Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz kukulec #3976 üzenetére

Sokan szeretik a vinyl ripet, sokan nem. Én rühellem. Tehát én azt javaslom, hogy mivel nyilván mindegyik szóbanforgó hanglemez megjelent CD-n is, inkább CD-ripként szerezd be őket digitális formában. Értsd, én ugyan amit lehet analógról hallgatok, de ha analóg hangfelvétel digitalizálásáról van szó, azt végezze el a stúdió minőségesen a mesterszalagról, ne a felhasználó a vinyl hanglemezről, mert a hanglemezről már minőséges digitalizálást nem lehetséges elvégezni, mindenképpen "borzalmas" lesz a hangminőség - sokan nagyon jónak tartják a vinyl rip lehetséges hangminőségét, de nincs igazuk.
    Másrészt, nem tudom, mekkora mennyiségű az a hanglemez, de ha nem sok, annyi pénzből, amennyit egy értelmezhető minőségű analóg lejátszóra és digitalizálóra költesz, talán meg tudnád venni a CD-változatukat "eredetiben".
    Szóval, én ellene vagyok a vinyl ripnek, ha analóg stúdiómunka digitális változatára van szükségem, a stúdió által a mesterszalagról elvégzett digitalizálást használom - tehát például CD-ről ripelek, ha ripelek. Hangminőség miatt. Ezt javaslom.

Új hozzászólás Aktív témák