- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bedobta a mélyvízbe az első B-szériás Arc VGA-kat az Intel
- iPad topik
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jahno
veterán
válasz Stauffenberg #34660 üzenetére
"UWA-ra például van egy régi igásló Fuji 10-24mm,"
Na, ezekkel volt először bajom. Alig bukkant fel 1-1 darab, az is relatív drágán. Pixelt annyira nem szeretnék babrálni, de a Sigma 14-24 pont megfelelt volna FFre hasonló árban.
Ez is olyan, mikor havercsajnak nézegettem F-es occsó halszemet és mint ami sosem létezett. Canonos felbukkan, újabb MILCekre dömping, F-re meg évente 1-1 Ebayen valamilyen állapotban valahol Walimexből.
Akkor megnéztem, majdnem 400ezer, Tamron volt fele annyiért és sejtem, hogy jaaaaj gyengébb minőség, de így is el kellett morzsolni 1-2 könnycseppet, ha előtte a Sigmám 50-ért adtam el és kb. elégedett voltam vele. Akkor vettem meg a Canonos Tokinát, mert az legalább 3 platformra jó és valami majd lesz, de addig multifunkciós. Mondom, hogy ne csináljátok utánam, de meg tudom magyarázni a hülyeségeim :-D
Közben meg egy használt Fuji 10-24be belefutottam, inkább meghagytam havernak nagyon occsóért, sérült szűrőmenettel és belső lencsetaggal. Kaphatott a szájára, de olcsó, műxik. Én akkor már úgy voltam, hogy obit nem veszek a Fujira, kihúzom ezt az évet és meglátom mire jutok. Annak ellenére, hogy ilyenkor úgyis szinte 10mm állásban használtam mindig mindent és csak néha kellett az autófókusz.
Többi X, fixekkel általában nem tudok mit kezdeni. Utcán pont nem jó, egyedül közepes helyen menyecsketánc környékén a 35mm, meg amiket fent írtam. APSC Fujival a 12mm-en előtte egy sátorba nem fértem bele úgy, hogy nyitótáncnál első sor meg legyen. Akkor még elhittem a nálam elvileg okosabbaknak, hogy nem kell kisebb látószög meg egyebek. Többit kiadja az élet. Annyira a minőség sem mindig számít, ha sokszor a 10-18as Canon majdnem ugyanaz, autófókusz, kb. egy hasonlót hiányoltam Fujira. Sony is így kezdte a Sony-Zeiss sorral, más szint, viszont vázak olcsóbbak voltak, jött a brutál stabi vagy ami kell. Eleve a kitobija egész értelmes, cserébe minden is drága volt, csak azóta változott a piac. Akkor körbenéztem mennyiért mennek a használt vázak és olyan arányok voltak, mint most, T3as 300ezer körül, fent meg egy 2 év garis FF Sony nem sokkal drágább kitobival együtt és egész értelmes az a kit. APSCben a 6500 meg bőven alatta és akkor megint megérkeztünk.
Fujira 18-135 obit sem nagyon találtam, 55-200 még lett volna, csak akkor már 1-2 dologgal mással is szívtam, hátevvan. Már majdnem Canonos lettem, mert 55-200 szintén fele árfekvésben kezdődött, de aztán szerencsére nem.
Olyval ugyanígy a nagylátó volt a bajom, jó darabig semmi, aztán használtan a kisebb verzió is ritka, de legalább akkor milliárdért.
Mondom én írni kell egy Ekcel táblát, most iidei évben hozzám csapódott egy A7-III, azt már megtartom, megy rajt a meglévő Canonos nagylátó, de azért sikerült 50esért egy 14mm manuális Samyangot beficcenteni, az nekem most idénre szezonra pont elég lesz hobbizni, 450ezer volt, sírokvaze de elcsábultam. Canonos tán még eladható, APSC obim van pár, lehet hosszabb távon a 150-600 jön nekem szembe de inkább egy darabig kussolok meg így most átfedések vannak és sok vázzal/akkuval rohangálok. Egy rendes tejutas kép azért jó lenne már....
Ez is ugye az a legjobb ami alkotásra inspirál. Hát, nekem nem ezen múlt, nekirontottam én G6al meg Olyval is, csak nem működött :-D fujival legalább működött és baromira jól bírta a hosszú zárat, éjszakát meg mindent. Csak néha nem annyi záridőt csinált, mint amit beállítottam, utána jött csak a többi mert mindig nyomkodom a gombot akkor erre-arra rávesznek és ott már nem akartam Fujira költeni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kiváló DJI Osmo Action akciókamera + tartozékok! 4K UHD HDR
- Kiváló GoPro HERO 7 akciókamera + tartozékok 4K UHD!
- Eladó egy Lampersky.hu refurbished Porst Tele MC auto D 135 mm f/1:2,8 M42 vintage optika
- Eladó refurbished Porst weitwinkel auto F 35 mm f/1:2,8 (1970-es évek) M42 vintage optika.
- Nikon MC-30A gyári távkioldó eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest