Hirdetés
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nagymelák
senior tag
Tanácsot ötletet, vagy bármit várok. Adott egy MSI MS-9661,K9ND Speedster2, CPU típusa:QuadCore AMD Opteron 2352,2100 MHz gép 16 Gb rammal. 800 wattos tápra van kötve, indulásnál a ventik pörögnek, látszólag minden jó, de, se az alaplapi, sem pedig külön VGA kártyával nem ad képet, a külön vga-nál a monitor lezi hogy tudja hogy kártyán van, de kép nincs, Ami próbálva volt, bios reset, ramok nélküli indítás, egy cpu-val történő indítás. Kifogytam az ötletekből valakinek valami javaslat?
-
Falcon C.
aktív tag
Sziasztok!
Gigabyte B550M DS3H AC deszkám van. Egy WD My Passport Ultra 500GB csatlakozik rá az gépház előlapi USB 3.0 aljzatán. Az a gondom, hogy kikapcsoláskor minden periféria pihenni tér (billentyűzet nem világít, egér nem reagál), de a WD mégis villog tovább. (Ugyanezt teszi USB 2.0-n is és akkor is, ha Windowsban leválasztom a biztonságos eltávolítással, ám nem húzom ki az USB aljzatból.) Már az előző alaplapomon (FM2-es Gigabyte) sem találtam az UEFI-ben beállítási lehetőséget arra, hogy kikapcsoláskor az USB-k ne kapjanak áramot, s a mostaniban sem lelem. Mit és hol keressek? Vagy ezt nem is lehet beállítani és/vagy a WD külső merevlemeze ilyen, béküljek ki ezzel?[ Szerkesztve ]
[Redmi Note 11] [Acer V3-574G-54T5]
-
Grave_444
nagyúr
Lehet off ide, viszont korábban a RAM topikban is csak találgattunk. Nagyjából megvan a terv a fejemben, inkább csak hangosan gondolkodnék.
Kingston Fury Renegade 2x16GB 3600CL16 az alany.
Asrock B660M-HDV lapban, ami elvileg 5000+ OC-t is támogat szerintetek van értelme tuningot próbálni?
3800CL18 vagy 4000CL20 például úgy tudom nem feltétlen gyorsabb. Próbáljam CL16 időzítés mellett minél magasabb órajelen? A többi hardver az adatlaponon. XMP profillal adott az említett sebesség, legalábbis remélem, most fejlesztek 2x8GB-ról. -
Wasquez
senior tag
Sziasztok!
Otthoni mindenre is használható gépbe melyik chipsetes alaplapokat érdemes nézegetni, ami időtálló lesz?
i5 13500k vagy Ryzen 5 7600x -ben gondolkodom.PC
-
Dr.Én
veterán
Hali
Akadt egy kis problémám a géppel. Ki vittem a gépet a szokásos portalanításra, kompresszorral ki fujattam. Azóta nem indul el a technika. Elemet kivettem, hátha a bios reset segít. De nem jött be. Ventilátorok fel pörögnek, vinyók fel pörögnek. A gép az adatlapomon. Próbáltam a vinyókat le húzva indítani, csak az m2 ssd volt rajt.. Esetleg még megnézem hogy ki veszem a VGA-t, hátha az problem.
De mit fujhattam el?
Rendszeresen takarítom a gépet. Eddig nem volt probléma
Egér és a billentyűzet nem világít rajt a led
[ Szerkesztve ]
WOT: kissio
-
HARDVERAPRÓD
válasz rasotamas #84283 üzenetére
De 3 év garos.
Tehát a használt kb 38 lenne max. Most volt időm megnézni.Azaz te veszed 25-ért, plusz 10 a jav. Én simán venném 50-be a jót 3 év garral, de még 55-ért is. Kivéve ha nem nyerni akarsz rajta picit.
Amit vettél az egy teszteletlen lap, ergo más baja is lehet. Gondolom abból, hogy cpu foglalat cserével kezdted. Többi rész jó tuti?
-
veterán
válasz Pyttawrx #84280 üzenetére
Abban iszonyat nagy tévedésben vagy hogy egy újonnan 45-60 ezres nem lap használtan 25-35 Ez azt feltételezné hogy a bolti ér 55%-áért kapható. Inkább 80%, ha szerencséd van 75.
Legalábbis az ilyen aktuális, nem előző generációs termékeknél így van.
Teszteletlenül vettem ugyan, DE nem fizikai sérültként, tehát még küzdök az eladóval.
Ha 10 körül kicserélik a hibás pineket vagy 20 körül az egész foglalatot akkor még nagy bukóban nem vagyok, 25 volt a lap +10-20 az 35-45, egy javított lapért, boltban 55 újonnan garival
Persze az eladóval alkudozás még nem ért véget, ő még érdeklődik, hogy ez sért-e PH szabályzatot.
Single channelben megy a lap, de a pci-e pineknél is van gebasz, szóval még ott is lehet hiba. Tehát jobb mint egy villámkáros, de látható fizikai sérülésse llapot szerintem nem fair teszteletlenként eladni, mert utóbbi feltételezi, hogy látható sérülés nincs rajta, nincs ok feltételezni a hibás működést.
Persze én elhiszem, hogy nem látta, csak akkor kezelje korrekten.https://tinyurl.com/rasoapro
-
veterán
Sziasztok!
Érdeklődnék, mennyibe fáj mostanában egy CPU fogallat csere? Egy tagot tudok aki csinál, vagy esetleg van több is?
https://tinyurl.com/rasoapro
-
Dzsolo
senior tag
válasz palfitom #84269 üzenetére
Köszönöm mind kettőnek a tanácsot.
Nem értek a Bioshoz ezt a részét nem látom át sajnos, de este néztem videót róla, akkor beállítom amit írtatok, elvileg csak egy összetevőt szabad piszkálni és akkor nincs baj, mert tudja az ember mit rontott el. A másik problémám az, hogy minden proci csere után rendszert kell telepítenem mert valamiért mindig limitál a videokártya. 3dMark tesztben. Na mindegy kibirom, még nem is ide tartozik
-
SpZ
senior tag
Sziasztok,
Van egy Asus H110 Plus alaplapom, a jelenlegi 1x8 Kingson DDR4 2400mhz HyperX Fury HX424C15FB/B mellé már nem találok párt. A kérdésem az lenne, hogy G.Skill Aegis DDR4
DDR4-3200 (F4-3200C16D-16GIS) működhet a lapban? Természetesen 2400mhz-en használnám. Köszönöm -
palfitom
félisten
válasz Dzsolo #84267 üzenetére
XMP-t (DOCP) kapcsold be 3600-ra, a procinak pedig adj negatív CO-t (először all core -20, ha hibátlan, akkor -25, ha hibátlan, akkor pedig -30) és enjoy!
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Dzsolo
senior tag
Sziasztok,
Adott az alábbi gép:
Asus ROG STRIX B550-F Gaming lap [link]
Ryzen 7 5800X3D proci [link]
G.SKILL Triden Z NEO 2x16GB DDR4 3600Mhz memória [link]
Seasonic Focus Plus Gold 650W táp [link]Alap Bios beállításokkal megy, tuningolni nem szeretném a gépet csak optimalizálni, pl a RAM ne 2129Mhz-en menjen hanem 3600Mhz-en, mióta procit cseréltem olyan mintha valami visszafogná a gépem.
[kép] -
Kiralybali
tag
válasz konci79 #84265 üzenetére
Huhh, hát ez félreérthető
Amúgy egy be quiet! Pure Base 500DX házat néztem ki, elvben abba mindkettő belefér, de azért nem költernék rá többet 6 K-val, mert van több SATA/PCE csati rajta, az egy ventivel több csati esetén is lehet az elosztó olcsóbb, szóval kérdés az, hogy még mi az ami miatt jobb lenne a nagyobb?Balage
-
konci79
őstag
válasz Kiralybali #84264 üzenetére
Az attól függ hogy neked számít-e a méret...
-
Kiralybali
tag
Az ASUS TUF GAMING B550M-PLUS és ASUS TUF GAMING B550-PLUS közzötti érezhető árkülönbség milyenesetbebn éri meg? Ha nem kell több PCE és SATA csati, akkor mi szólhat még a drágább lap mellett? (+1 venti csati pl.)
Balage
-
arabus
addikt
válasz altare #84261 üzenetére
Igazán örülök!
Használd egészséggel!Xeon Platinum 8480+,8592+,245K,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
abdulka1
őstag
válasz Pyttawrx #84259 üzenetére
Ha azt nézem, hogy nem marad a nyakamon a régi, plusz elég nyomott áron lehet most ramot venni, illetve ahogy nézem, még ezt is megfejelhetem az Alzás GVH-s kuponnal, nekem megérné.
Egyébként 11.gen I5 felé nem tervezek, oda meg húzás nélkül elég, és remélem, hogy kihúz annyit mint a jelenlegi.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
brabbitz
tag
Sziasztok, egy viszonylag egyszerű kérdés:
Van egy MSI X470 Gaming Plus MAX AM4-es lapom.
egy R5 2600-al volt szerelve. A lényeg hogy hogy anno el+asztam a pineknél valamit RGB kötögetéskor, totál káros lett az alaplap, (Az RGB világitás arra nem is müködik rendesen, illetve alacsony fordulatszámon pörögnek ) se a 2600-al se a 5600X-el nem akart elindulni. Másnap vettem egy B550M-et ASRockéktól, de azért nem ez a szerelmem.
Tudtok ajánlani helyeket ahol viszonylag olcsón, vagy elfogadható áron javitanak lapokat?
Főként Heves megye és Bp illetőségű.Üdv
-
arabus
addikt
válasz Grave_444 #84255 üzenetére
Dram led?
Xeon Platinum 8480+,8592+,245K,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
arabus
addikt
válasz altare #84252 üzenetére
Nincs mit.
Xeon Platinum 8480+,8592+,245K,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
arabus
addikt
válasz altare #84248 üzenetére
Letöltöd a biost az asus oldaláról.
Kicsomagolod,majd elinditod a bios renamert a mappában ez átnevezi.
Ezután csak a bios fájlt ráteszed egy régi 2-4-8 gb-os fat32-re formázott pendrive-ra.
Bedigod a bios flashback usb csatiba és megnyomod a gombot kb 3 másodpercig automatikusan elindul.Villogni fog ha csinálja,szépen várd ki elég sok idő ha befejezte már nem villog.Xeon Platinum 8480+,8592+,245K,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
altare
tag
Sziasztok!
Van egy újonnan összeépített gép, viszont nem akar indulni a rendszer. Az alaplapon világít a dram led. A lap egy Asus tuf gaming b650 plus WiFi. A ramok pedig KINGSTON FURY 32GB Beast DDR5 6000MHz CL36 KIT KF560C36BBEK2-32. Az Asus weboldala szerint támogatja a ramokat. Lehetséges hogy olyan régi BIOS van rajta ami nem ismeri fel? Amennyiben igen van lehetőség BIOS flashre így? Nincs más ramom amivel tesztelgetni tudnám és jó slotokba van téve a két ram. Esetleg hibás a gyári új ram?
-
abdulka1
őstag
Pyttawrx
Grave_444
Scorp2011
Köszönöm a válaszokat!
A jelenlegi lap és a proci korlátaival tisztában vagyok, és nem is ezek teljesítményét kívánom növelni a ram cserével, csak tapasztalat hiányában bizonytalan vagyok az ötlet átmeneti életképességével kapcsolatban.
Az UEFI ad lehetőséget frekvencia és a feszültség változtatására, de azért született a kérdés, mert nem tudom, hogy a jelenlegi konfiggal lesz-e lehetőségem az új moduloknak megfelelő beállítások eszközölésére.
Tőlem ketyeghet pár hónapig 2400-on 1,2V mellett, csak megerősítés kellene, hogy ketyegni is fog.[ Szerkesztve ]
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
sfefe
addikt
Sziasztok!
Ma lehetneljezden osszeraknibamit vettem lapot és a hozzátartozó dolgokat.
Lehet hülye kérdés de elég rég volt mikor a gépemet össze raktam ( s775 ) ezért kérdezném, hogy itt mikor ossze van szerelve minden kell e a lapon pl bios reset vagy vmi hasonló amire esetleg oda kell figyelni?Köszi
SfefeAz élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
-
abdulka1
őstag
-
abdulka1
őstag
-
Deleron01
friss újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy Asus H770 pro alaplapom amivel az gond hogy ha kikapcsolom vagy újraindítom a gépet, a Windows nem tud betölteni. A lapon felvillan a CPU és DRAM led és ezek után nem tud tovább lépni. Áramtalanítás után az első indítás tökéletesen megy és a gép zavartalanul müködik.
A segítséget előre is köszönöm!
-
abdulka1
őstag
válasz Csorbi #84234 üzenetére
Arra gondoltam, hogy amikor a lap készült, még nem létezett a proci, és talán gondot okozhat, de sajnos csak utólag néztem meg, hogy a 6. gen is támogatná.
Minden esetre, köszi a gyors választ.
1,35V-os DDR4-et tennék bele.
[ Szerkesztve ]
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
Csorbi
addikt
válasz abdulka1 #84233 üzenetére
Most akkor melyik a valódi Intel CPU spec: az, hogy támogatja, vagy az ami a lap leírásában szerepel?
Dehogy okoz gondot. -
abdulka1
őstag
Sziasztok!
Asus B150-Pro lap + I5-7500 proci mellett, okozhat gondot 1,35V feszültségű memória használata?
A processzor támogatja, viszont a lap leírásában ez szerepel.
"According to Intel® CPU spec, DIMM voltage below 1.2 V is recommended to protect the
CPU"Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
Teasüti
nagyúr
Just eszembe. Ha táp felé tapogatózunk, akkor talán releváns még, hogy van előtte egy APC Smart UPS, az pedig egy APC túlfeszvédőbe van bedugva. Ezután van közösítve a többi berendezéssel.
A tüskéket elvileg nem kéne megéreznie a tápnak. A hirtelen feszültség esés meg nem tudom mennyiben releváns egy alvó módban lévő gépnek. Mindenesetre az UPS nem érzékel problémát úgy egyáltalán.
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
Üdv!
Van bárkinek ötlete miért kapcsol be a gép alvó módból, ha a mellette lévő hűtőszekrény elindul vagy akár csak az ajtaja kinyílik? De indult már a szintén egy konnektoron lévő klímára is, szóval ha valahol motor indul (vagy hűtő lámpa, lol), akkor bekapcsol a gép.Bios-ban nem találtam semmit, ami a felébresztéssel kapcsolatos és gyanús lenne.
-
Angel2014
addikt
válasz Pyttawrx #84223 üzenetére
Köszönöm.
Még 1 kérdés.
Ha a csm-et kikapcsolom.
Alatta vannak beállítások PL: Boot device control vagy boot from storage devices.
Ugye azokat is állítsam uefire? Mert ha legacyn hagyom nem fog bootolni az uefis pednrive.
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Angel2014
addikt
Sziasztok!
Lenne egy Asus PRIME H510M-D alaplap. [Alaplap] User manual
Segítenétek hogy kéne ezt beállítani?
Legyen AHCI igaz?
Na és iitt jön a BOOT rész.
A launch CSM et ki kell kapcsolnom igaz?
A boot device controll mi legyen?
És a secure bootnál Custom vagy standard legyen?
OS type hogy legyen beállítva? Other os? Vagy windows Uefi Mode
Vagy mivel kikapcsolom kell e egyáltalán foglalkozni a CSM compatibility support modullel vagy a secure boot résznél kell beállítanom.
Segítenétek hogy kéne beállítanom
[ Szerkesztve ]
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
r4zer0919
tag
válasz TechN7ne #84219 üzenetére
Az idézet tőlem az ok, de nem teljes mert így pont az ellenkezőjét jelenti!
Ezt írtam: ,,Ami érezhető ha van egy PCIe 4.0-s kártyád egy PCIe 4.0-s slotban az csak az érzés lesz, hogy neked márpedig 4.0-a van, más változás nem lesz."
Ergo, szinte -szinte teljesen mindegy, milyen slotba milyen kártyát teszel, nem lesz gyorsabb, nem lesz észrevehetően gyorsabb, nem ez fogja a változást eredményezni.
Ami érezhetően gyorsít, vagy gyorsulást eredményez az egy erősebb kártya vagy adattároló egység.
De, hogy milyen a csatolója (pcie 1.1 - 4.0) hótt mindegy szinte.
Ezek a gyakorlati részén, halandó ember számára, a hétköznapokban semmi észrevehetően pozitív eredményeket nem fognak hozni.
Ahol érezhető/látványos volt pl. a gyorsaság, és azt mondtuk rá, hogy na ez igen, ez sebesség, az a normál HDD-ről való átállás SSD-re, történet volt.
Az, hogy most szinte minden évben jön ki új RAM és PCIe szabvány, szép és jó, örülünk neki, de kb. ennyi nem ez eredményez gyorsabb történéseket sajnos.
Csak most egy gyors példa, de nyilván több millió teszt van rá: [link][ Szerkesztve ]
-
-
Grave_444
nagyúr
válasz r4zer0919 #84215 üzenetére
Ne keverjük a kettőt.
Én az M.2 slot sebességéről írtam, igaz félreérthetően Scorp2011 írására válaszolva.Szóval nem a PCIe 4.0 x16 vs PCIe 3.0 x16 slotra vonatkozott, tehát nem a videókártya sebességére, ahogy Te linkelted. Hozzáteszem PCIe 3.0 felett "nem mérhető", még...
Mivel adattárolóról van szó PCIe Gen3x4 (32Gb/s) vs Gen4x4 (64 Gb/s) különbségére gondoltam természetesen.Most ezt felből mondom, talán Intel esetén B560 chipsettől tudják ezt az alaplapok, tehát neki a Z490 még nem. Vagy 11. gen proci kell korábbi S1200 foglalatú alaplapba.
[ Szerkesztve ]
-
r4zer0919
tag
válasz Grave_444 #84214 üzenetére
Ez mennyire így van!
Itt van egy remek példa is rá: [link]
Ez a PCIe x1.1, 2, 3, 4 inkább csak egy ilyen elméleti dolog, amit laborkörülmények között mérnek maximálisan optimális helyzetben és feltételekkel.
A gyakorlatban ez nem nagyon fog észrevehető lassúságot/gyorsaságot okozni, SAJNOS!
Ami érezhető ha van egy PCIe 4.0-s kártyád egy PCIe 4.0-s slotban az csak az érzés lesz, hogy neked márpedig 4.0-a van, más változás nem lesz. -
törölt tag
válasz TechN7ne #84207 üzenetére
Attól függ, hogy milyen processzorod van.
Ha 10. generációs, akkor mindkét M.2 foglalat csak PCIe 3.0-ás módot fog tudni.
Ha viszont 11. generációs, akkor az M2_1 foglalat tudni fogja a 4.0-át is.
Ennyi a különbség.
Illetve az M2_2 esetében használhatsz 110 mm-es SSD-t is (22110). -
TechN7ne
nagyúr
Sziasztok ,
Adott a régi MSI Z490 Pro alaplapom amin van 2db m.2 foglalat.
Kérdésem az lenne ,hogy van bámilyen teljesítmény különbség a két foglalat között (természeteen kivétel ,hogy a felső értelemszerűen bordázott)?
Esetleg ha a lenti foglalatba lévő ssd -re telepíteném az operációs rendszert ,az ugyanolyan gyors lenne mint a felső foglalatban?Köszönöm előre is ,
[ Szerkesztve ]
-
slywild
csendes tag
Urak szeretnék segítséget kérni mert már nem tudom mi a gond :F :((
STRIX B550-A GAMING alaplap, vizhűtés rog Strix lc2 ARGB. Bekapcsolva a gép, és időnként hallani a leválasztó hangot mikor ki huzol egy pendriv és utána a led világítás elsötétül majd visszatér, ez elég idegesítő főleg hogy adja a leválasztó hangot, és plusz tényleg leválasztó minden USB használatos dolgot egér bill. Jah meg elvileg Win 11 alkalmas a gép de nem engedi azt írja ki nem alkalmas rá 🤯 valakinek van türelme segíteni videó hívásban messengeren vagy Whatsapp-on, vevő vagyok rá, :R lehet a BIOS is állítani kellene 🤷♂️ -
vmaxter
tag
válasz r4zer0919 #84200 üzenetére
Tanulságos. Úgy nézz ki nálam is ez a helyzet. A teszt és a mérések alapján a táp megfelelően leadja a feszültségeket. Azonban a kölcsön táppal működik mindkét konfig, a régi és az új is. Reszkettem kicsit, hogy gallyra ment az egy hónapos ROG STRIX B550-F Gaming lapom. Val'szinüleg az lehet amit Starchm kolléga mond, hogy terkelés alatt egyszerűen leesik a feszültség.
-
r4zer0919
tag
válasz hobizoli #84201 üzenetére
Vagy lehet, hogy teszterből is van 28000 féle, nekik pedig pont valami olcsó verzió volt kéznél.
Nyilván a hibát úgy lehet a leginkább kiszűrni ha több eszközzel, műszerrel, de legalább kettővel rámérnek/próbálnak.
Mindegy is, én csak egy esetet írtam le ami velem történt, mint esetleges tanulság.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- JavaScript topic
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Szólánc.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest