- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Apple MacBook
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hobby elektronika
- Modding és elektronikai kérdések
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
monosz
őstag
Üdv!
Miért van az,hogyha a Windowsban az ujra indításra klikkelek,akkor leáll teljesen a rendszer,és úgy indul ujra?
Ez normális ennél a lapnál (Msi Z77 Mpower), vagy a biosban nem állítok be jól valamit? -
Ramos_
tag
sziasztok
új konfigom van és ez az
alaplapom asrock fm2a55m-dgsezek közül melyik driver és utilitiket érdemes felrakni rá?
az AMD allin driver, az audio driver és a lan driver már fenn van
-
spista222
addikt
válasz
didyman #17097 üzenetére
Értsd már meg egy átlag felhasználó nem veszi észre, én már igen mert nem egy lap járt a kezem között aminél igenis számított a revízió szám, de a legtöbben elsiklanak felette, aztán jönnek ide kérdezni.
Szerintem ha ugyanaz a típusú tranzisztor, vezérlő IC, kondenzátor és induktivitás van a CPU tápkörében (A PWM az csak az impulzusszélesség modulációnak az angol rövidítése) akkor azért mert 404 helyett 405-öt írtak a lapra revíziónak nem fog tudni több áramot leadni vagy kevésbé melegedni.
-
didyman
őstag
válasz
spista222 #17096 üzenetére
Ne haragudj már meg érte, de ez a fingreszelés-önmagyarázás kategóriája már. A Notes oszlop betűmérete normális,a lapról a revízió leolvasható (dobozán is rajta van, nem kell kibontani sem). Az meg, hogy szerinted milyen változás van két rev között, ránézésre-hagy' ne írjak már erre semmit, tényleg nevetséges. :-) . Tisztelem a véleményedet, de nem tudok egyetérteni vele.
-
spista222
addikt
válasz
didyman #17093 üzenetére
Persze egy átlag user megnézi ezt és látja hogy jé támogat Prescott-ot is.
Aztán amikor nem megy akkor meg megnézi hogy van itten egy ilyen oszlop hogy "Notes".
Ha készít egy fényképet azon nem is látszik ez a szám mert olyan pici betűkkel nyomtatták rá(átlagos 2-3MP-es képen biztos nem kivehető), ha megkérdezem tőle akkor meg néz mint borjú az új kapura hogy most mi a frászt akarok tőle
Kit érdekel ha tönkremegy arra van a garancia
Átlagos felhasználó képe az alaplapról
Igen jó minőségű fénykép.Még az éles képnél is majdnem találgatni kell.
Egyébként az intel lapján nem hiszem hogy változott volna a tápellátás például a
C25840-404
C25840-405
között, csak valami kisebb módosítás történhetett. -
Silentfrog
veterán
Sziasztok!
Kikészülök ettől a géptől,jó lenne valami ötlet.
Lenne egy ASRock A75M-HVS alaplapon amire raktam egy Ninja 3 hűtőt és passzívan használnám.
Ezzel nincs is gond nem meleg a proci viszont ,hogy a gyári hűtés lekerült igy nem hűti semmi a mofet-eket,igy azok irtózatosan melegednek.
Ez sem gond szoktak,viszont ha elérnek egy bizonyos hőfokot akkor visszaveszik az órajelet a procinak
Hiába 45 fokos a cpu terhelés közben felmelegszenek ezek a kis kockák és visszaveszi a lap magát 800 mhz,re amig ki nem hűlnek ezek az áramellátásért felelős alkatrészek.
Raktam rá ramsüniket ,de ezek is kevésnek bizonyultak ,hisz levegő oda nem jut sok.Hiába viszem vissza gariba rárakják a gyári hűtőt és azzal minden rendben.
Viszont ha tuningolni akarnám a cpu-t akkor kell a komoly toronyhűtő azzal meg nem kap hideg levegőt az alaplap.
Mit csináljak vele? Szétverem lassan ott tarok.Ja igen hiába raktam az oldallapra ventit ezek az alaktrészek a táp alatt vannak és a táp egyből elszivja a levegőt amit az oldalventik oda fujnának. Ördögi kör....
-
didyman
őstag
válasz
spista222 #17090 üzenetére
Mi az, hogy jobban utána kell járni? Pontosan ugyanazt csinálod ilyenkor, mint bármely másik márkánál: Megnézed vásárlás előtt a CPU támogatási listát, nem véletlenül ordítja árlista, gyártó weboldala, hogy tedd meg. A Prescott kapcsán nem csak egy mikrokód-frissítés kellett az akkori 865-ös deszkáknak, hanem HW-es követelmények is a tápellátás, hűtés kapcsán, nem ilyen illik-nem illik dolog, alaplapot nem úgy gyártanak, hogy lerakják a lapkakészletet és a CPU-foglalatot egymás mellé, aztán akkor megírjuk mellé a BIOS-t. Én nem hiszem, hogy az Intel óvatos nem-támogatása hiba, mondjuk sok más gyártó ejj, elbírja az PWM majd mentalitása helyett, legalábbis a hirtelen Prescott-ready címkét megkapó deszkák közül kiugróan sok jött aztán javulni lehalt processzor-táppal, repedt tekercsmag, eldurrant FET, pirosra sült NYÁK..
A végén kiderül, hogy mégis te nem néztél utána a CPU-támogatásnak, mert elvártad volna csak a lapkakészlet alapján a dolgot. Ez azért nem az Intel hibája, azt hiszem. :-) -
PH-User
addikt
válasz
spiritex #17091 üzenetére
Abit ST6 a lap.
Azóta mindegy milyen ventit dugok a csatlakozójára, nem indul vele semmi.
Pedig ezt a lapot gyűjteménybe szántam...Lekaptam a ventilátort a bordáról; Y.S.TECH - DC12V 6.60W
Pontos típus: FD1270259B-2FÉn is így gondoltam, ha már 3 pines ez is, meg a tüskesor is, akkor nem lehet gond.
-
-
spista222
addikt
válasz
didyman #17086 üzenetére
Én csak leírtam a tapasztalatomat, elég rosszul jön ki egy ilyen amikor a Vevő csak azt nézi hogy P35, 775 és akkor nem megy benne a processzora pedig a legtöbb gyártó lapjában menne, vagy például én direkt Prescott teszteléshez vettem az Intel 865BGF lapot de mivel nem kérdeztem rá és az Intelnek ebből a lapból volt 8 kiadása amiből csak az utolsó 2 támogatta így arra nem volt használható.
Azért a 865PE chipsettnek már illik megenni a Prescott procikat mert nincs is hozzá jobb chipset 478-ban(875-öt leszámítva ami egyidős vele).
Szó sem volt arról hogy nem megbízható, de jobban utána kell járni mint egy "noname" lapnál a támogatásnak.
peter0117 Még mindig a P4P800-VM
A sis-essel csak gond van. -
peter0117
tag
Hello! Ezek küzöl melyik a jobb lap? Asus P4P800-VM vagy az Asus P4S800
köszi -
didyman
őstag
válasz
spista222 #17083 üzenetére
Ezek azért nem tipikus megoldások. Arról van szó, hogy adott modell egy technológia alatt/felett nem kezel processzort egyéb okból. Szó sincs arról, hogy ne lenne megbízható a termék, amivel kompatibilitást garantál a cég, azzal kompatibilis is lesz. A "meg kellene enniük" sor nekem azért furcsa, mert ezt nem a végfelhasználó dönti el más gyártmányok kiherélt-körmönfont megoldásai alapján, hanem a gyártó maga. A BX lapkakészletet sem tervezte az Intel olyanra, amit aztán alkottak belőle Kínában, ami inkább a többi gyártó erénye (nevezzük spórolási képességnek), mint az Intel sara.
-
bluyoo
nagyúr
válasz
spiritex #17084 üzenetére
Először el kellene döntened hogy akkor egy szorzózáras I3 vagy a szorzózármentes I5-öt lesz a lapban mert nem mindegy. Vagy is I3 alá felesleges Z77-es lap a i5-2500K alá meg legalább a P8Z77-V LK.
De ha nem gond a mATX méret ott az ASUS P8Z77-M PRO is valamivel olcsóbban.
Milyen alaplapot? topic. -
spiritex
veterán
Az Intel Z77-es chipset mennyire ajánlott i3-3240 vagy i5-2500K alá?
Mivel Asus és QFan (csendes működés) párti vagyok, ezért ezt a két lapot néztem ki:
ASUS P8Z77-V LX,
ASUS P8Z77-V LK.
Mennyire ajánlott vételek szerintetek? -
spista222
addikt
válasz
didyman #17082 üzenetére
Itt vannak pl a G31-es Intel lapok már kivették belőlük a P4 támogatást is.
Akkor régebben volt 478-as lapom 865PE-vel az nem ette meg se a wili procikat se a prescottokat.
Vagyis szerintem eléggé válogatnakAz más kérdés hogy egy lapból is legalább annyi kiadásuk van mint a Gigabyte-nak
(4-8) így erre megint ügyelni kell.
-
schlecker
tag
Sziasztok.
Q35-ös alaplap papírforma szerint támogatja a Pentium E6600 3,06/2M/1066 processzort,ami ha jól tudom wolfdale magos,viszont beleteszem a gépbe,és mégsem megy.
A proci jó,és az alaplap is,mert E4400 van benne,és azzal működik.
Előre is köszi. -
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Vettem egy Gigabyte GA-970A-D3 és ha bekapcsolom a CPU magfeloldást, akkor állandoan kifagy a rendszer...Az előző lapomban MSI 880GM-E41 ment a Phenom II X2 550 CPU-m magfeloldása, de itt nem megy. HA kikapcsolom a magfeloldást akkor úgy tűnik jó a lap. Beszartam hogy vettem egy 20 ezer ft os ócskavasat, de úgy látom ennél lehet bekavar hogy AM3+ os lap már és ezért nem tud mit kezdeni a CPU val. Mit lehet megprobálni esetleg még a bios beállitásban hogy mégis működésre birjam a CPU-t mind a 4 magját?? Vagy vennem kell egy fizikai 4 magost és akkor elfelejthetek minden kellemetlenséget?
-
-
ravail
senior tag
Minden további nélkül olvasnia kell az NTFS partíciós SATA HDD-n lévő dolgaidat. Az olvasás és a futtatás az két különböző dolog. A windows 7 telepítése után a gépedhez tartozó windows 7-es drivereket telepítetted? A win7 driverek nem azonosak az XP-s driverekkel, mint ahogy a win98-as driverek sem voltak azonosak sen az XP-s sem a VISTÁ-s driverekkel. Minden operációs rendszerhez az alaplapod és a PC-d eszközeihez az installált operációs rendszerhez tartozó drivereket kell használnod, egyébként az operációs rendszered nem kezeli megfelelően az eszközeidet. Ebből adódhat hogy nem kezeli jól a SATA eszközöket, és ezért nem tudod megnyitni a SATA HDD-t. Ebből következik, hogy igen, ahhoz, hogy kezelje a rádiós kártyádat, fel kell rakni a kártya gyártója által kiadott win7-es drivert. Ha ilyen nem létezik, nem biztos, hogy az adott eszköz win7 kompatibilis. A nem található driverek problémáját szokták megoldani valamilyen driver kereső és letöltő programmal. Én erre a "DriverPack Solution 12.3 Full"-t szoktam javasolni. Persze, ha egy eszközöd nem win7 kompatibilis, akkor driver sem lesz hozzá.
-
degu
senior tag
válasz
ravail #17067 üzenetére
Ugy ertettem a *legyalulast*,hogy toroltem az XP-s particiot,majd szuz NTSF particiot raktam ra.
/A beolvashatatlan SATA-s vinyon is NTFS particio van./windows 7 alatt nem futtathatók az XP-s programok! -ezt irtad.
Ez azt jelenti,hogy azert nem olvassa be a win 7 az XP-s fajlokat?
Es mi a helyzet a driverekkel? A wireless netkapcsolatot sem tudja hasznalni.Ezek szerint a radios adapternek is fel kell rakni egy win 7-es drivert? -
ravail
senior tag
Szia!
Elnézést, de nem teljesen értem amit írsz, illetve, amit kérdezel.
Az általános, és egyszerű válasz az, hogy a windows 7 alatt nem futtathatók az XP-s programok! Ennek a problémának az áthidalására adta ki a Microsoft a "Windows XP Mode üzemmód "-ot. Ajánlom figyelmedbe a linkelt cikket.
A kérdésedben nem értem a legyalult IDE HDD és a most a képbe lépő SATA HDD összefüggését, és problémáit. Bocs. -
degu
senior tag
válasz
ravail #17033 üzenetére
Valoban!
Oprendszer installalaskor azt irta ki a 40 eres kabelnel,hogy nincs PCI-busz,tehat nem tudtam felinstallalni az XP-t.Kicserelve 80 eresre-siman felment!De ujabb szivas kovetkezett!
Legyalultam az XP-t,es felraktam a win 7-et az IDE-s vinyora,erre az XP-nel felrakott XP-s? progikat a masik,SATA-s vinyon nem latom.A win 7 latja a SATA-s vinyot,de az ikonjara klikkelve azt irja ki,hogy *acess denied* - ha jol ertettem,akkor a *hozzaferes megtagadva*
Eszerint SEMMILYEN XP-alatt felrakott progi nem futtathato win 7 alatt? Ezt nem tudom elhinni! -
peter0117
tag
válasz
ravail #17058 üzenetére
Ezt a hibát irta ki amikor visszaraktam a celeront. Eza hiba állt helyre. Valaki megtudja fejteni?
Esemény típusa: Hiba
Esemény forrása: System Error
Esemény kategóriája: (102)
Esemény azonosítója: 1003
Dátum: 2004/1/1
Idő: 0:03:14
Felhasználó: -
Számítógép: PRIVE-33A3972C4
Leírás:
Hibakód: 1000008e, 1. paraméter: c0000005, 2. paraméter: 00000000, 3. paraméter: b0196704, 4. paraméter: 00000000.További tájékoztatást a súgóban talál a következő helyen: http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.
Adat:
0000: 53 79 73 74 65 6d 20 45 System E
0008: 72 72 6f 72 20 20 45 72 rror Er
0010: 72 6f 72 20 63 6f 64 65 ror code
0018: 20 31 30 30 30 30 30 38 1000008
0020: 65 20 20 50 61 72 61 6d e Param
0028: 65 74 65 72 73 20 63 30 eters c0
0030: 30 30 30 30 30 35 2c 20 000005,
0038: 30 30 30 30 30 30 30 30 00000000
0040: 2c 20 62 30 31 39 36 37 , b01967
0048: 30 34 2c 20 30 30 30 30 04, 0000
0050: 30 30 30 30 0000 -
babferi
tag
Egy gyors kerdes sracok ( remelem nem irok hulyesegeket
)
Beszereztem egy OCZ Vertex 3 SSD-t , a gepemben pedig egy Gigabyte 880GM-USB3 alaplap van . Azt olvastam , hogy a Gigabyte lapok (chipset driverei) nem tamogatjak a TRIM-et es ilyen esetben hasznaljuk a WIN7 drivereit . Szoval akkor a lap drivereit telepitem a chipset kivetelevel es annyi ?
Valaszokat elore is koszi ! -
bandi0000
nagyúr
hali
kérdés az hogy ilyen lapom van, és erre rátudom e kötni és hova kellene kötni az előlapi audiot? -
opeter87
senior tag
válasz
opeter87 #16941 üzenetére
Meglett a megoldás
Köszönöm a segítséget BogyóBP és spista222 fórumtársnak
A megoldáshoz a következő út vezetett.
1. Egész éjszakára kivettem az alaplapi elemet, (így biztosan kiütöttem a tuningot) mert több külföldi fórumon is olvastam még tegnap, hogy nem elég ezeknek az Asus (p7h55-m) lapoknak a rövid pár perces elemkivevés.
2. Majd 1x2GB rammal elindítottam a rendszer, ami így már felállt és azonnal kapott is egy legfrissebb biost
3. Jött az új 1x4GB ram és mivel így is elindult, így jött a 2x4GB ram
4. Jöhetett újra a tuningAz eredetileg elképzeld 2x8GB rammal már inkább nem próbálkoztam, mivel egy közel fél nap után sem érzem kevésnek a 8GB-ot videóvágás alatt sem, így most teljes konfig cseréig marad a 2x4GB ram.
-
WZP
aktív tag
válasz
BogyóBP #16930 üzenetére
csak sima boot failure, tehát mintha BIOS beállítás okozná, tuning lenne rosszul beállítva, pedig csak annyi van állítva hogy a memória 1600Mhz-es XMP profilja miatt 3,7,en megy a proci, ami a turbó órajel is lenne. és mondja is ilyenkor a gép hogy "load optimised defaults" vagy "enter BIOS", ilyenkor belépek és változtatás nélkül "save and exit"-elek, és gond nélkül bebootol. tényleg nem értem, mert neten nem olvasok hasonlóról, lapon a legújabb BIOS van(nem béta), és a rendszer beton stabil, most lesz 1 éves és még nem volt se lefagyás se kék se semmi.
szerk: a boot disk egy szintén nem egészen 1 éves 830-as Samsung SSD, hard disk sentinel szerint hibátlan az eszköz is és az adatkapcsolat is.
-
peter0117
tag
válasz
ravail #17052 üzenetére
Sajnos ennyi volt a jó gép! Ment vele egy 2 órát. kibirt egy rendszer telepítést driverek telepítését meg pár progit. Mikor az avastot lefrissítettem ujrakellett indítanom bekapcsolt kiirta hogy késza telepítés . rányomtam hogy kész. ujraindult a gép kép nincs nem tölt semmit. Lehet egy program csinálja ezt vele az avast? van ilyen?
-
ravail
senior tag
válasz
peter0117 #17049 üzenetére
(Utólag!)
A CpuZ-s 3 képet sikerült elkészíteni?
Ja! Bocs! Most látom, hogy már nem is indul.Akkor el kellene kezdeni mindent előröl. Vagyis Húzz le mindent az alaplapról. Ecsettel, vagy porszívóval, takarítsd ki, nehogy esetleg valami szennyeződés okozzon galibát. A CPU és a memória foglalatokra és a VGA AGP portra is vonatkozik a tisztítás. Utána az alapok, vagyis alaplap + CPU + 1db RAM + táp + VGA + HDD + billentyű + monitor legyen csatlakoztatva, és próba. (Ha van másik HDD adatkábeled, akkor cseréld ki azt is.)
-
tkesy
őstag
Igazából biost kerestem peter0117 IS7-éhez mikor megtaláltam az alábbi oldalt, ahol ha jól látom mindenhez van valami leírás / bios / driver / szoftver amit annó az Abit gyártott... Gondoltam belinkelem ide, hogy meglegyen, ha legközelebb Abit lapohoz keresnek valamit....
-
tkesy
őstag
válasz
BogyóBP #17034 üzenetére
Csak hogy tiszta legyen a kép...
A "sima" kábel 40 eres, a "gyorsabb" 80 eres, azonban a ''hasznos'' erek száma ugyanannyi és ''lábhelyes'' elhelyezkedésű, csak közéjük van ékelve egy +ér aminek a szerepe az árnyékolás. Az ata 66/100/133-hoz 80 eres kábel kell, de ezek az eszközök működnek 40 eressel is, csak ata 33-as sebességen.
-
didyman
őstag
válasz
BogyóBP #17031 üzenetére
Először azt írod, egyféle kábel van, aztán meg hogy a CD-ROm és a HDD kábele eltér. Akkor most döntsd el. :-) A kábel amúgy egyféle, és nincs dedikálva eszközhöz. De alaplapok dobozában a hihetetlen spórolás végett van 40 és 80 eres is, előbbi annyira nem jó HDD-hez, mert maximum ATA33 lehet vele, és egy ideje DVD-írókhoz, mert azok is legalább ATA66-osak.
-
peter0117
tag
válasz
ravail #17039 üzenetére
a jumper át tettem resetbe elég hosszú időre hogy áramot nem kapott a lap. utána vissza. még az elemet is kivettem . ujraindit. F1 es ablak. megnyomom folytat. Verifying dmi pool data....- update succes
Hiba a rendszer betöltésekor. Kingmax DDR-400 2 ugyanolyan sorozatszámú. kivettem az egyiket másikat.
De most már csak annyit ir ki hogy hiba a rendszer betöltésekor -
ravail
senior tag
válasz
peter0117 #17038 üzenetére
Az elem kivevése -ha nem tartott elég ideig- nem biztos, hogy törölte a beállításokat. Van az alaplapodon "CMOS" reset jumper. Az elem és a szélső IDE csatlakozó aljazat között. Sajnos nem találtam USER MANUAL-t így csak az itt lévő (még pár percig itt lévő) rossz a alaplapra nézve mondtam. Az egyik állás (nem tudom melyik, mert már ezen nincs jumper), a normál (a tied ha nem felejti el a beállításokat, akkor most azon van) a másik állás a reset. Kapcsold ki a gépet, a tápcsatlakozót is húzd ki a konnektorból. Rakd át ezt a jumper-t a másik állásba vagy 20 másodpercre (tovább sem árt), majd rakd vissza a helyére, és indítsd a gépet. Elméletileg nem fog elindulni, felteszi az F1/F2-es kérdést. Lépj be a BIOS-ba és "Default"-ra állítva indítsd el. Ha elindult, tölts le egy CpuZ-t, és indítsd el. A CPU és a Memory valamint az SPD fül alatti képet vagy ide vagy valahova ahol meg tudod mutatni, töltsd föl.
Mivel az ABIT oldalon már nincs ez a lap, így csak közvetett adatokat találok. A CPU-ra is azért nem válaszoltam, illetve ezért nem tudom megmondani, hogy ez e a legfrissebb BIOS. Az eredeti memória támogatási lista sem érhető el, csak ennyit találtam róla. Így, csak "tapogatózni" tudunk. Elméletileg kezeli a 2x1GB RAM-.ot, bár nem írtad pontosan, hogy milyen! (frekvencia?, vagy PC2100/2700/3200 DDR?)
(Most el kell mennem, de igyekszem vissza.) -
peter0117
tag
-
-
peter0117
tag
válasz
ravail #17035 üzenetére
Ilyet tettem bele 3ghz /1m /800 (sl79l) ezzel kompatibilis?
Elvileg a "legfrissebb friverek vannak fent." most telepítettem ujra nemrég. driver genius azt irja nincs ujabb driver.
bios pedig a 12 es verzió van rajta ami az utsó frissítés ennél a lapnál.
most megy a gép de semmit nem csinálok rajta. -
ravail
senior tag
válasz
peter0117 #17020 üzenetére
Szia!
Nem maradtál ki a szórásból, csak....
Nem tudom, milyen CPU-t tettél bele, de itt a CPU támogatási listája. Ezekkel mennie kell. Az ABIT oldalán nem találtam a lapot, de a google ezt a listát hozza a BIOS-ra. Azért ezzel óvatosan! Nem tudom, hogy a v10 fölöttiek "eredeti ABIT" BIOS-ok e. A drivereire ezt az oldalt találta. Persze ha rendben van az alaplap, driver pack-okkal, vagy keresőkkel találhatsz az aktuális operációs rendszerhez drivert.
(Sajnos az elmúlt héten is kikukáztam egy ilyen lapot, deg most is van mellettem egy halott.) -
ravail
senior tag
Szia!
A "Windows 8 skin" az win8 bőr-t, vagyis win8 kinézetet jelent. Úgy tudom, minden windows verzióval dolgozik, bár most nem találtam hirtelen a rendszerkövetelményeket. Ha tévednék, elnézést érte!
Ha 80 eres IDE kábel helyett 40 erest használsz, elméletileg nem okozhat hibát, csak sokkal lassabban fog működni a gyorsabb működésre is képes eszköz. A gyakorlatban azonban nem mindig ezt tapasztaltam/tuk. Instabilitást okozott ha egy 80-ason volt 80-ast és 40-est is igénylő eszköz, vagy 40-es kábelt igénylő alaplap csinált néha érdekes dolgokat 80 eressel. Ezért inkább ha lehet, olyan kábelt használj amilyenre szükség van.
-
Mivel a Nero valamiért mindig kifagy megpróbálkozom az astroburn-el. Ez valahogy nem az én napom... De már csak nevetek rajta...
-
ravail
senior tag
válasz
BogyóBP #17023 üzenetére
Szia!
Mivel egyet értek veled, ezért vitatom a mondandódat! Először is nem szoktunk személyeskedni, nem szoktuk minősíteni a kérdezőt, de megbántani sem szoktuk. Csupán segítünk, ha tudunk.
Másodszor, ha a legegyszerűbb megoldást és író programot keressük, a HírensBootCD mellé csomagolt "BurnCDCC.exe"-nél nem kell egyszerűbb. Ezt a kis 82.944 KB méretű exe-t elindítva, az eső adatmezőben elegendő kiválasztani a kiírandó képfájlt, a második állítási lehetőségnél -több író esetén- a használni kívántra rá kell mutatni, majd további állítási igény nélkül a "Start"-ra kattintva meg kell várni míg a kész lemezt kiadja az író!
További hasznos segítést a kérdezőknek! -
ravail
senior tag
válasz
adamssss #17017 üzenetére
Szia!
Nem! Tölts le valami olyan író programot, ami tudja az ISO -t visszaállítani, vagyis ISO-ból CD/DVD-t írni. Ha nem találsz mást, itt az ingyenes Astroburn Lite. Letöltöd, telepíted, és kiírod vele.
BogyóBP: A Néró írja az ISO-t? El vagyok maradva Néró-ilag! -
Polcrendszer
tag
Lehet, hogy nem a legtökéletesebb helyre tettem a kérdést. Valaki tudna nekem segíteni, hogy a Broadcom HD crystal BCM70012 kártya gyorsítja-e neki a flash videókat? Mert elvileg igen, de nálam nem. Semmiféle youtube vagy indavideós vagy egyéb videót nem gyorst a weben, csak letöltés esetén érem ezt el. Ha beállítás kérdése, akkor mondjatok valamit, amiről nme tudok. Próbáltam már sok böngészőt, flash playert (10.1, legújabb...), mindenhol halál lassú maga a böngészés is, nemhogy a videók.( diavetítő). Ötlet?
-
válasz
BogyóBP #17011 üzenetére
A dvd-t adatlént írtam meg, de ze eddig 10/10-szer működött, mert mindig úgy csináltam, hogy a bootmappából kimásoltam az általad említett fájlokat.
Próbáljam meg csak rádobni a pendrive-ra az iso-t?Szerk: Most felrakom a win 8 alól aztán shift delete-vel törlöm a 8-at...
-
peter0117
tag
ide is beirom . remélem nem gond
Hello! Valaki segítsen. 478 as lapomba celeron helyett beletettem egy p4es. először beraktam elindult betölt kiirja hogy uj procit felismertem inditsam ujra. megint betölt semmit gond. rendszer stabilitástesztet elinditok kb megy 10 másodpercig lestoppoltam és ujraindult a gép. most meg már nem kapcsol be. Kép nem tölt be a biosig sem. nem is pittyeg. ventik felpörögnek hdd felpörög. kép semmi. mi lehet? -
BogyóBP
addikt
válasz
adamssss #17010 üzenetére
A Biosban a boot sorrendet úgy kell beállitani hogy CD/DVD rom, HDD. Vagy ha vam rá opció akkor a legelején mielőtt tovább posztolna a gép kilehet választani vagy F10 vagy F12 vel a boot menüt. Ha rendesen iso fájlban szedted le a windows 7 et és nem kitömöritve adatként irtad ki akkor kizárt hogy ne tudj róla bootolni. Ugyanis ahogy kitömörited az iso fájlt elveszik az amúgy nem igazán észrevehető boot.ini fájl és ennek hiányában nem fogsz tudni lemezről bootolni.
-
Sziasztok!
SOs-ben kéne egy kis segítség.
A mostani gépen egy win 8 fut, de le szeretném cserélni win7-re. Leszedtem msdn-ról a hetet, de sem dvd-ről sem pendrive-ról nem tudom bootoltatni... A pendrive usb 3.0-ás az lehet h baj, de a DVD-t már nem értem. Eddig bármilyen génél vagy egyi vagy másik metódus működött.
Viszont ez az első gépem amiben Asrock lap van. Pontosan: FM2 A75 pro4-M. Bootnál azt írja ki h missing operating system...Légyszi segítsetek mert elég fontos lenne.
Köszi -
BogyóBP
addikt
válasz
spiritex #17008 üzenetére
Sztem hagyd a fenébe a Bolt itteni pocskondirozását kitudja lehet hogy jár fel ide céges dolgozo is akinek nem tetszene a beirásod, megoldodott a gondod hagyd a fenébe az egészet nehogy valami kellemetlenség érjen emiatt, tudod milyenek egyes emberek, mint a hiénák, kapva kapnak az ilyen lehetőségeket hogy jogi útra vigyék az őket ért sérelmeket, üzletrontás/imidzsrontás stb..érted.
-
spiritex
veterán
válasz
spista222 #17005 üzenetére
A túlbonyolítást mondjuk nem én, és nem ti kezdtétek, hanem a szóban forgó i-betűs cég, aki ahelyett, hogy azt mondta volna, amit most te, önkényesen törölte a jóáras megrendelésemet, mert BIZTOS NEM LESZ JÓ a gépembe, majd azt mondta, hogy ha nekem ennek ellenére mégis kell, akkor rendeljem meg újra a drága áron... Szerintem ehhez nem kell már semmit sem hozzáfűzni... lejáratták magukat előttem, és sok ismerősöm előtt is, és evvel a húzással elestek jópár százezer ft-tól éves szinten az biztos.
-
BogyóBP
addikt
Erről a lapról valami vélemény? gigabyte-ga-970a-d3 vagy egy olcsobb 760 as chipsetes bulldozeres procis lap is jó volna? mekkora illetve mi a különbség a két chipset között? mérhető valami drasztikus sebességbeli különbség?
-
spista222
addikt
válasz
opeter87 #16999 üzenetére
Szerintem a memória cserével megfeszítetted a lapot jobb esetben csak valamelyik érintkezésnél lett kontakt hiba rosszabb esetben pedig valamelyik BGA adta meg magát. Ezért kellene teljesen szétszedned hogy a "javítható" kontakthibákat kiszűrd.
spiritex Ez az nem kell túlbonyolítani ha nem jó akkor visszakéred az árát ennél egyszerűbb megoldás nincs
-
opeter87
senior tag
válasz
BogyóBP #17000 üzenetére
Kivettem az elemet szóval, de a bios-ig nem jutok el, így nem tudom ki van-e véve a tuning.
Elvileg egy jó minőségű Gigabyte (3D Aurora) házban van a konfig. És egy jó Cooler Master (V8) hűtő van rajta. És 3 nagy jó minőségű Coolink ventilátor. A proci húzva sem ment 50 fok fölé munka közben (videóvágás).
Mint mondtam a ramok mennek más gépben szóval azok biztosan jók.
VGA jó (Radeon HD5750)
Igen csipogó van.
Új hozzászólás Aktív témák
- 27% számlával! MSI MAG B550 TOMAHAWK Alaplap
- 27% számlával! MSI MAG B760 TOMAHAWK WIFI Alaplap
- DDR3 DDR3L 4GB 8GB Notebook RAM Bazár (Samsung, SKHynix, Micron, Kingston) (Foxpost:+1400Ft)
- 2x8Gb SK Hynix 2400 Mhz DDR4 notebook RAM eladó
- KINGSTON Fury Beast Black DDR4 64 GB (2x32 GB) eladó, GARANCIA! // KF436C18BBK2/64
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, karcmentes, 100% akku
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest