Hirdetés
- DUNE médialejátszók topicja
- LG LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Apple notebookok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szinimini
senior tag
Heloo
Ha az alaplap 24tűs akkor az nem fog menni egy 20tűs táppal ugye?
-
margithid
veterán
b75 asrock alaplap az első driver telepítésénél nem megy tovább
bootolásnál feltesz valami kérdést, de csak a nemmel enged tovább
mi lehet szerintetek a hiba?general serial ata driver diskette? (y/n)
és csak a nora enged tovább, de újraindul a gép[ Szerkesztve ]
-
Henker2
addikt
Üdv! Olyan 1155-ös alaplapot tudtok ajánlani aminek van 775-ös lefogatófurata is?
Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G
-
addikt
válasz margithid #16187 üzenetére
Én 3 hete raktam össze egy gépet (életemben először) Az alaplapom egy asrock b75 pro 3.
A kézikönyvében leírtak szerint csináltam mindent, és elsőre tökéletes lett.
Szóval ha mindent úgy csinálsz ahogy az alaplap könyvében le van írva (rajzolva) jónak kell lennie.
A nyugat a szakadék szélén, de mi egy lépéssel mindig előtte járunk.
-
membrandj
nagyúr
-
ravail
senior tag
válasz membrandj #16191 üzenetére
Szia!
A hibaelhárítást kezdjétek egy alapos memória foglalat takarítással, portalanítással (pl. ecsettel). Majd rakjátok vissza a régi RAM-ot, amivel működött. De mielőtt elindítjátok a gépet, csináljatok egy BIOS reset-et. HA elindult, leállítás után -most már rendesen berakva- meg lehet próbálni az új RAM behelyezésével.
Sok sikert! -
membrandj
nagyúr
Üdv! Egy barátomnak vettünk még 4GB ugyan olyan ramot a gépébe( bár érdekes,mert alacsonyabb,de a cikkszám ugyan az) , ezt ő beletette,de nem rendesen. Ma átmentem megnézni, beletettük rendesen és azóta nem hajlandó bebootolni a windows 7(64bit). Kivettük a ramot belőle,de akkor se. Mi lehet a probléma? Megáll a win7 töltőképernyőjénél.
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
ravail
senior tag
válasz Szpisti #16188 üzenetére
Szia!
Azt nem tudom, hogy a "TRUST MaxTrack Wireless Deskset" használata lehetséges e a telepített programja, illetve éppen ezért operációs rendszer nélkül, de ha lehetséges, akkor annyi időre szükség van egy PS2 billentyűre, amíg a BIOS-ban engedélyezed az USB-s eszközöket (valami "Legacy USB Support" <-- Enable; vagy hasonló). Ha engedélyezted, és elmentés után újraindítod a gépet, lehet, hogy meg is oldódott a gondod.
-
ravail
senior tag
válasz margithid #16187 üzenetére
Szia!
Ö róla van szó: Asrock B75 Pro3-M ? Ha igen, akkor a WEB-lapjáról innen a "Kezelési útmutató" alól le tudod tölteni a szükséges dokumentációt, amiben benne van minden, amire szükséged van.
-
Szpisti
addikt
Sziasztok!
A fiamnak vettem egy TRUST MaxTrack Wireless Deskset-et, minden szuper, de:
Hogy lehet elérni, hogy a BIOS-ban is legyen billentyűzet, meg egér (UEFI BIOS)? Bekapcsoláskor sípolás mellett "No keyboard detected" hibaüzenet fogad, de továbbmegy és a Windows alatt már minden oké, bár ahhoz, hogy az egér működjön egyet kattintanom kell vele...
Az én Logitech MX 5500-asomnál egyik gond sincs, úgy működik a BIOS alatt az billentyű és az egér is, mintha vezetékes lenne... (Tudom nem egy kategória, de mégis...) -
margithid
veterán
Asrock B75 pro 3 microATX alaplapot vettem ,de a bekötésekkel nem boldogulok. Tudna valak isegíteni, hogy mit hova, esetleg videót vagy leírást?
Köszönöm -
ravail
senior tag
Szia!
Nem írtad milyen alaplapról van szó, így az adatlapodon lévő "Asus H77-M-Pro" alaplap leírását néztem át. A kézikönyv nem tesz említést "Hot plug" csatlakozási lehetőségről. Az eSATA portot is vezérlő Marvell chip által vezérelt belső 6.0 Gb/s-os SATA csatlakozód az USB 3.0 csatlakozó melletti sötétkék SATA csatlakozó (kézikönyv 2-2 oldalán "10"-es számmal jelölt és a 2-23 oldalon a 3. pont). Nem sok rá az esély, de esetleg ez lehet az ami a menet közben cserélt, csatlakoztatott vagy leválasztott HDD-t kezeli. A kipróbálástól valószínűleg semmi kár sem keletkezik, legfeljebb lefagy a rendszered. Hogy milyen, azt szintén nem írtad meg. (XP/VISTA/win7/win8 x32 avagy x64)
Ha az eSATA portra csatlakoztatod egy eSATA-SATA kábellel a Mobile Rack-ot, azzal viszont biztosan fog működni. Ha ez a megoldás neked megfelel, akkor további ilyen portokat PCIe eSATA bővítőkártyával tudsz létrehozni, és eSATA-SATA kábellel tudsz csatlakoztatni. (XP és win7 alatt tesztelve, működik)
Sok sikert![ Szerkesztve ]
-
En is gondoltam ra anno (mikor vettem is mar ez a hiba volt), de nem emlekszem hogy mi tortent pontosan. Azt tudom hogy arra jutottam, hogy nem az elem..gondolom kicsereltem. De lehet megteszem megint.
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
Udv. Lenne egy olyan problemam, hogy barmikor ha aramszunet van, vagy ha teljesen aramtalanitom a gepet, a bios elfelejti a beallitasokat? Mitol van ez? Egy 1155-os asrock pro3 b3 laprol van szo. Fraszt kaptam mikor nem indult el a win ,aztan rajottem hogy ahci modot atpattintotta ide modba, es ezert csontrafagyott win boot kozben.l
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
janimilan
csendes tag
válasz Blood Mage #8937 üzenetére
Szia!
A csúnya hangokat úgy érted,hogy recseg,ropog,akadozik?"Az emberek nem bölcsességgel,hanem a gondolkodásra való képességgel születnek,s az idő múlásával-sok gondolkodást követően-bölcsességre tehetnek szert" (Napoleon Hill)
-
melan
senior tag
Sziasztok!
Szeretném a HDD-met rackben használni, így amikor kell a tárhely bekapcsolnám, amikor nem, akkor nem... A kérdésem az, hogy lehet e ki/be kapcsolgatni a winyót, illetve, hogy a BIOSban a hot plug kapcsolódik e ehhez, kell e engedélyezni? -
Henker2
addikt
Üdv!
Egy AM3 FX8150-es procit tervezek venni! Asrock 970 extreme3 lap szerintetek jó alá? Vagy mit ajánlotok? Tuningolni ritkán szoktam akkor is csak megnézem mit mennek a dolgok. Játékra venném a lapot és a procit! Mennyire fontos a 970 vagy 990-es chipset?
Köszi
Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G
-
tkesy
őstag
válasz bb.bocs #16172 üzenetére
itt a lapod hivatalos cpu listája
Olyat keress, ami:
- s478 foglalatú
- Pentium 4 / Celeron
- 533-as "FSB"-s
- "Northwood" kódnevű (ez csak P4-nél van / Celeron-nál nics ilyen kódnév)[ Szerkesztve ]
>>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<
-
tkesy
őstag
válasz Silentfrog #16169 üzenetére
-
ravail
senior tag
válasz bb.bocs #16170 üzenetére
A hirdetésben szereplő információ kevés a kérdés eldöntéséhez. A előző kérdésem mögött ott a teljes lista.
-
bb.bocs
őstag
vagy akkor linkelnétek vlmit ami jó bele, ilyen áron és 2.8 vagy a feletti?
köszi a segítséget[ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
veterán
Tiszteletem urak!
Lenne egy alaplapon Msi 848p Neo2 -V
A processzor támogatottsági listájában Pentium 4 és Celeron D szerepelnek A linkbe benne vannak .
Honnan lehet tudni,hogy ezekből melyik a valós két magos és melyik a Ht-s és melyik az egy magos verziók. Én semmi erre utaló jelet nem látok....[ Szerkesztve ]
-
bb.bocs
őstag
oh bakker. ez elszomorrító na mind1
-
bb.bocs
őstag
sziasztok gyors kérdésem a következő
ebbe a lapbaez a proci jó e? -
Yupo
csendes tag
Sziasztok!
Mostanában annyi mindent hallok a Gigabyte-ról,csak az a baj,hogy inkább rosszat,mint jót.Sokan azt mondják,hogy nem olyan,amilyen régebb,egyre gyengébb minőségű termékeket gyártanak.Szerintetek van benne igazság?Vagy pont olyan jó,mint a többi gyártó? -
kenyerr
tag
Hello
Olyan kérdésem lenne, hogy MSI k8n neo4-f alaplaphoz passzol
2x1GB Mushkin tuning ram - HP3200 Dual kit 2-3-2 ( 2x1GB ) ?
MSI oldali memória listában nem láttam, de gondolom ez még nem jelenti azt, hogy nem megy bele, leírásban csak annyit láttam, hogy 18 ic-nél ne legyen több a ramon. -
tkesy
őstag
válasz pero19910606 #16152 üzenetére
Jelenleg több 5letem nincs, sajnos...
-
tkesy
őstag
válasz Baland07 #16153 üzenetére
cpu: 3200+ Barton magos
ram: 2*1 GB DDR-400-as
vga: nvidia 6800 ultra vagy ati 9800 pro
De hogy lenne-e értelme bővíteni, abba nem vagyok biztos...
[ Szerkesztve ]
-
Baland07
csendes tag
Sziasztok!
Van egy régi gép, amit csak ritkán használok. Nem igazán szeretnék rá költeni mert drágák hozzá az amúgy is elavult alkatrészek, és tudom kedvezőbb árban lehet egy újabb gépet venni. Viszont érdeklődnék milyen cuccokat tennétek bele ami maximum belemehet.
GPU: nvidia Gforce FX 5700,Ram: 1gb , CPU: amd athlon 2600+ 2.09ghz a helyükre pl mit raknátok ami a legjobbat kihozná belőle?CPU
Supports SocketA (Socket-462) forAMD® Athlon™ /Athlon™ XP /Duron™processors.
Supports from1100MHz up to 3200+ or above.Chipset
VIA® Apollo KT600 chipset
-FSB@200/266/333/400MHz.
-SupportsDDR200/266/333/400DDRSDRAM.
-AGP 8X and PCI advanced high performance memory controller.
VIA® VT8237 chipset
-UltraDMA66/100/133mastermode EIDE controller.
- Integrated dual channel native Serial ATA/RAID controller supplying
150MB/s supporting for RAID 0 and RAID 1
- ACPI & PC2001 compliant enhanced power management.
- Supports 8 USB 2.0 portsMainMemory
Supports six memory banks using three 184-pin 200/266/333/400 DDR
SDRAMs.
DDR400memory supportmaximum4 banks.
Supports up to 3GB memory size.
As to the “DDR 400/PC3200 Qualified Memory Test list” of KT6 Delta,
please visitMSI website (http://www.msi.com.tw) and search themainboard
KT6 Delta for details.Slots
One AGP (Accelerated Graphics Port) slot.
- Supports AGP 3.0.
Five 32-bit PCI bus slots (support 3.3v/5v PCI bus interface).[ Szerkesztve ]
-
tkesy
őstag
válasz pero19910606 #16147 üzenetére
a procit is kiszeted? amúgy akkor érdemes végignézni, hogy minden a helyén van-e...
-
tkesy
őstag
válasz pero19910606 #16144 üzenetére
csavarhúzós megoldás: a laposfejű csavarhúzó fejének egyik végét hozzányomod a power switch egyik lábához, majd szépen hozzáérinted a másik lábhoz a fej másik végét... ekkor zárod az áramkört, és a kép elindul, úgy mintha gombnyomással zártad volna...
de ha jól kötötted be, akkor máshol lesz a probléma.. mennyire szedted szét a gépet?>>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<
-
Bazsisch
csendes tag
Sziasztok.
Van egy ASUS P5GD1 Targa edition alaplapom és az lenne a kérdésem, hogy a kétmagos proci jó-e bele.
http://www.service.targa.de/dokumente/p5gd1_targa_Rev01.pdf -
tkesy
őstag
válasz pero19910606 #16140 üzenetére
első tippem a főkapcsoló a tápon, illetve az előlapi panel bekötése... a kézikönyv szerint a "+"-el jelölt lábra megy az az ág, amit egy kis háromszög jelöl a hátoldalon... Érdemes ezt átnézni, illetve, ha bátrabb vagy, akkor egy szigetelt nyelű csavarhúzóval zárhatod az áramkört a power switch két lába közt... Ha így indul a gép, akkor csak a bekötéssel van a gond, ha nem akkor máshol kell keresni a hibát...
[ Szerkesztve ]
-
whatnot
őstag
válasz pero19910606 #16140 üzenetére
És ezt miért nekem válaszként?
-
pero19910606
csendes tag
válasz whatnot #16138 üzenetére
Sziasztok!
Van itthon 3 gépünk és ki akartam takarítani mindegyiket, mert nagyon porosak voltak. Az első 2-t sikerült is gond nélkül meg csinálni kiszedtem belőle mindent aztán szépen vissza is raktam. A 3.-nál viszont valami kimaradt. Nem tudom bekapcsolni. Valószínűleg valamit rossz helyre kötöttem be, de nem tudok rájönni, hogy mit. Van esetleg erről valahol útmutató? Mert nem igazán találtam eddig. Mutatok 1-2 képet hátha valakinek már így mond valamit...
Egy Gigabyte -GAG31MF-S2 alaplapról van szó.
[link][link] Idáig kijön az áram, mert a bekapcsoló gomb világít, viszont be már nem tudom kapcsolni.
Ha valakinek van ötlete nagyon sokat segítene
Köszönöm előre is!
-
spista222
addikt
válasz Tommas #16127 üzenetére
Mivel az a max amit még károsodás nélkül elbír így éppen használható vele akár Asus akár Giga lapban is de ha veszel akkor mindenképpen ügyelj arra hogy a kívánt frekvenciát 1,5V-on vigye, mert 1,65 már OC-nak számíthat Intelnél.
Tomace91 Én már csak arra tudok gondolni hogy a régebbi alaplap adott neki feszültséget az új meg nem vagy nem eleget.
[ Szerkesztve ]
-
tkesy
őstag
válasz Tommas #16127 üzenetére
mindekettő jó, csak más a gyártó hozzállása a dolgokhoz... mivel a memvezérlő a cpu ban van, és az intel azt mondta, hogy 1,5V a javasolt fesz érték a rammokhoz, de 1,65V ig garantálja, hogy nem fog károsodni a cpu-d emiatt, az asus a bevállalósabb a gigabyte pedig az óvatosabb gyártói szemlélet mellett tette le a voksát...
de természetesen a gigabyte lapokban is be lehet állítani 1,65V-ot (meg még többet is a tuningosok kedvéért)...>>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<
-
tkesy
őstag
válasz illuzion #16133 üzenetére
ha piros az alja, akkor valamelyik modul (esetleg foglalat) hibázik... ez esetben mindenképpen egyesével, egy foglaltban érdemes végignézni az összes modult...
ha egyesével esetleg nem hibázna, akkor meg párban, lehet azt nem bírja a kit kiszerelés ellenére...>>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<
-
illuzion
csendes tag
-
tkesy
őstag
válasz whatnot #16128 üzenetére
Én így nem raknám össze, mert nagyon nem egyformák a hdd-k, amiket akarsz használni hozzá... Ha még nem is lenne instabil, akkor sem hiszem, hogy elérnéd azt a sebességet amit, két azonos hdd összerakásakor kapnál...
bár nem írtál rev számot, amúgy az alaplapi chipset (SB710) tud raid 0,1,10-et, azt nem tudod/akarod használni?
A raid beállítás nem bonyolult, a raid vezérlőjét kell meghívni valami bill. kombóval, utána már egyértelműen végigvezet a tömb létrehozásához...
de érdemes lenne még benézned a RAID-es topikba...
-
tkesy
őstag
válasz illuzion #16130 üzenetére
A memtest folyamatosan fut, míg meg nem szakítod (esc) futtatását... ha hibát talál, akkor kb így néz ki, ha nem talált semmit, akkor csak egy mondatot ír ki, hogy hibátlanul lefutott, és a végén van egy számláló, hogy hányszor...
emlékeim szerint 8gb tesztje, kb 1,5-2 óra között van (i7), úgyhogy a dupla mennyiségű ram tesztje nem tarthat több mint 1 napig...esetleg megpróbálhatod azt, hogy az egyik memóriafoglalatban megpróbálod egyesével a modulokat, (esetleg párban), és ha valamelyik modul rossz, akkor annak ki kell derülnie... amúgy mikor bent volt az összes ram, a memtest is csak 12GB-t látott?
-
illuzion
csendes tag
Hali
Mint igértem megirom az erednényt.
Sajna az ubuntu is csak 12 Gb ram-ot látott a rendszerben.A mem tesztet nem volt türelmem végigi várni.
Pénteken éjfélkörül inditotam de vasárnap reggel tizkor még mindig számolt.Igy fogtam és lekapcsoltam.
Ezekszerint valamelyik rammom rossz.......... Ha lessz rá pénzem cserélem.Azért a rendszert ujra huzom hátha,de ártani nem fog ha nem is javit.
Köszi mégegyszer a segitséget.'Az angyalok zokogása semmitsem ér. A valodi kincs egy ördög szemében megjelenő könycsepp....."
-
Tomace91
senior tag
válasz spista222 #16096 üzenetére
Az a helyzet, hogy 4 külön fajta drivert próbáltam ki. A négy legújabbat, és igen ha +30 dB-re rakom akkor is nagyon halk vagyok és csak a háttérzaj lesz nagyobb. Pedig a régi gépemen minden tökéletes volt és rendesen lehetett hallani. Próbáltam azt is, hogy az előlapiba csatlakoztatom de nem lett jobb semmivel. Ventrivel szoktam tesztelni, ott belépek a Setup-ba, rámegyek, hogy monitor és mutatja az érzékenységet ahogy veszi a jelet. Régen ez 60-80 között mozgott ha halkan is beszéltem. Most ha kifejezetten hangosan beszélek akkor is max 7-8.
A mikrofonom is a jobbik fajtából van. [link][ Szerkesztve ]
-
whatnot
őstag
Új vinyót vásárolok a meglévő 500GB-os WD mellé. Terv szerint egy Toshiba 2TB-os lesz.
Felmerült az ötlet, hogy RAID0-ba tenném őket úgy, hogy a WD egészében, a Toshiba meg persze annyit, amennyit a WD mellé kell.Kérdések:
- GA-MA770T-UD3 alaplaphoz Silicon Image SIL-3512 PCI vezérlő jó lesz-e?
- sosem állítottam még be RAID-et (max. a windows dinamikus partícióján, de azt hagyjuk), menni fog a fenti felállás (tudom, hogy az optimális felállás két identikus lemez lenne, de ez most nem opció)?Természetesen tudom, hogy ha elfüstöl egy lemez, akkor ugrik az adatom, csak a gyorsítás érdekel.
-
Tommas
csendes tag
válasz spista222 #16126 üzenetére
Szia!
Köszönöm, akkor cserélhetek memóriákat. AZt nem értem, hogy pl. az ASUS alaplapoknál a memory support dokumentumban vannak 1.65Vos ramok is. A gigabyte alaplapoknál amiket néztem ott csak 1.5V van a specifikációnál. Akkor az ASUS megfelelne nekem a mostani memekhez?
Üdv,
-
spista222
addikt
válasz Tommas #16125 üzenetére
Az ATX és uATX alaplapok között van valami különbség általánosságban a méreten kívül?
Ha ugyanaz a chipset van rajta akkor, teljesítményben nincs különbség köztük.
Régebben úgy volt hogy a uATX-re mindig gyengébb alkatrészekből építkezett és az ATX lapokkal lehetett jobban tuningolni. Manapság már a drágább uATX lapok is elég jól fel vannak készítve így a kevesebb PCI és PCI-e helyen kívül más korlátozás nem szokott lenni.Intelhez jobb lenne ha azt az 1600-at 1.5V-on bírná mert nem szereti az integrált memóriavezérlő a megnövelt feszültséget, ha jól emlékszem akkor 1,65V a maximum.
-
Tommas
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni új gépet, és CPUból az i5-3570 -et néztem ki ami tud vPRO-t, ami tudtommal lehetővé teszi a remote managementet. Ehhez kellene alaplap ami ezt támogatja. Úgy olvastam, hogy csak a Q77 es chipset ami hivatalosan megfelel ehhez.
Tényleg csak a Q77 amivel lehet használni a vPRO-t?
A Q77 az olcsóbb kategóriában uATX méretben elérhető. Az ATX és uATX alaplapok között van valami különbség általánosságban a méreten kívül?
Van 4x2GB 1.65V-os DDR3 ramom. A Gigabyte egyik Q77-es alaplapjába elvileg 1.5V-ost lehet beletenni. Ezek szerint az 1.65ös nem fog működni benne?Köszönöm a segítséget előre is...
T. -
sgergi
veterán
válasz ThinkAgain #16118 üzenetére
Létezik átalakító, de, ha levágod, akkor sem lesz semmi baja, ha normálisan csinálod.
-
soo277
őstag
Sziasztok+
Ebbe az alap lapba.
szeretném belerakni
Ezta Ram ot
Szeretném megkérdezni támogatja -e?
mert én nem igazodtam ki rajta.
köszönöm.[ Szerkesztve ]
BT: wersoo#21211
-
urdug
aktív tag
válasz ThinkAgain #16118 üzenetére
Nem kell levágnod, lehet kapni 20/24-es fordító csatlakozót.
Egy napban 24 óra, egy ládában 24 sör van. Ez nem lehet véletlen!!!
-
ThinkAgain
tag
Van egy FSP350-60HLC tápom. Ez a modell 24pinnel rendelkezik, de rá szeretném kötni egy 20 pines alaplapra. Sajnos egy konditól nem fér el a +4 pin, így le kellene vágnom... Nem lesz baja a lapnak? Egy 24pines táp, amin a +4pin nem leválasztható funkcionál 20pinesként jól? Elég fontos lenne, mert éppen gépet szerelek, ami nem a sajátom...
Több mint egy évtizede itt... | Használt felső üzleti kategóriás notebookok számlával, korrekt forrásból, szuper áron | +36 30 554 1098 (iMessage & FaceTime is!)
-
spista222
addikt
válasz Ivy.4.Ever #16114 üzenetére
De lehet:
Jobb felső sarokban van egy olyan hogy "eszköz speciális beállításai"
Alatt van egy kis mappa az is egy gomb
Ezek alatt ott vannak a jack aljzatok arra rákattintva ki lehet választani hogy mi van oda rákötve jelenleg.Pl a "mappában" letiltod az előlapi jack érzékelést és rákattintasz az előlapi zöldre és kiválasztod első hangszóró kimenetnek.
[ Szerkesztve ]
-
spista222
addikt
válasz crysis 2011 #16111 üzenetére
Az mellé már érdemes 1866-os memót venni, fölötte már csak gond és nyűg van
palacsa Elvileg igen. Pontos menetet nem tudok hogy mit állíts mert nekem 889-es realtek chip van integrálva míg neked 662. Egyik megoldás lehet hogy az előlapi jack aljzatot is front kimenetnek adod meg rákattintva a programban.
[ Szerkesztve ]
-
Ivy.4.Ever
őstag
Sziasztok!
Van énnekem egy H61M-S nevezetű alaplapom, és amazzal szeretném megvalósítani, hogy az elülső és a hátulsó speaker kimenés egyszerre üzemeljen. Azaz két különböző fejhallgatón jöjjék ugyanaz a muzsika. Lehetséges? -
spista222
addikt
válasz crysis 2011 #16109 üzenetére
Milyen processzor lesz benne?
Ha Phenom II vagy régebbi akkor nem kell 1600MHz-nél nagyobb mert be se tudnád állítani nagyobbra.
Ha Bulldozer akkor mehet bele nagyobb is de ahogy nézem a specifikációját csak 1866-ot tud azt is csak OC-ban.
Biztos van itt is, olyat keress ha biztosra akarsz menni ami benne van a memória támogatási listában. -
crysis 2011
aktív tag
sziasztok
2 kérdésem lenne
Első kérdésebbe az alaplapba érdemes 1600mhz-nál nagyobb ram tenni?
Második kérdés 2000 vagy 2400mhz gondolok
itt a ph van olyan ami működne is benne?
segitségeteket előre is köszönöm -
zsola32
senior tag
sziasztok
tanácstalan vagyok az alábbi ügyben:
adott egy asus F2A85-M deszka (a10-es proci)
SSD-ről megy a rendszer, a megfelelő sata almenüben beállítottam AHCI-ra a sata vezérlőt
Az SSd korrektül megy is, ahogyan kell. (leellenőriztem a megfeleő fórumon leírtak szerint)egy htpc-nek szánom a ketyerét, még korábban vettem hozzá egy Lian Li előlapi panelt, amivel vinyókat lehet kapcsolgatni, akár menet közben is.
(megszakítja a hdd áramellátását)
ez a ketyere nem működik az asus lappal.
odáig tudtam eljutni, hogy gép bekapcsolás előtt ha benyomom a használni kívánt vinyó gombját, akkor felismeri a rendszer.
lekapcsolni letudom menet közben.
sajna így nem az igazi, jó lenn ha win7 közben is működne a dolog.(van még1 gépem, egy Brazos, azon gond nélkül működik a mutatvány, sőt a régi I3-as gépemmel is ment a dolog)
ebben kérném a segítségeteket, köszi
-
tkesy
őstag
Esetleg próbáld meg az amd oldalán lévő chipset drivert... alig 2 napos...
-
spista222
addikt
válasz ALONSO11 #16100 üzenetére
A régi kikapcsolta az USB-s eszközöket kikapcsolt állapotban?
Amit meg tudsz próbálni hogy átállítod az USB-t készenlétiről a fő 5V-ra. Ezt a legtöbb új lapnál úgy kell megtenni hogy a BIOS-ban ki kell kapcsolnia a Wake Up on USB-t.
A Windowsban az eszközkezelőben meg tudod nézni az egyes hubokon felvett áramot, esetleg ha szerzel egy külső hubot aminek van saját tápja is megoldhatja a problémát ha a kevés árammal van gond.
Legrosszabb esetben valamelyik tápellátás az alaplapon zavar be a hangszórónak de mivel digitális így nem szabadna bezavarni, hacsak a hangfal erősítője nem túl érzékeny rá.
-
tkesy
őstag
válasz agemate #16101 üzenetére
Nem írtad milyen driverek azok, de megpróbálhatod esetleg kézzel beadni neki a megfelelő fájlt, abból a mappából, ahová kicsomagolja magát... (ha öntelepítős, akkor is van valahol egy temp mappa)
vagy a gyártó oldaláról (pl nvidia / realtek, stb) leszedni a legújabbat és azt telepíteni... (a lap specifikációja tartalmazza a lapon lévő chipek típusszámát...)>>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<
-
klrt
tag
Sziasztok!
Asus M5A97LE r2.0 Meghasal az új és az előző SATA AHCI drivertől találkozott már valaki ilyennel, van valami orvosság? -
agemate
addikt
Sziasztok!
ASRock ALiveNF6G-VSTA alaplapra Win7 32bit oprendszer került, de nem akarnak felmenni a Vistás driverek, a telepítő hibazüzenettel (csak 2000, XP, Vista támogatott) kilép. Mit lehetne tenni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest