Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RP1980
tag
válasz jozsi252 #42280 üzenetére
Apám kocsiján nincs kerámia (meg semmi sem) azon jól rajta marad a gyár ajánlása az 1:20 (az 1:100-at viccnek tartom)
Citrus Pre Wash-t nem használtam, GS-al szoktam előmosni így az passz. Magában a Fruit Snow Foam nekem nagyon bejön. Meglepően jó hatása van a PH értékéhez képest. Illata pedig top. -
grizlisandor
veterán
Igya ki Alza, megrendeléskor(10.07-én) még volt minden készleten, persze utána már a Koch GreenStar nincs, kapom nem sokkal később, hogy 10.09-én érkezik az árú. Persze most jön a e-mail, hogy csak 17-én jön árú. Természetesen a politech-es megrendelést már hozza a Posta.
Nem lesz így nagy belső takarítás a hétvégén, amire készültem, köszi Alza.
-
manokaj
tag
Sziasztok.Tervezem lecserélni a karcher k2 mosómat.K5 volt kinézve,de ajánlották a boscht is, mivel annak fém a belseje. Árban ráadásul jobb is. (igaz most lesz glamour a karchernél). Használ vki boscht, 140-160 típus valamelyikét? Érdekelne a vélemény róla.
-
fulton
addikt
válasz jozsi252 #42293 üzenetére
Értem. Köszönöm És még annyit, hogy térkő tisztításra alkalmasak ezek? Mármint tudom hogy követ is, burkolatot lehet,. de a térkő között ugye van térkőhomok. Azt nem veri ki? Ha hivatalos KARCHER eladónál veszem mennyi garancia jár vajon a K5 full control ra?
És van olyan változata hogy 5 évet adnak? mintha olvastam volna valahol.[ Szerkesztve ]
-
FeRRaR1
őstag
válasz jozsi252 #42289 üzenetére
Nem, egyben jött ahogy a képen van. Nekem is réz volt ami tönkrement, de már így is figyelőben volt a PA szóró mert kezdtem megelégelni hogy csöpög össze vissza meg a kezembe marad a szóráskép állító ha hozzá nyúlok...
i-sti
Valószínűleg az is, de szív meg olcsó. Én is Puzzikat néztem egyből amikor vettem az enyémet 5 éve kb. De mivel nem keresek vele pénzt (na jó néha igen, de ritkán) ezért egy Bisell-t vettem [link] Ennek egy nagyobb gurulós verzióját, de az istenért sem találok róla képet vagy linket.
De ha szánsz rá többet akkor hajrá.
Szerk: Megtaláltam az email visszaigazolást a vásárlásról: [link] Ez volt húsvéti akcióban kemény 140 font. Már kb 10 teljes autót, 30 szobát, meg két nagyobb munkát csináltam vele, mai napig hibátlan. Ennyi használatra nem bántam meg hogy nem Puzzit vettem.
Én szeretem és használom is a nyomás állítást, persze manuálisan is lehetett a régebbimen, de pl motortér, vagy kényes részek minimumon, hab meg felnik, kerékjárat maxon, fényezés féllel...
Illetve egy ideje már csak szűrt vízzel csinálom az utolsó öblítést, erre van egy 30 literes kannám amit megtöltök melóba ha kell, és maxon akadozik, nem tudja elég gyorsan szívni belőle nyomás nélkül, de közép állásba tökéletes, folyamatosan jön. Én is úgy voltam vele hogy baromság mikor vettem, de aztán még is egész jó és elkezdtem használni.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz fulton #42292 üzenetére
Szerintem nem éri meg. Bár nekem is ilyen van, de én azért vettem mert kifogtam egy jó akciót, csak én K7-et használok. Amúgy ez a beállítási lehetőség baromság. Van olyan fokozat ami autóra van, de az annyira gyenge hogy max arra jó hogy a sampont lecsapassam a kocsiról. Azt hiszem hogy talán még a nyomás magasabb néhány bar-al, de annyira az nem számít.
Szóval vedd ott ahol a legolcsóbb. Amúgy is holnaptól Glamour napok és vannak Karcherre is akciók.iPhone 13 Pro Max
-
fulton
addikt
Sziasztok
Tervezek venni egy K5 gépet, azt szeretném kérdezni a sima K5 és a Full Control között csak annyi a különbség hogy utóbbinál a "gun" ról állítható a nyomás? Az előbbinél ez honnan tehető meg? és szerintetek megéri azt a 15e felárt?
-
veterán
De amit te néztél az kárpittisztító gép, a másik meg egy sima száraz nedves porszívó. Nyilván a kárpitos gép sokkal jobb, mert közben mikor tiszta vizet nyomatsz a felületre akkor egyből vissza is szívja a vegyszerrel együtt. Én is így csináltam. De nem használtam ki annyira így eladtam.
iPhone 13 Pro Max
-
i-sti
senior tag
válasz FeRRaR1 #42288 üzenetére
Ezt így biztos nem venném meg.
Ez így egy rakás kaka lehet ennyi pénzért.
150 ezres kategóriában nézelődtem
Konkrétan erről olvastam sokat: [Puzzi 10/1]Nekem is még a régi réz mindenes MJJC van. Nekem az a problémám, hogy néha bekattan neki valami és csak locsolja magából ki a drága Avalanche nedűt.
Kicsit rázom, pofozgatom majd magához tér. De mintha akkor sem csinálna már olyan habot mint régen.Én is nagyon várom a tesztet. Ha jó lesz azonnal rendelem meg én is
[ Szerkesztve ]
Novum Forum Siculorum
-
veterán
válasz FeRRaR1 #42288 üzenetére
Már így összetekerve jött neked, vagy ugyanúgy mint az MJJC-nél járt egy tekercs teflon aztán neked kellett összerakni?
Nagyon kíváncsi vagyok a véleményedre hogy mennyi különbséget fogsz látni a szórásképen. Igen az MJJC-nek az ár érték aránya nagyon jó. Ami a flakon nyakára megy rá menetes rész az újabban műanyag és nem réz. Nekem szerencsére még réz, illetve én nem műanyag fittinggel kértem, hanem réz közbensővel, illetve a vastagabb Karcher fittinggel.iPhone 13 Pro Max
-
FeRRaR1
őstag
válasz jozsi252 #42287 üzenetére
Nekem volt problémám az MJJC-vel több is. Volt egy 4 és egy 2 éves is, de a fiatalabbon már szinte minden műanyag volt, ami a régin még fém. Az újabbat idén eladtam mert gyorsba kellett valakinek.
Viszont már korábban is csöpögött itt ott, a szórás szélesség állító lejárt néha egyszerűen a kezemben maradt, pedig nagyon ritkán állítottam vele, most meg eldurrant az egész.
Nem volt rossz amég működött, jó az ár / értéke, de mint a legtöbbször itt is jobb után néztem, nem venném újra, kicsit többre és jobbra vágyok. Még ha aránytalanul magasabb is az ára.
i-sti
Csak gyorsan rákerestem, ez az első amit dobott: [link]Persze valami normálisabb fej valószínűleg kell majd hozzá.
Konkrétan ezt a típust nem ismerem, ennyi pénzért nem lesz egy csoda, de a célnak gondolom megfelel. -
veterán
válasz FeRRaR1 #42283 üzenetére
Én már nagyon sok habosításon vagyok túl, de semmit nem vettem észre az MJJC-n hogy rosszabb lenne, vagy szét akarna esni.
Néztem tesztet és azért van különbség habosító meg habosító között is. Ergo egy márkás nagyobb habra képes, még ha nem is egetverő a különbség, de akkor is van. Bár a a felárat nem éri meg. Chemical Guys-nál vannak elég durva árak, ilyen 30-40k.. Torq meg MTM. Na az tuti nem tud annyival többet mint amennyivel többe kerül.i-sti
A GYEON bőrkefe nagyon jó, illetve én CYC-ról fehéret rendeltem, de volt olyan szövet aminél még az is durva volt. [link]iPhone 13 Pro Max
-
FeRRaR1
őstag
-
veterán
válasz RP1980 #42268 üzenetére
Aha értem, nem tudom hogy a gyártó miért nem úgy írja az ajánlást ahogy a terméket kell használni. Mert ha lefolyik a felületről akkor mi értelme neki? Nagy hab legalább fent marad jóval tovább, és jobban ki tudja fejteni a hatását.
SG Fruit VP Citrus Pre Wash-al összehasonlítva milyen? Melyik terméket látod jobbnak?(#42270) RP1980
Nem lesz teljesen tiszta a kocsi, viszont alig marad rajta egy nagyon vékony réteg a koszból, ami igazából olyan hogyha végighúzom rajta a kesztyűt akkor nem látszik rajta semmi, mármint a kesztyűn.
Nálam pl. az Avalanche sokkal jobban fellazítja a koszt, meg bogarakat, illetve sokkal több retket távolít el a kocsiról mint más pH semleges, vagy enyhén lúgos szer. De nyilván ennek is meg van az ára, a wax nem bírja olyan sokáig mintha egy pH semleges előmosót használnék.
A Bathe pH semleges viszont.
Én mikor még VP Citrus Pre Wash-t használtam, maradt fent retek azért a kocsin, és karcok is keletkeztek. De ezzel amit most használok nincs ilyen gondom, nagyon szépen leszedi a felniről illetve féktárcsáról és környékéről a fékport. Nyilván kell IronX, de attól függetlenül mikor előmosás után csapatom le a kereket akkor nagyon szépen látszik ahogy folyik a betonon a fekete fékporos trutyi.
Illetve a gumi oldalfala is szép szokott lenni tőle.iPhone 13 Pro Max
-
FeRRaR1
őstag
Nekem konkrétan szétrobbant a fejénél az MJJC múlthéten.
Ma jött meg, még nem próbáltam, de szimplán úgy hivatkoznak rá hogy a legjobb ami kapható. Nagyon minőségi, ahogy fogod, állítod, a fej súlya... Nem egy kategória a kettő az biztos, de ha időm, engedi élesben is kipróbálom a héten.
-
RP1980
tag
válasz Dare2Live #42273 üzenetére
Igérnek hosszabb időt, de ami halandóként megvásárolható (mert a "profi" cuccok certifikációhoz kötöttek) azokból max 2 év. Szerintem ha bírja is a kerámia tovább, 2 év alatt lesz annyi mosókarc az autón, hogy megérdemel egy frissítő polírt. Ha kicsit komolyabb tartósságra vágysz akkor mondjuk gtechniq crystal serum light. Ezt külföldről érdemes rendelned. Ehhez kell előkészítésnek egy reprozsda eltávolító (pl shiny garage d-tox) és egy IPA zsírtalanításra (ez mondjuk számtech boltban).
Ha még nem csináltál ilyesmit akkor javasolt a youtube tanulmányozása. Egyáltalán nem egy bonyolult dolog, de azért nem árt tudni mit mikor hova kenj[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz RP1980 #42272 üzenetére
Milyet javasolnál ami többet bír mint 1év? Honnan szerzem be?
az a bajom, hogy tök hülye vagyok hozzá, szivesen fizetnék érte de az egész olyan mintha a fogat huznák... vagy elképesztő pénzt akarnak érte elkérni.
esetleg szfváron vagy pécsen tud valaki szakit aki minőségi kerámiát felrak? esetleg BPre is fel tudom vinni, de akkor nem tarthat pár óránál tovább meg a BP díjaktól hülyén nézek.
szerk: szfváron rémlik dodi de elérhetőséget nem találok rá.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
RP1980
tag
válasz Dare2Live #42271 üzenetére
Az si3d egy belépő szintű kb egy évet bíró kerámia. Az aplikálása kicsit macerásabb. Ebben az árfekvésben ajánlanám inkább a carpro cquartzot a uk 3.0 egész pontosan (ezzel csak pozitív tapasztalatom van)
Ha holnap veszed át a kocsid még ma gyorsan kösd ki, hogy le ne mossák. Aztán dekontaminálsz és saját magad fel is kenheted a cquartzot. Pofon egyszerű. Ezért nem fizetnék műhelyeknek sok tízezret. -
Dare2Live
félisten
nanolex kerámiáról van vélemény?
Holnap veszem át az új kocsit ha nem kell vagy max finish polir rakatnék rá.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
RP1980
tag
Ezt máig nem értem! Ti találtatok olyan szert amivel olyan tiszta lesz érintés mentesen az autó mint amikor szépen kézzel mosom meg. Mert ha nem, akkor egy valamire való PH semleges előmosás során is meglazul annyira a kosz, hogy könnyen lemosom a kesztyűvel. Ami meg nem mozdul (p. reprozsda, gyanta, beégett bogártetem stb.) arra meg az "erős" előmosók/habok sem jelentenek megoldást, de a wax legalább kicsivel tovább marad fenn. Valahogy nálam az igazán tiszta autóhoz elkerülhetetlen az, hogy meg is legyen "simogatva", akkor meg már minden esetben nem olyan erős anyagokkal tenném azt.
-
RP1980
tag
válasz jozsi252 #42266 üzenetére
1:10 hez szoktam. A gyártó kevesebbet ír, de nekem úgy a kerámián nem marad meg belőle semmi. Az előírt általános mosási arány inkább habos folyadék mint hab. Ezt a gyártó és a tesztek is említik, sőt sok Detailer erre a konzisztenciára esküszik. Ez nekem sem jelentene gondot, csupán jómagam az autofoamot kb. 2 havonta szoktam alkalmazni a saját autómon és eme két havonta előforduló nagyobb mosások alkalmával szoktam alaposabban ecsetelgetni is az autót, így ehhez szükségem van a tovább fenn maradó habra. A két havi intervallum között pedig a S.G. Fruit-ot preferálom. (abból is 1:10)
-
gg72
veterán
Megjött az MJJC habosítóm, most már csak valamilyen sampon kellene bele, ami nem bántja a waxot. Így elsőre kettőt néztem ki: WOLF Yellow Snow vagy K2 BELA aktív hab. Itt korábban azt írta valaki, hogy a Wolf bántja a waxot, pedig a honlapon az szsrepel, hogy "PH semleges viaszos felületen is biztonságosan használható".
-
RP1980
tag
válasz jozsi252 #42260 üzenetére
Ne is öntsd át másba! Ezzel pont két hete szivattam meg magam. 3 liter Bilt Hamber Autofoam-om bánja, hogy a szállítás során megsérült kannából áttöltöttem egy nagy szentkirályis kannába. Ez ugyanis elrepedt és mire valamiért a kamrába mentem a földön volt szétterülve 3 liter jófajta snow foam. Pedig épp azt számolgattam, hogy talán nyugdíjas koromig elég lesz az 5 liter
-
-
fulton
addikt
Sziasztok
Szeretném a véleményetek kérni, egy magas nyomású mosóra lenne szükségem, ezt a házon belül is szeretném használni, pl a klima lemallák áttisztítására, így fontos lenne hogy állítható legyen a nyomás fokozata, illetve ne csöpögjön orrán szájján a viz, tehát valami normálisan sössze szerelt érdekelne. Tudtok valami ajánlani?
-
veterán
Akkor nem vagyok vele egyedül, tényleg fos a minősége a kupaknak. Akkor még jó hogy ilyet is küldtek, mert van 1l-es termék, aztán ha elrepedne az is akkor van tartalék.
Viszont a freebies-re még mindig nem jöttem rá hogy mi akar lenni.
Most húztam a kannára zacskót, mert szerintem nem tesz jót neki hosszú távon ha levegő éri, még az kell hogy valami baja legyen ennek a csodaanyagnak.[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
i-sti
senior tag
válasz jozsi252 #42260 üzenetére
Foglalkozhatnak is, mivel rendes kupakot nem tudnak gyártatni a kicsi kínaiakkal.
1L Avalanche kupakja nekem is körbe szakadt.
Arra használtam, hogy ne mindig az 5L kannát keljen cipeljem.
Nálad is előfordult, szóval szerintem valami gagyi kupakokat használnak.VP CPW sokkal többet van nyúzva FUSSO miatt de semmi ilyet nem észlelek.
Viszont szuportért tényleg jár a töltöttkáposzta nekik
Novum Forum Siculorum
-
veterán
Auto Finesse supportból nálam 10/10-re vizsgázott. Történt nemrég hogy az egyik 5L-es kannának a kupakja elrepedt, de nem találtam itthon olyat ami jó lett volna rá. Kutakodtam kicsit hogy mégis mibe kellene átönteni ami kibírja hosszú távon az erősebb pH-t, de végül inkább írtam az Auto Finesse-nek. Írták hogy küldenek kupakot Angliából, nem kértek egy ft-ot sem a postáért. Ezt ma meg is kaptam, először egy ajándék illatosító bukkant elő aminek meg is örültem mert rég ki akartam próbálni. [link]
Aztán kicsúszott a tasakból 2 kupak ami 1 literes flakonra van. Nosza mondom egye fene írok nekik hogy nem jó kupakot küldtek. Pár percre rá jött is a válasz hogy küldenek új kupakot plusz valami freebies-t ami nem tudom mi akar lenni. Talán valami minta?
Na mindegy, végül is tényleg nagyon rendesek, írtam nekik hogy ezt a postaköltséget már ki akarom fizetni mert kellemetlen már nekem hogy másodjára postázzák, de nem engedték.
Szóval normális cég nagyon hogy Angliából is így foglalkoznak ilyen csipp csupp ügyekkel.iPhone 13 Pro Max
-
M0RGI
őstag
BSD lámpabúrára mehet ugye?
Csak a fekete műanyag elemeket és az üveget kerüljem? -
Drughi
addikt
Téli szélvédőmosó folyadékból van most valami új, vagy bestbuy?
Vagy most is ajánlott a Motul Vision ?Xiaomi 14T
-
i-sti
senior tag
válasz Johnny1007 #42248 üzenetére
Mi már nem használunk olyat.
#csakacleankoreaNovum Forum Siculorum
-
sumsang
aktív tag
Sziasztok! Alufelnire milyen utólagos védőbevonatot ajánlott használni főként a téli sós, latyakos utakon, AUTOGLYM Wheel Protector , vagy SONAX XTREME NanoPro felnivédő sprayt, esetleg vmi mást?
-
Johnny1007
csendes tag
Megjött Ali-ról az Autocare 800gsm 45x38-as szárazoló.
De meglepődtem, csalódtam, h milyen szegése van. Kételyeim vannak.
Félek karcolni fog...
Körbe a szélein, fekete, ilyen kemény szegés. Orkán, vagy nem is tudom milyen anyag, mint a régi eső csekik...
Ti nem szedtétek le a szegést? Vagy akkor felbomlik vajon???[ Szerkesztve ]
-
Peti78
őstag
Elfogyott a Perl. Külső műanyagra mi menjen?
Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
-
gurabli
őstag
válasz ncc1701 #42244 üzenetére
Még szép :) 17-es bicolor gyönyörűség :) Írtam is, alapos mosás, APC, D-tox, majd Fusso, külső-belső oldal. Ez már megvolt, olyan lett, mint a szalonban. Az oldalfal pedig PSS-et kapott, gyönyörű. Az összes kavics kiszedve :D Szóval, mehet pihenni.
"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
gurabli
őstag
-
veterán
válasz gurabli #42235 üzenetére
Fölösleges az állandó kopás miatt, a futófelületre meg amúgy sem szabad kenni semmilyen anyagot. Nem mintha pár száz méter alatt nem kopna le, de akkor sem. Csak az oldalfalát érdemes lekenni.
Én PERL-el szoktam lekenni az oldalfalat és nagyon szép marad utána a felület, majd csinálok képet róla. De Persze ehhez az is kell hogy jól el legyen mosva a kerék mielőtt elrakod.iPhone 13 Pro Max
-
grizlisandor
veterán
válasz gurabli #42239 üzenetére
Tudtommal futófelületre nem kenünk semmit.
Glicerinnel kezeltem én is a tavaly a nyári gumikat, gyógyszertárban tudsz venni. Szerintem a KC PSS is jó lesz.Más:
Valami ötlet/tanács a kérdésemre(katt)? -
gurabli
őstag
-
gurabli
őstag
Sziasztok!
Felkerültek a téli papucsok, a bicolort alaposan megmostam, Shiny APC, D-tox, majd Fusso. Kérdés, hogy az abroncs futófelületét szerintetek le szabad Koch-Chemie PSS-szel kezelni vagy csak az oldalát? Azt tudom, hogy ha használatban vannak, akkor nem, mert csúszhat, de így a tavasz végi tárolásig? Csak tavasszal nehogy csússzon, mint a jég.
Van még ArmorAll Tyre gél is, de a PSS-szet használnám, mert szerintem komolyabb szer és inkább az ápolás a lényeg most."Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
d4d
tag
A refresh cockipit care-ről van szó. Számomra abban jobb, hogy illatmentes, míg a KC sok tud lenni, nem biztos, hogy mindenkinek tetszik ez a mű cseresznyés illat. Vagy bármilyen illat, igazából egy műanyagápolót minek illatosítani? Másik, hogy a Nanolex esetében igazából nem látom azt hogy most bekentem valamivel a műszerfalat, csak azt hogy ha fele fele ápolok le valamit akkor látható, hogy a kezelt részen pl a fekete sötétebb lett. A Koch Chemie se rossz, ár érték arányban meg aztán pláne nyerő, alzáról rendeltem annak idején, Green Starral és a multi interior cleanerrel együtt.
-
d4d
tag
Végre sikerült letesztelnem a Nanolex Interior Cleanert (koncentrátum) normálisan. A saját autóhoz, mivel korábban már kapott egy alapos takarítást így csak a rendszeres tisztogatáshoz használtam, az alapján meg azért nem akartam messzemenő következtetéseket levonni. Nos egy 13 év körüli Suzuki volt az alany, gyakorlatilag normális belső takarítást sose látott. Tele volt porral, minden résnél, a gombok mellett stb amit el lehet képzelni ehhez hozzájön a kosz, zsír ami az évek alatt a sok fogdosástól ott maradt az összes létező kapcsolónál és erre képzeljetek el valami "jóféle" ápolószert ami konzerválta ezt az állapotot.. a helyzetről sokat elmond, hogy kb 6 órán át takarítottam és még a jobb oldali első ajtókárpitig sem jutottam el műszerfal 95%-a, a bal első ajtó kárpit is kb 90%-ra kész lett, illetve megcsináltam a kormányt elöl, hátul, oldalt, alul felül mindenhol, minden rést, már már beteges részletességgel. Mivel az autót sose vakarászták igazán így ahol nem volt megkopva a felület ott újjá éledt minden, a végeredmény nagyon szép lett, kellett hozzá néhány ecset, fogkefe stb, de maga a szer nagyon szépen dolgozott, talán 1:4-es hígítást használtam (1:3-1:5-ig ajánlják), kormányról azonnal feloldotta a zsíros lerakódásokat. A fogkefe első egy-két húzása után már lehetett látni a sötétbarnás zsíros löttyöt amit feloldott. Fekete részeken sem hagyott nyomot (kíméletesebb mint egy APC), a felület természetes, gyári állapotra állt vissza. A belső ápolót (interior dressing) szintén most tudtam először kipróbálni a saját autón kívül, itt már egy fokkal normálisabb minőségű műanyagokon, más textura stb. Továbbra is pozitív a vélemény, a Sonax Xtreme Matt, Autoglym Vinyl & rubber és a Koch Chemie belső ápolója (cseresznyés) bizonyos tekintetben ami számomra fontos, elmaradnak a Nanolextől. Teljes mértékben illatmentes, természetes marad a felület a kezelés után is (nem kell órákat, napokat várni vagy ilyesmi), kis mértékben mélyíti, felfrissíti a színeket, nem ragacsos, egyáltalán nem fényes (napfényben sem). Ténylegesen azt tudja amit ígér a gyári leírás. Állagra vizes állagú, tejszerű cucc és ha csak nem valami 9 személyes kisbuszt kell rendszeresen ápolni vele belülről, szerintem semmi szükség a nagyobb kiszerelésre egy otthoni felhasználónak, elég a 200ml-es. Az Interior Cleanerből is van készre kevert, de mivel a koncentrátum is "csak" 750ml-es és nincs jelentős különbség árban így mindenképp az utóbbi a jobb választás még privát felhasználóknak is.
-
M0RGI
őstag
Oké! Köszi mindenkinek!
-
-
M0RGI
őstag
Ha hűvösebb idő van 12-15 fok, de süt a nap, akkor lehet Fussozni? Talán nem melegszik fel a kasztni már olyan nagyon, nem?
-
KisBundi
őstag
Facebook-on nálam nyomják a RRCustoms hirdetéseit ezerrel. Tudni róluk valamit?
-
Peti78
őstag
válasz RP1980 #42207 üzenetére
+1 Teljesen egyetértek! A hobbi az hobbi. Adjon örömöt, és ne feszengést. Két hete nem jutottam oda, hogy leganézzam az autót, leginkább a felnik állapota siralmas. Nem görcsölök rajta, majd szép lesz valamikor, ha lesz kedvem/időm rá.
Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
-
gerner1
nagyúr
válasz csadi0011 #42213 üzenetére
Igen azt ismerem, de ha van cím, akkor oda megyek az autóval. Az a probléma, hogy eddig csak olyan infókat kaptam, ahol a színkód szerint tudnak -csak- keverni. Tehát, ahol eddig érdeklődtem, és rákérdeztem, azoknál nem volt a gyártó szerinti színkódhoz tartozó fakulási színmintasor, amihez hozzá lehetne nézni.
-
gerner1
nagyúr
Sziasztok,
A segítségeteket szeretném kérni. Tud valaki itt a fővárosban olyan megbízható helyet, ahol úgy kevernek színt (fényezéshez, javításhoz..), hogy az autóhoz nézik (a színkódon felül) a fakulás mértékét, és annak figyelembe vételével keverik a végleges színt (és esetleg töltenek spray flakonba is ..) ?
Köszönöm előre is . 👍
-
Petyyyyy
addikt
15 évet állt egy gyártelep raktárában. Tegnap este felpattintottam - nagyon erős illata van. Ujjammal megtapicskoltam kicsit a pasztát és rögtön éreztem hogy olajos/zsíros lett az ujjam. Nem száradt ki.
Alkalom adtán majd kipróbálom valami kockázatmentes felületen - de nem az autómon.
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
grizlisandor
veterán
Sziasztok!
Szeretném az autóm belső terét rendesen kitakarítani/ápolni.
Szegezdi Szabolcs autóápolás videóját[link]youtubealert vettem alapul.Kell beszereznem, Koch Chemie ecsetet(katt) nem szállít Mo-ra, alternatívát nem találtam itthon.
Üvegfelületre fenti videóban törölni papírt javasol, egy másikban[link]youtubealert meg mikroszálas kendőt.
Mikroszálas törlőkendő van otthon(be kell azonosítani a GSM értékét), de ha kell még megvan a Topik összefoglalóban a beszerzései helyek.
Ablak tiszítószernek említi, hogy a egyszerű ablaktisztítószer is jó vagy Koch Chemie Speed Glass Cleaner[link] ezt a flakonjából lehet nyomkodni vagy kell hozzá kézi habosító?
Koch Chemie Multi Interior Cleaner[link] ajánl a szennyezett műanyag felületek tisztítására, ápolás előtt. Ide is kell egy ecset valami hasonló és ugye a műanyagápoló Koch Chemie Refresh Cockpit Care Cockpitpflege
Koch-Chemie - PSS Plast Star Silikonfrei[link] pedig a gumigréderek, autogumi ápolására, ami aplikátorral visz fel, ő ezt használta(katt) valami szivacsszerűnek tűnik nekem.Külsővel a szokásos mosáson kívül talán a falcok tiszításával(katt)youtubealert foglalkoznék, ide a Koch Chemie Green Star ajánlja.
Valaki kérem mondja el, hogy lehet ezt majd szépen kimosni, hogy a belsejét az autónak nem áztatom el?Vélemények, javaslatok? Vagy jó lesz ez így?
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Használ itt valaki két komponensű lúgos mosót? Régen Carwax Duplex néven lehetett beszerezni, de mára már csak 25 kg-os kiszerelésben van. Anno volt 5 l-es is. Munez? Nem tudsz valamit helyette?
A neten találni ilyesmiket, de vettem már sima lúgost, az egy szar, de legalább drága. Jó lenne megbízható információk alapján venni ismét. -
RP1980
tag
válasz 1stVikman #42206 üzenetére
Így is van! Sokszor mondtam már, és most is csak ezt tudom ismételni ez a dolog sokszor túl lesz gondolva. Ez a hobbink aminek ugye a kikapcsolódásunk a célja. Ha ezen izgulunk akkor már nem ezt a célt éri el. Egy autó ápolásáról beszélünk, nem embert akarunk küldeni a Marsra
Magam is perfekcionista vagyok. Tavasszal 3-4 napig csináltam a kocsit (polír+kerámia), de mindent a maga helyén kezelek. Egy wax felkenése, ha nincsenek extrém időjárási körülmények (pl. forróság, csapadék, viharos szél) simán történhet bárhol bármikor. Bármilyen tartós is a Fusso nem lesz tőle semmi visszaállíthatatlan. A legnagyobb kár ami érhet ha valami nem klappol az elhasznált anyag és az erre szánt időd. Tehát élvezzétek a dolgot, no para. -
-
veterán
Sajnos nagyon sok idő elmegy vele, kora reggel nekikezdek aztán dél fele végzek. Ha korán nem fogok neki akkor du-ba nyúlik. Az a baj hogy mániákus vagyok, és próbálok a tökéletesre törekedni ez meg sok időt vesz el, de így lesz jó az eredmény.
Szerencsére a kertes ház miatt illetve garázs miatt is meg tudom oldani az árnyékba waxolást, de ha erre nem lenne lehetőségem akkor nem tudom hogy csinálnám.
Ezekre lenne jó olyan hely amit régebben említettem hogy egy több beállós fedett hely, és lehetne mindenkinek a saját kocsijával foglalkozni. Viszont akkor arra jutottunk a topicba hogy elég nagy összeget emésztene fel a hely fenntartása, így meg nem lenne népszerű annyira.iPhone 13 Pro Max
-
M0RGI
őstag
Én meg szívok ezzel az időjárással.
Garázs, hétköznap elég idő nincs.
Ha süt a nap azért nem tudok fussozni, ha borult esik az eső, most hétvégére meg húsz fok alatti hőmérsékletet mondanak. Tavasz óta nem tudom megcsinálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest