Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LG LCD és LED TV-k
- Videós, mozgóképes topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Nikon DSLR topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Redmi Pad Pro - jól sikerült
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyga
senior tag
Üdv.
Hátha van itt egy guru aki tud segíteni.
Össze raktam egy gépet: (Gigabyte p850gm táp + Asus ROG Strix B760-F Gaming WiFi + 2x KF560C36-16 össz 32G ddr5 + xfx AMD Radeon RX 6750 XT quick + 2Tb m2)- össze raktam először nem ment a dual chanel csak b1-b2 slotban indultak a ramok,
- szét szedtem össze raktam ujra + cmos reset és múködött a dual chanel a2-b2 slotban memtest OK.
De az összes vga tesztnél és a játékoknál a képernyő kikapcsol és be kapcsol renegeteg beállítast megpróbálam semmi nem segített.
- a oprendszer simán fut nincs fagyás amúgy sehol nincs fagyás
- Az aida64 trhrotlingra(10%) panaszkodik a stab tesztben . De simán fut.
- A 3dmark tök mindegy melyik tesztben ki - be kapcsolgatja a monitort,
valamint a játékok is. hátha volt valakinek hasonló ...[ Szerkesztve ]
A kisebbség is számíít, teszkó.
-
t.imi
addikt
Cég max fogyvédtől kap szankciókat, MSI mint Ázsiai cég nem szólhat bele,hogy a nagyker kinek értékesíti tovább a termékeit. Gondolom. Ha ilyenkor kapna pl 1 év forgalmazási tiltást, biztos megérezné a bevételen és máshogy állna az ügyfélkapcsolatokhoz.
Nagyon kíváncsi vagyok mi lesz az ügy vége, drukkolok neked! -
Sir81
aktív tag
Tudom hogy ez sajnos nem egy gyors menet. Hagytam volna a francba ha normálisan állnak a dologhoz és bevizsgáltatják. De szartak rá és hanyag módon megpróbáltak lerázni még azok után is hogy maga az MSI is feketén fehéren leírta hogy a kötelességük lenne! Ehhez pofa kell! Itt durrant el az agyam!!! Teljesen egyértelmű volt hogy hülyének néznek, hát akkor jöhet a fogyasztó védelem! A lapot az MSI vizsgálja be, itthon nincs hivatalos szervíz és ezt ők is beismerték. Ebben az esetben nem tudják elkenni. Egyébként meg már jeleztem az MSI-nek is hogy a cég elhajtott és hogy szintet léptem. Szarházi banda!
-
traktorgumi
aktív tag
ROG STRIX Z690-A GAMING WIFI D4 szeretnék visszatérni régi bios verzióra mert az uj borzalmas
Mennyire kockázatos?
alaplapon van bios flashback
ahogyan a neten láttam:
-mecsinálom a fat32 formazott pendrivra felmesolom a régi biost
-bekacsolás elött benyomom a kb 4secre a biosflahback gombot(be van dugva a pendrive)
-megcsináloma bios instalt -
Gismo
addikt
Sziasztok!
Az alábbi konfiggal kapcsolatos memóriabővítéssel kapcsolatban kérném a segítségeteket:
Konfig:
Alaplap Biostar B550GTA (legutolsó BIOS rajta)
Cpu: Ryzen 5 3600 Aerocool Mirage 5-el hűtve
Memória: 2xGB 3200MHz Adata XPG Spectrix D60G (XMP nélkül 2667MHz-en megy)
Táp: Arctic Fusion 550RF
VGA: Asrock Phantom Gaming RX6600XT
OS: Win11 ProAlapeset: A fenti konfig 3200MHz CL 16-20-20-20-38 @ 1.35V -on szépen működött, gondoltam veszek hozzá még 2 ugyanilyen memóriát, tekintve, hogy újan már nem kapni, de tetszik a design, így itt Hardveraprón találtam még 2db-ot, így 4x8GB memória lenne a cél, viszont amint bekerül a 4. modul (3-al még megy, nyilván nem Dual-Channel-ben) bekapcsolást követően 3 rövid sípolás és nem indul az alaplap.
A memória amiket innen vettem, egyébként jók, jelenleg is az a 2 modul van a gépben, hibátlanul megy.
A próbálkozások során kapott BIOS resetet, mindenféle felállásban pakolásztam a slotokban. Jelenleg minden beállítás AUTO-n van a BIOS-ban.
Jól sejtem, hogy vagy a B550-es chipsetnek, vagy a Ryzen 3000-es szériának van valami hisztije, hogy nem szereti a 4 modulos kiépítést?
Van bármi beállítás amivel meg lehetne erőszakolni a konfigot, hogy mégis megegye?
Ha van a topicban ezzel kapcsolatos infó, kb a helye is érdekelne, utánaolvasok, csak nincs ötletem hogyan keressek utána ilyen csöppnyi topicban
Köszönettel, Gismo![ Szerkesztve ]
-
Csabi1984
addikt
válasz pkornel #89019 üzenetére
Néztem az alaplapodat van rajta Bios Flashback! (útmutató <-)
Ami arra jó, hogy még Processzor se kell rá csak a Tápegység nagy csatlakozója és az adott USBre csatlakoztatott FAT32 (MBR) pendrivra tett Bios fájl kell rá![ Szerkesztve ]
-
pkornel
aktív tag
Sziasztok egy Asus príme B650M-K szeretnék egy 9600x-t olyan kérdésem lenne hogy valaki tudna segíteni bíos frissítésben Dunaújváros környékén?
-
traktorgumi
aktív tag
ha nemtudom a friss biosban cpu core állítani akkor xtu érdmes probálkozni?
asus z690 gaming alalplap
12700k proci -
t.imi
addikt
Anno volt egy autós mélynyomó ládám madaras teszkóból, ami fel év után hol kikapcsolt magától - ez volt a normális - vagy nem. Aztan már be sem kapcsolt. Vissza vittem a vásárlás helyére, ott nem akarták átvenni, kis szájkarate után elvették. 2 hónapig ott állt az áruházban, majd többszöri telefonálás után elküldték szervizbe, ahol kiderült, hogy normálisan működik.
Fogyvéd, 2 hét után válasz, menjek be én az üzletbe, szervizbe és hívjam fel a figyelmüket, hogy kötelesek megjavítani, etc. Vagy 8 éve volt....még két, három levélváltás, aztán hagytam a fenébe.
Azóta még kisebb lett a létszámuk, reméljük lesz kedvük megkeresni az eladót.
Ha hazai beszerzés és nem valami szürke import, Ramiris, CHS, stb nagykerbe elküldik. Ha! van ott hozzáértő, akinek kedve is lesz vele foglalkozni + megfelelő szerszámozottsággal is rendelkezik, megnézi és válaszol. Majd. Kapsz egy másik lapot(?)
Saját elérhetőséget 100% feltűntetnék, ne az legyen, hogy 3 hét múlva hív a bolt, hogy nagyker szerint is Te vagy a hunyó. Hívjon fel a nagyker, akkor tuti be is került hozzájuk.
Ha éppen xarok bele napja van, rögtön jön a válasz, user error.
Írhatsz gyártónak, ott tuti van minden, postázod saját költségen, bevizsgálják, válaszolnak.
De ünnepek vannak, legyünk optimisták. -
t.imi
addikt
Ennyire láma vagyok, fasza? Nagyon köszönöm a gyors segítséget!
Ezt a félredugtad szöveget már mintha hallottam volna az ágyban -
t.imi
addikt
Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek!
Nagy kalappal hozzá! Hosszú partira készülj.
Más.
Urak, cseréltem az Asus b550m plus gaming lapom egy
Asus b550 plusra.
Kellett egy szabad pcie 1x hely.
2x M2.bele, egyik oprendszer, másikon játékok, szalad szépen.
Ma beraktam a régi 2tb sata hdd-t és nem látja a bios.
Bios frissítve, CSM-et engedélyeztem, másik kábel, így is csak a játékos m2-t látja a boot résznél.
Sata 5-6 porton próbálkoztam.
Mit felejtettem el át/beállítani?[ Szerkesztve ]
-
Sir81
aktív tag
Majd a fogyasztóvédelem igazságot tesz. Remélem...
-
Csorbi
addikt
Már nem azért a két fillérért, de ezt az elfüstölést egy gyártási hibás alkatrész minden gond nélkül okozhatta, a bizonyítási teher a jótállás teljes időtartama alatt az eladót terheli, neki kell bizonyítania külső fél általi szakvéleménnyel (és nem vélelmeznie!) a szakszerűtlen összeszerelést!
-
Csabi1984
addikt
Nem tudom de az igazságérzetem azt mondaná, hogy egy boltnak kutya kötelessége lenne "elvből" átvenni bevizsgálásra aztán, hogy beküldik-e vagy hasra mondanák ami de az, hogy így lerázzák az embert nem fair!
De tényleg érdekel engemet, hogy hol a "fogyasztó" védelme?
Veszel egy új tápegységet és durran az alaplap?
Akkor csak te lehetsz a hibás, a tápegység ludas nem :S?Csak akkor lehet alaplap hibás ha még egy fika maradvány sincs rajta ?
[ Szerkesztve ]
-
Sir81
aktív tag
Sziasztok! Korábban már írtam ide egy meghibásodott alaplappal kapcsolatban. First Computer Kft. Én szerettem volna az ügy végére járni, de úgy tűnik ők nem. A lényeg hogy elfüstölt. Íme a levelezés:
"A héten került kiszállításra a mellékelt számlán található alaplap.Szerettem volna egy új konfigurációt összeállítani, így az új ryzen 5600X proceszoromat helyeztem bele ami más konfigot még nem látott, teljesen új volt szintén a napokba rendeltem.Már nem először szereltem gépet és minden a helyére került, de nem indult a gép. A furcsa az volt hogy mikor a CPU betáp kábelét nem dugtam be az alaplapba akkor minden más elindult, a videókártya a ventik a merevlemezek de nyilván a lap jelezte a debug leddel a CPU "hiányát. Ezt sokszor eljátszottam de sajnos a hiba megmaradt. Gyorsan rendeltem egy új tápot hátha ott lehet a hiba igaz a régi táp ki lett mérve és működött. Az új tápom egy 750 wattos FSP volt és ugyanezt a hibát eredményezte egészen addig amíg konkrétan az alaplap egy helyen kiégett teljesen mint ahogy a mellékelt képen is látszik... Nem tudom mi élte túl a dolgot, mert csak jövő héten tudom szervízbe vinni a többi alkatrészt... és csak remélni tudom, hogy legalább az adatok nem vesztek el.... Mit tudok tenni? Garanciáztatni tudom-e a lapot? Kérem segítsenek... Köszönöm!"
"Köszönjük a csatolmányokat és a képeket!
A hiba a leírtak alapján valószínűsíthetően a szakszerűtlen összeszerelésből, vagy valamilyen egyéb alkatrész hibájának eredményeképpen keletkezett, de nem akarunk látatlanban találgatásokba bocsátkozni.
Az alaplap innentől kezdve a garanciáját elveszítette, jótállás keretein belül nem fogunk tudni segíteni.
Köszönöm megértését!""Értem. Jövő héten szervizelve lesz a többi komponens hogy tényleg ki legyen szűrve a valós hiba. Az alaplap javítható önöknél és mi ennek a költsége?"
"Sajnos Mi nem tudjuk javítani az alaplapot, mivel nincs rá kapacitásunk, hogy ilyen szereléseket végezzünk."
"Akkor az én esetemben mi a hivatalos márkaszerviz címe? Hol tudják a lapot ellenőrizni esetleg javítani?"
"Magyarországon nincs ilyen szerviz, legalábbis hivatalos fizetős szerviz nem található."
"Akkor kénytelen leszek írni az MSI-nek közvetlen, főleg ha kiderül hogy a többi komponens hibátlan. Azt azért megjegyezném hogy az alaplap doboza nyitva volt, nem volt leragasztva matricával, ami persze nem feltétlenül jelent bármit is... én sem bocsátkozok akkor találgatásokba."
"Az alaplapok doboza most sem és sohasem volt leragasztva, illetve bizonyos modelleknél szokott a belső anti statikus fólia lezárva lenni, de ez sem mindegyiknél."
Mellékeltem ezek után képként az MSI hivatalos levelét!
Erre jött a válaszuk hogy:
"Köszönjük a csatolmányt!
Az alaplap továbbra is garanciavesztes, így mi nem tudunk segíteni a továbbiakban.
Bármilyen egyéb kérdés vagy kérés esetén keressen minket bizalommal!"Összefoglalva ők nem akarnak találgatni hogy mi okozhatta a hibát, de kapásból mégis garanciavesztést állapítanak meg és megtagadják a hivatalos szerviz megadását! Itt már nem arról van szó, hogy mi okozta a hibát, mert ahogy az MSI is közölte hogy kötelesek bevizsgálni szervizben! Felháborítónak tartom az egészet és eddig hanyagoltam a fogyasztóvédelmet de ez már tényleg elvi kérdés. Ti mit gondoltok?
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogyha "G"-s AMD processzor van akkor külön kell kezelni az AMD chipset drivert és az AMD CPU drivert ami magában foglalja a Radeon VGA szoftvert?
-
BogyóBP
addikt
válasz hobizoli #89000 üzenetére
Azok a frissitések veszélyesek volt már miatta kékhalálom indulás után.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Kuponkunyeráló
- Gaming notebook topik
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Képregény topik
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Anime filmek és sorozatok
- Google Pixel topik