Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- DUNE médialejátszók topicja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Steam Deck
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- Hobby elektronika
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mantin
aktív tag
Del, F2, F10, mindegyiknél az indítási sípolás után elkezdtem nyomni, kerreg valami amíg nyomom de mindig ugyanaz:betölt a win 8
GTX 1060 - Ryzen 3 1200@3,85Ghz - Corsair 3200mhz - ASRock AB350M Pro 4 - Cooler Master Masterbox Lite 5 RGB
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Nevil2
Csongeee10
Azt javaslom, legyetek türelemmel, ez egy önkéntes alapon működő fórum, nem válaszolórobotokból áll.[ Szerkesztve ]
-
Csongeee10
tag
Ötlet?
-
Csongeee10
tag
Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne,alaplapi tekercsnek milyen szerepe van az áramkörben és megszokott hibásodni? -
Shokkolo
addikt
válasz BomiBoogie #19294 üzenetére
Szerencsém van.
Anno jó régen ugyanezt a kérdést feltette egy PH-s kollega. Nem kapott rá választ így kipróbálta.
Ez konkrétan az ő screenshotja"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
jim bcs
nagyúr
válasz Mantin #19288 üzenetére
esetleg DEL?
(#19290) Shokkolo elvileg ezek jók hozzá•X58 Series Motherboard (LGA 1366)
◦Gulftown
◾Core i7 990X - 3.46 GHz **
◾Core i7 980X - 3.33 GHz **
◾Core i7 980 - 3.33 GHz **
◾Core i7 970 - 3.20 GHz **◦Bloomfield
◾Core i7 975 - 3.33 GHz
◾Core i7 965 - 3.20 GHz
◾Core i7 960 - 3.20 GHz
◾Core i7 950 - 3.06 GHz
◾Core i7 940 - 2.93 GHz
◾Core i7 930 - 2.80 GHz
◾Core i7 920 - 2.66 GHz
◾Xeon W3580 - 3.33 GHz
◾Xeon W3570 - 3.20 GHz
◾Xeon W3540 - 2.93 GHz
◾Xeon W3530 - 2.80 GHz
◾Xeon W3520 - 2.66 GHz◦Gainestown
◾Xeon W5590 - 3.33 GHz
◾Xeon W5580 - 3.20 GHz
◾Xeon L5530 - 2.40 GHz
◾Xeon E5507 - 2.27 GHz
◾Xeon E5503 - 2.00 GHz◦Nehalem
◾Xeon X5570 - 2.93 GHz
◾Xeon X5550 - 2.66 GHz
◾Xeon L5520 - 2.26 GHz
◾Xeon L5506 - 2.13 GHz
◾Xeon E5540 - 2.53 GHz
◾Xeon E5530 - 2.40 GHz
◾Xeon E5520 - 2.26 GHz
◾Xeon E5506 - 2.13 GHz
◾Xeon E5504 - 2.00 GHz◦Westmere
◾Xeon X5690 - 3.46 GHz
◾Xeon X5680 - 3.33 GHz
◾Xeon X5677 - 3.46 GHz
◾Xeon X5670 - 2.93 GHz
◾Xeon X5667 - 3.06 GHz
◾Xeon X5660 - 2.80 GHz
◾Xeon X5650 - 2.66 GHz
◾Xeon L5640 - 2.27 GHz
◾Xeon L5630 - 2.13 GHz
◾Xeon E5649 - 2.53 GHz
◾Xeon E5645 - 2.40 GHz
◾Xeon E5640 - 2.67 GHz
◾Xeon E5630 - 2.53 GHz
◾Xeon E5620 - 2.40 GHz
◾Xeon E5607 - 2.27 GHz
◾Xeon E5606 - 2.13 GHz
◾Xeon E5603 - 1.60 GHz** Latest BIOS update is necessary to run
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Shokkolo
addikt
Üdv uraim,
Nem tudja valaki, hogy az Asus Sabertooth X58 lap mennyire kompatibilis a Xeon Processzorokkal?
Egész konkrétan az L5638 -al?
A hivatalos honlapon csak a rendes I7 -esek vannak fent, ugyanakkor itt-ott olvasni olyat h. gond nélkül emészti a lap a processzort.Előre is köszönöm a választ.
"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Nightfury91
csendes tag
Hali!
Van egy Gigabyte ma770-ud3 rev2.0-ás alaplapom.2 év után gondoltam csak újra kellene már rakni gépet, bár elég jól karban volt tartva,sose fagyott stb.
Viszont ujratelepités után,felraktam az audiodrivert, a k-lite codecpackot (a szokásosakat) és a hang ilyen dohos, mintha valami mono rádió lenne,vagy nem is tudom, borzalom..
felrakom telepitö cdjét a lapnak, ugyanez. felrakok 20 kodeket ugyanaz. legfrisebb hivatalos honlapról töltvött drivere is ilyen, nagyon irritáló, és tippem sincs hogyan birhatnám rá a normális (telepités előtti) hangra... Valakinek valami tippje,mit rakjak fel mit töröljek mit állitsak be,vagy bármi?mert HD filmet és audiot hallgatni így elég lehangolóköszi ha tud valaki mondani rá vmit
Az embernek néha jó kedve van , de néha....NEM!
-
Mantin
aktív tag
-
CoolBoy323
nagyúr
Sziasztok. Adott egy zsir uj asus m5a97 evo r2 es egy szinten uj kingston 8gb 1333 cl9.
Kekhalolozott egyet, kettot, majd most mar be sem tolt az OS csak a kek...
Ramokat masik slotba tettem, maradt a helyzet...
Mi a teendo???
-
Mantin
aktív tag
Hali!
Frissíteni szeretném a BIOSt a GIGABYTE P31-ES3G lapomon és le is töltöttem a gyártó oldaláról a BIOSt ami egy exe file ha rákattolok kibontja és kapok 3 filet, bármelyiket elindítom felugrik egy fekete(parancssoros) ablak de azonnal el is tűnik
Esetleg valami ötlet??GTX 1060 - Ryzen 3 1200@3,85Ghz - Corsair 3200mhz - ASRock AB350M Pro 4 - Cooler Master Masterbox Lite 5 RGB
-
jim bcs
nagyúr
válasz dragonfx #19278 üzenetére
vagy beragadt a gomb, vagy kiakadt a mechanika, szét kellene kapni ha nincs gari ezt kézzel meg egy csipesszel vissza tudod pattintani a helyére, vagy esetleg ha az elején látsz egy pici lyukat akkor egy gombostűvel benyulva ki tudod oldani a kiadó tálcát egy picit benyomod a gombostűt és kiugrik a tálca ha nem ugrik ki akkor szintén mechanika, a win azért látja egy pillanatra mert a két végállás között ment a parancs hogy nyit mikor visszazár akkor menne megint a parancs de mivel kiindult de vissza nem így lehetnek fennakadások a win-ben
[ Szerkesztve ]
-
dragonfx
veterán
válasz BomiBoogie #19277 üzenetére
persze másképp nem látná.
jajj ne már ennyire nem vok setét.
ja satan molexen."Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
dragonfx
veterán
talán ide illik a kérdés:
samu dvd író
megnyomom gombját hallom kattan de nem jön ki a tálca.
win7, bios látja.kis ledje ég.
hmm?
hogy tovább?
gariba vissza?"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
törölt tag
válasz #90933760 #19257 üzenetére
Fent van a legújabb Bios. De ugyanaz. Ha állítok akármilyen feszültséget vagy ram órajelet, időzítést akkor még megy. De ahogy Manualra állítom az FSB-t, hozzá se nyúlok ugyanúgy 333-on van, akkor már nem indul el a gép csak másodikra ismét Defaulton. Na most ez mi?
Csak úgy gondolt egyet és mától nem hajlandó működni, eddig meg tökéletes volt?[ Szerkesztve ]
-
tornas
őstag
Sziasztok!
Van nekem ez az alaplap:asrock p4i45gv
Egy "aprócska" baj van csak vele: az istennek sem tudok belőle semmilyen hangot kicsikarni. Sem az előlapi, sem a hátlapi csatlakozó nem ad hangot. Maga a gép nem lassú, nem is fagy és "nincs gond vele". Az audio driver is "rendben" fenn van. A többi hardver is "rendben" van (átlagos irodai cucc akar lenni WIN XP SP3-mal).
Mindent megpróbáltam mindenhol, amit csak lehetett.
Szoftveres próbálkozások:
- Biosban is turkáltam és volt cmos reset is,
- driver újratelepítés és egy teljesen más, de AC 97-es kompatibilis driver-ek is kipróbálásra kerültek.
- az eszközkezelőben a hardver kipróbálása során is "volt hang", de én nem hallottam. Egy mikrofonnal veszi fel az általam kiadott hangot a driver és nem sokra rá vissza is játssza(ná) a hangszórón. A monitoron látszik is, hogy "szól a hangszóró".
- egyéb hangszoftver telepítése pl. AC3 filter.
- nincs lenémítva és az audio driver szoftverében is hiába ügyködök.Hardveres próbálkozások:
- több és működőképes hangszórók kipróbálása, fülesekkel egyetemben, mind a két csatlakozón,
- a jumper-elés is hiábavalónak bizonyult,
- természetesen minden áram alatt volt,
- a csipogó az csippant bootoláskor,
- a mikrofon viszont működik, mert érzékeli az általam kiadott hangot.
- egy dolgot nem tudtam kipróbálni, az pedig a külön hangkártya használata (lehet, hogy ez lesz a megoldás, amíg bírja lap).Én arra tippelek, hogy hibás lehet az alaplap.
Valakinek volt már ilyen jellegű hibajelensége?
[ Szerkesztve ]
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
Nevil2
tag
Gigabyte GA-P55 UD3L Rev2.1 alaplapom (H55 déli híddal) egy WD Green 1,5 terás vinyót hajtott AHCI beállításokkal Win7 x64 OS-sel.
Ma telepítettem a Win8-at friss telepítéssel egy új partícióra (a 7-est töröltem). Az újraindításkor az AHCI ellenőrző képernyőnél megállt a boot. Semmilyen módon nem lehetett tovább lépni (a bios-ba sem, mert az csak ezután a pont után indul). Az egyetlen megoldás a vinyó lehúzása volt. Most csak IDE módban hajlandó indulni a gép.
Mi okozhatja a problémát, hogyan lehetne megoldani (a fórumokat böngészve nem lettem okosabb)?
-
AjgorB25
csendes tag
válasz jim bcs #19270 üzenetére
Megpróbáltam rátenni egy biztosan jó Win7-et. Azt is bedobta (még a fájlok betöltése közben) a kékhalált. Hibakód: 0x00000124 (0x0000000000000000, 0xFFFFFA8006c7B028, 0x00000000BF800000, 0x0000000000000185) Lehet hogy pár 0-át elszámoltam. XD
Az Active Boot Disk demo-ját most töltöm.Magyar Csere Klub http://steamcommunity.com/groups/HUNTraders
-
törölt tag
Tulajdonképp frissebb Bios van, de az már béta. Mindegy, jobbat nem tudok. Ha elb.szódik majd a dualból elindul vagy visszaflasheli magát vagy bánom én, rohadjon meg.
-
jim bcs
nagyúr
válasz AjgorB25 #19269 üzenetére
a sort Baltoafarkas-nak köszöndd meg , cmos reset:[link] elvileg így el kéne induljon,
Active Boot Disk ezt rárakod egy pendrive-ra ha ezzel se tudod életre kelteni akkor nemtudom, mivel bios-od van így én megpróbálnék egy másik wint rárakni
[ Szerkesztve ]
-
AjgorB25
csendes tag
válasz jim bcs #19266 üzenetére
"Sokáig szórakozik kikapom a házból és köszönőviszonyban lesz a két széle egymással."
Köszönet ezért az egysorosért, most jó kedvem lett. XDA Furmark-al az a baj, hogy Windows-on megy. Az meg jó ha az asztalt betölti és BSOD. Esetleg nincs valami olyan videokari tesztelő ami boot pendriveról megy? (Mint a memóriánál a memtest86.) Videokártya nélkül nem tudom megpróbálni mert akkor ugye nincs kép és a Windows-t úgy nehéz kezelni vagy észrevenni hogy kékhalálozik. (Túl földhözragadt vagyok?) A RAM-okat mindjárt kipróbálom kiszedegetni.
A CRL CMOS gomb különben mire jó? (Nem találok semmi érthető leírást hozzá.)Magyar Csere Klub http://steamcommunity.com/groups/HUNTraders
-
jim bcs
nagyúr
válasz #90933760 #19264 üzenetére
Sokáig szórakozik kikapom a házból és köszönőviszonyban lesz a két széle egymással. ez az év beszólása volt!!!!!!!!!!!!! áááááááááááááááá nembírom behugy......zok a röhögéstől, hú de régen hallottam már!
nos 2 levegővétel között én azt mondom frissítsd le a biost, ha régi szokott ilyeneket művelni
(#19265) AjgorB25 ha nincs auto akkor Gen3, futtatni kéne egy furmarkot a vga-nak bár nemhiszem hogy azzal lesz a gond, a memóriákat próbáltad egyessével, nem értem a bios bejön odáig oké, utánna win és fagyás,
nem buhera wint akarsz feltenni ,nincs kéznél egy másik win?
[ Szerkesztve ]
-
AjgorB25
csendes tag
válasz jim bcs #19254 üzenetére
Hát az alaplapon a PCI-E-eket lekapcsoltam. (Ezt is tanácsolták.) Kivétel a legfelsőt amibe van a videokari. Az meg BIOS-ban most gen3-on van. Vagy gen1 vagy gen2 vagy gen3, auto beállítás nincs benne. Akkor melyiken kéne lennie? Közben lefuttattam egy memória tesztet, ott minden jó, szóval a RAM-ok nem hibásak.
Magyar Csere Klub http://steamcommunity.com/groups/HUNTraders
-
törölt tag
válasz DonThomasino #19258 üzenetére
Volt és ugyanaz. Ahogy átrakom Autorol és beírom a 333-at, illetve átrakom Autorol a procit is 1.25000V-ra, leokézom és nem indul el csak másodjára a default értékekkel, ott viszont megy jól a gép. Pedig ez az alap, minden más is alapon van, minden ugyan az, ugyanazt írom be amit defaultba is berak magának az alaplap és nem indul el ha én írom be neki.
Sokáig szórakozik kikapom a házból és köszönőviszonyban lesz a két széle egymással. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz karakpecze21 #19255 üzenetére
Az aprón nézz körül, újonnan már nem vagy csak aránytalanul drágán fogsz ilyet kapni.
-
kaszas19
senior tag
Sziasztok szeretnék kérni 1 kis segítséget mert nem akarok olyan CPU-t venni a Gigabyte GA-M52S S3P Rev 1 alaplapomba ami esetleg nem kompatibilis vele.
ittfel vannak sorolva egészen 1100T-ig de a bios verzió az meg N/A van oda írva.
Arra lennék kíváncsi hogy amik itt felsoroltak CPU úkat azok mind bele tehetőek a lapomba???? köszönöm. -
törölt tag
Üdv.
Lett egy kis probléma az alaplappal, konfig a cuccoknál. Soha semmi probléma nem volt tuningolhatóság szempontjából szarráhajtva se volt. Volt egy VGA csere egy gyengébbre ezért visszavettem alapra és alulfeszeltem, ment szépen. Most jött újra egy erősebb kari, kettő. Gondoltam visszahúzom akkor megint, elmentem a beállításokat, újraindul kikapcs, kéne bejönnie a post képnek de megint kikapcs és az alap beállításokkal indul. Nem gond, biztos a két kari miatt jobban terhelve van az északi. Emeltem neki feszt. Ugyanez. Emeltem megint és semmi. Akkor emeltem már a procinak hátha az, de semmi. Emeltem a ramoknak, semmi. Próbáltam egyesével húzni csak a dolgokat, semmi.
És akkor kaptam az agyfszt, ugyanis levettem mindent alapra és semmi. Auto/Default értékekkel elindul, de ha Manualba beírom kézzel ugyanazokat ugyanúgy alapon akkor nem indul el a gép. Kivettem a második kártyát hátha az a baja, de akkor se indul el. Legfrissebb bios.
-
Predator2
addikt
Helló
Vásároltam egy Asrock Z77 Extreme 4 alaplapot I5 3570K Cpu-t.
Egy Samsung 830-as 128GB-os ssd-re telepítem a rendszert. (W7)A kérdésem az lenne h milyen sorrendben kezdjem el a telepítést? (Szeretném kipróbálni a Virtut)
Először felrakom a Win7-et majd a drivereket és mehet a Virtu?
Kell a VGA driver ilyenkor?
Egy Asus 7870 VGA van a gépemben ilyenkor van értelme egyáltalán a Virtunak?
(azt meglehet oldani h manuálisan kapcsoljam ?)THX a választ
[ Szerkesztve ]
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
karakpecze21
senior tag
Üdv.
Socket 1156-os alaplapok gyártását befejezték?
Ennyire lemaradtam a dolgokról...
1-2 típust találtam csak.Basszus, pedig nem is olyan régi tokozás ez, miért nem lehet beszerezni? -
jim bcs
nagyúr
válasz AjgorB25 #19253 üzenetére
akkor igencsak alaplap lesz, a vga-d elég új ahhoz hogy a bios-ával gond legyen, a biosban a vga-slotok be vannak állítva legalább auto-ra vagy gen3-ra és próbáltad vga nélkül?
[ Szerkesztve ]
-
AjgorB25
csendes tag
-
klgr
csendes tag
válasz BomiBoogie #19251 üzenetére
Nálam ilyen van, hogy "Load optimized defaults", erre rámegyek, akkor az alap értékeket írja, aminek lennie kell, de ha nyomok egy save&exit-et, újraindul a gép, rámegyek a cpuz-re, akkor ugyanúgy a húzott értékeket írja.
-
klgr
csendes tag
Üdv!
A problémám az lenne, hogy vettem 2 memóriát (2 hónap különbséggel), mindkettő Kingmax (ddr3, 1066/1333/1600, egy 2gb, és egy 4gb) és amikor beraktam a gépbe (alaplap: MSI 770-G45) először működött rendesen. Másnap amikor bekapcsoltam, az 1333-as ramot már 1600-asként kezelte az alaplap, felhúzta a bus sebességet (200mhz-ről 240mhz-re) és a hypertransport linket (2000mhz-ről 2400mhz-re), ennek az eredménye a gyakori kékhalál, és szinte lehetetlen vele játszani (max 5-10 percet bír). A bios-ban nem tudom állítgatni a frekvenciát, csak az fsb/nb arányt.
Szóval a kérdésem az lenne, hogy lehet-e valamilyen módon beállítani, hogy 1333-nak kezelje az amúgyis 1333-as memóriát és ne húzzon fel semmit, vagy kuka?Alaplap: MSI 770-G45
Processzor: AMD Athlon II X3 435 2.9 ghz
Memória: Kingmax DDR3 1333 mhz 2gb, 4gb
Videókártya: Ati Radeon HD 4830 512 mb -
törölt tag
Sziasztok!
Kaptam egy gépet a szomszédtól, hogy formázzam le és telepítsem újra (nem mai szerkezet). Korábban két monitorral használhatták, mert induláskor xp csak fél monitoron képviselteti magát. Ezt a reinstall megoldotta, viszont a Bios továbbra is ki van csúszva kicsit a képernyőből. Ezt Biosban vissza lehet állítani valahogy, vagy nem ? :\
Szerk.:
(#19249) BomiBoogie
Éreztem. Nem találtam semmi erre utaló beállítást a menüpontok alatt, akkor valszeg így marad, mert már csak a Bios van kicsúszva egy 5 centit. A windows centralizálta magát.[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz AjgorB25 #19244 üzenetére
az nagyon nem jó, próbáld meg egy kissebbel (250-500gb), ha azzal se lehet hogy lesz gebasz az alaplappal, esetleg vga nélkül nézd még meg
(#19245) tajcsi x58, de ha még nincs hozzá proci akkor újabb chipset-es lapot nézz
[ Szerkesztve ]
-
tajcsi
őstag
p67+nf200 x16/x16 vs p67 x8/x8 vs x58 x16/x16 ? Melyik ad jobb teljesítményt?
MAXIMUS VI Extreme, Z87-WS, 3970X és sok más fimomság nálam...
-
bigobert
tag
válasz BomiBoogie #19242 üzenetére
Köszönöm!
-
bigobert
tag
Sziasztok!
ASrock alaplapnál nagyvonalakban mi a különbség az (FM2) A75-ös és A85-ös chipset közt? Az utóbbi chipsettel gyorsabb lesz a gépem? AMD Ath II x4 750k-hoz és 2*4GB DDR3 1600Mhz ramhoz lenne.
Itt van pl. az FM2A75 PRO 4 és a FM2A85X Extreme 4. Tuningolni nem szeretnék, videókártyából egyszerre egy elég. Nem a sata3 és usb3 csatlakozók száma érdekel, hanem amihez számítástechnikai ismeretekre van szükség.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz bugizozi #19239 üzenetére
A példád alapján, itt azt írja: "2R 8", lehet ez az is, hogy 2x8 GB-ot tud fogadni.
-
bugizozi
őstag
válasz bugizozi #19236 üzenetére
Találkoztam már olyan esettel, hogy max 8-at írtak, és 16-tal is megy, ezért vettem a bátorságot, hogy megkérdezzem, hogy milyen gyakran szokott ez bejönni, de akkor ezek szerint nem gyakran?!
[ Szerkesztve ]
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy ha egy alaplap leírásában az van, hogy Max. capacity of system memory: 8GB akkor mennyi esélyem van arra hogy 16 GB (2x8) memória műxik benne?
Köszönöm!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
Vegitaa
senior tag
Köszi!
(#19234) jim bcs azokon már túl vagyok...
-
jim bcs
nagyúr
válasz Vegitaa #19231 üzenetére
memória és próbáld egyessével, csatlakozókat mozgasd át mindent le és vissza, proci, táp, vga
vagy a legjobb a (#19233) BomiBoogie által linkelt topik ez kifejezetten ilyen problémákra szakosodott topik
[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
-
Vegitaa
senior tag
Erre esetleg valaki?
-
jim bcs
nagyúr
válasz AjgorB25 #19228 üzenetére
na ez lett volna a következő, hogy szerezz egy másik ssd-t vagy hdd-t ha azal indul akkor egyértelmű hogy az ssd, addig én a lapot és többi hardvert kizárnám hogy azok lennének, viszont ha rossz és cserélik akkor samsungot kérj
hidd el az én vga-m még súlyosabb az is lóg enyhén
[ Szerkesztve ]
-
AjgorB25
csendes tag
-
JoceeHunt
őstag
válasz BomiBoogie #19223 üzenetére
Cimborámnak vettünk egy ssd-t itt az apróban, ami Sata3-as, így lenne még benne craft. Viszont a lap nem az, de akkor jól tippeltem.
joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
JoceeHunt
őstag
Sziasztok,
Létezik S775-os foglalatú alaplap amin már van Sata III csati, és DDR2 rammal ketyeghetne?
Erős gyanum szerint nincs ilyen, de ti szakik segíthetnéktek .Köszi!
joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
AjgorB25
csendes tag
-
jim bcs
nagyúr
válasz BPY-167 #19215 üzenetére
hát egyenlőre nincs több ötletem, próbáld meg a tuningos topikba ott jobban bennevannak ebben a részben én csak kicsit mivel annyira nem érdekel ez a tuning történet, ők segítenek belőni a procit stabilra ha azok után sem marad stabil akkor igencsak a lap lesz a ludas és esetleg a táp ami nem képes egyenletes feszt adni
a 15,5-össel megnézheted ha beáll akkor gond megolda
[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz BPY-167 #19213 üzenetére
ez érdekes,
biost próbáltál frissíteni? ha a biosban minden be van állítva akkor most így én a lapra tippelek
ez ugyan nem tuning topik de, így nézd már meg:
cpu vid: max 1,15
cpu szoró: 16x
cpu fsb: 100
dram fsb: 24:3[ Szerkesztve ]
-
BPY-167
tag
válasz BPY-167 #19208 üzenetére
Tessék bár itt jobban felmelegedett mint prime-vel a tökéletesen szemlélteti a problémát ahogy felmelegszik egy kicsit leveszi 800-ra.[link]
Pedig ez nem az a hőfok ahol már úgymond "biztonsági okokból" le kéne venni a frekvenciát.
(még a cpu fesz-ét is vissza veszi)[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
-
jim bcs
nagyúr
válasz Tomate #19206 üzenetére
Boout Up NumLock Status
Aktiválódjon-e a NumLock rendszerindításkor vagy ne (ez - akármilyen apróságnak, sőt tán mulatságosnak is tűnhet - fontos szempont lehet például azok esetében, akik például magyar billentyűzetet használnak és a nullát a keypadról érik el, ami azonban csak akkor lehetséges, ha a NumLock aktív; sokak számára kényelmi szempont lehet, hogy a bekapcsolásával ne kelljen külön foglalkozniuk).Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
BPY-167
tag
válasz jim bcs #19207 üzenetére
A viedeókártya az hibátlan azt tudom.Ha táp hiba lenne az a 200W-os kártya fogyasztásnál jönne elő szerintem nem egy 95W-os proci terhelése alatt.
Proci hűtése hibátlan Cooler Master Hyper TX3 hűti. A paszta hát..7-8 hónapos lehet.A hőfoka prime alatt 55C maximum. A ramokra nyomok majd tesztet bár alig 1 évesek.Meg akkor rá eresztek egy pár órás tesztet a procira. De szerintem az alaplapal van valami gáz. -
jim bcs
nagyúr
válasz BPY-167 #19205 üzenetére
kéne futtatni előbb egy Furmarkot ha vga akkor színes vagy egyszínü lesz a képernyő ekkor halott a vga azaz hamarosan az lesz, kellene egy prime95 a procinak ha leáll kevés a hűtés avagy betonra száradt a paszta alatta, majd egy memtest-et a memóriáknak ha leáll szintén halott valameik memória, ha minden teszt alatt leáll akkor alaplap ami szintén kuka, de okozhatja buhera win is, valamint rossz minőségü tápegység
-
Tomate
veterán
Hülye kérdés de segítsetek már. Mit jelent a biosban a boot beállításoknál a "boot num lock" ? Bekapcs és kikapcs állapot van.
Köszi!
-
BPY-167
tag
válasz jim bcs #19201 üzenetére
Nem nem ez egyszeri alakalom volt csak össze gyűlt a konvertálni való és most bukott ki ez a hiba.
De nem nagyon használta a ramokat közbe. Meg ebbe a sz*r alaplapba nem is lehet többet rakni 8GB a max.Viszont akkor sem értem hogy terhelés alatt miért korlátozza ha bemelegszik.
De biztos hogy melegszik valami mert a házon van egy venti és azon egy potméter ez általában minimumon megy de ha felvettem a fordulatát és elkezdett keringeni a levegő odabent akkor egy idő után abba hagyta és dolgozott rendesen.Majd levettem a hűtést 5-10 perc múlva megint elkezdte. Emiatt gondolom azt hogy valami túlmelegszik az alaplapban.Kérdés hogy mi és miért?Ráadásul hosszú BF3 meccsek közbe ilyen is előfordult már.
[link]
És mikor ez van az összes futó program hibával kilép és a gép gyakorlatilag megbénul.Ilyenkor csak az újra indítás segít.Nem lehet hogy össze függ a két hiba? -
jim bcs
nagyúr
válasz AjgorB25 #19198 üzenetére
jézus máriám, te jó isten minek akkora tápegység? gondolom 3-4 vga lesz később
nézd meg milyen a vezérlője az ssd-dnek, dugd át egy másik portba, de előtte nyomj egy memok-t.ssd- Marvell [link]
Ne kiabálj!
[ Módosította: BomiBoogie ]
-
AjgorB25
csendes tag
válasz jim bcs #19200 üzenetére
Hújj, de sok idegen szót tudnak használni ezek a hozzáértők. xD
A 6-ost azt olvastam, hogy akkor kell ha több VGA van az alaplapon. (A felső 4-es meg ha minden DIMM-be van RAM.) Azért megpróbálok rádugni a tápot ha sikerül. Az SSD AHCI módban van.
"ezen kívül ahci és sata driver legyen fent, nem mindegy meik portra rakod az ssd-t az esetleges eltérő vezérlők (port-ssd) nem szeretik egymást" Drivert semmit se raktam fel mert Windowsban még egy programot se tudok elindítani jóformán, mert kékhalál. Ha a SATA bemenetekre gondolsz akkor az SSD az Intel X79 Seriel ATA 6 Gb/s csatlakozóba van. Azt az ASMedia-ba kéne dugni akkor? A RAM-ok pedig a leírás szerinti helyeken vannak.Magyar Csere Klub http://steamcommunity.com/groups/HUNTraders
-
jim bcs
nagyúr
válasz jim bcs #19200 üzenetére
ha lesz egy kis időd akkor nézd át a kézikönyvét azaz manual-ját
(#19199) BPY-167 azok jók az ok, viszont ha ennyit szerkesztesz akkor kevés még egy 8GB-os kit kellene azért is cseszegeti a cpu-t
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- PlayStation 5
- DUNE médialejátszók topicja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Futás, futópályák
- Motoros topic
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.