-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
GAbre
veterán
Kérdés:
Ha 90fokos átalakítóval front usb 3 jól működik,de viszont biosz szól,hogy nem érzékeli.
Ezt régen 1x a 10es és 7pin összekötésével javítottam,de ott nem volt usb 3 elől.
Esetleg valakinek 5let miért nem jó,vagy megoldás,hogy mehet be átalakító és lőhetem ki,hogy biosz ne szóljon ezért(erre bioszban nincs opció.
KöszönömUnknown 9 awakening
-
BUZZLGHTYR
senior tag
Hello, kerult hozzam egy gep, es egyszeruen nemtusom ujratelepiteni, f8at nyomom es bejon a boot menu, de csak a bios opcio van ott, a biosba mitkell beallitani hogy az usb megjelenjen?
a boot beallitasnal az elso az usb, es megsem joalaplap valami medion, szama: mh9110g82202134
a biosbol neztem ezt a szamotkoszi!
[ Szerkesztve ]
-
Csorbi
addikt
válasz kory24 #89164 üzenetére
A lapod a specifikációi alapján elvileg nem tud PCIe 5.0-t, mert DDR4-es verzió.
A DDR5-ös B760-as lapok tudnak PCIe 5.0-át, mint pl az MSI MAG B760 Tomahawk WIFI -
kory24
őstag
Sziasztok!
Van egy MSI B760 Pro DDR4 alaplapom.
BIOS-t frissítettem rajta, de nem tudtam az a beállításaimat is resetelni fogja....
Itt eddig a busz spec-nél PCI-Express 5.0 (32.0 GT/s) volt, de frissítés után ilyen lett....
Van ennek jelentősége? Gondolom igen....
BIOS-ban mit kell állítani, hogy újra az legyen?Illetve milyen beállításokat érdemes még átnéznem?
(pl a memóriát is visszavette alapra, de azt megtaláltam OC alatt XMP profilt.) -
GAbre
veterán
válasz tray86 #89162 üzenetére
Te tudod neked ezek milyen kábelek a házadhoz,mennyire vastagok,és milyen magasak.
A kártyák hűtése nem éri el pciexpress sineket általában,kicsit feljebb vannak+ a kártya is tud némileg mozogni,értsd nem 90fokban áll pont,szóval azzal is nyersz némi magasságot.
Ezek miatt írtam,de nézd meg,mert ha ilyen front usb 3-as durung kábel,azt nem tudod hajlítani.
Ha a házadnak nem ott van vége pont ahol a lapodnak,akkor arra el tudod vezetni.
Esetleg,ha úgy van talán lehet 90fokos átalakítókkal szórakozni,1-2 ezertől,ha elférsz házban.
De ha tényleg ilyen jó gépet/kártyát veszel,én nem szórakoznék kis m-es lapokkal,főleg gyagyin néz ki nagy házban,hogy a fele üres.
Ha meg kicsi a ház,ott rosszabb szellőzés(már ha nem mashes sokfelé)Unknown 9 awakening
-
-
GAbre
veterán
válasz tray86 #89157 üzenetére
A csatlakoztatok dolgokat alatt mit értesz?
Pci-okba nyilván nem tudsz semmit,kb 1ik m-es lapban sem,főleg,ha új 3 slotos kártyát akarsz.
1 satát meg tudod oldani 90 fokos sata kábellel.
A többi meg vékonyabb kábel,amit lehet hajlítani,usb,front hang,ventidugó stb.
Szóval így sztem elfér.
Ha nagy házad van és elfér én vennék egy ilyet esetleg: [link] vagy olcsó sima atx lapot.
Ugyanannyiba kerül kb.
Ha tényleg nem fér el és nagy procit tervezel belerakni,akkor viszont nyísd ki a tárcád,és 70-80 körül nézz 1et,akár ennek az m nélkülijét.[ Szerkesztve ]
Unknown 9 awakening
-
t.imi
addikt
Huszad ennyi betűvel már leírhattad volna, hogy ASROCK H310CM-DVS + GIGABYTE GeForce GTX 1050 OC 2GB csak a példa kedvéért.
PCIE-be nálam Paul Pang V2 usb kütyü van bedugva. A 4x-be.
Intelem 2x éve volt utoljára UEFI-n vagyok vagy 3 éve.
Kérdésedre, max tiltani tudod szerintem, valami feszültség akkor is lesz benne. Feszültség alá kerülést max ha eltávolítod a gépből.
Régebben én is ezzel szórakoztam, még celeron 900 időkben, de az már nagyon régen volt.
A mai kártyák asztalon, böngészés közben minimális energiát használnak fel, ha ez volna a cél az engedélyezés/tiltással. [kép] -
tray86
csendes tag
Sziasztok! PH fórum ajánlások alapján vásároltam egy TUF Gaming B650M-plust.
Viszont kibontva már látom, hogy ebbe bajosan férhet bele 3 slot széles VGA, ha a legalsó sorba csatlakoztatok dolgokat.
Jelenleg 3080-at használok, de még idén cserélném.Lehet ebbe 3 slotos VGA-t tenni úgy, hogy az alsó csatik használhatóak lehetnek?
Még 2 hétig visszaküldhetem… köszi
-
GAbre
veterán
válasz Csorbi #89154 üzenetére
Nem én kezdtem el kártyával foglalkozni,én bioszt kérdeztem.És alaplap topikban kérdezek mellesleg.
"Pci express áram alá kerülését valahogy ki lehet esetleg kapcsolni?Nem találtam bioszban opciót."
Nem tudom pci express-be milyen kártya megy a vga-n kívül.
De ha megy más kártya is,attól még adott a kérdés,hogy vezérelhető-e pci-express így?
"H110-en ilyenkor a kártyákat szimplán ignorálta,és igpuval ment"
Ha már ezekből és másból nem lehetett kitalálni,mert "nem összeszedett",akkor fejtsd ki kérlek,hogy lehetne az? MIVEL VASTAGON KIEMELTEM A LÉNYEGET:A KÉRDÉSEM!
t.imi:
Mit is vársz tőlem?
Megírtam chipsetet,gondolom én 99%ban ugyanaz a biosz van ott mindegyik lapon,már ha konkrétan bioszos kérdés a fő kérdés.
De maradjunk a példádnál:
"van egy piros biciklim nagy kerékkel" egyenlő.
Ha így írtam volna,akkor meg se említem a problémát,se azt nem,hogy a kerékhajtásnál keresek pl megoldást.
Nagyon nem látom ezzel a példával a hasonlóságot.[ Szerkesztve ]
Unknown 9 awakening
-
t.imi
addikt
Régen volt a BIOS-ban primary graphics adapter / primary video card opció integrált/külső VGA.
1x éve nincs integrált VGA-s lapom, így simán lehet hogy tök más már az elnevezés.
Mondjuk a lap oldalán tuti van user/BIOS manual, ahol lehet puskázni.Előttem szólókhoz kapcsolódva, kicsit pontosabban is leírhatnád. Kb eddig a beazonosíthatóság, "van egy piros biciklim nagy kerékkel" egyenlő.
[ Szerkesztve ]
-
GAbre
veterán
A kártya(ák) nem lényeg.
Ha nem érthető röviden:Lett 1 kicsivel jobb kártya a gépbe,ami lappal már nem hajlandó indulni.
Ezért történt némi fejlesztés,de akkor meg már nincs meg az,hogy 8 pines tápcsati nélkül ignorálva van kártya,mint előző lapon.
És ezt az ignorálást kéne megtartani,erre van-e valami megoldás?Unknown 9 awakening
-
azbest
félisten
válasz barnam_ #89147 üzenetére
elvileg a chipsettől, processzortól függ, hogy az intel féle cnvio vagy cnvio2 változatot támogat. A teljes értékű wifi kártyák közül elvileg műküdni kéne bárminek.Tehát a második is kellene menjen.
Az a lap Intel B760 szóval az eléggé új már, cnvio2 kell legyen.
HM 300 Series cnvio
HM 400 Series cnvio2 , ax201
HM 500 Series cnvio2 , ax201
HM 600 Series cnvio2 , ax201, ax211
Intel 10th Gen CPU, 400 Series
Intel 11th Gen CPU, 500 Series
Intel 12th Gen CPU, 600 series -
GAbre
veterán
Üdv!
Lenne egy intel h110-es lap,amiben nem minden kártya megy(azaz nem bootol vele a gép).
Viszont h310-es lapon,meg a kártya ekkor is áram alá kerül(forognak ventik,több a fogyasztás),ha nincs táp dugva rá.
H110-en ilyenkor a kártyákat szimplán ignorálta,és igpuval ment.
Cserélve lett az újabb intelre,hogy használhassak újabb kártyát gépben,de ott meg táp nélkül is áram alá kerül gpu,és nem opció,hogy ki és berakom kártyát.
Pci express áram alá kerülését valahogy ki lehet esetleg kapcsolni?Nem találtam bioszban opciót.
.Unknown 9 awakening
-
Laci60
csendes tag
Sziasztok!
Van egy ASUS PRIME H510M-K R2.0 alaplapom és szeretnék ez egyetlen ház ventilátor csatijára több ventit kötni, viszont sehol sem találom hogy hány A-ral terhelhető az aljzat.
Esetleg van valakinek ilyen lappal tapasztalat ezzel kapcsolatban.
Köszönöm előre is. -
Csorbi
addikt
válasz barnam_ #89147 üzenetére
Az AX201-eshez Intel rendszer kell, mert csak Intel CNVio2 képes M.2 foglalatban megy.
Az AX210-es az megy bármilyen rendszer alatt, bár egyesek szerint CNVi(o2) foglalatban meg nem megy.
A lapod specifikációjánál ezt írják:
1 x M.2 (E Key) Socket : Supports 2230 type Wi-Fi & Bluetooth module and Intel CNViKérdés, hogy ez a CNVio2-t is támogatja, vagy csak a CNVi-t.
A biztos az, ha a BioStar supportjánál kérdezel rá, én nem vennék mérget az itt kapott válaszokra.
-
barnam_
nagyúr
Wifi modult szeretnék venni az alaplaphoz (Biostar B760NH-E), viszont nem teljesen tiszta milyen kell nekem.
A manual ennyit ír összesen:
1 x M.2 (E Key) Socket : Supports 2230 type Wi-Fi & Bluetooth module and Intel CNViLátok olyat ami E key:
meg van olyan ami E+A:
Plusz azt sem tudom, hogy CNVi modul kell-e, vagy olyannal is megy ami nem az?Köszi a segítséget!
-
rukh
senior tag
Kösz, kísérletezem ...
Üdv mindenkinek, Rukh
-
rukh
senior tag
Sziasztok!
Segítséget kérek hiba beazonosításához:
Adott egy ASUS ROG STRIX X470-F GAMING alaplap (kb. 6 éves), ebben a képen látható proci, videókártya, továbbá 850 W táp, 27" monitor, 32GB RAM (utóbbiak fél évesek:
A hiba a következő képen látszi, a képernyő sötét, csak ott mutatja a képet, ahol elhúztam az egeret:
A videókártya HDMI és DP kimenetéről hajtva a monitort marad a jelenség.
Mi okozhat ilyen hibát? Kösz előre is az ötleteket!Üdv mindenkinek, Rukh
-
dances
tag
Sziasztok!
Adott egy am3 -as lap, ami random módon hol az egeret, hol a billentyűzetet (mind2 USB -s) eldobja, hol a hang (integrált) megy el róla.
Ha jól tudom, ezek felügyeletéért a déli híd felelős, így leszedtem róla a kis bordát, újrapasztáztam, raktam rá egy kis 4 cm -es ventillátort, de a helyzet változatlan.
Szerintetek mit tudnák még megpróbálni, hogy helyrehozzam?Only the Good die young.
-
-
atirag
őstag
Üdv. Ha van vga kártya a gépben akkor is működik az alaplapi hdmi kimenet? Mert sajnos nincs vga kimenete a videokártyának és szeretnék kéd hdmi kábelt használni. És a videokártyán is van hdmi kimenet
Köszönöm. -
soldi3r
veterán
Szevasztok! Mekkora esely van arra, hogy egy olyan memoria mukodik egy olyan alaplapban, ami nincs benne a kompatibilitasi listaban?
E30 (oo=[][]=oo)
-
pandras83
őstag
válasz _DiEGO_ #89117 üzenetére
De miket javított, ami szerinted életbevágó? Vagy most nem értem a hangnemet, de te tudod. Szívesen tanulok másoktól és komolyan kérdeztem, mert ha valami fontosról maradok le akkor flashelem a lapot. Viszont ahogy linkeltem fentebb, a legfrissebb beta uefivel nem ismerte fel az x3D-t, így biztosra kellett mennem és a gép működése azóta is hibátlan akkor minek csesztessem?
Cyberfuck Patchrunner
-
pandras83
őstag
Kivettem a kártyát, alkoholos vattával megtöröltem a sínt óvatosan, visszaraktam és úgy néz ki hogy megoldódott.
Cyberfuck Patchrunner
-
stoon
addikt
sziasztok! a problémám a következő: este még játszottam a géppel ,reggel meg el sem indult...
van egy msi b550 tomahawk alaplapom , ez tele van pakolva mindennel egy 1 tb m.2 ssd az egyes slotba a kettes szabadon van a felső pci-e egy 6900xt van a másik pci-e slotban egy másik m.2 ssd (átalakitóval) és 3db 3,5" winyó + egy 2,5" ssd és egy 2,5" sima winyóreggel a tesztelgetéseim közben minden egyes vinyót leszedtem róla , az m.2-2 slotba van most egy ssd így legalább elindul, az egyes slotba nem lát semmit , pedig valami "áramféle" biztos van benne mert az rgb-s ssd az ugyan világított de nem ismerte fel csak a 2-esbe,
van e valami mód hogy kiderítsem , a slot szált -e el ? még garis ami jó hír csak mivel minden vizezve van nekem marera szétszedni és összerakni + sok idő. a gariztatásra azt írták hogy kb 1 hónap , van reális esély hogy jól kapom vissza ? mert akkor inkább rendelek egy másikat ezt pedig eladom a gariztatás után
steam, origin uplay: artika78 -- Az élők, csak wickendező holtak!!!
-
Csorbi
addikt
válasz pandras83 #89100 üzenetére
Egyébként nekem anno volt ilyen szintén B550-es lapban egy 3800X és egy Radeon 5700XT társaságában, a VGA-ra gyanakodtam folyamatosan, de a végső megoldás a CPU ki-berakása lett egy CMOS clear-rel egyetemben (utóbbi egymagában nem volt elég!).
Egy próbát ez nálad is megérne. -
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kikapcsolva is megtalálható a OnePlus 13
- Két Redmi Note 14 Pro és egy Pro+ futott be
- Milyen program, ami...?
- Trollok komolyan
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Digitális Állampolgárság Program
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Külpolitika
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- GIGABYTE P55M-UD2 Alapla+i5-750+8 gb ddr3
- INGYEN FoxPost! G.SKILL 64GB (2x32GB) KIT DDR4 3600MHz CL18 Ripjaws V - 12 hó garival! -
- Samsung 8GB DDR4 2666MHZ M471A1K43DB1-CTD. Több darab!
- Garanciális ASUS ProArt X870E-CREATOR WIFI Alaplap