Hirdetés
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
-
PROHARDVER!
Kezdetleges téma összefoglaló v0.1
Új hozzászólás Aktív témák
-
csakb
őstag
Szia!
"- Valóban kell-e tartanom a használt tükrösöktől, illetve milyen hibákat kellene keresni, ha ebbe az irányba mozdulnék el?"
Ha nincs széthajtva a zárszerkezete, akkor különösebben nem kell tartani semmitől. Az expószám ellenőrzése viszont nem mindig egyszerű. Pentaxnál könnyű, Canonnál általában szerviz, vagy esetleg firmware-es trükközés, a Nikont, Sony-t, Oly-t nem ismerem ebből a szempontból.
"Akik Dslr-t használnak mennyire szokták a Live View-et használni?"
Nekem pl. nincs LV, és nem is hiányzott soha. A DSLR-ben pont az a lényeg, hogy a keresőbe nézel, ahogy az Petzval is írta. Annál élőbb kép nincs, és sokkal stabilabban meg tudod tartani a vázat, ha az arcodnak is nekitámasztod.
"Dslr-nél mennyire számít a CCD vagy CMOS érzékelő? Pontosabban mennyire lenne hátrány a CCD?"
Ha nem kell LV, vagy nagy ISO-n (3200 felett) is tűrhető képminőség akkor semmi hátránya nincs a CCD-nek.
"80-90k összegből? Később tudnék kigazdálkodni pénzt egy +obira. Konkrét géptípusokra is kíváncsi lennék"
Pentax K10D.
Azt még vedd figyelembe, hogy szürkületi, éjszakai képekhez, de még tájképekhez is elkél egy állvány. Egy DSLR alá adott esetben sokkal masszívabb (nagyobb, nehezebb, drágább) kell, mint egy kompakthoz. Mondjuk ha főleg nagyobb látómezejű optikát használsz, akkor egy erősebb gorillapod is elég lehet, nekem bevált éjszakai, városi képekhez.
Az elérhető képminőség miatt én azt mondom, hogy inkább a DSLR-en gondolkodj.
Éjszakai képeknél meg egy kompakt általában pont hogy nehezebben kezelhető. A manuális beállításokat menüből kell kibogarászni, és az LCD-n nem is biztos, hogy rendesen látod, hogy mit komponálsz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest