Hirdetés

2018. május 28., hétfő

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-05-28 10:59:55

PROHARDVER!



Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#19001) Azharel


Azharel
(fanatikus tag)

hy!

Van egy asrock 785g chipsetes lapom, phenom x6, 4gb ddr2, radeon hd 6950. A táp egy fsp aurum 600w gold, terhelés alatt vagy kékhalálozik vagy a képernyő teljesen piros lesz, majd újraindul. Másik processzorral és táppal is megvannak ezek a hibák. Ram időzítésén nincs mit variálni, minden féle beállításon előjönnek ezek a hibák. A lapon található egy integrált hd4200, aminek valamilyen okból lecsökkent a teljesítménye kb 2 év alatt, már egy 720p filmet se visz el. Mi lehet a ludas ? alaplap vagy vga ?

(#19002) jim bcs válasza hcl (#18999) üzenetére


jim bcs
(ÁRMESTER)
LOGOUT blog

:DDD az, lehet egyenként zongorázni az a biztos

(#19000) Boogie33 a legygakoribb az az energiaellátás alatt a hdd valamint az internetbeállítások, a többit meg ki kell keresni egyenként, a biosban is van egy opció ami ébresztést enged mivel nekem soha nem volt gondom ilyennel így várj egy kicsit itt már volt, vagy olvass vissza biztos megtalálod

[ Szerkesztve ]

Beárazós topikok: https://prohardver.hu/tema/armester_topik/index.html

(#19003) jim bcs válasza Azharel (#19001) üzenetére


jim bcs
(ÁRMESTER)
LOGOUT blog

próbáld meg a legfrissebb vga drivert feltenni, valamint bios frissítés se lenne hátrány nézd meg meik bios javítja a hasonló hibákat ez le van írva minden bios mellé, bár én azzal kezdeném hogy újrarakom a wint és egy friss pasztázás se ártana a procinak

Beárazós topikok: https://prohardver.hu/tema/armester_topik/index.html

(#19004) Solyom88


Solyom88
(kvázi-tag)

minap lecseréltem az eddigi INTEL c2d e7200, asus P5Q-E , corsaid 2x2 giga ddr2 1066mhz 250+750 sata 2 winyók , gigabyte 6850 1gb chiftech 500w gépem egyes alaktarészeit:
Újak Gigabyte 970a-ds3, amd fx6300 , kingston 2x4gb hyperx 1600mhz.

Amit rettentő módon furcsálok ,hogy a gép bootolási ideje valamint minden program amit megnyitok lasabba mint a intel es konfigon volt. Folyamatosan a winyóhoz nyúl a gép bindítása után és sztem a gép teljesítményéhez képest lassan müködik. Valamint még van egy olyan problémám hogy amikor betölt a windows ahogy mossa a képet nagyon darabosan az animáció (driver hibára gondoltam már feltettem 5 fajtát)
valamint már volt bios frissítés is ,de továbbra is lassú a gép....

Battlefiled 3 ban elég jól teljesített 1920x1080 Low 50-90Fps de itt is vannan gondok , hirtelen fordulásnál
a visszintesen egyes csikok lassabban mozdulnak. V sync off-ra van téve.

Memóriákat cseréltem próbáltam másikkal is.

van valakinek bármi ötlete mitől lehet ? vagy ez esetleg normális

(#19005) sesomaru1989 válasza Solyom88 (#19004) üzenetére


sesomaru1989
(tag)

Próbáld meg kicserélni a videó kártyát, ha esetleg van egy felesleges otthon. Én megnézném azt is h mennyi áramot ad le a táp.

[ Szerkesztve ]

Üdvözlettel: Sesomaru

(#19006) Solyom88 válasza sesomaru1989 (#19005) üzenetére


Solyom88
(kvázi-tag)

köszi, megnézem a táp áramleadását.
sajnos csere videókrátyám nincsen.

esetleg arra gondoltam ,hogy a winyóm sata2 es az alaplapon meg csak sata 3 csatlakozó van.
ez nem okozhat problémát ?

(#19007) jim bcs válasza Solyom88 (#19006) üzenetére


jim bcs
(ÁRMESTER)
LOGOUT blog

hdd esetén sata2-3 között semmilyen különbséget nem veszel észre, egyik másik visszafele kompatibilis, sata 3-as hdd sata 2-es portban és fordítva nem éri el a max sebességet és ennyi

Raw bandwidth (Mbit/s) Transfer speed (MB/s)
SATA revision 3.0 6,000 600
SATA revision 2.0 3,000 300

[ Szerkesztve ]

Beárazós topikok: https://prohardver.hu/tema/armester_topik/index.html

(#19008) sesomaru1989 válasza Solyom88 (#19006) üzenetére


sesomaru1989
(tag)

Ahogyan leírtad a dolgot sztem ekkora sebesség csökkenést nem okoz , IDE tipusú winyoknál volt probléma h hány eres kábelt használsz, ez satánál már nem okoz gondot úgy gondolom. Milyen típusú a winyód amin a rendszer van? Megnézném esetleg nem-e szektor hibás. Milyen oprendszert használsz?

Üdvözlettel: Sesomaru

(#19009) Solyom88 válasza sesomaru1989 (#19008) üzenetére


Solyom88
(kvázi-tag)

Seagate 7200 250 GB . a HDD sentinel szerint 100%.

A rendszerem WIN7 64 bit ultimate.
de próbáltam másik verziókat ,mindegyiken lassú volt a bootolás valamint a programok megnyítása.

(#19010) sesomaru1989 válasza Solyom88 (#19009) üzenetére


sesomaru1989
(tag)

A sajátgép-> tulajdonság menünél mennyi ramot lát a gép?
Ha a ramok közül csak az egyiket használod, akkor is fent áll a probléma?

Üdvözlettel: Sesomaru

(#19011) jim bcs válasza Solyom88 (#19009) üzenetére


jim bcs
(ÁRMESTER)
LOGOUT blog

futtatás-msconfig-rendszerindítás fül-

nincs folyamatjelző --pipa
időkorlát:20
spec. beállítások: processzorok száma mind

ok-alkalmaz

rendszer újraindítást kér-ok

figyeld mennyit gyorsult

azon kívül a sok felesleges winnel együtt induló progit lődd ki

Beárazós topikok: https://prohardver.hu/tema/armester_topik/index.html

(#19012) sesomaru1989


sesomaru1989
(tag)

Ott a pont,nekem ez eszembe se jutott -.- .

Üdvözlettel: Sesomaru

(#19013) jim bcs válasza sesomaru1989 (#19012) üzenetére


jim bcs
(ÁRMESTER)
LOGOUT blog

nekem se mindig, fáradtság függő ;)

Beárazós topikok: https://prohardver.hu/tema/armester_topik/index.html

(#19014) draff válasza Jazz (#18990) üzenetére


draff
(senior tag)

Windows buherek:

...
Ha a Windows a leállítás után nem akar leállni, hanem ismételten újraindul, a következő merényletet kell ellene elkövetni.
Nyissuk meg a FUTTATÁS _ Regedit szerkesztőprogramot.
Itt megkeressük a
HKEY_LOCAL_MASHINE / SOFTWARE / INTEL / INFINST - bejegyzést.
A jobb oldalon található sorban a Reboot nevezetű bejegyzésnél a "yes" értéket szépen át kell írni "no"-ra
Ez többnyire a Windows 2000 alapú windows programoknál érdekes.

és ha a számítógép nem áll le automatikusan a Win leállítása után

Ha ezt a problémát tapasztaljuk, indítsuk el a REGEDITET, majd keressük meg ezt az ágat:
HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop
Az itt található "PowerOffActive" kulcs értékét módosítsuk át 0-ról 1-re.

(#19015) wolfman


wolfman
(PH! kedvence)

Sziasztok!

Van rendberakni nálam egy Gigabyte GA-965GM-S2 alaplap. BIOS-t szeretnék frissíteni rajta. Olvasom, hogy Gigánál egy bizonyos @BIOS nevű program segítségével lehet megtenni. Viszont ebből a progiból van vagy 4-5 fajta, de olyan hülye leírásokat találtam hozzájuk, hogy fingom nincs most akkor melyik kell nekem.

Segítenétek? Véletlenül se szeretném elb.szni a dolgot.

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#19016) jim bcs válasza wolfman (#19015) üzenetére


jim bcs
(ÁRMESTER)
LOGOUT blog

rev1 vagy rev2 ?

Beárazós topikok: https://prohardver.hu/tema/armester_topik/index.html

(#19017) jim bcs válasza wolfman (#19015) üzenetére


jim bcs
(ÁRMESTER)
LOGOUT blog

leszeded a lapodnak megfelelő legújabb biost rev1 vagy rev2 ezt nézd meg BÉTÁT NEM !!!!! , a link alapján megcsinálod, a bios fájl-t teheted pendrive-ra is [link] mégegy hogy biztosra menj [link]

áramszünet lehetőleg ne legyen

[ Szerkesztve ]

Beárazós topikok: https://prohardver.hu/tema/armester_topik/index.html

(#19018) wolfman válasza jim bcs (#19017) üzenetére


wolfman
(PH! kedvence)

rev2

De updatelni tudok, csak a programból nem tudom melyik kell. ASUSokhoz vagyok szokva, ahhoz egy féle van, az újabbakon meg már lehet BIOSból, de akkor most én is onnan fogom.

[ Szerkesztve ]

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#19019) jim bcs válasza wolfman (#19018) üzenetére


jim bcs
(ÁRMESTER)
LOGOUT blog

a programot hagyd bios alól csináld, rev2-nél 1 bios van a másik béta, ezt leszeded majd a video alapján bios alól megcsinálod [link]

[ Szerkesztve ]

Beárazós topikok: https://prohardver.hu/tema/armester_topik/index.html

(#19020) invasio válasza draff (#19014) üzenetére


invasio
(tag)

Hali

Látom benne vagy a témában, hátha nekem is tudsz segíteni.
Nekem a Windows-zal olyan gondom van, hogy ha az újraindítást választom, akkor a gép újraindul, de nem bootol.
Amúgy minden rendben. Szépen indul, szépen leáll, csak újraindulni nem tud.
A gép egy hp Elite 8000-es (Q45 / C2D E8400 / 4G ) legális Windows Vistával.
Úgy emléxem valamelyik windows update-es frissítés után lett ilyen.

Csak a puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#19021) jim bcs válasza invasio (#19020) üzenetére


jim bcs
(ÁRMESTER)
LOGOUT blog

a hdd a biosban AHCI módban legyen, a driverek legyenek fent hozzá, a biosban a boot sorrendet állítsd be valószínű a dvd olvasóból kérné a boot-ot mert az van első helyen ezzel nem szokott gond lenni de megesik hogy át kell állítani a sorrendet

[ Szerkesztve ]

Beárazós topikok: https://prohardver.hu/tema/armester_topik/index.html

(#19022) bebe159


bebe159
(senior tag)

Sziasztok!
Lenne egy nagy bajom. Van egy Asus M5A99FX PRO R2.0 alaplapom, most raktam össze az új hépet, feltettem a win7-et, de amikor betölt, újraindul az egész, és a lapon a boot device led világít. Ocz agility 3 ssd-re telepítettem.

Hogy oldjam meg hogy elinduljon a rendszer?

SPEmall kedvezménykuponok Leeco, Xiaomi, Meizu stb. telefonokhoz: https://hardverapro.hu/apro/spemall_kedvezmenyek/

(#19023) bebe159 válasza bebe159 (#19022) üzenetére


bebe159
(senior tag)

Bezavart neki a másik vinyó, megoldottam :)

[ Szerkesztve ]

SPEmall kedvezménykuponok Leeco, Xiaomi, Meizu stb. telefonokhoz: https://hardverapro.hu/apro/spemall_kedvezmenyek/

(#19024) dav<3


dav<3
(tag)

Az ASRock A75M HVS deszkám miért nem érzékeli a jack dugós hangfalam? Van egy Logitech G35-ös fülesem hibátlanul megy de mikor próbálnám a hangfalakra kötni nem ismeri fel kihúzom a fülest se ismeri fel letiltom sem ismeri fel :/ pls help mert nagyon kéne h hangfalról is szóljon ha kell.

(#19025) BomiBoogie válasza dav<3 (#19024) üzenetére


BomiBoogie
(SZERKESZTŐ)

Miért nem lehet, hogy rosszak a hangfalak? Azon nincs mit "felismerjen", vagy megy az audio out, vagy nem.

(#19026) dav<3


dav<3
(tag)

Telefonra dugva tökéletesen működik! Szóval a hangfalaknak semmi baja.

(#19027) BomiBoogie válasza dav<3 (#19026) üzenetére


BomiBoogie
(SZERKESZTŐ)

Akkor ez elsőre érdekes, ilyennel még nem találkoztam.

(#19028) dav<3 válasza BomiBoogie (#19027) üzenetére


dav<3
(tag)

A füles USB-s elfelejtettem írni aki nem ismerné.

(#19029) BomiBoogie válasza dav<3 (#19028) üzenetére


BomiBoogie
(SZERKESZTŐ)

:DDD
Akkor próbáld meg az alaplapi csiphez tartozó hangdrivert feltelepíteni.

(#19030) pana0017


pana0017
(senior tag)

Sajnos nem talaltam jobb topicot de fontos a kerdesem. Ma matattam a haz tetejen es benyomtam valamelyik gombot veletlenul es ujraindult de a windows logonal befogyatt ezert hosszan nyomva a belapcsolo gombot, ujrainditottam de par mp utan folyamatosan ujraindul. Msi p67 c43 alaplap, i5 2400

(#19031) BomiBoogie válasza pana0017 (#19030) üzenetére


BomiBoogie
(SZERKESZTŐ)

Nem viccből, de szerintem egyszerűen beragadt a gomb. Piszkáld ki.

(#19032) pana0017 válasza BomiBoogie (#19031) üzenetére


pana0017
(senior tag)

Nem hiszem mert ha kinyomom az eloszot majd vissza akkor nem kapcsol be ill en sem latom

(#19033) CoolMan válasza pana0017 (#19032) üzenetére


CoolMan
(MODERÁTOR)

Milyen tápod van? Lehet, hogy azzal lesz valami gond.

(#19034) pana0017 válasza CoolMan (#19033) üzenetére


pana0017
(senior tag)

500as chieftec ctg

(#19035) Geli.


Geli.
(senior tag)

sziasztok!

asrock fm2a75 pro4-m lapon biost akartam frissíteni (wgm7 64). kiírta hogy előtte restart kell. aztán boot előtt megáll és press x to enable x boost, f2 uefi, stb. de egyikre se reagál. tégla?vagy mit kell csinálni? ma vettem.

(#19036) jim bcs válasza Geli. (#19035) üzenetére


jim bcs
(ÁRMESTER)
LOGOUT blog

bios alól csináltad?

Beárazós topikok: https://prohardver.hu/tema/armester_topik/index.html

(#19037) Geli. válasza jim bcs (#19036) üzenetére


Geli.
(senior tag)

windows alól. a win változatot szedtem le

csak leszedtem, elindítottam, sikeres. restart mielőtt update, és már meg is halt

[ Szerkesztve ]

(#19038) jim bcs válasza Geli. (#19037) üzenetére


jim bcs
(ÁRMESTER)
LOGOUT blog

szedd le a bios file-t arra figyelj a laphoz tartozót ne másfajta laptípust, tedd rá egy pendrive-ra majd bios alól frissítsd ;)

[ Szerkesztve ]

Beárazós topikok: https://prohardver.hu/tema/armester_topik/index.html

(#19039) Geli. válasza jim bcs (#19038) üzenetére


Geli.
(senior tag)

köszi a segítséget. így első nap ilyet nem biztos hogy megcsinálok. pláne ha elrontom, rossz fájl..
ez nem garis probléma hogy így meghalt?

[ Szerkesztve ]

(#19040) jim bcs válasza Geli. (#19039) üzenetére


jim bcs
(ÁRMESTER)
LOGOUT blog

boltfüggő, attól függ mennyire vágtad haza

Beárazós topikok: https://prohardver.hu/tema/armester_topik/index.html

(#19041) Jazz válasza draff (#19014) üzenetére


Jazz
(PH! kedvence)

Nálam nincs ilyen érték a regeditben. XP az alany amúgy.

Soha nem csinált ilyet, most elkezdte csak úgy. Alaplapi beállítás rendben, semmi nincs ami felébresztené a gépet, minden wake up funkció ki van kapcsolva.

Windows leállítás után a gép kikapcsol, majd 5 mp múlva magától bekapcsol és elindul. Just Wtf? :F :F

[ Szerkesztve ]

free your mind

(#19042) puhoska76


puhoska76
(tag)

Üdv olyan kérdésem lenne hogy egy hete kinyirtam a hangkarimat (alaplapit) úgy hogy kikapcsolt állapotban beletettem egy wifi kártyát pukkanás a hangrendszeren és indítás után már semmi hang nem érzékelte hogy be van dugva a kábel hátra és csak az első bemeneteket ismeri.Ezzel az a baj nincs is rajta...De nem is ez a legnagyobb gond hanem hogy lehetséges e hogy más kár is érte a deszkát mert ha játszani szeretnék akkor egy idő után pl Black ops II -nél ujraindul, Farming simulátor 2013-nál pedig bedob egy rózsaszínű hátteret a hang megy tovább és kész resetelnem kell semmire sem reagál.Hőfokok jók vga max 60 cpu 35 fok.FurMark-ott futattam kb két perc majd rózsaszínű háttér.. kész szintén reset...

(#19043) BomiBoogie válasza puhoska76 (#19042) üzenetére


BomiBoogie
(SZERKESZTŐ)

FurMark-ott futattam kb két perc majd rózsaszínű háttér..

Vagy VGA vagy táp.

(#19044) aram01


aram01
(PH! nagyúr)

srácok ez a giga elbánik egy quaddal?

Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...

(#19045) BomiBoogie válasza aram01 (#19044) üzenetére


BomiBoogie
(SZERKESZTŐ)

Processzor: LGA 775 Intel® Pentium® 4
:N

(#19046) aram01 válasza BomiBoogie (#19045) üzenetére


aram01
(PH! nagyúr)

láttam én is, azért tettem fel a kérdést hátha megcáfoljátok, de nem :(((
azért köszi

Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...

(#19047) BomiBoogie válasza aram01 (#19046) üzenetére


BomiBoogie
(SZERKESZTŐ)

Üdv a valóságban! :D

(#19048) mrfusi007


mrfusi007
(újonc)

Sziasztok.
Olyan problémám lenne, hogy vettem egy q9300as procit, és egy asus p5b delux(újonnan vettem) alaplapot , ami rendelkezik quad-core támogatással. Ha egy régi E2140-es van az alaplapban, akkor hibátlanul betölt és működik a gép. Ha beleteszem a q-t akkor nincs kép, többször futtatja a post testet. Esetleg állítanom kell a BIOS-ban valamit vagy rossz a proci?
lap: http://www.asus.com/Motherboards/P5B_Deluxe

(#19049) CoolMan válasza mrfusi007 (#19048) üzenetére


CoolMan
(MODERÁTOR)

Szia!

Tedd fel a legutolsó 1238-as BIOS-t, ha nem az lenne rajta.

(#19050) BomiBoogie válasza mrfusi007 (#19048) üzenetére


BomiBoogie
(SZERKESZTŐ)

Frissítsd a BIOS-t.

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.