Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bx-break
csendes tag
off.. Az aláírásomat,hogyan tudom megváltoztatni? (kimaradt egy betü..
Citroen- intelligencia a kerekeken..
-
ginola
addikt
Sziasztok!
Biciklit szeretnék takarítani, eléggé ragadós a kosz rajta. Mivel lehetne úgymond leoldani, hogy könnyebb legyen a dolgom! Köszi.
-
Bx-break
csendes tag
Ilyenre sikerült. Sajnos lényegében már az egész autót újra kellene fényeztetni..Közelröl már sok a karc és a bejavítás,húzás,horpadás, a rozsda is dolgozik már egy két helyen.. Ha egyszer rászánnám magam,hogy újrafestessem valami szép gyöngyház fehérrel...Az kb mennyibe kerülne? (természetesen a kaszni elötte teljesen helyre lesz pofozva,karosszériás haver van aki profi,de a festökkel én (eddig) mindig megjártam...
-
törölt tag
válasz hossszú #9977 üzenetére
Nézd te írtál egy autót amiről lehetett tudni,hogy mekkora kb méretre.
Milyen a aszine azt nem tudni pld pezsgő metal vagy méregzöld stb...mindegyikben más a gyöngy ami persze drágítja a festék árát.
1790ft/decije annyiért keverik nekem a festéket metal esetén.
lakk 5500ft/liter és karcálló HS lakk. -
törölt tag
válasz diablo1984 #9976 üzenetére
5-6 éves?
Tudomásom szerint 1991-es volt és sosem volt garázsban.Azaaz "hazudok" amig políroztam 14-16órát addig garázsban volt. -
Bx-break
csendes tag
Tegnap nekem is sikerült összehozni egy kis ápolást a jó öreg 412-esre.. : Gözborotva, utána az egész autó le lett fújva: lotus ultra ,universal reiniger, teer entferner anyagok keverékével (1 Z cég termékei), mosás 1 Z fluoreszkáló glanz shamponnal, Szárítás blanc-car mikroszálas börrel, polír :bosch gex 150 géppel, 3m sárga kupakos,3m kék anti hologram, utóljára 1z hart glanz wachs. Erre az egészre szük 3 órám volt.. Nem lett rossz, de azért a 43-éves fényezéssel nem tudtam csodát tenni. Fehér színböl egyáltalán ki lehet hozni,hogy az ember élesen lássa magát a karosszériában? Az autó vagy 10-éve nem volt polírozva és hiába volt letakarva a por szinte beleivódott.. Majd teszek be képeket..
-
hossszú
őstag
Mennyi akril szín és lakk kelhet egy Renault Grand Espace 3 telibe fújásához?
„A kutya az egyetlen a világon, aki jobban szeret téged saját magánál.” Darwin
-
Kratosz22
csendes tag
válasz zsolt19900 #9970 üzenetére
Szerintem csiszold meg aztán vegyél hozzá valami matt fekete sprayt 1-2 hónapig tökéletes megoldás...
[ Szerkesztve ]
-
zsolt19900
őstag
teljességgel amatőr kérdések következnek:
van egy műanyag idomom -amiről már egyszer szó volt- jól elbaszta a festőm.... le szeretném teljesen nullázni az egészet, szépen megcsiszolom odáig okés, most pl nem tudta eltüntetni a kis hajszálkarcokat amiket a csiszolás otthagyott
kérdésem
megcsiszolom és után kellene szóró gittezni ugye? arra jó megoldás (elfogadható) vagy létezik olyan, hogy tubus formátum? itthon szeretném annyira lekezelni a felületet, hogy ne az anyag kapja addig a srapát amíg össze szedem a pénzt, hogy fényezőhöz vigyem ez amiről eddig beszéltem ugye műanyag
na már most, lenne még itt a tankom amit lakatolni fognak, annak is a megmunkált részét anyagmegóvás tekintetében le szeretném kezelni, az is csiszolás, szóró gitt és valamilyen festék.... ennyi megfelelő védelem pl 1-2 hónapos valamire? festékből ilyen 2eFt-os tubusos felrázom golyó van benne festéket értek
tudom mind ez nem a legjobb megoldás, csak addig is szeretném, hogy valami védje
és ha létezik tubusos kiszerelésben szóró gitt, akkor a nagyobb munkálatokat megpróbálom itthon megoldani, de ha a végleges festésnél a lehető legjobb az ha kompresszorral fújják rá az anyagot akkor meghagyom a teljes folyamatot a piktor úrnak akihez megyek
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
Norbi696
csendes tag
bocsi lemaradt még az üveg, ez autoglym car glass polish-t kapott.
Gumit holnap fogom kenceficézni autoglym instant tyre dressing spreyel.Jól esik hogy másnak is tetszik, reggel munkába menet annyian megnézték.. már furcsa volt. Hízott azért a májam
-
Norbi696
csendes tag
Kicsit putri van a háttérben nézzétek el sok a munka :-))
Valahol pink a kocsi színe de amúgy meg piros..nincs benne pink, nemtudom mitöl ilyen a képen?? -
Norbi696
csendes tag
-
Norbi696
csendes tag
Na szóval akkor ez az én munkám:
délután 5 től este 9ig majd reggel fél 5fél 6 ig tartott.
Amivel csináltam : Sonaxos fényező samponnal való mosás,
utána 3 szor lemostam sima szappanos vízzel,
Gyurmázás Dodo Juice Born slippy sikosítóval,
Száradas,
Majd jött a nagyon király Zaino Z-2 PRO™ Szintetikus Wax színtelen lakk
felületű fényezéshez (Show Car Polish™)
Végül törlés ,
Tartott : 5óra hosszan.jönnek a képek
Az infót köszönöm Dodinak! -
Norbi696
csendes tag
Jön a tavaszi nagypolírozás az év kezdete .
Munka után haza kocsi mosás ,tisztítás , majd lekenése zainoval, kb.9-re végzek,
reggel 5 kor kelek szépen letörlöm a verdán a rászáradt zainot.
6:05 vigyorogva gurulok a melóba jól fog esni a járókelők csodálkozása -
Szakbarbár
aktív tag
válasz #00809728 #9950 üzenetére
Egy tatabányai cégtől kaptam árajánlatot, 6000 Ft-ért megcsinálják, szerintem oda viszem, nem tűnik túl drágának.
Az "óvintézkedéseket" megfogadom, a többi már a fényezőn múlik. Remélem az új festés is legalább olyan tartós lesz, mint a régi volt.Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
törölt tag
válasz Szakbarbár #9949 üzenetére
4db 17coll alufelni nekem 8000ft.
Homokolás után ne tapizd össze szigoruan kesztyű.Majd 2k-s epoxy gyantával alapoztasd le.
Megcsisz 600-as vizes papírral majd 1000-es és mehet rá a bázis majd a lakk -
Szakbarbár
aktív tag
válasz #00809728 #9935 üzenetére
Köszi, már csak egy helyet kell keressek Esztergom környékén ahol csinálnak homokfúvásos tisztítást. Árban mennyi lehet egy motorváz? Remélem kevesebb mint 10.000 Ft.
Fedőfestéknek a vázra mehet 1K festék vagy inkább legyen az is bázis+lakk? Utóbbi talán tartósabb. Van egy olyan érzésem hogy nem lesz olcsó mulatság ez a motor felújítás.Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
_NCT
addikt
Sziasztok! Lenne két apró kis "nyomás" nyom a bal hátsó sárvédőmön. Ez mostanában keletkezhetett, mivel sokat parkol az autóm, így valószínű valaki megnyomhatta. Apró, pici pont szerű nyomásról van szó. Ezzel lehet valami csinálni? Ahogy nézem oldalról megtörik rajta a fény is, látszik hogy picit meg van nyomva, de beszéljenek a képek.
-
FerNandor
őstag
válasz FerNandor #9941 üzenetére
ha már lehet, hogy megrendelem ezt. érdemes müanyagápolót is venni? a következö felületekre: lökhárítóban müanyag burkolat (ez is megane II), ilyen antracit szinü kb és bele vannak égve vagy száradva a foltok, cseppek. B oszlop takarómüanyagja: fekete és ebbe is bele van száradva, égve a víz, szennyezödések stb. ezeket mennyire lehet helyrehozni? autókozmetikások azt mondták, hogy semennyire, ezek ilyenek maradnak sajnos.
a lökhárítós rész nem annyira feltünö, de sötétebb színüek ezek a foltok, mint a szín.
[ Szerkesztve ]
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
zsolt1129
addikt
-
-
törölt tag
válasz Szakbarbár #9933 üzenetére
Homokfúvás majd mehet rá a 2k-s epoxy majd csisz és mehet rá a szin.
[ Szerkesztve ]
-
FerNandor
őstag
sziasztok,
Megane II-ben a könyöklöt szeretném tisztítani.
ez az.tudtok ajánlani valami jó, bevált száraztisztítót?
németeknél láttam ilyen vanish száraztisztítót, ami direkt nem mosható felületekre van kitalálva, azt dícsérték, valami hab. de pl. intersparban, ahol sok vanish dolog van, nem találtam, de még a vanish honlapon sem..
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
törölt tag
válasz Szakbarbár #9931 üzenetére
Én epoxy alapozót szoktam venni 2k-s és száradás után olyan mint a műanyag.
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz #00809728 #9921 üzenetére
A vázra milyen festéket ajánlanál? Most hogy szét lett szedve a motor elég sok helyen lehet látni rozsdafoltokat a vázon, az akkumulátor tálcára meg valószínűleg kifolyt a sav, mert ott több rozsda van mint festék , illetve tavaly a lábtartó lett visszahegesztve de a festés elmaradt.
Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
törölt tag
válasz diablo1984 #9927 üzenetére
2.0pdti
-
törölt tag
válasz Szakbarbár #9920 üzenetére
-
törölt tag
válasz Szakbarbár #9917 üzenetére
Én gyárira tőrekednék a helyedben.
-
törölt tag
válasz Szakbarbár #9914 üzenetére
-
MunezXBK
nagyúr
válasz Szakbarbár #9914 üzenetére
Ha jól tudom, van matt lakk is.
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz #00809728 #9913 üzenetére
Egy MZ-ről van szó, túlzásokba nem akarok esni. Bár a tankra, légszűrőházra és az oldalára vettem bázist meg 2 komponensű lakkot, az volt 12k. Ha még ennyit kell a többire is, a festés ugyan annyiba fog kerülni mint maga a motor, és akkor még új alkatrészeket nem is vettem.
Mattnak jobban örülnék, de ha lakkozással tartósabb felületet lehet elérni, akkor legyen az.Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
törölt tag
válasz Szakbarbár #9912 üzenetére
Spray 1k-s festék nagy csodát ne várj tőlle.
2k-s festékkel érdemes vagy bázis+lakk az már dőfibb.
Tegnap volt kint a haver nálam KTM
minden egyes elemében van hiba horzsolás,kőfelverődés stb....bázis festék+karcálló lakk lesz rá.
13.000ft csak az anyag. -
Szakbarbár
aktív tag
Üdv!
A motoromon szeretnék lefényezni néhány elemet: első sárvédő, műszerfal tartó, csomagtartó, féknyereg, teleszkóp alsó szárak, lámpa burkolat és pár apróság. Tavaly Prisma Color matt fekete festéket használtam pár alkatrészen próbaként, de nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Idén valami tartósabb megoldást keresek. Tudnátok ajánlani valami festékspray-t, vagy inkább vigyem el fényezőhöz? Elég sok apró alkatrész van, nem tudom ilyeneket vállalnak-e.
Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
szente
addikt
válasz #00809728 #9903 üzenetére
Hali!
Ti fényezést is vállaltok, vagy csak polírozást?
Van egy B Corsám, ami egy csomó helyen karcos, van ahol egészen a lemezig hatolt a karc, és már rozsdás is. Van a jobb első sárvédőn egy kb 5x5 cm-es hólyagosodás is.
Ezeket hogyan lehetne javítani, és kb mennyiért? Gondolom a pontos árhoz látnod kellene, de nekem elég nagyságrendileg is. Így legalább el tudom dönteni, hogy érdemes e vele foglalkozni. Végül is egy 20 éves 250 ezres autóról van szó... -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest