Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pagonyinhu

    csendes tag

    Sziasztok!

    Nem tudok már más hibaforrásra gondolni, ezért írom ide a problémám. A helyzet a következő:

    Szüleimnek van egy teljesen alapszintű gépe (Gigabyte GA-G41MT-D3 alaplap, Intel DualCore E5500 proci, 4GB Kingston RAM, Gigabyte HD 6670 videókártya, 500GB WD merevlemez, Win7 Ultimate 64bit), kizárólag netezésre, szövegszerkesztésre és kisebb játékokra használják. A probléma az, hogy a gép indítását követően egy bizonyos idő elteltével a képernyőn a "mozgó dolgok" (bocs, de nem tudok rá jobb kifejezést :) ) elkezdenek akadozni. Tehát értem ezalatt bármiféle videó lejátszását (akár neten, akár simán a gépről), a netes oldalak görgetését, sőt még a Firefox-os oldalbetöltést jelző kis karikát is. Gyakorlatilag tehát szinte minden. Azért szinte, mert játékoknál (pl. Angry Birds) a probléma nem jelentkezik.

    Érdekesség, hogy a jelenség időlegesen orvosolható azzal, hogy egy gépen lévő videót egymás után többször megnyitok, ekkor kb. az 5-6-ik megnyitásra már folyamatos a lejátszás. További megoldás, hogy egyszerűen ki- majd újra bejelentkezek a Windows-ba. Ilyen orvoslásokkal kb. 15-20 percre újra normálisan működik minden.

    A rendszer már többször lett újratelepítve, a driver-ek, programok a legfrissebbek, nem használok semmiféle kodek pakkot. A RAM-okat Memtest segítségével ellenőriztem. Korábban volt az alaplapban egy Gigabyte HD 6450-es kártya is, gondoltam talán a passzív hűtés miatt esetleg túlmelegedik a kártya. De ez a korábbi kártya egy másik hasonló konfigurációjú gépben semmiféle problémát nem okoz. A jelenlegi kártya (HD 6670) pedig aktív hűtéses, szóval szerintem nem (pontosabban nem VGA) túlmelegedés.

    Egyszerűen már nem tudom, hogy merre keressem a hiba forrását. Találkozott már valaki ilyen problémával? Előre is köszönöm a segítséget! :)

    Üdv!

    Don't worry about the world coming to an end today. It's already tomorrow in Australia!

Új hozzászólás Aktív témák