt tettem fel külön vírusirtót, de így marad a gyári Defender.
4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
válasz Dzsekó #134124 üzenetére
Vírusirtóval nyertél! Letöröltem a Bitdefender-t, újraindítás után már vígan tudom dugogatni a pendrive-okat, mert mindig működnek.
Gondolom csendben frissítette magát a program, ezért nem tudtam mi változott hogy meghalt az USB. És nem a bűvös 1803 volt a gond.4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
válasz Dzsekó #134124 üzenetére
Mindennel ezt csinálja, nem csak egy adott pendrive-al. Vírusirtó letiltását még megpróbálom.
Az a gond hogy semmi változás nem történt azelőtt hogy elromlott volna, így visszaállítási pont sincs.m_kovacs: Szerintem oprendszer újratelepítésre gondolt, mert drivert már újraraktam párszor.
4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
válasz #72688384 #134119 üzenetére
Frissítettem. Újratevést egyelőre kerülném, annál azért több program és beállítás van amit napok lenne újra elvégezni, nem csak egy böngészőből áll nekem a rendszer.
RVR400: Ha leválasztott állapotban eltávolítom, majd újra rádugom, akkor is rögtön hibásként jelenik meg.4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
válasz mezis #134117 üzenetére
Dual bootban van fent Manjaro, azzal simán működik. Akárhányszor dugom rá az eszközt, mindig azonnal felcsatolódik.
Windows 10-en újraindítás utáni első rádugásra jó, majd ha lehúzom és visszadugom akár azonnal, már nem működik. Eszközkezelőt figyelem közben, elsőre működőképesen megjelenik a háttértár, második rádugásra rögtön sárga ikonnal.
Tulajdonságoknál pedig ezt írja:
A Windows ehhez a hardvereszközhöz nem tudja betölteni az illesztőprogramot, mert az illesztő egy korábbi példánya még mindig a memóriában van. (Kód: 38)
Az illesztőprogramot nem lehet betölteni, mert egy korábbi verziója még a memóriában van.Próbáltam már az USB gyökérhub, illetve VIA USB driverek törlését, hogy majd a Windows tegye vissza, de ez sem javította meg.
[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
válasz King Unique #134101 üzenetére
Örömmel jelenthetem hogy a Windows-t a legfrissebb 21H2 verzióra frissítettem, és a hiba továbbra is fennáll, így már fókuszálhatunk valós hibakeresésre, nem a 1803 hibáztatására (ami amint nEm TáMoGaToTt lett, majd biztos tönkreteszi önmagát).
Mint mondtam korábban teljesen alap, beépített USB driverről van szó, az volt az első hogy eszközkezelő jobb klikk frissítést nyomtam, ami természetesen azt írta hogy a legfrissebb van fent, ezért próbáltam ki a vacak IDB-t, amit a driver frissítés után töröltem is a francba, mert én is herótot kaptam tőle.
[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
válasz King Unique #134098 üzenetére
Driver hibaüzenet eszközkezelő jobb klikk tulajdonságoknál volt. IObit Driver Boosterrel frissítettem. Lehet egyszerű driver reinstall is elég lett volna, ha már driver probléma volt. Majd
Get-WUHistory
-val megnézem a frissítéseket, mert legutóbb néztem és pár hónapja is voltak telepített update-ek. Defender meg nem frissít, mert van helyette Bitdefender.[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
válasz King Unique #134090 üzenetére
Semmi 3rd party programmal nem lett eddig megoptimalizálva, még a SATA bővítőkártya is plug'n'play megy. Viszont mivel USB driver hibát írt ki, ezért most frissítettem.
(Megjegyzem hiába 1803 de biztonsági frissítéseket eddig is kaptam...)
[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
válasz King Unique #134086 üzenetére
+többiek
Igen, az Update direkt lett tiltva, mert azzal csak a gond volt. Így pedig hibátlanul működik a gép (leszámítva ezt a hibát, ami most jött elő, 4 év után). Azért ne kövezzetek meg, legalább nem Win7-et vagy 8.1-et használok
Frissítettem az USB drivert egy csodaprogrammal, meglátom ez-e a megoldás.4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne PC-n hogy egy idő után az USB nem működik, se hátlapi se előlapi. Rádugok egy pendrive-ot, és az eszközkezelőben sárga felkiáltójeles, amihez ezt írja:
"A Windows ehhez a hardvereszközhöz nem tudja betölteni az illesztőprogramot, mert az illesztő egy korábbi példánya még mindig a memóriában van. (Kód: 38)
Az illesztőprogramot nem lehet betölteni, mert egy korábbi verziója még a memóriában van."Csak a gép újraindítása után válnak újra használhatóvá az USB portok. Mi lehet a megoldás?
Windows10 1803, összetevők4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
válasz King Unique #132880 üzenetére
Köszi, végignézek mindent
Diskpart szerint 0B a kapacitás. Mindegy hova dugom, több gépen próbáltam, több kábellel. Hétvégén még kipróbálom másik merevlemezzel, meglátjuk.4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
Sziasztok,
vettem eMag-on egy Orico 2189C3 2.5" HDD tokot. Az a probléma hogy 500GB HDD-vel működik (Seagate Momentus Thin), de az 1TB-ossal nem (ST1000LM024).
- Rádugva PC-re megvan a csatlakozási hang, de nem jön fel mint meghajtó. A lemez felpörög, kék visszajelző LED is világít a házon
- Lemezkezelőt megnyitva inicializálni akarja a lemezt (amin már ott az NTFS partíció), ha leokézom hogy MBR vagy GPT-re csinálja, akkor hibaüzenet: Nem megfelelő funkció. Ismeretlen, nem inicializált lemezként jelenik meg.
- MiniTool Partition Wizardban MBR 0.00GB-ként jelenik meg.A lemez egyébként hibátlanul működik SATA-USB kábellel, amivel eddig is használtam. Több gépen próbáltam a tokot, egyiken sem működik. Van még valami ami kipróbálható, vagy ez így mehet is vissza eladóhoz?
4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
válasz ViZion #132654 üzenetére
Rpi-n Linux-ok futnak főleg, a fő támogatott OS a Rapsberry Pi OS, ami egy módosított Debian. Pi-Hole és AdGuard Home elég könnyen telepíthető, adni kell az ezt futtató eszköznek fix IP-t és ezt beállítani routeren DNS-nek.
Nem tudom hogy Pi Zero elég-e ehhez, LAN csatlakozó pl. nincs rajta, max. USB adapterrel működne. De most jött ki a Pi Zero 2 W, ami már erősebb.
Én Gigabyte Brix-en futtatom az AdGuard Home-ot, amin Ubuntu Server van, és Docker-ből telepítettem.4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
válasz ViZion #132652 üzenetére
Pl. Raspberry Pi-re tett AdGuard Home vagy Pi-Hole. Én előbbit használom, jobban bejön mint a Pi-Hole. Szolgáltatásokat is lehet vele blokkolni, persze egyéni szűrő is van.
4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
válasz inf3rno #132452 üzenetére
Habár 4000-et nem tekinteném és nem is tekintik valós generációnak, egyrészt csak OEM kapott, másrészt egy időben jelent meg néhány késői 3000-essel (és kb. az is volt). Ja, és csak APU, tisztán CPU verzió nem is volt. Úgyhogy az 5000-es a 4. generáció.
Here are the generations, their names and when they were first released.
- First Generation: 14nm Zen released in March of 2017
- Second Generation: 12nm Zen+ released in April of 2018
- Third Generation: 7nm Zen 2 released in July of 2019
- Fourth Generation: 7nm Zen 3 released in November 2020
Understanding AMD Processor Names[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
Sziasztok,
nem bírok rájönni hogy tudnék alias-t csinálni amivel PowerShellben tudnék ügyködni.
Konkrétan youtube-dlp-vel szeretnék videókat letölteni. Ehhez megvan nekem a kiforrott parancs:yt-dlp -i -o "D:\Youtube\%(upload_date)s - %(title)s - %(height)sp.%(ext)s" --ignore-config --hls-prefer-native -f bestvideo[height<=1080][ext=mp4]+bestaudio[ext=m4a]/best[ext=mp4]/best --sponsorblock-mark sponsor,intro https://www.youtube.com/watch?v=VpXLX0xF2rM
Azt szeretném elérni hogy letöltéshez elég legyen nekem
yt https://www.youtube.com/watch?v=VpXLX0xF2rM
-ot futtatni, vagyis a fenti hosszú parancsból URL-t leszedve ez menjen ayt
alias alatt, ami után bemásolva az URL-t azt a szokásos módon letölti. Egyelőre se doskey se PATH-ba tett .cmd batch fájllal sem sikerült4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
válasz Satyricon #132214 üzenetére
Kérdéses hogy egyáltalán támogatja-e a Steam Cloud-ot az adott játék, itt meg tudod nézni hogy van-e hozzá játékmentés a felhőben: Steam Felhő megnézése
Elméletileg a játék bezárása triggereli a szinkronizálást, tehát ha a fenti listában benne van, és első indításnál nincs ott a mentés, zárd be és nyisd újra a játékot.[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
válasz BlackDevil #132200 üzenetére
Parsec elegendően gyors, de ezek csodára nem képesek, ping-et pl. nem tudják befolyásolni.
4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
válasz Remiel #132162 üzenetére
MacBook-hoz van ilyen ami 2db USB-C-vel csatlakozik. Generic laptopnál ezt már nehéz lenne kivitelezni 2db USB-A-val, mert ezek távolsága mindenhol eltér. Innen kezdve össz. 1db USB-A fogja neked a komplett HUB-ot tartani, ami a csatlakozó szempontjából nem épp szerencsés. Én erről a kettőről tudok: ad1 ad2 és ezek csak 3 portosak, nem 4
[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
válasz FistXL #132151 üzenetére
Én az Emby-t használom, még ez sem 100% ingyenes, de nekem már elég az ingyenes tudása a Plex-el szemben. Vagy a teljesen ingyenes a Jellyfin, de azt nem próbáltam.
Emby ingyenes streamelés működik Windows-on böngészőből, Android-on. Windows-os Emby Theater használata már fizetős, de mondom a böngészős is jól működik. Illetve KODI-hoz is van remek addon.
4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
válasz Chosen #132078 üzenetére
Copy selected links addon segítségével kijelölöd az összes linket majd kimásolod a tartalmát, ami mehet bármely letöltéskezelőbe. De az első lépést már meg is tettem, már csak le kell töltsd: https://pastebin.com/raw/Q6mdmqkP
4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
válasz Heavyrain #132033 üzenetére
Mivel csak 1 USB-C-t látok a képen ami a HUB adatkapcsolatért felel, így csak az arra dugott gépen fog működni. Ha tudna KVM switchként funkcionálni a monitor (tudtommal van ilyen) akkor kettő kimenetnek kellene lennie (nem feltétlen C, lehet B is).
4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
válasz Marci112233 #131885 üzenetére
Tudtommal HWInfo támogatja már a RivaTuner-t, és kiírható vele OSD-be lényegében bármi.
4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
Sziasztok,
ismerősnek kell segítséget nyújtsak a következő probléma miatt: adott játék adott részénél egyszerűen csak leáll a gépe, teljes sötétség, semmi megelőző hiba. Ryzen 3600, RX580 és FSP HEXA+ 500W táp. Hogy lehetne nekikezdeni a hibakeresésnek? Mindig ugyanott (+1-2perc) áll le a gép, szóval könnyen reprodukálható. Van valami monitoring alkalmazás amit érdemes futtatni? Vagy valahol visszanézni a leállás okát?
4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
-
tonyrulez
őstag
válasz MikeWazowski #131854 üzenetére
4 pinesként kell keresni. Én Aliról vettem ezer éve, így linkelni nem tudom, de ez ránézésre jó, és kérdések között is írták hogy mikrofon is működik vele. Illetve ez mégjobb, Ugreen minőségi, és leírásban írják is hogy a szövetborítású 4 pines és támogatja mikrofont.
#131851 Winne
Parancssorból: youtube-dl
GUI: youtube-dlg, Tartube, jDownloader2 (utóbbi komplett letöltéskezelő, a fél internet letölthető vele)[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
Sziasztok!
SATA port bővítésre egy ilyen 6 portos PCIE kártyát. Eddig csak 1db SSD volt rákötve, amiről néhanapján Linux-t futtattam (boot során választottam manuálisan). Most vettem egy HDD-t amit szintén rádugtam a kártyára. A HDD működik Windows-on, viszont az SSD eltűnt, lemezkezelőben sem jelenik meg, bootoláskor sem választható. Boot során a kártya is csak a HDD-t jelzi ki:
Kábeleket ellenőriztem, SSD-nek tápja és SATA csatlakozása is rendben van (nem mintha hozzányúltam volna). Mi okozhatja ezt, hogy lehet visszahozni az SSD-t is?
Drivereket nem telepítettem, eddig plug'n'play módon használtam a bővítőkártyát.
[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
Jobb topik híján itt kérdezek:
Hol lehetne legolcsóbban domain-t venni, ami támogatja a wildcard-ot? Nginx-en szeretnék docker alkalmazásokra mutatniapp1.domain.xyz
app2.domain.xyz
stb néven, de nem akarok egy tucat subdomaint venni, csak egy*.domain.xyz
-re lenne szükségem, a többit pedig npm megoldja A lényeg az olcsósága, úgyis csak saját magam használom ,akármilyen béna is lehet a domain. Hosszútávra, tehát nem az első éves díj a lényeg, hanem az akció nélküli.[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
Sziasztok!
Az mitől lehet hogy egyetlen egy eszközön lassú az internet?
UPC modem, ASUS RT-N12+ router, a lenti képeken Redmi 5 Plus és Redmi Note 5 speedtest eredmények:
[kép1] [kép2]Valami oknál fogva a Note5-ön duplaannyi ping és max 5Mbps a letöltés, a feltöltés még rendben van. De előfordul hogy mindössze 1-2Mbps vagy alatta van, és a Youtube már 360p-re vált. Más hálózatokon nincs gond ezzel a telefonnal, simán mérek 50Mbps körül vagy 5Ghz-en 80 körül. Ez mitől lehet?
4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
Sziasztok!
XMP profilos memória frekvenciának kellene megjelennie a Feladatkezelőben? Ismerős most upgrade-elt Ryzen-re, 3200MHz RAM-al, számtech bolt csinálta meg a cserét, és 2133MHz-t ír Feladatkezelőben. Mert ha ott is 3200 kellene hogy szerepeljen, akkor távgyógyítanom kell[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
válasz Csupingo #117936 üzenetére
Na amit linkeltél képet az pont jó, de manapság ha megnézed milyenek a venti csatlakozók, a két megvezető sín nem szimmetrikusan van elhelyezve, hanem az egyik odébb van (pl kép), hogy a 3 és 4 pines csatlakozó is bedugható legyen ugyanabba a foglalatba. És mindenhol csak ilyen csatlakozókat találok, szimmetrikusat nem.
4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
válasz ArthurShelby #112556 üzenetére
Csak nem hivatalosan lehet pl. InfiniteLooper-el. Bemásolod a linket, kijelölöd az elejét-végét, és megosztható a link ilyen formában: http://www.infinitelooper.com/?v=TZXxr6BbACo&p=n#/485;491
[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
Sziasztok!
Van egy nyilvános url-cím, amin fájlok vannak megosztva, de nincs html, azt a Chrome generálja le magának. Ilyenre gondolok:Ezt el tudom érni valahogy Intézőben vagy Total Commanderben? Mintha FTP-t/hálózati megosztást böngésznék? Elvégre itt is csak fájlok vannak, és anonimként lehet böngészni. Különféle letöltéskezelőket kerülném, elsősorban a böngészést szeretném gyorsítani, persze az sem árt ha könnyen le tudok így tölteni 100+ fájlt.
URL beírásával próbálkoztam mindkettőnél, de nem nyitott meg semmit.[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
Ez milyen konnektor, és hova dugható? NZXT S340 Razer Edition világítós előlapján van.
4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
Sziasztok!
Telepítettem Win10-et egy gépre, SSD-re, viszont a telepítés során elfelejtettem lehúzni a HDD-t. Így a boot partíció most a HDD-re került. Befolyásol ez bármit is? Illetve át lehet mozgatni SSD-re valahogy, újratelepítés nélkül? Azóta be lett lakva a gép, újratelepítés kizárva.[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
Van arra lehetőség, hogy Win10 energiagazdálkodásnál telepről működés közben, kritikus energiaszint esetén ne csináljon semmit? Tápról való működésnél van ilyen opció, telepnél csak leállás/hibernálás/alvás.
Miért is kell: néha valamiért azt hiszi a Windows az egyébként feltöltött akksiról (40-90% között van általában), hogy 0%-ra merült. Ez van fél másodpercig, feljön a kritikus töltöttség értesítő, majd működik tovább rendesen. Már ha tápról megy a gép, különben leáll. Kicsit bosszantó tud lenni.4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
válasz Csupingo #108080 üzenetére
Hmmm. LTT fórumon is rákérdeztem [link], ott azt a választ kaptam hogy az iGPU csak mintegy "közvetíti" a képet a dGPU felől, ami a számításokat végzi. Leírása szerint húzott át Rainbow 6 Siege-t iGPU monitorra, és ugyanúgy futott mint GTX1060-al, ami csak iGPU-val lehetetlen lenne.
4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
Sziasztok,
adott egy monitor, amin csak VGA (D-SUB) bemenet van, így ezt csak alaplapra lehet dugni. Van továbbá egy másik monitor, ami már digitális dugasszal (HDMI/DVI-D/DP) csatlakozik a videokártyához. Azt tudom, hogy megoldható így is a 2 monitor PC-re köttetése, csak be kell kapcsolni az iGPU-t a BIOS-ban. A kérdés itt következik: ha az egyik monitoron elindítok egy alkalmazást, ami használja vagy az iGPU-t vagy dGPU-t, majd áthúzom a másik monitorra, akkor átvált a GPU-k között? Teszem azt windowed módba teszek egy játékot, és középre húzom úgy, hogy fele-fele arányban van az ablak szétosztva, akkor melyik GPU végzi a munkát? Elképzelésem sincs róla[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy az asztali gépemben pár naponta elszáll az internet. Azt írja hogy nincs csatlakoztatva, és az adapter tiltásával és újraengedélyezésével azonnal megy tovább a net. Egyelőre diagnosztizálásra nincs időm, a fontos az lenne, hogy az adapter újraindítását automatikusan megcsinálja a gép netvesztés esetén, ugyanis távolról használnám a gépet. Ez hogy lenne megoldható?
Amit eddig találtam az a következő parancsok, amik elvileg ugyanazt a hatást érnék el mint az adapter restart (ezt még nem próbáltam).ipconfig /release
ipconfig /renew
Ezt szeretném megoldani úgy, hogy "nincs kapcsolat" esetén futtassa le egyszer.4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
válasz AlyrArkhon #104751 üzenetére
Most kipróbáltam, valóban! Veled ellentétben nekem csak és kizárólag tartalom nézetben jeleníti meg az ikonképet, minden más nézetnél elmegy. Egyelőre hagyom így
kerlac: Amit varmi2 linkelt, azzal is tölthető ilyen kis méretű akksi. Nekem is olyan töltőm van, és ilyen méretű akksit már töltöttem vele.
[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
válasz AlyrArkhon #104728 üzenetére
Természetesen nem az a bajom, hogy ha áthúzom egyik helyről a másikra akkor eltűnik A parancsikon ikonképe tűnik el, és vált át egy fehér lapra. Tehát míg az asztalra téve ott van pl. a Mafia2 ikonképe, mappába behúzva az eltűnik.
4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
Azt mi okozhatja, hogy ha behúzok egy parancsikont az asztali mappába, eltűnik az ikonja? Akkor is ezt műveli ha én hozok ott létre egy új parancsikont, és adom meg az ikon elérhetőségét. GIF
4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
Sziasztok!
Egy i5-6500 CPU-nál mekkora hőfokig mehetek el passzív/minimális venti fordulatszám hűtéssel? Most beállítottam minden ház/CPU ventit 0%-ra 40C-ig, de így is pörögnek ~350RPM-el, igaz hangtalanul. Ez a 40C határ biztonságos? Alapjáraton így is 30-35C között ingadozik a hőfok.
4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
Sziasztok!
2in1:1. WIn10 topikban nem tudtak segíteni: ctrl+alt+nyíl kombinációra el kellene forognia a kijelzőmnek, nekem viszont nem csinál semmit. Gépházból tájolásnál, nvidia vezérlőpultból működik, de nekem hotkey kell. Autohotkey és egyéb kavaró tényező nincs fent. GTX1060, legfrissebb driver-el
2. Realtek HD Audio-val (vagy mással) beállítható hogy oldalsó hangszórókimeneten ugyanaz a hang jöjjön mint első hangszóró kimeneten? Régi ASUS P5KPL-AM lapos hangdriver tudta, ez egy Asrock B150. Főleg azért lenne rá szükség, mert az alaplapi sztereo kimenet nagyon rosszul szól, hdaudio kimeneten meg rendesen. Hátha csak az a nyamvadt jack a szar, és használhatnék egy alaplapi kimenetet. Szintén legfrissebb driver van fent ebből is.
4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
válasz mezis #104084 üzenetére
De a flash player csak akkor megy ha használom is, nem? Teljesen bezárt Chrome mellett is produkálta.
Nézek én már minden összetevőt, és vcore-ra lettem figyelmes, ami 0.75-1.1V között mozog CAM szerint. AIDA64 CPU stresszteszt alatt végig 1.07V maradt. Internet szerint 1.25-1.5V a normális. Vagy ezeknek már ennyi is elég?
[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
Sziasztok!
Összetettem egy gépet (i5-6500, GTX1060 6GB, 8GB RAM, SSD), és néha majdnem teljesen lefagy a gép, egeret tudom mozgatni úgy hogy ha 2 másodpercenként moccan sokat mondok... Újraindítás oldja csak meg, háttérben nem megy semmi egetrengetően erőforrásigényes program. Processlasso-val néztem egy lefagyást, de azzal sem mentem sokra. Mi baja lehet? Van log amit meg lehet nézni és ilyeneket is logol?[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
válasz tal-garius #102414 üzenetére
Milyen konzol? Mert pl. Xbox360 ki tudja adni a hangot RCA-n miközben képet HDMI-n adja.
4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
válasz Vakegérke #102402 üzenetére
Ezzel a nem indítható BIOS üggyel már jártam szervízben is. Egész egyszerűen nem indult a gép, még a BIOS sem volt indítható. Akkor még nem volt optibay, annak helyén DVD író volt. Szervizes is nézte, sehogy sem tudta elindítani se az op.rendszert se a BIOS-t. Másnap hívott hogy nem tudja mi baja, de már nem jön elő a hiba. Ez volt 1 éve, azóta sem jött elő, de most gondoltam optibay-el bővítem, és ha valami HDD/SSD-t odateszek, megint előjön ez a hiba.
4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
válasz Vakegérke #102399 üzenetére
Elvileg működnie kellene attól függetlenül hogy melyik csatlakozóra van téve ugyanaz a lemez, nem? Mindenesetre mikor kiírja hogy nincs boot device, felhozza a listát hogy miből válasszak, de nincs ott semmi. BIOS-t elindítani nem tudom, hiába nyomom a gombját változás nem történik, csak max.-ra felpörög a hűtőventi, valamit nagyon számolhat a CPU (ekkor a missing boot device kiírás már fel sem jön).
4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
válasz DrojDtroll #102394 üzenetére
Most betettem a másik SSD-t az optibay-be, eredmény ugyanaz, nem bootol, bár annyi küönbség volt hogy nem fagyott ki azonnal a gép, kiírta hogy nincs boot device.
4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
válasz DrojDtroll #102384 üzenetére
Úgy igen, és üres optibay-el is. A merevlemezzel sincs baj, külső rack-ba téve hibátlanul üzemel.
[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
Üdvözlet!
Laptopban optibay-be tett merevlemezzel nem hajlandó a gép elindulni, még a BIOS sem jön fel. Hogy lehetne megtudni hogy most az alaplapi SATA2 csatlakozóval vagy az optibay-el van a gond? Sajnos nincs más amit be tudnék tenni a helyére, és optibay-re sincs alany. Vagy az optibay olyan egyszerű kialakítású hogy annál a hibalehetőség minimális?4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
Üdv!
Google Docs-ban csináltam egy táblázatot, lényegében kalkulátor, meg kell adni pár cellában adatot, és kiadja a végeredményt. Hogy tudnám ezt megosztani hogy bárki használhassa? Ha "közzéteszem az interneten", akkor elveszti táblázatok jellegét, nem szerkeszthető. Ha simán megosztom, és csak a bemeneti cellákat engedélyezem szerkeszteni, akkor pedig egyszerre csak egy ember tudja használni, a többiek meg nézik ahogy kitölti. Olyan lehetőség nincs, hogy a link megnyitásakor kap egy "saját" példányt, amiben azt csinál amit akar, így egyszerre többen is tudják használni?4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
Üdv!
Van arra lehetőség hogy programtól megvonjak hotkey-t? Feltettem az Ostoto Hotspot-ot a Connectify helyett (ugyanúgy működik csak ingyenes), de az Alt Gr+F-re ez a csoda ugrik fel. Sehol sem találok hotkey beállítási lehetőséget, viszont nekem kellene a ] párjának elérése
[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
-
tonyrulez
őstag
Ez az az akksi. Leírásban szerepel a G580 és az akksi típusa is, ami L11S6Y01. Ennek a típusa pedig L11S6F01. (Battery report: SANYO PABAS0241231)
BatteryBar mutatja az akksi kapacitását, csak a maximumot nem. Már az is megfelelne ha itt megadhatnám manuálisan a maximumot, hogy aztán mutassa százalékosan. BIOS-nak utánanézek, hátha nem a legfrissebb van fent.[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
Üdv!
Laptopba a halott akksi helyett vettem egy új, kétszer akkora kapacitásút. A problémám hogy 100%-os töltöttséget mutat folyamatosan, még akkor is ha már a teleptöltöttségjelző led átvált pirosba. Találtam ezt a leírást, miszerint töröljem a Microsoft ACPI szabványnak megfelelő vezérlőmúdú telep eszközt az eszközkezelőből. Ez megoldást jelenthet? Dell fórumon írták, az én gépem Lenovo (G580).4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
válasz #33253120 #96753 üzenetére
MS komponenseket winetricks-el lehet letölteni, de nem sikerült se azzal, se ie4linux-al feltenni, és akkor még az activex közelében sem jártam. Virtualbox-ban próbálgatom most a linuxot, kipróbálván hogy működni fog-e minden szükséges dolog, remélem nem ezen fog elbukni
4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
Van arra valami egyszerű lehetőség, hogy valamilyen Internet Explorer-t ActiveX-el tudjak virtuálisan futtatni pl. Virtualboxban? Több gigás teljes OS nem kell nekem, csak egy weboldalt akarok időnként megnyitni Linux-on (wine-al nem megy). Vagrant-ot néztem, de az nekem kínai.
[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
Laptopban pár hete elkezdett furcsán viselkedni a HDD (optibayben). Néha pár másodperc erejéig nem működik, ekkor minden olyan program lefagy ami azt a merevlemezt használná. Hard Disk Sentinelben jönnek sorban a CRC hibák, kondíció 100%. Erre azt javasolták szakik hogy cseréljem ki a kábelt, mert szakadt lehet. Kábel híján kicseréltem az SSD-t a HDD-vel, így optibaybe került SSD, HDD pedig vissza a "rendes" helyére, de a probléma ugyanígy fennállt, optibay-es SSD-vel pedig semmi hiba sem jött elő.
Azóta már párszor teljesen eltűnt a HDD, BIOS sem látta, most viszont megint életre kelt, de csak rendszergazdaként elérhető.
Foglalkozzak még vele vagy menthetetlen? Adatokat sikeresen lementettem, egy párszáz GB-os mappa kivételével ami nyomtalanul eltűnt.4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
Még régen volt egy oldal, ahova 2 képkockát lehetett feltenni, alapból mutatja az egyiket, ha rávisszük a kurzort a képre akkor a másikat. Ugyanazon film különöző release-ei között ezzel mutatták meg a különbséget. Mi ennek az oldalnak a neve, vagy van hasonló?
4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
Üdv!
Van 72 txt fájlom, amit tableten szeretnék olvasni, Cool Reader-el.
Egy txt hátha kell
Egy gond van, hogy az üres sorokat kiszedi. Letöltöttem a Calibre-t, átkonvertáltam őket epub-ba, az üres sorok megmaradtak, de az idézőjelek, aposztrófok kérdőjelekké váltak. Kódolási átállítást meg nem találtam a Calibre-ben. Próbáltam mobi-ba is, ugyanez a helyzet, csak már az üres sorok sem maradnak meg. Hogy tudnám ezeket megcsinálni?Megoldva, csak a szemem nem szúrta ki a karakterkódolás
[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
Sziasztok!
Win10-hez milyen Bluetooth USB modul ajánlott hanghoz? BT fülest/hangszórót használnék a laptoppal, 4.0/4.1-esek, de a Qualcomm wifi kártyába épített BT modul valami ritka szar lehet, az átadott hang dobozos, mélyek/magasak elvesznek, szinte kivehetetlen a beszéd. eBay, Banggood, egyebek előnyben.
4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
Az vajon mitől lehet, hogy ha nyitok egy Youtube videót, néha úgy nyílik meg mintha ki lennék lépve? Adnám hozzá a listához a videót, erre kéri hogy lépjek be, és tényleg nem vagyok. Közben Gmail, Keep, Calendar, Maps, minden Google-s kutyaf*sza meg van nyitva. Esetek 1%-ában csinálja ezt, nem annyira zavaró, de érdekes.
4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
Üdv!
Utóbbi pár percben érdekes dolgokat művel a merevlemez a laptopban, mintha haldokolna. Chrome-ban amint elérte ey letöltött fájl a 100%-ot, még egy percig villogott a letöltési sávon mintha töltene, pedig már le volt töltve teljesen. MPCHC sem nyitja meg azonnal a videókat, egy perc után megnyílik majd befagy. De ezt csak időnként csinálja pár percig, nem folyamatosan. HDD Sentinel meg ezt írja:Eszerint ennek oka "Gyenge tápegység, sérült vagy túl hosszú adatkábel okozhatja". A merevlemez optibay-ban van passzentosan a laptopban már jó ideje, hurcolászva sem nagyon volt Ennek mi lehet a baja?
4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
Üdv!
Böngészőben (jelenleg Chrome) hogy lehet megcsinálni, hogy egy adott oldalon bizonyos checkboxokat automatikusan bejelöljön? Addic7ed-ről lenne szó, konkrét példa. Itt szeretném, ha Language-English és Filter-No Hearing Impaired (HI) az oldal megnyitása után rögtön be lenne jelölve. Természetesen nem csak ezen az egy oldalon, hanem minden addic7ed.com/show/* aloldalon is
[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
-
tonyrulez
őstag
Üdv!
Androidos telefonomban már haldoklik a microSD, ezért vettem egy másik márkájú, de ugyanakkora méretű kártyát. Alapesetben csak át kellene másolnom minden adatot, viszont a Link2SD miatt van rajta egy ext2-es partíció is tele alkalmazás adatokkal. Win-es gépen hogy tudnám leklónozni a kártyát?[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
válasz Intruder2k5 #88325 üzenetére
VoidXs+pjen: Adata, Toshiba, Samsung, Kingston, Transcend, ezek közül valamelyik. Transcendről hallottam hogy szekvenciálisban jó, de telefonokba apró fájlok miatt nem ajánlott, gondoltam hátha akkor már van ajánlott is, de akkor berendelek egy Adata-t
Egyébként 4.2-es Android, Link2SD-t használok hozzá.Tényleg, ha már itt tartunk: milyen programmal tudnám leklónozni a kártyát? 2 partíció, FAT32 és ext2 van rajta, utóbbi a legfontosabb mert azon vannak az alkalmazások is.
[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
Okostelefonba (Android) milyen márkájú microSD ajánlott? Szinte minden alkalmazás arra van/lesz téve, tehát kis méretű fájlokat kellene gyorsan írnia/olvasnia.
[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
Üdv!
Van távoli elérésem térfigyelő kamera DVR-hez, visszajátszás működik is, de a fájlletöltés nem. Lokálisan, tehát azonos hálózatról le tudom tölteni, csak DDNS-en keresztül nem. Pedig a Networx-on látszik hogy megy a letöltés, viszont a letöltés után a fájl egész egyszerűen eltűnik. A legérdekesebb pedig az, hogy ha megint le akarom tölteni, akkor a Mentés másként ablakban mutatja hogy ott a fájl sértetlenül, viszont se fájlkezelőben, se TCMD-ben nem látom (rejtett fájlok láthatósága engedélyezve). Ha a mentés másként ablakból akarom áthelyezni, akkor pedig azt mondja hogy a fájl többé már nincs a következő helyen. Fogalmam sincs hogy mi folyik itt, látszólag letölti és azzal a lendülettel törli is. Valamilyen Fisotech DVR, IExplorer alól megy ActiveX telepítése után.
Mit lehetne ezzel kezdeni, hogy megtartsa a fájlt?4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
válasz che 1990 #87313 üzenetére
Tartok tőle hogy az az RJ45 csatlakozó azért van, hogy a mobilnetet vezetéken is át tud küldeni a gépre, de fordítva nem engedi a gyári szoftver. Esetleg ha felmegy rá az OpenWRT, akkor meg lehetne csinálni hogy az a port a bemenőé legyen, de szerintem egy olcsóbb megbízható TP-Link routerrel jobban jársz mint egy zsebwifivel. De remélem megcáfolnak és használható úgy is ahogy akarod
4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
válasz Real93 #87163 üzenetére
Teljesen mást mással (Lenovo G580 laptop és Microsoft Sculpt billentyűzet) én sem tudtam társítani. Nem tudom ez mennyire segít, de nekem 2 hiba is volt: a laptop bluetooth-a más eszközök számára is elérhető kell hogy legyen, és valamiért a 0 karaktert nem ismerte fel társításnál, ezért csak sokadszorra sikerült társítani olyan kóddal, amiben nincs 0. Szintén Win8.1.
[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
Üdv!
Hogy lehetne megoldani, hogy ha nem vagyok a gépnél, az akkor se csinálja azokat a dolgokat amiket egyébként ilyenkor szokott? Mikor pár perce nem használom a gépet, akkor bizonyos rendszer-alkalmazások eléggé használják a CPU-t, és felbőg tőle a noti ventije. Ha megmozdítom az egeret/megnyomok egy gombot, akkor azonnal leállnak ezek a folyamatok, a gép pedig visszacsendesedik. Namost én egyáltalán nem akarom, hogy a távollétemben ezt csinálja a gép, hanem akkor is maradjon "nyugton". Van erre valami megoldás?4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
Ahol szerettem volna venni jelenlegi memóriám mellé ugyanolyat, Zeppelin Xtra 2GB 800MHz DDR2-t, kiderült hogy nincs. Ha nem ugyanolyan típusút, de ugyanúgy 2GB DDR2 800MHz-set teszek mellé, akkor az kevésbé működik együtt?
4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
Köszönöm, memóriát bővítek, a többit majd később. Biztonság kedvéért akkor maradok a Win7 mellett. Itt jön a kérdés hogy 32 vagy 64bites? Mert a 32-es max 4-et tud használni, és úgy olvastam hogy 3.5-ben maximalizálódik valójában, és a limitbe beleszámít a GPU memóriája is, viszont a 64bitesen futtatott 32-es programok a virtualizáció miatt nem biztos hogy olyan gyorsak mint 32bitesen, és csak 2GB memóriát tudnak kihasználni. Itt kellene megtalálnom az arany középutat
4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
Üdv!
Adott az alábbi konfig:
CPU: DualCore Intel Pentium E5200, 2500 MHz (12.5 x 200)
GPU: NVIDIA GeForce 9400 GT (1 GB)
RAM: Zeppelin Xtra 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (6-6-6-18 @ 400 MHz) (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz)
(Alaplap ASUS P5KPL-AM)
Jelenleg Windows XP x86 fut rajta, de már nagyon lassú. Melyikre érdemes frissíteni, Windows 7-re vagy 8-ra? Érdemes bele venni egy ugyanilyen memóriát, hogy 2x2GB legyen? Esetleg alap hűtéssel a CPU-t húzni? Egy memóriát még meg tudok venni, de másra már nincs keret.
Köszönöm a válaszokat[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
válasz radgyulaba #84144 üzenetére
Nem is baj az, tegyél fel inkább egy ingyenes, nyílt forráskódú klienst, pl. qBittorrent, Deluge és társai. Az az Epic Scale egyébként egy bitcoin miner, járatja a CPU-dat és a Bittorrent Inc. ezért pénzt kap. Kalap kaki lett az utóbbi időben az uTorrent, tele reklámokkal, minden szirszar programot akar még telepíteni installáláskor, és most még ez is. Remélem az embereknek átjön ez, átváltanak más kliensre, uTorrent pedig eltűnik a süllyesztőben.
[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
Kicsúsztam az időből
Keresek még egy olyan weboldalt, ahova pl. egy film 2-féle torrent release (fujj...) azonos képkockáját teszik fel, és a képre ha rávisszük a kurzort akkor átvált a másik képre.
4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
1. SplashPro-nál miket kell beírni paraméternek, külső alkalmazással való indításhoz? Pl. Sublight-hoz kellene, jobb klikk a fájlon, Play with Sublight, és már indítja is a videót a megfelelő felirattal. VLC-vel működik is, amihez paraméternek -vvv "{0}" :sub-file="{1}" --subsdec-encoding="{2}" van megadva, viszont SplashPro-hoz nem tudom mit kellene megadni. Már ha lehet.
2. Canway-ben hogy lehet már létező user-hez activity group-ot hozzáadni? Sehol sem lelem.
4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
válasz Scytha #78592 üzenetére
Gyors válaszhoz itt kérdezz rá: Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
4 8 15 16 23 42
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest