Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- Androidos tablet topic
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HurkaLES
tag
Sziasztok.
Egy olyan problémával fordulok hozzátok, hogy munkahelyemen telefonhálózat egy adapterrel van van szétszórva. Van egy központi telefon ahová beérkeztek a hívások majd onnan lehetett az irodákba kapcsolni. Aztán egyik percről a másikra egy másik irodában is csörög a telefon híváskor. Mármint nem ha betelefonálnak csörög a "főtelefon" illetve a másik is egyszerre. Ez mitől lehet? És hogyan lehetne megoldani hogy ismét csak a főtelefonhoz érkezzenek a hívások.
-
tylerddd
veterán
AdBlock Plus-nál szeretném beállítani, hogy a PH-n ne blokkolja a reklámokat, de hiába írom be a www.prohardver.hu címet, nem látom a reklámokat. Eddig mindig így jártam el olyan oldalaknál, ahol ki kellett lőni a reklámblokkolót, de itt nem jön össze. Mi lehet a probléma?!
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
Csupingo
veterán
Elkezdheted visszapakolni a dolgokat, talán jó lesz. Nekem is volt már olyan, hogy nem működött a gép, tápot cseréltem (csak kölcsönbe), ssd-t vettem, vga-t kivettem, stb. Nem lett jó. Aztán 3-szor atomjaira szedtem, azután elindult. Visszatettem bele minden eredeti alkatrészt és hiba nélkül megy azóta is. A franc se érti. Ez a cirkusz miatt lett egy plusz ssd-m, de nem gond.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
De4d
őstag
válasz Csupingo #109895 üzenetére
Na megcsináltam szinte minden lehetőséget. Most az integrált vga-val bejött a win (gépről írok már) a rendes vga teljesen kivéve.
Így most már tuti hogy vagy a vga szállt el, vagy a táp gyengült el, fáradt el, vagy annak kábele. (volt már olyan)
Félek vga, de semmi jel nem utalt rá, sehol egy képhiba, gond nélkül mentek a játékok. Esetleg még az alaplap vga foglalat, még azt is megnézem. De itt már elég sanszos hogy vga vagy táp/kábelfáradás...Minden jó, ha a vége jó!
-
De4d
őstag
Nincs hang hogy bejonne a winbejelentkezes se. Szóval tuti a bootolasnal elakad. Nagyon a mondó vagyok hogy a lap szállt el.
Minden jó, ha a vége jó!
-
Dawid
csendes tag
Sziasztok,
Egy kis segítséget szeretnék kérni:
Adott egy PC:
- Win10 x64 (latest)
- alaplap: Gigabite 990xa ud3 - 3.0 (~4 éves)
- 8GB DDR3 ram
- FX8300 proci ~4017 Mhz (nagyon kis húzás van rajta mert az alaplap VRM-je a hűtés miatt nem bír többet)
- tápegység: FSP Aurum gold (80+ hatásfok) 400W (~4 éves)
- Radeaon RX 470 (4GB) videókártya
- Goodram iriduim pro ssd (250 GB)
- még 4db merevlemezA számítógépem elkezdte azt csinálni (1-1,5 hónapja), hogy random időnként (1-3 nap) kifagy. Úgy fagy ki hogy a kép megmarad, de semmilyen periféria nem reagál és még a hálózati scan sem mutatja csatlakozottnak a PC-t. "Megoldás": Rest gomb
A kifagyás eddig mindig akkor történt amikor nem futtattam semilyen teljesítményigényes programot (neteztem vagy csak tétlen volt a gép). Játék közben sosem volt fagyás.
Ezért így első körben a tápegységet és a túlmelegedést ki is lehet zárni szerintem, de lehet a tápegység terén rosszul látom a dolgot.
Ram tesztet lefutattam a mem tesztel (1 teszt - pass), de nem mutatott semilyen hibát.
A HW-ek közül az SSD ami újonnan lett beszerezve, de a beszerelés után nem jelentkezett a hiba a kezdetektől fogva.Azt, hogy mikortol jelentkezett először a hiba nem igen tudom pontosan megállapítani.
A windows eseménynaplóbol semmi érdekes nem derült ki számomra. (Talán a Win10 1709-es frissítése után, de nem tudom biztosra, mert az azelötti log-ok nincsenek meg.)Egy kis segítséget szeretnék kérni, hogy szerintetek, merre felé kezdjem a kutakodást, mi lehet a gond?
Előre is köszönöm szépen a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
De4d
őstag
válasz Csupingo #109885 üzenetére
A vga tuti jó. Ha azzal lenne gond nem játszottam volna ma is. Kép hiba se volt. Romokat is ki be csereltem, vettem, semmi. Ugyanúgy nem jön be a winlogo. Alap vagy tap én szerintem. De sajna nincs cserealkatreszem, így biztosra nem tudok menni.
[ Szerkesztve ]
Minden jó, ha a vége jó!
-
De4d
őstag
Sajnos megint. Netezes közben meghalt a kép. Restart ismet nem ad képet. Csereltem sata kabelt, atkotottem a taprol másikra de semmi. Lehuztam az ssd-t winyot, optikai meghajtot külön egyesével egymás után de semmi. Vagy tap vagy alaplap gondolom. De ha mondjuk a tap játék alatt minden jobban felporgott ott nem volt korabban gond. 😕
Minden jó, ha a vége jó!
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Ezen problémámat már az X-Fi hangkari topicban is feltettem, de nem kaptam rá választ, remélem Ti tudtok segíteni:
Adott egy Auzen Prelude, amiből pár napja nem lehet hangot kicsalni. Pax drivert használok, ami eddig tök jól működött, de egyik napról a másikra bekussolt! A hangkari és a Z-5500 toslink kábellal van összekötve. Mikor bekapcsoltam a gépet, rá kb 10 másodpercre már ki kellett volna írnia a hangcucc vezérlőjének, hogy input: Digital, de most azt írja ki, hogy No Diigtal data. A hangcuccot leteszteltem a tv-vel, tök jól működött digitálisan, tehát nem ezzel van a hiba. Ezeket a hibaelhárításokat próbáltam:
- Hangkari kivesz, leporol, majd slot kiportalanítása után karit visszarak
- Win7 újratelepítése
- Több PAX driver kipróbálása, (de elég keveset engedett feltelepíteni, pl Daniel K-t nem engedte)
- BIOS frissítés, eggyel régebbi kipróbálása, beállítás(alaplapi letiltása, ahogy kell)
- BIOS reset, alaplapi elem kivesz, visszarak
- Másik slot kipróbálása
- zsírúj optikai-toslink átalakító vásárlás, majd kipróbálásÉs az a durva, hogy az eszközkezelő látja a kártyát, sőt minden rendben van vele! Frissíteni se kell szerinte a driverét. Viszont ha a Creative auto update-t indítanám el, akkor kiírja, hogy: Creative Software AutoUpdate was unable to detect any Creative products attacted to your computer. Ami részben oké, ugyanis nem Creative termékről van szó, hanem Auzenről... Nade a PAX-szal települt ez az update baromság, basszus...
Valakinek van ötlete, hogy mi lehet a baj?
Szerk.: Analógon nem tudom használni, mert kb 7 méterre van a PC a Z-5500-tól, és sehol, de még ebayen se találtam ilyen hosszúságú, jó minőségű jack kábelt
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
embe
nagyúr
válasz Aryes #109872 üzenetére
Hogy mitől is pontosan nem tudom. De leszedtem, pontosabban letiltottam a defendert, illetve talált 2 spéci Lenovo frissítést a Lenovo Companion.
Újraindítást követően megszűnt ez a marhaság.Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
SidCorky
őstag
Sziasztok!
Nem akar elindulni a gép, egyik napról a másikra mondott csütörtököt. Eljut a bios-ig, de tovább már csak azt írja ami a képen van. Próbáltam másik vinyóval, ssd-vel is, mindegyiknél ezt írja szóval nem hiszem hogy az a baj. Az alaplap lehet a ludas? MSI H81M P33-ról van szó.
ASUS ROG Zephyrus G14 2024 // Ryzen 5 3600 // GTX 1660 Ti // iPhone 14 Pro // iPad Pro M2 // Fujifilm X-T30 II
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/urak!
Wifi (okostelefonról) vezérelt konnektorból milyet érdemes venni? Média lejátszó menne róla.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
Csupingo
veterán
Én nem azt mondtam, hogy hdd-t húz le, hanem azt, hogy talán elmozdulhattak a kábelek a csatlakozásoknál. A hdd, ssd, odd oldalon és az alaplapnál is érdemes megnézni őket (széthúzni, visszakötni, alaplapon akár másik foglalatba tenni. Az is elő szokott fordulni, hogy némelyik meghajtó instabilan működik sata III foglalatban, olyankor érdemes sata II-re kötni). Az odd-t javasoltam kikötni, ha esetleg van és nem igazán használod, legalább egy hibaforrással kevesebb lenne.
-
De4d
őstag
válasz Csupingo #109874 üzenetére
A Hdd-t kicsit öreg már, de azt zárnám ki elsőnek, mivel az ssd-n van a windows, attól hogy a hdd-vel valami baj lenne a windwosnak simán jönnie kellett volna alapból, hisz azon csak játékok vannak. Illetve menet közben meg sose volt gond.
A Hdd-t monitort leszámítva, semmi se olyan "nagyon" öreg. 3 éves konfig.
Ráadásul elég minőségi cuccokból áll, Vga Gigabyte, táp Cooler Master Glite 750, samsung ssd, corsair ram, alaplap is egy giga. Húzva sose volt semmi, szóval ilyen "alap, amatőr betegséget nem kellene kapni. Terhelés alatt meg sose volt gond...
Vannak régi gépek amik mennek 10-20 évet is. pl egy barátomnak még xp-s laptopja van, celeron procival[ Szerkesztve ]
Minden jó, ha a vége jó!
-
Csupingo
veterán
Nekem ilyet akkor szokott csinálni, ha elmozdul a sata csatlakozó, vagy a meghajtón (kihúzni, visszadugni), vagy az alaplapon. Van mikor át is szoktam dugni egy másikba a lapon és akkor megint jó egy darabig. Nem tudom, hogy pontosan ettől van e, de ez segíteni szokott. Hiába cseréltem le mindet, bekattanós rugósra, picit ferdébben áll és már nem is jó. Bezzeg a régi IDE, azt ki se lehetett tépni a helyéről. Az optikai meghajtóm is kavart már be, azt most ki is kötöttem. Az is lehet, hogy a tápod, vagy az ssd,hdd kezd betegeskedni.
-
De4d
őstag
Aj, lenne egy "kis" problémám.
Tegnap minden további nélkül kikapcsoltam a gépen(szabályos leállítással) nagyon sok cucc megvolt nyitva eltartott vagy 2-3 percig mire bezárt mindent.
Ma viszont bekapcsolom és nem adott képet a gép, felpörgött mindent. Kb. 5x kellett restartolnom, ki be kapcsolnom a gépet, mire végre megláttam a windwos logót.
Ez mitől lehet?Minden jó, ha a vége jó!
-
Jimy83
aktív tag
Üdv a következő a konfigom: xenon e5440 2.8ghz, 4gb ram, lap ASRock G31M-GS, win 10 64 bit.
A gondom a következő, mióta cseréltem VGA-t / GT 1030/, a következő jelenséget produkálja a gép.
Youtube-rol megy a zene a háttérben, közben megnyitok alkalmazások és recseg a hang. Vagy ha pl fhd filmet nézek böngészőn és mozgatom az egeret akkor szintén .
De pl. mpc-hc-n filmek alatt nem csinálja a jelenséget, szóval csak mikor több dolgot csinálok a gépen egyidejűleg . Külső usb-s hangkártya van x-fi hd.
Gyengébb VGA-m volt ezelőtt egy hd4850, ott nem csinálta a jelenséget.
Windowst újra telepítettem, legújabb driverek vannak fent.
Ötlet valakinek ? -
embe
nagyúr
Sziasztok!
W10 van egy Lenovo T430-on.
Egy ideje a kurzor állandóan "darál" mintha a gép nagy munkában lenne, de minimális a proci, illetve a ram használat.
Egy pár másodperces videó, hogy mire gondolok. Mi a túró lehet ez? Vagy miért csinálhatja? És nem hagyja abba.....Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
darnics
aktív tag
válasz Aryes #109865 üzenetére
Még nem de mivel nerég lett cserélve a gép belselye ugyhogy nem hiszem!sajnos kezdem azt hinni a vinyó halt meg!más ötleten nincs pedig nem volt semmi baja!mist is mikor a probléma volt akkor még nem volt ez hogy eltünik nem látható csak nem arrol akart bejootolni de ha kikerestem rányomtam akkor bejött és semmi!még filmet is szedtem le de sosem volt vele gond!csak nincs más gép amivel letesztelhetném a vinyot de legutobb is ez volt!hirtelen meghalt!veszek egyett bele aztán kész!más baja nem lehet!mondjuk szar hangja volt ugyhogy tuti meghalt a másik az hogy hitachi ami szar egy márka!wd meg samsunot szoktam azokkal sosincs baj!mist is wd van mert mindig kettöt használok az egyikre csak a rendszert rakom!az elözö is ilyen gyengébb márka volt hirtelen meghalt akkor vettem gyorsan ezt ez is igyhogy most már csak wd vagy samsung!csak arra gondoktam ha csak a rendszer lessz rajta akkor fogja nirni nem kell hiper szuper márka de sajna kell!
-
Rimuru
veterán
válasz hitvanyalak #109860 üzenetére
Te azt kerdezted hogy ugyanaz-e? erre valaszoltam hogy nem.
Az android es az ios ugyanaz? nem, de attol meg mind a ketto alapvetoen egy mobil os.Vigyázat, csalok!
-
Rimuru
veterán
válasz hitvanyalak #109858 üzenetére
Nem, a skrill az skrill, a paypal pedig paypal. [link]
Vigyázat, csalok!
-
hitvanyalak
senior tag
Sziasztok! A SKRILL ugyanaz, mint a PayPal?
A lamellák is néznek engem. Bőrömre csíkokat festenek.Énemből csíkok lefeslenek. Felváltva vagyok én is fény vagy árnyék. Apró komolykodó árnyjáték. Fény-árny csíkokban mérem a perceket.
-
-
pimmi
senior tag
sziasztok
lányom megkapta a párom gépét, és létrehozott egy új felhasz profilt rendszergazdaként, a régit törölte, valami ilyesmit csinált ahogy elmondta,
most vannak fájlok, mappák, amin lakat van és azt mondja hozzáférés megtagadva, gondolom a fent ok miatt, pl. a document settings is ilyen, és még sok más, ha jobb klikk ezekre akkor nem tudom engedélyezni , ekkor is ez a hozzáférés megtagadva van, rendszer visszaállítás meg ilyesmi nem segít, kb 2 hónapja csinálta, van ötletetek erre? a felhasználói fióknál a profil spec. tulajdonságaiban látszik a régi profil de semmit sem enged ott
köszi[ Szerkesztve ]
-
Elvagyok
senior tag
Sziasztok!Segítsetek rajtam!!Elindítom a "Freemake Video Converter" nevű programot és az "URL" bemásolása helyett egy szöveges állomány jelenik meg.Mi a teendő hogy ez a szöveges állomány NE jöjjön elő és a programot rendesen tudjam használni.Köszönettel:Laci.
Soha többé ...
-
darnics
aktív tag
válasz Csupingo #109850 üzenetére
Megprobáltam mindent de semmi!mikor megcsináltam amit mobdtál és este minden ok volt akkor ma reggelre miért romlott be?miért tünt el?a winyoval elvileg nincs gond nemrég kett véve és most is 100% volt vele minden!ilyen elinditási meg alvó kod meg ilyenek ezekkel néha szarakodik és akkor gondol egyett megjavúl de ennyire talán még nem hogy nem onnan akar biotolni ahonnan kéne és mikor megoldodna akkor meg eltünik a meghajtó!nem beszélve arrol hogy az egész pc belseje nem rég lett csereélve kicsit bövitve igy nem hiszem hogy elkora gázok kellenek lennie!szép napot!
-
Csupingo
veterán
válasz darnics #109847 üzenetére
Másik sata foglalatba is átrakhatnád az alaplapon a merevlemezt. Valamelyik oldalsó feketébe, lehet, hogy a sata II -t jobban szereti. Elvileg a biosban F10-zel tudsz menteni, ESC-kel kilépni.
[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
Esetleg az egered hibás és az zavar be, úgy is kipróbálhatnád, hogy azt kihúzod a gépből mielőtt bekapcsolod. Vagy a merevlemez kezd tönkremenni. Amúgy történt valami a géppel, vagy csak úgy magától kezdte el ezeket csinálni? Szét kéne szedni és a sata kábeleket lehúzni az alaplapról, merevlemezről, aztán határozottan visszadugni. Ha van optikai meghajtó, azt kiköthetnéd egy próba erejéig. Esetleg a videókártyát is ki lehet venni és visszatenni. Arra figyelj, ha a biosban sikerült beállítani, akkor mentsd is ki a beállításokat, mielőtt újraindítod (save changes & reset). Ha elindul a win, akkor akár alaplapi biost is lehetne frissíteni, hátha segít, bár ha sokáig jó volt, akkor talán nem az a baj.
-
Marci112233
addikt
Üdv!
Nem kötekedés képen, de már kaptál értelmes választ aminek be kellett volna jönnie, ha mindent jól csinálsz. Ha ez sem jött be akkor nincs más mint elvinni egy PC szervizbe, és ott megnézetni, megcsináltatni. Tudom ez pénz, és én is inkább itthon magam akarok mindent megcsinálni, de ha kapok választ, viszont nem jön be akkor marad a PC szerviz.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
darnics
aktív tag
válasz Csupingo #109832 üzenetére
Kőszi hogy ilyen tuti értelmesen eltudod magyarázni(te vagy az egyetlen)és mindent csináltam ugy ahogy mindasz de mikor ujrainditom akkor soha nem tölt be rendesen mindig ha rányomok arra a neghajtora!de addig szarakodtam mig végre rendesen beindult magátol!azt hittem minden ok de ma reggel felkeléskor gondoltam megnézem tényleg minden ok és nem!se annyira nem higy most már nem is látja nincs ott a meghajtó amin a win van igy már az sincs hogy rányomok és bejön!most ilyenkor mivan?miért tünt el?nem értem!ez tiszta idióta ez a gép!remélem tudsz mondani valamit!kellemes hétveget!
-
C. s.
addikt
válasz philoxenia #109820 üzenetére
Ne haragudj, hogy csak most írok, közbejött valami tegnap, nem jutottam el a fórumig.
Köszi az ötletet, ez a szó még kimaradt, bár az ékszerkészítő már megvolt. Viszont sok helyen bármilyen vackot képesek rásózni az emberre, mondván, hogy ez pont jó lesz, a szakképzetlen eladónak meg teljesen mindegy, némelyik még annyit sem konyít a kreatív hobbis (azaz precíz munkához való) szerszámokhoz, mint én. Megtapasztaltam a Praktikerben. Egy videóban valami ilyesmit láttam, de úgy nézem, ennek srég az éle, nem vagyok biztos benne, hogy milyen vágási felületet eredményez. Ha legalább az egyik oldalon simára vágna, már elvolnék vele."Az ollók nyirnak egyenesre."
Létezik olyan spéci olló, ami egy maximum 1 mm-es félkemény drótot szépen elvág egyenesre, anélkül, hogy az ujjam letörne? Nem vagyok valami erős.
-
Elvagyok
senior tag
Sziasztok!Segítsetek rajtam!!Elindítom a "Freemake Video Converter" nevű programot és az "URL" bemásolása helyett egy szöveges állomány jelenik meg.Mi a teendő hogy ez a szöveges állomány NE jöjjön elő és a programot rendesen tudjam használni.Köszönettel:Laci.
[ Szerkesztve ]
Soha többé ...
-
fatal`
titán
Sziasztok!
Nem jó slotban volt az nvme SSD-m (M2_2, pcie x2 módban ment), ezért átraktam a másikba. Ezen a sloton van egy fém takarólemez, ami a chipset hűtőhöz van hozzácsavarozva.
Az alján van egy nejlon meg alatta egy öntapadós ragasztós valami, szivacs szerű cucc, a nejlonon a remove felirat látható vagy 100x. Ez mire vonatkozik? A nejlonra, vagy az egész cuccra? Kicsit furcsa, mert az egyik esetben ragasztós lenne alatta az ssd (bár ez nem tudom mennyire probléma), a másik esetben meg esetleg fémmel érintkezik, ami sztem semmiképp nem jó.
A manualban semmi nincs erről, csak annyi, hogy csavarozzam vissza miután betettem alá az SSD-t.
ASUS Prime Z370-A lapról van szó.
-
zsolt200
tag
Könyörgöm, bárki aki rendelkezik Horizon Smart Tv-vel segítsen! Egyszerűen hiába választom ki a Smart funkciót, az istenért sem hoz be semmit, csak egy piros egy sárga és egy kék gombot, amivel nem lehet csinálni semmit. Egyszer láttam hogy véletlen behozta, ott volt az opera store, meg minden, de azóta sem láttam. Nem tudok rájönni hogy kell használni.
http://steamcommunity.com/id/zsolt100/
-
Nabuk
csendes tag
Sziasztok!
Ki segítségre lenne szükségem. Van egy 250 GB Samsung 850 EVO SSD meghajtóm, amit usb 3-as porton csatlakoztattam a géphez. Habár a device manager alatt látható a meghajtó, a MY Computer alatt nem jelenek meg semmilyen + drive. MIt kéne tennem?
A másik kérdésem, hogy ha beépítem a gépbe, milyen Bios beállításokat érdemes felállítani?
A gépe egy Lenovo G50-70Köszi
-
Vakegérke
félisten
Pontosan. Nem erről az íróról van szó, de így néz ki a gyári kábel, két USB portról szívja a delejt. Én leredukáltam egyre, működött, csak nem akarom, hogy valami bibi legyen, például az USB port túlterhelése miatt.
[ Szerkesztve ]
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Vakegérke
félisten
Vettem egy külső DVD írót. A gyári "Y" kábel rövid, de volt itthon szimpla USB-miniUSB kábelem, amivel gond nélkül megírtam egy lemezt, nem kellett a második USB tápellátás.
A kérdésem az, hogy csak egy aljzatról üzemeltetve az írót, nem teszek kárt semmiben?
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Csupingo
veterán
válasz darnics #109830 üzenetére
Ez az asus lapod van? Esetleg a fő oldalon nyomd meg az F7-et (advanced mode), akkor másik nézetre vált a bios, a felső menüsorban a jobbra, balra nyilakkal menj el a boot -ig, aztán a fel, le nyilakkal menj le egészen a boot option priorities -ig, aztán a boot option 1-en enter, aztán még alatta a hard drive bbs prioritiest is megnézheted. Jobb alul írja a használható gombokat. Ha nagyon nem jön össze, akkor esetleg szerezz egy ps2-es egeret, vagy áramtalanított gépből vedd ki 2-3 percre az elemet, vagy az usb beállításokat nézd meg, lehet, hogy ott nem jó valami, azért nem működik az egered.
-
Vakegérke
félisten
válasz darnics #109830 üzenetére
Szedd elő a lap gépkönyvét, vagy töltsd le a lap weboldaláról a(z) user manualt. Keresd ki a BIOS-ra vonatkozó részt, ott megtalálod a megoldást. Okos, ügyes srác vagy, legalábbis ezt szűrtem ki korábbi hozzászólásodból, ahol a topic "lakóinak" szellemi állapotát kétségbe vontad.
-
De4d
őstag
Üdv.
Nem találtam kérdésemre vonatkozóan topikot, ezért itt tenném fel.
Pc játékokhoz, milyen vezeték nélküli kontrollert ajánlotok?
Sajnos más feltételt nem tudok megadni, nem nekem lesz, szóval árban gondolom jöhetnek vegyesen az ajánlások.Minden jó, ha a vége jó!
-
krokostamas
tag
Sziasztok!
Media Player Classic x64-gyel játszok le általában filmeket, főleg .mkv fájlokat, azok közül is leginkább az 1080p változatokat. Egy ideje azt csinálja, hogy ha megnyitok egy ilyen fájlt, akkor gyakorlatilag mintha megállna a rendszer: az egér mozgása megáll, kb. 2 mpenként mozdul egyet-kettőt, aztán végül megnyílik, és folyamatosan megy a lejátszás. Utána ha esetleg beletekerek, akkor előfordul hasonló, csak kevesebb ideig. A Windows 10 beépített lejátszójával és a Windows Media Playerrel sem csinálja ezt, mondjuk VLC-vel még nem próbáltam (végül is nem is akarom, mert ragaszkodnék az MPC-hoz).
Igazából azt sem tudom, hogy merrefelé induljak el. RX 570 driver a legfrissebb (az előzővel is csinálta), MPC verzió a legfrissebb (szintén frissítettem azóta). A merevlemez nemrég lett cserélve, de ugyanúgy az előzővel is csinálta. Gépem adatai a profilomban olvashatók.
Előre is köszönök bármifajta segítséget!
-
Csupingo
veterán
válasz Mariann294 #109808 üzenetére
Nem az új vga driver a hibás nálad, mert annál említették: "az NVIDIA vezérlőpultja sem fog lefagyni vagy összeomlani, ha a felhasználó klónozott módban futó kijelzőn választja ki a "With the Nvidia Settings" opciót az Adjust Video Color Settings menüben."
Most jön (jött) ki a legújabb, az elvileg javítja ezt a hibát, vagy tegyél vissza egy 2-3 változattal régebbit.(#109819) Fooler89: szerintem két fajta betétet lehet beletenni, mikor csak simán lécezve van, akkor kellenek bele ezek a tartók, de mikor komplett rácsot raksz be, akkor nem kell. Nekem is ilyen rács van az ágyamban, az alatt sincs semmi távtartó, csak rá van téve simán a belső keretre.
[ Szerkesztve ]
-
STC Speed
őstag
válasz philoxenia #109822 üzenetére
Nekem volt stick,de kidobtam én hülye, aza baj hogy 1 hónapra kellene, de így lenne kb 25 ezer
Köszi a választ egyébként,körbe nézek. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz STC Speed #109821 üzenetére
Sticket vegyél függetlent, jobban jársz. Akkor szétnézel, hogy melyiknek a legjobb a lefedettsége a területen, ahol használod és annak veszel simjét. Bár én inkább mifit vennék, vagy telefonról osztanék netet. Telenornál maga a net nem olyan drága. [link]
[ Szerkesztve ]
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
STC Speed
őstag
Sziasztok!
1 hónapra szükségem lenne mobilinternetre, laptophoz.Valamilyen USB stickes megoldás lenne a jó, tudtok erre megfelelő szolgáltatót,csomagot ajánlani?
Régen a telenornál volt ilyen,de most csak drága modemmel akarják adni, és 2 évre.Köszi,
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz C. s. #109818 üzenetére
Ha csipő akkor mindenképp picit hegyesre vág. Az ollók nyirnak egyenesre. Ékszerészfogóként kerested?
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
Fooler89
őstag
Sziasztok!
Lenne egy ikeás ágy ágyráccsal és van műanyag tartóbak vagy csavar amit nem tudom, hogy most bele kell szerelni vagy sem.
Valaki el tudná magyarázni miért kell?[kép]
Az összeszerelési útmutatóból nem tudok rájönni. Minek kell oda a 8 műanyag tartó? Így csak meghajlik az ágyrácsnak a fakerete.[ Szerkesztve ]
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Szükségem van egy fogóra, de nem tudom pontosan, hogyan kell rákeresnem. Amit tudnia kell: ékszerkészítéshez használnám, fontos, hogy épp a tövénél vágja el a drótot, ne 1 mm-rel mellette, és hogy a vágás felülete sima legyen, ne hegyes. Szűk helyre is be kell férnie, és kis méretű legyen az egész. Eddigi kutatásaim alapján odáig jutottam, hogy műszerész oldalcsípő fogó, de ez még nem elég, mert többféle is van. Amiben nem vagyok biztos, az a fazetta nélküli vágóél, csak tippelem, hogy ez jelenti azt, hogy simára vágjon, ne hegyesre. Találkoztam még ezzel a 2 kifejezéssel, bár a jelentését nem ismerem: "széles, hegyes pofa" és "keskeny, hegyes pofa". A keskenyre tippelek az én esetemben. Mit kellene még tudnom vásárlás előtt?
Bocs, hogy ilyen hülyeségekkel jövök ide, de nem tudom, hol tudnék jobban tájékozódni.
-
TomMusic
őstag
Sziasztok!
Adott egy távoli gép, melyen megy a Teamviewer délután óta, ám nem tudok belépni rá távolról, mert nem fogadja el a jelszót (pedig tutira jó). Gondolom bizonyos időközönként megváltoztatja a jelszót, vagy nem tudom.... Sebaj. Mivel anno engedélyeztem a távoli asztalt, ezért VPN-nel ha belépek a hálózatba, akkor RDP-vel el kellene érnem (egy másik gépet, amire ilyen módszerrel relatíve gyakran belépek, elérek). Azonban nem tudom pontosan az IP címet, illetve van egy gyanúm, de oda se enged belépni. Van olyan CMD parancs, vagy bármi, amivel le tudom kérdezni az adott IP-hez tartozó felhasználó nevet, vagy bármit, amivel kiderülne, hogy melyik gépet keressem?
Előre is köszi!Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
Csupingo
veterán
válasz darnics #109810 üzenetére
Olyan is lehetséges, hogy entert kell rajt nyomni, aztán a nyilakkal mozgatható. Talán ha bios resetet csinálsz, akkor is visszaáll használható sorrendre szerintem, ha tényleg nem akar összejönni a dolog, de szinte mindig jelzi jobb oldalt, hogy melyik billentyűk használhatók.
-
Csupingo
veterán
válasz darnics #109810 üzenetére
Mivel vagy 5-6 féle régi bios létezik, valamint vagy 20 féle modernebb (uefi) grafikus felülettel, és te elfelejtetted megemlíteni az alaplapod típusát, ezért nehezzen tudjuk kitalálni, hogy neked pontosan melyik van és milyen gombokkal lehet navigálni benne. Ha újonnan vetted az alaplapot, akkor kaptál hozzá egy könyvet, abban le van írva minden, ha nem, akkor az alaplap típusára rákeresve le tudod tölteni a manual-t, ami szintén mindent tartalmaz. Tippre a "+ - " -szal, vagy page up, page down -al lehet rendezni a meghajtókat. Általában jobb oldalt van egy kis segítő ablak, ott szokták leírni, hogy a helyi menükben mivel lehet navigálni. Akár f1-re előhozhat helyi help-et is.
[ Szerkesztve ]
-
-
darnics
aktív tag
üdv! mindenkinek.látom bios témában senki ninc sa toppon azt hittem okosabb emberek vannak itt de ezekszerint nem de mivel rájöttem hogy kell benne mozogni egér nélkül igy akkor csak azt az alap dolgot kéne megmondani valakinek hogy a bioson belül melyik gombal hogyan tudom elöre csalogatni azt a meghajtot ahonnan butol a rendszer.sajnos elállitodott valamilyen formában és nem onnan butol ahol a rendszer van ezért nem bootol be.3 választási lehetöség van pont ez van az utolsó helyen.hogyan tudom beállitani hogy onnan bootoljon ahonnan kell vagyis azt kell az első helyre rakni ugye.köszi elöre is szevasztok szép estét!
-
pjen
félisten
válasz philoxenia #109804 üzenetére
Epa szűrő ez,valami11,a hepa 13.A hepának jobb a hatásfoka,azért van elől a H betű.
Mert azt a felbontást nem szereti.
[ Szerkesztve ]
-
Mariann294
őstag
Helló!
Mitől lehet az hogy amikor a windows képernyő beállításaiban átállítom a felbontást, lefagy a gép?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Autós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Milyen monitort vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Lexus, Toyota topik
- Androidos tablet topic
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok