Hirdetés
- Apple notebookok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pagonyinhu
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudok már más hibaforrásra gondolni, ezért írom ide a problémám. A helyzet a következő:
Szüleimnek van egy teljesen alapszintű gépe (Gigabyte GA-G41MT-D3 alaplap, Intel DualCore E5500 proci, 4GB Kingston RAM, Gigabyte HD 6670 videókártya, 500GB WD merevlemez, Win7 Ultimate 64bit), kizárólag netezésre, szövegszerkesztésre és kisebb játékokra használják. A probléma az, hogy a gép indítását követően egy bizonyos idő elteltével a képernyőn a "mozgó dolgok" (bocs, de nem tudok rá jobb kifejezést ) elkezdenek akadozni. Tehát értem ezalatt bármiféle videó lejátszását (akár neten, akár simán a gépről), a netes oldalak görgetését, sőt még a Firefox-os oldalbetöltést jelző kis karikát is. Gyakorlatilag tehát szinte minden. Azért szinte, mert játékoknál (pl. Angry Birds) a probléma nem jelentkezik.
Érdekesség, hogy a jelenség időlegesen orvosolható azzal, hogy egy gépen lévő videót egymás után többször megnyitok, ekkor kb. az 5-6-ik megnyitásra már folyamatos a lejátszás. További megoldás, hogy egyszerűen ki- majd újra bejelentkezek a Windows-ba. Ilyen orvoslásokkal kb. 15-20 percre újra normálisan működik minden.
A rendszer már többször lett újratelepítve, a driver-ek, programok a legfrissebbek, nem használok semmiféle kodek pakkot. A RAM-okat Memtest segítségével ellenőriztem. Korábban volt az alaplapban egy Gigabyte HD 6450-es kártya is, gondoltam talán a passzív hűtés miatt esetleg túlmelegedik a kártya. De ez a korábbi kártya egy másik hasonló konfigurációjú gépben semmiféle problémát nem okoz. A jelenlegi kártya (HD 6670) pedig aktív hűtéses, szóval szerintem nem (pontosabban nem VGA) túlmelegedés.
Egyszerűen már nem tudom, hogy merre keressem a hiba forrását. Találkozott már valaki ilyen problémával? Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv!
Don't worry about the world coming to an end today. It's already tomorrow in Australia!
Új hozzászólás Aktív témák
- 16GB DDR4 memória (RAM) modulok (több típus)
- AKCIÓ! ASUS Z97-AR Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS MAXIMUS VIII GENE Z170 Alaplap!
- AKCIÓ! ASUS ROG MAXIMUS Z690 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS ROG STRIX B250G GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest