Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
polonic
félisten
válasz Franky2Ster #43598 üzenetére
Az a kédergumi. Sonax pamacsos gumiápoló.
-
Franky2Ster
senior tag
válasz pècsimunkás #43585 üzenetére
Azokra a gumikra gondolok amikor kinyitod az ajtót és belül van.
-
veterán
Jól bevásároltál mikroszálasokból. Slim’s-ről rendeltünk nemrég pár dolgot, és jövő héten meg is jönnek a cuccok. Rendeltem egy Auto Finesse Aqua Deluxe szárazolót, nagyon kíváncsi vagyok rá milyen lesz. GYEON-os szárazoló mellé rég akartam egy normálisat venni.
[link] 50x70cm és 1200gsm-es. Szóval minden adott egy nagyon jó szárazolóhoz! Auto Finesse termékben még nem csalódtam amúgy sem.
Mellette rendeltem még Iron Out-ot, Oblitarate-t, egy Slim’s-es térdelő szivacsot, meg egy ValetPro kis körecsetet a műszerfalra.iPhone 13 Pro Max
-
lacos001
senior tag
válasz pècsimunkás #43594 üzenetére
Én innen vásárolok mindig (ha kell vmi...). Jó árak, akciók, újdonságok non-stop.
-
d4d
tag
Megvan egy újabb nagyobb lépés az autómosó felszerelés összegyűjtésében, megérkezett a csomag a németektől. Carcarebros Attila rendelésébe tudtam beszállni, ugyanis a Microfiber Madness és az autopflege24.de oldal tulajdonosa ugyanaz a személy és mivel nekik aktuális volt a rendelés én meg amúgy is terveztem vásárolni még egy adag kendőt, így összetudtuk hozni a kettőt. Nekem technikai okok miatt nem megoldható egyedül a kintről rendelés.
A vödrök meglehetősen masszívak, nagyon nem az amit csak így két oldalról megfogsz és könnyedény benyomkodsz, nem egy felmosó vödör az biztos, de kell is hogy erős legyen, közel 20 liter víz mehet bele. És ez még a vékonyabb falú verzió, mert a félig átlátszó és az ezüst elvileg valamivel vékonyabb anyagból van mint a többi szín. A Cleanyourcarra nemrég felkerült teljesen átlátszó is nagyon jól néz ki.
A Dry Me Crazy Jr és a Microfiber Madness matrica majdhogynem ajándék volt a vödör és a grit guard mellé. Szettben kell megvenni, nem külön külön és akkor adják hozzá, illetve választható a DMC Jr. vagy a gofri stílusú Waverider Jr.
A grit guard igazából csak azért kellett, hogy legyen valami a vödör alján, mégse a koszba (ha marad egyáltalán értékelhető szennyeződés alul) pihenjen a mosókesztyű v szivacs, ha beledobom. Illetve később lehetne kombinálni a Chemical Guys féle lyukacsos/tölcséres betéttel ami így együtt ténylegesen működhet már ami a szennyeződések vödör alján tartását illeti. De ezzel most nem foglalkozok, a tapasztalatom az hogy egy előmosással megfelelően előkészített autón már nem marad annyi szennyeződés, ami nagy gondot okozna. Extra óvatos elborult agyúak vehetnek 8-10 "szivacsot" és akkor minden elemre jut egy tiszta, akkor nem kell foglalkozni azzal, hogy esetleg mit viszel vissza a vízbe és így elég egy vödör is
Hivatalosan az egyes és kettes számú Chipmunk hozzám került kint is csak néhány hete elérhető. Mivel egyelőre kézzel mosom a kendőket, ezért figyelnem kell a kezelhetőségre is és a szárítás szempontjából sem utolsó, ha nem lepedő méretről van szó. Olvastam olyanról akinek több mint három nap kellett egy Dry Me Crazy XL teljes megszárításához . Na az valami 100x60cm körüli mérettel rendelkezik. Másik, hogy régebben is 40x40-es 400gsm-es kendőket használtam és azokkal is elvoltam. Az autó sem nagy. Talán később a 64x42-esre azért benevezek.
Summit 800-at, Crazy Pile-t és Cloudbuster-t már korábban is vásároltam, az nem újdonság. A Summit 800 annyiból érdekes, hogy mindkét oldalán egyforma hosszúságú szálak vannak, ami egyáltalán nem megszokott, plusz 800gsm-es súllyal szegély nélkül, nem egy egyszerű kendő.
A matrica is jó minőségű, van vmi rücsis fóliás védőréteg is van rajta. Ez mehet a vödörre vagy az autóra is.
A Micro-Restore és a ValetPro számomra még ismeretlen, de csupa jókat olvastam róluk, ha ezek nem oldják meg amire vettem őket akkor beletojok az egészbe a csomagolás korrekt volt, full légpárnás fóliával körbetekerve mindkét flakon plusz egy-egy óriási simítózáras tasakba is beletették ezeket.
[ Szerkesztve ]
-
1stVikman
senior tag
válasz Shrike7973 #43589 üzenetére
Én a Lidl-ben vettem. 2 fajta stift is volt, W5 meg Nigrin. Nincs velük gond.
De van itthon Wolf Black out, W5 gumiápoló, Armor all tyre shine, meg gyógyszertári glicerin is, ha kísérletezni akarnék. -
lacos001
senior tag
válasz pècsimunkás #43590 üzenetére
Ezt használom max 2 havonta egyszer. Ha lusta vagyok akkor nem, elvégre 2 éves sincsen...tök puha még mindenhol Hagyom kb. 5 percet állni, majd átmegyek rajta mikroszálassal. Tényleg rettentő drága, még lebeszélt a boltos..hát hülye az, már bocsánat....
[link][ Szerkesztve ]
-
pècsimunkás
addikt
válasz Shrike7973 #43589 üzenetére
Sonaxot akartam venni, de a német boltos lebeszélt róla, hogy drága. Ezt ajánlotta: [kép]
Olyan mint egy cipőápoló. Régóta használom, jó cucc. Lassan üres lesz a doboz, de nem keresek másikat, veszek egy ugyanilyet.[ Szerkesztve ]
Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
Shrike7973
senior tag
válasz pècsimunkás #43587 üzenetére
Szuper, most már tudom, hogy kéder gumi névvel lehet rá hivatkozni.
És szintén hasonló megfontolásból kezdtem el az ápolást, értelmes gondolatnak tűnt...
A stift jól hangzik, esetleg tudsz javasolni könnyen beszerezhető márkát?[ Szerkesztve ]
-
Shrike7973
senior tag
válasz Shrike7973 #43586 üzenetére
Látom, hogy ebben a témában a Chemical Guys és Autoglym termékei javasoltak.
Mielőtt kiadom rá a pénzt, érdemes megpróbálnom az említett matt műszerfal tisztító spray-t kipróbálnom? Okozhatok kárt vele?[ Szerkesztve ]
-
pècsimunkás
addikt
válasz Shrike7973 #43586 üzenetére
Vannak kimondottan kéder gumi ápoló stiftek. Én télen- nyáron használom. Télen a befagyás ellen, az év többi részében pedig, hogy ne öregedjenek el az ajtók kéder gumijai. Havonta, kéthavonta végig kenem őket.
-
Shrike7973
senior tag
Sziasztok!
Új autó vásárlása után ambiciózus módon egy javaslatra hallgatva 2 havonta végigmentem az ajtók szélénél levő gumi/szivacsos csíkokon ilyen Prelix gumiápolóval. Sajnos a második használat után feltűnt, hogy mozgás során ettől nyekereg, úgyhogy szeretném újragondolni ezt a gyakorlatot, mit gondoltok? Elmentem egy autó alkatrész boltba, ott azt mondták, hogy túlzás ilyen glicerines anyaggal kezelni, és hogy próbáljam letakarítani, például azzal a matt műszerfal tisztító spray-el, amit amúgy is megvettem ott közben.
Szerk: Elkezdtem visszaolvasni...
[ Szerkesztve ]
-
pècsimunkás
addikt
válasz Franky2Ster #43579 üzenetére
A kéder gumira gondolsz?
-
MrSealRD
veterán
válasz Pgabor79 #43583 üzenetére
Kerékre nem próbáltam még ki. Oda Endurance Gel-t használok. Az is olajos hatású csak másképp. Abba nem ragadt még bele a por kb soha. Az is viszonylag tartós. Simán pergeti magáról a vizet meg a koszt egy ideig...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
Én Chemical Guys Trim and Gel-t használok a gumi felületekre. Olajos hatást kelt, fényes és tartós is... Én azért kezdtem használni, mert télen fagyott és nyáron is összeragadtak a gumik záródáskor. Azóta nincs ilyen gond.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Varshi
aktív tag
válasz Franky2Ster #43579 üzenetére
Nekem itt erre az Autoglym Rubber and Vinyl Care cuccot ajánlották, hogy az egyenesen csoda lesz. Nálam félsiker. Csökkent a nyekergés , de nem szűnt meg.
(Ha eljössz (Bp. XX. ker.), kensz belőle próbaként, és majd eldöntöd.)
-
Franky2Ster
senior tag
Srácok! Az ajtó gumik ápolásához mit tudnátok ajánlani, hogy ne nyekeregjen?
-
i-sti
senior tag
válasz Amarton #43576 üzenetére
Ha borotva habot akarsz akkor én ajánlom az Alta Foam 2000-et.
Polirtechnél is van, bár eléggé túlárazott, én 3400-ért vettem.
Altába 50ml Avalanchot szoktam tölteni 1750ml langyos víz mellé. Ugyanazt az eredményt kapom, mintha lándzsásba 150~200ml töltenék + víz.Novum Forum Siculorum
-
grizlisandor
veterán
IPA beszerezve, már csak jóidőre vár az autótakarítás.
-
Amarton
tag
Kinek melyik Snow Foam vált be?
Olyat keresek, ami gazdaságos, de azért borotva hab szerű habot rak fel az autóra.
Az sem baj, ha kapható a polirtech-nél, mert onnan szeretnék egy nagyobb rendelést leadni.http://kodolas.skoda-muszerfal.hu
-
d4d
tag
válasz jozsi252 #43569 üzenetére
Kicsit bánom, hogy nem rendeltem, lett volna lehetőség onnan ahonnan a többi cucc jött. Érdekes, hogy erre a témára annyira nem feküdtek még rá a különböző gyártók, pedig nélkülözhetetlen eszközök, nálam még az otthoni takarításban is. Az Auto Finesse ecsetei tetszenek nagyon, csak baromi drágák.
-
0021666
tag
Sziasztok,
clay bar-t (fényezés tisztító gyurmát) milyet, és honnan érdemes venni? eBay, ali is opció.Aviation is proof that given the will, we have the capacity to achieve the impossible.
-
RP1980
tag
válasz Paloczi95 #43559 üzenetére
Szerintem minden sio alapú detailer megfelelő lehet (minél magasabb a tartalom, annál jobb) viszont szvsz. akkor már a saját márkát használnám, (holott a C2v3-hoz nincs személyes tapasztalatom) valszeg össze lettek hangolva a laborban.
A megmaradt CSL+Exo val ne frissíts! ilyenre nem alkalmas! Ezeket csakis megfelelően előkészített felületre aplikáljuk, ami annyit tesz, hogy alapos dekontamináció + egy fényesítő polír (mert csak azzal szeded le a régi kerámia réteget) és zsírtalanítás. -
-
csillik.s
csendes tag
válasz Petyyyyy #43562 üzenetére
Ez már végeredmény. A kép nem adja vissza de a fekete foltok festék leverődés. Ilyennel még nem találkoztam, hogy fekete lenne az alapozó vagy mi! Használtan vettem a garnitúrát, először kátrány és egyéb dolgokra gondoltam én is, csatasorba állítottam még a kátrány illetve repülő rozsda oldót amik kifejtették hatását, még sok szennyeződést eltávolítottak.
-
d4d
tag
Carcare -e az elején, tudtam hogy elsz@rok valamit
Azért ha valaki áruházi szinten találkozott jó minőségű körecsettel az is érdekel. Obi oldalán és a Conradnál láttam képen jól kinéző ecseteket, de az előbbi helyen élőben nem találtam meg. Kérdeztem az Obiban a csajt, azt mondja, hát az oldalon lévő termékek és az áruházban lévők nem mindig egyeznek.. szóval olyan nincs ott, rendeljem meg.. (Budaörs), ja mondom ok tök jó, hogy direkt ezért jöttem ide ki. Ami volt ott helyben az egy kalap túró volt. Lapos fejű ecsetekből könnyebb jót találni. Az Auchanben lévő saját márkás lazúr ecsetek nagyon finom szálúak, remekül használhatóak portalanításhoz, azt merem ajánlani. Ja és a fém részük is rozsdamentes anyagból van, nem úgy mint más hasonló olcsóbb ecseteknél.
[ Szerkesztve ]
-
d4d
tag
Carecarebros-hoz érkezett ma egy új szállítmány Microfiber Madness kendő. Újra elérhető a Cloudbuster és más korábbi hiányzók is, illetva az új Chipmunk hibrid szárító kendőből is kaptak, egyelőre kétféle méretben elérhetőek. A legnagyobb, XL-es még kint sem kapható.
árak (bruttó) kicsivel a Dry Me Crazy árai alá lettek belőve
40 x 40 cm: 4.190 Ft
64 x 42 cm: 5.490 FtAzért vagyok képben, mert nekem is megjött a rendelésem az övékkel együtt a németektől, úgyhogy ha minden jól megy csütörtök este át tudom venni a csomagot. ValetPro Classic Carpet Cleaner (5L) egy gallonos kiszerelésű Micro-Restore mikroszálas mosószer, egy pár 5 gallonos USA vödör és még néhány apróság. A Micro-Restore-ra nagyon kíváncsi vagyok brutál mennyiségű pozitív visszajelzés van róla kinti oldalakon, plusz Microfiber Madness Thomas (tulaj) is ezt használja. És mivel nem keveset öltem kendőkbe, nem szeretném a véletlenre és mindenféle házi praktikákra bízni a tisztításukat. Mondjuk van még a Nanolex mosószeréből, de ha már volt lehetőség ennek beszerezésére akkor legyen meg ez is.
"Micro-restore is an effective detergent properly formulated for maintaining and restoring microfibres.
Yes, microfibres are machine washable. Completely. But the truth of the matter is our regular old household detergent is not the best when comes to cleaning or restoring them!
The difference that Micro-Restore makes, in comparison to your average laundry detergent, is phenomenal. All the oil, wax and gunk that they soak up—Micro-Restore eradicates, leaving the microfibres in a like-new state--supple and velvety soft.Micro-Restore is superior for treating, cleaning and preparing microfibres because it is a powerful degreaser—a strong detergent—with the absence of bleach or fabric softeners, both of which mean a certain slow death to microfibres. Micro-Restore works to remove every last bit of product that is naturally absorbed by microfibres—cleaning them thoroughly, opening their “pores” which allows them to do their job to the best of their capabilities—and extending their life.
Micro-Restore’s concentrated aqueous formula is a special blend of surfactants, emulsifiers, chelating agents and water softeners. The combination of ingredients in Micro-Restore has the power to break down all chemicals and heavy residues and remove them. The water softeners in the formula nuetralizes calcium and magnesium in hard water that cause towels to stiffen over time. Micro-Restore is the ultimate cleaner for microfibres because it rids them of all product without ruining their structure. It is also biodegradable
A variety of uses: Micro-Restore effectively cleans car care products (and other chemicals) safely out of cotton, chamois, even the buffing pads for your orbital or dual action buffer. It emulsifies dirty motor oil, greasy soils, car wax, and protein stains and suspends them for complete removal in the rinse cycle. Restores like new performance through several hundreds of cleanings.The 32 oz. bottle that Micro-Restore comes with has its own built in measuring cup. Two ounces for a full load, one ounce for a small load—Micro-Restore revitalizes any type of cloth, towel or applicator that is loaded with heavy residues and chemicals. Be warned--because it is so strong, if you submerge your hands in the detergent—even when diluted with water—your hands will come out unbelievably dry. Don’t worry, it isn’t toxic, but this characteristic is why it outperforms any detergent and why it works so well!"
Józsi írtad hogy van ValetPro ecseted (pontosan melyik?), mennyivel sűrűbb, mint egy mezei párszáz ftos praktikeres körecset? az a bajom ezekkel hogy nem elég sűrűek, középen szinte alig van valami, ha szemből belenézel, széthúzod, elég ritkás. A polirtechnél a Soft99-es ecsetet is néztem, az is jó lenne, de képek alapján, pláne ha alig van róla valami, nehéz dönteni.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
Paloczi95
tag
válasz RP1980 #43553 üzenetére
Köszi a választ! Még elég jól bírja a kerámia, nyilván a felkenés után tapasztalható extrém hidrofób tulajdonság csökkent, de még mindig nagyon szépen összeáll a víz, jó az öntisztulási képesség és a fénye is. Szóval inkább a felfrissítés/megőrzés lenne a cél. Inkább Reload, vagy inkább C2v3? Egyébként egy alkalommal kb mennyi fogy ezekből egy autóra?
Illetve a felfrissítést lehetne úgy is csinálni, hogy a megmaradt CSL+Exo réteget újra kenem rajta? -
seller007
tag
Rendeltem Aliexpresről pár cuccot ami a topik szerint is jó. China Post Registered Air Mail a szállítási mód. A tracking number alapján már megérkezett az országba.
Vajon hívnak vagy jeleznek majd, hogy melyik napok hozzák ki a lakáshoz? Itt kéne lenni aznap gondolom. Please help -
RP1980
tag
válasz Paloczi95 #43552 üzenetére
Nagyon is! Kárt nem teszel vele, sőt....! Amennyiben jól működik még, akkor növelni fogod az élettartamát. Ha viszont már nem jelentkezik a vízlepergető hatás, előtte egy alapos nem PH semleges tisztítást adj neki! Én is azt hittem, hogy a sok kézi mosástól meghalt a kerámiám jó fél év után, és közben csak kosz rakódott rá. Egy Erősre kevert és pár percig fennhagyott GS-es mosás után feléledt. Ezután egy reload és mint az új. Hozzá tartozik, hogy természetesen nem bír ki így annyi időt mint frissen aplikálva, de még párszor tuningolható így. A CSL tartósságban jellemzően sokkal jobb mint pl a Carpro ami most nekem is fenn van.
[ Szerkesztve ]
-
Paloczi95
tag
Szerintetek mennyire érdemes egy tavaly nyári Gtechniq CSL + Exo v4 bevonatozás után most tavasszal felfrissíteni a bevonatot mondjuk egy CarPro Reload-dal, vagy egy Gtechniq C2v3-mal?
-
Espla
aktív tag
JÖN! JÖN!! JÖN!!4 Car Wash Simulator
[ Szerkesztve ]
-
d4d
tag
Autoglym féle megoldás a madársz@r maradvány eltávolítására,
-
gyeniko
őstag
válasz Franky2Ster #43539 üzenetére
Több termékét is rendszeresen használom, nagyon jónak tartom őket.
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
6030D
őstag
válasz Franky2Ster #43539 üzenetére
Ez elvileg csak a gyártó, pontosíthatod melyik termék érdekel.
A váci kozmetikás kérdésedre: én csak most csöppentem bele DIY kozmetikába (még el se kezdtem, igazából ), így nem fogom tudni megmondani, hogy mennyire végeznek 100 %-os munkát az alábbi cégek, de:
- OMV kútnál a srác: apósék és pár ismerős hordja oda, 5000 Ft-ért tiszta a kocsi kívül, belül...
- Verdafürdő: főnököm hordja oda több éve a BMW(ke)-t, nem volt probléma, tisztán jön el az autó.
- Gumicontrol: egy 20 éves C-RV-t csináltak meg most nekünk, ami az elmúlt pár évben nem sok tisztítást látott, egész jó lett, bár szemmel jól látható összeget kellett ott hagyni, de a műszerfal olyan, mint új korában (és ez a 90-es évek anyagminőségét is jelzi azért).Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
veterán
válasz csillik.s #43543 üzenetére
Zsolttal beszéltem, mondta hogy 2 év gari van rá ami nagyon jó dolog egy ilyen termék esetében. Meg mellette szól az is hogy nem kell kiküldeni külföldre szervizelésre. USA-ba egy ilyen súlyú terméket kiküldeni elég húzós. Ha veszek mindenképp a kisebb RS-t fogom venni. Egyelőre még az elfogadás szintjén vagyok hogy ez tényleg kell nekem és hajlandó vagyok ennyit kiadni érte.
Ilyenkor mikor szar idő van csomót szívok a gumiszőnyegek szárításával hogy egyből visszakerülhessenek a kocsiba. Egy ilyennel meg tök gyorsan szárazra lehetne varázsolni.iPhone 13 Pro Max
-
csillik.s
csendes tag
Sziasztok!
Én teszteltem egy BloAir-t gyengébb 1 motoros változatban. Engem meggyőzött, beruházok egyre.Tetszett, hogy a cső hossza indulás után hosszú lett, majd leállításnál visszahúzodott. Eredeti USA termék!
Teszt lessz később róla[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Varshi #43540 üzenetére
Metrovac sem olcsóbb. Abból csak a kis pici Sidekick az olcsó, de az nem igazán szárazolásra van, mert ahhoz azért gyenge.
Ez azért jó mert a fej direkt olyan rajta ami leszűkíti a levegő útját, így aránylag nagy nyomással tud fújni. Lombfújó igazából arra jó hogy a víz nagy részét lefújja a kocsiról, valamint a kis résekből esetleg kinyomja a vizet.
Ez a Blo Air szerintem amúgy jól fogy a Polirtech-nél, jó lenne róla egy hazai teszt is.iPhone 13 Pro Max
-
Varshi
aktív tag
válasz jozsi252 #43536 üzenetére
Ez kurva jól néz ki a leírás alapján.
Én legszívesebben rendelnék egyet a 14 napos webes rendeléses elállási joggal, és visszaküldeném, ha nem válik be, csak nincs időm vele szöszölni.
Megvárom, míg ti megveszitek és írtok róla.
Mondjuk olcsónak nem nevezném. (Nálam a Metro Vac áránál van kábé a fájdalomküszöb.)
[ Szerkesztve ]
-
Franky2Ster
senior tag
Srácok mi a véleményetek erről a termékekről: Koch Chemie ?
-
veterán
válasz Amarton #43537 üzenetére
Kompresszor sem rossz megoldás, csak azzal se jössz ki olcsóbban. Olyat kell választani ami azért 20-25L-nél nagyobb, meglegyen a kellő légszállítás, legyen benne normális vízleválasztó mert gondolom a tiszta autón nem mutat jól a dzsuvás kondenz víz. Ez meg már kb. ugyanott van mintha vennél egy Metro Vac vagy BLO Air-t.Ami ugye még előmelegített levegőt is fúj, nem hideget.
iPhone 13 Pro Max
-
Amarton
tag
Sziasztok!
Autó szárításhoz keresek megoldásokat.
Sajnos a levegős kompresszor nem vált be.http://kodolas.skoda-muszerfal.hu
-
veterán
Volt ma egy nagyobb belső takarítás, plusz motortér takarítás, ezt követte egy nagy adag mosás. Volt közte üvegező kendő, 300GSM környéki, meg 800GSM környéki rongy. Shiny Garage mikroszálasra való mosószert használok, majd utána szárítógépbe szintetikus programot. Ami kisebb fordulaton pörög mint a pamut, meg az idő is kevesebb, valamint a hőfok is.
Már jó pár hónapja meg van a szárítógép, és igazából nem tűnik fel nekem hogy a mikroszálasok főleg a 800GSM-es, rosszabb lenne. Szóval annak ellenére hogy rá van írva hogy nem lehet szárítógépbe szárítani, nekem hónapok távlatából sem adódott semmi gond.
Szóval aki kételkedett benne hogy berakja-e a szárítógépbe az használja nyugodtan, csak szintetikus programon!
Amúgy a vizet is sokkal jobban felveszi egy szárítógépes szárítás után mint amikor a szobába szárítottam meg régebben.Motortérre Koch GS 1:10-es keveréket használok, valamint egy ValetPro körecsetet és nagyon szép eredményt lehet vele elérni. Annyi hogy először a retek nagyon nagy részét papírtörlővel törlöm le, majd utána csak mikroszálassal. Ha az egészet mikroszálassal csinálnám rengeteg kellene. Ez a módszer nagyon jól bevált nekem, merem ajánlani bátran. Ahogy a Koch Chemie GS-t is, ár érték arányba szerintem verhetetlen a piacon. Főleg hogy jó akciókat is ki lehet fogni pl. Alza-nál, vagy Polirtech-nél is szokott akcióba lenni.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
Franky2Ster
senior tag
Vác környékén tudnátok mondani autókozmetikát? Akire rá merhetem bízni az autómat! Köszönöm!
-
veterán
válasz zsolti1 #43528 üzenetére
Ez a veszély nem áll fent.
(#43529) d4d
Persze tudom, régebbi Suprák amik gyáriak és nagyon jó állapotban vannak kevés km-el, szintén brutál összegeket kérnek el érte. De valahogy engem ez a régi vonal nem nagyon fog meg. Nyilván egy új technikában sokkal több a hibalehetőség az akár 3-4 turbó miatt is, de a komfort meg az autó tudása ami inkább megfog.(#43530) DJ. Ru$y
Soha az életbe nem tudnám megszokni hogy bal kézzel váltsak.(#43531) fesii
Ha követed a csatornáját akkor láthatod hogy igazából a 8 illetve 9 számjegybe kerülő autókra van specializálódva, akinek meg van 20-30-50-20 000 milliója egy autóra az nem fukarkodik egy jóféle fólia ára miatt, vagy egy modesta védelem miatt. Kint ezek az emberek meg is fizetik a srác tudását ami bámulatos számomra hogy mennyire ügyes, és mennyire profi munkát végez. Minden tiszteletem az övé, nagyon szeretnék egyszer eljutni hozzá, már csak azért is hogy kicsit beszélgethessek vele erről az egész témáról.
Mert nyilván nem hullott az egész az ölébe, hanem szépen az elejétől építette fel maga köré ezt a "brand"-et, és most idáig jutott hogy egy full extrás kozmetikája van.
Nem egyedül dolgozik, egy ilyen nekünk álommeló lenne!!iPhone 13 Pro Max
-
fesii
aktív tag
válasz jozsi252 #43524 üzenetére
Számomra azért hihetetlen, hogy "autóápolásból" ilyet össze lehet hozni... Akár profit akár olyen mennyiségű folyamatos munka legyen, hogy az a hely ki legyen használva.
Plussz fogalmam sincs de ha a tudásom meg az ottani felszerelésem is itt meglenne magyarban nem biztos, hogy megélnék belőle. Vagy ti hogy látjátok ezt? -
d4d
tag
válasz jozsi252 #43527 üzenetére
Van oka, hogy ezek az autók ennyibe kerülnek, mondjuk itt az állapot és a km állás plusz hogy még keveset is gyártottak belőle elég sokat dob az áron, de nem csak ez az oka. Ez egy ikon, a japán autógyártás szerintem legjobb korszakának (90-es évek +- öt év) utolsó éveiből, olyan műszaki tartalommal, hogy elsírod magad. Van mezei V-Spec II is nem egész 5500km-rel, az csak 58 millió az tény hogy páváskodni kevésbé lehet ezekkel, mert aki látja nem tudja mit lát.. a 30 milliós német prémiumot viszont ismeri, mert az uzsorás, a bodzaszedő meg a helyi M.Lőrinc is azzal jár.
-
d4d
tag
Eladó Nissan Skyline GT-R R34 V-Spec II Nür, 18 évesen új állapotban 362 km-rrel, nem elírás.(hitelesítve Japánban). ~115 millió ft
http://jdm-expo.com/vehicle-inventory/746-nissan-skyline-sale.html[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
veterán
Ha lenne egy Slim's-es rendelés van aki esetleg benne lenne? Ha igen írjon egy privátot ne itt szemeteljünk.
iPhone 13 Pro Max
-
nebulo5
senior tag
-
papg79
tag
Sziasztok! Javítottam egy-két helyen a küszöböt az automon, és az lenne a kérdésem, hogy miután színre fújtam, ezzel lakkozhatom-e:
[link]
Előre is köszönöm a válaszokat! -
lacos001
senior tag
válasz jozsi252 #43517 üzenetére
Iron még nem találkozott olyan szennyeződéssel, amit ne rántott volna le a felniről. Kasznin is mindenféle károkozás nélkül kililul ahol kell. nyár végén-tél végén Perfekt.
Tar meg arra kellett, hogy enyhe ragasztó maradékát és az itteni Fekete erdő fenyővirágzásos port/retket/gyantát ne égesse nagyon rá a nap az autóra. befújom ahol kell, 2-3 perc és leveretem, el is tűnt Perfekt.
Van még másom is Gyeonból nincs a fotókon minden remekül működik.
Váltásra talán elszánom magam, [link] vagy [link] a kiszemeltek. Szeretném látni mit mutatnak. Lehet már átlendültem, de semmi akadálya nincsen annak, h megvegyem és kipróbáljam ezeket is.(#43516) zsolti1 Fogalmam sincs...Megy egy kicsi a vödörkémbe, aztán dörzsi-dörzsi óvatosan.
[ Szerkesztve ]
-
zsolti1
csendes tag
válasz lacos001 #43515 üzenetére
Nagyon impozáns kis pakk.
Látod vannak külömböző
árkategoriák.
Itt az egyém: [kép]
Persze nem ajánlanám a gyeon helyett,
de minimal kerettel rendelkezőknek
kezdésként megteszi. Aztán úgyis vagy
komolyabb szereket vesz vagy nem
szippantja be ez az egész.
/Kérdezném a gyeon bathe,
és a bathe essence között csak az adagolandó
mennyiségben van eltérés vagy másban is különbözik?/ -
lacos001
senior tag
Kis szösszeneteikhez kapcsolódva...
Bármelyik autót is nézem, (első van most [kép] , második volt [kép] , többiről nincs képem..) eszembe nem jutott tescos-auchanos ronggyal törölgetni. Biztosan gyagyás vagyok, de én így szeretem, akár régi, akár új a szekér.
Mindegyikre ment a csodacucc... [kép] [kép] [kép] rongyok szintén e márkából..
Váltani-próbálgatni szeretnék én is más szereket, de az istenért nem tudom megtenni. kivéve a mikroszálasok.. -
zsolti1
csendes tag
Hát sajnos ahol én lakom nem igazán van kulturája az autóápolásnak.
Amig nem találtam rá a topikra addig én is a mosogatószer
sima szivacs és dörzsölés módszert alkalmaztam.
/és tényleg meg is látszott az autón/[ Szerkesztve ]
-
Shodan
addikt
válasz RP1980 #43510 üzenetére
Na akkor meg ráadásul nem is állunk távol egymástól, nekem kb ugyanez csak fiesta fekete szintén /40gumival. legalább lehet a görgőzésre is költeni
@zsolti1: Miért lennél idióta, mert nem vagy igénytelen és még szereted is csinálni. Én is takarítgattam mindegyik suzkát. Jó a vas
[ Szerkesztve ]
www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.
-
RP1980
tag
válasz Shodan #43508 üzenetére
Félre ne érts, egyáltalán nem sértődésből írtam amit...
Azt gondolom van a Wörthis közeg (magam is előszeretettel érdeklődök eziránt a dolog iránt) és veteránosok, ami autósok stb. Akik valóban egy dédelgetett "kincset" ápolnak. Szerintem ott nincs is más alternatíva, mert nem akarnak öngólt rúgni azzal, hogy a sok ezer euros zonderlákírungban egy rosszul megválasztott ápoló kárt tegyen.Aztán van akinek maga a pucolás lett a hobbija. Fent róluk/rólunk beszéltem. Itt vagy megvan egy/a dédelgetett hobbi autó, vagy volt és megmaradt a beidegződés, vagy csak álmodunk egyről egy tök átlag verda mellől. Szóval ezeknek az embereknek (nekünk) a tisztítás ad örömet, ha "csocsi-ragyi" lett egy, vagy ne adj isten több nap után a verda.
Természetesen tudunk adni (szoktunk is) tippeket olyanoknak is akik csak picivel szeretnének hatásosabb munkát elérni a vasárnapi autómosás során és nem egy kisebb afrikai ország költségvetését költenék a 1-2 millás autójuk tisztán tartására.
Magam részéről sem egy sokmilliós autóval járok és ha nem a hobbim lenne ez a téma, akkor egy szélmalomharccal érne fel , ugyanis egyrészt csillaggarázs Bp-i 4 sáv mellett, másrészt nem szeretném az összes megtakarításom az utcán tárolni
Így csak ez van :
[ Szerkesztve ]
-
Shodan
addikt
válasz RP1980 #43504 üzenetére
Peace. Egyetértek. Én leginkább úgy tudom legjobban elképzelni, hogy mondjuk van valakinek egy "hobby" autója aminek mindent megad, vagy pl.kiviszi kiállításra, kiviszi találkozóra stb. vagy új autó,, luxus autó és szeretné megőrizni a gyári állapotot, mint ahogy írtad. Nyilván az összes ilyen cég javarészt ezekre a célcsoportokra épít. CG, Autofinesse....ami ad egyfajta lifesytle, életérzést is mellé.
Csak arra próbáltam rávilágítani hogyha pl. van valakinek egy 10e forintos telefonja, nem biztos hogy érdemes rá 10e-s tokot venni.
Majd ha kimegyek a Wörtherre veretni a bmwmel a casino előtt lehet hogy én sem a tesco-s rongyot kapom elő hogy megtöröljem. Csak azt hittem hogy itt mindenki így tolja :)
De az hogy ide esetleg betéved valaki és a napi ingázásba használt új kocsijához, vagy a kicsit már leharcolt, de azért autójára valamit adó emberke érdeklődik, neki pont lehet hogy nincs szüksége ezekre. Ahogy gondolom a borszakértő sem 200Ft-os borospohárba fogja kitölteni a 10k-s bort.
Na szóval remélem érteni hogy mit akarok mondani. Csak nekem ez egy kicsit ilyen ellentétnek tűnik sok esetben. No offense, én is élvezem, meg vigyázok a cuccaimra, de van egy határ.@d4d: Hát sajna törölheted te mindennel, az évek alatt tudod mi fog meglátszódni, ha az autót valóban használod. Azt hogy a parkolóba az atlétatrikóval törölgetős paraszt neked nyitja az ajtót, vagy aki vágja a füvet rávágja a kocsira, ha mész a sóderszállító mögött. Ez van ha nem egy vitrinbe tartod. Abban is teljesen egyetértek hogy a cuccok megmaradnak lehet átvinni következő autóra.
[ Szerkesztve ]
-
d4d
tag
Bár az irodaház pont rossz példa, mert a gyorsaság miatt úgy is valami lehúzót használnak, nem törölgetnek ott semmit, mindenesetre se autókozmetikában se az ipar más területén ahol ablakpucolásról van szó, még nem találkoztam nagyanyáink mindent vivő világbajnok újságpapíros módszerével. Se hagymás, se krumpli héjas ablakmosó praktikákkal. Ez komoly.. mindenki dobálja ki az aktuálisan használt ablakmosóját, irány krumplit pucolni, héját leforrázni és azzal a vízzel lehet takarítani a szélvédőt. Jobban mint bármilyen bolti kenceficével amivel csak átvernek titeket
-
d4d
tag
A "600ftos" rongynak is megvan a helye, nálam beltér tisztításnál a nem kényes felületeken vagy motortérben van a helyük, de szárazoláshoz, quick detailerek, waxok egyéb bevonatok visszatörléshez vagy a mosásnál nem fogom a véletlenre bízni a dolgot. Pedig nekem aztán nem is indokolná a jelenlegi autó értéke és állapota se azokat a kendőket amiket összevásároltam eddig, de majd lesz jobb.
Lehet, hogy a gyengébb minőségű kendő először nem okoz szembetűnő kárt a lakkon, de megvagyok róla győződve, hogy hónapokon, éveken át tartó rendszeres használt után láthatóvá válik a különbség egy minőségi eszközökkel ápolt autóval szemben.
És akkor arról a szintről amit egyszer láttam még nem beszéltünk, az ember fogta a Clines(?) szórófejes ablaktisztítós flakont, azzal fújkálta az egyébként száraz (vélhetően poros is volt) autót és vmi ronggyal, szó szerint valami atlétatrikó félével vagy konyharuhával elkezdte törölgetni a tetőt, az autó ráadásul sötétkék színű volt... Én is mostam valamikor mosogatószivaccsal és mosogatószerrel, de ez még annál is mélyebb szint volt. Ugye eleve valaki szerint hülyeség maga az autósampon is, ugyanolyan jó a konyhai mosogatószer is. Nekem sose feküdtek ezek a házi praktikák, meg majd megoldom ugyanúgy tizedannyiból dolgok. Persze, aki meg erre építi a vállalkozását az meg mind hülye mi, hogy nem ugyanezt a tuti olcsó tippet alkalmazza a saját üzletében. Meg az ilyen újságpapíros ablaktörlés és hasonlók, amiktől falra lehet mászni. Hát hogyne, én is rengeteg olyan takarítással foglalkozó céget láttam ahol az ott dolgozók újságpapírral és otthon kutyult "tisztítószerekkel" törölgették az irodaházak ablakait. Ja, nem is..Bármilyen hobbiba belekezdek egyik első dolgom biztos az hogy megnézem, hogy akik az adott témát hivatásszerűen, profi szinten űzik, azok mit használnak és ebből indulok ki. Jó esetben nem elérhetetlenek ezek az eszközök. Ott a Darts. Az egyik legolcsóbb sport, ha a profi eszközök árát nézed. Azok a sisal versenytáblák amiket a VB-n és a legnagyobb tornákon használnak 15-25e ft között mozognak valahol, ez a csúcs. 3-6db nyíl szintén megvan max néhány tízezerből, de akkor már tényleg a felső polcról választottál. Egy ilyen szettel otthon évekig el lehet játszani, a táblák rendkívül tartósak plusz az olcsó papírtáblákkal és gagyi műanyag fosokkal szemben ezt élvezni is fogod. Autóápolásban a legjobb kendők ugyanígy elérhetőek még nekem is a 20+ éves olcsó autóm mellett, de pl a magasnyomású mosó már nem, mert amit legszívesebben vennék (Kränzle), amiről tudom, hogy nem kell majd kidobni egy-két év után, ott még a belépőmodellek ára is bőven 100e ft felett kezdődik.
[ Szerkesztve ]
-
csongi
veterán
Sziasztok!
A keramia ala, mindenfele kepen kell polirozas?
Mert csak kezzel tudnek, gepem nincs.
Azt terveztem, hogy a melyebb karcokat, kijavitom filcel, aztan vizpapir, es rahuznek egy keramiat.Illetve ezta keramiabevonatot kesobbi ujra felhordasnal elegendo csak rakaenni, vagy ujra neki kell allni az egesz folyamatnak az elejetol?
[ Szerkesztve ]
-
RP1980
tag
válasz Shodan #43503 üzenetére
Dehogy csak ezek a szerek működnek! Simán tiszta lesz az autó egy vödör mosogatószeres víztől, egy fürdő szivacstól és egy törölközőtől is. A kérdés az, hogy hosszú távon mennyire lesz karcos. Persze itt megint csak felmerül az a kérdés kinek mi a karcos? Mert lehet, hogy valaki egy mosókarcokkal teli autóra (ami olyan mintha egy gigantikus pókhálón hajtott volna át) is azt mondja, hogy hibátlan fényezésű. Az emberek 99%-nak a karc az az, ha nekimész valaminek, vagy megkulcsozza egy ...... a kocsit.
Az ide írók zöme a maradék 1%. Nekünk a mosókarc is karc és igyekszünk tartani, vagy vissza állítani a szalon állapotot.
A másik, hogy kinek mi a tiszta? Itt megint lehet, hogy az utolsó apró résbe is szeretjük, ha nem marad kosz ahol egy "átlag autós" soha be sem nézne. Ehhez viszont kellenek a jobb minőségű cuccok. Nem muszáj, hogy a legdrágábbak legyenek, lehet jót kapni szolid árakon is, de van egy szint ami alatt maradhat akár a fent említett mosogatószeres víz is.
Természetesen itt már többek között az egyéni ízlés is bejátszik a dologba. Milyen a marketingje, a szaga, a csomagolása, stb. hisz számunkra ez egy hobbi, egy kikapcsolódás és ugye ott általában az élvezet a lényeg nem az ár.Itt annak a belga apácák szőtte rongynak a birtoklása és a használata jelenti az örömöt, mint pl. egy bor rajongónak egy drága bor kóstolása. Szerintem ott meg mi nem tudnánk megállapítani, hogy a már jó de megfizethető és az exkluzív borok között mi a különbség. De számos területen is így működik a hobbi.
[ Szerkesztve ]
-
Shodan
addikt
Szép lista
Igazából csak azért kérdezem, mert sok esetben az hogy az ember megveszi a belga apácák által szőtt márkás törlőrongyot, amire ráfújja a csoda elixírt, és letakarítja vele az 10e forintos lemez felnit vagy lámpát az nem biztos hogy megéri. Értem én hogy ez hobby. De én pl 20e ért veszek bontott lámpát , olyat ami lehet makulátlan. Esetleg aki ide téved meg azt látja hogy csak ezek a szerek/cuccok működnek , vagy ajánlottak. Még ezen a szinten egy 600Ft auchanos rongy ugyanúgy megfelel a célnak. És szerintem már ez sem a gagyi minőség.
-
d4d
tag
válasz Shodan #43499 üzenetére
20+, nem millió, éves, de, ha nagyon el lennék eresztve akkor sem sok új autó férne be a top10-be, ami csak nyolc igazából, a maradék két helyhez kéne még egy kis gondolkodási idő.
Honda NSX-S (2001)
Toyota Land Cruiser (J70-es széria) bármilyen karosszéria változat megfelel
Nissan Skyline GT-R (R32) V-Spec II (1994)
Nissan Skyline GT-R (R34) V-Spec II Nür (2002)
Toyota Century (G50) 5.0L V12 (2017)
Mercedes-Benz 560 SEC AMG 6.0 Widebody
Alpina B12 5.7 (E31) (1996)
Tatra T815-7 8x8[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
Arch Linux, Void Linux, Network Radios, VoIP, HAM
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.