Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen processzort vegyek?
- OLED TV topic
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Riasztó topik
- OLED monitor topic
- Mindenkinek elérhetővé teszi a képgenerálást a Lossless Scaling
- MWC 2025: A ThinkPad notebookokról sem feledkezett meg Lenovo
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
python1 #2791 üzenetére
Aliról házazok, apám is onnan kapott, olyat, amilyet mondasz.
Ismerem a felhozatalt. Többet is vettem már, egyik egy gyönyörû csövi alap, aranyozott korong lábikók, húzott alu az egész, az a lapos fajta, amibôl fent kiállnak a csövek, a táp(ok) és a kimenôk. Erre hiányzott egy csavar belôle, egy csilivili krómozott szép fajta, nem örültem. Karácsonyra ment apámnak 2 éve..
Szóval ja, Ali, Ali, de néha hmmm.
Én sem ezt a dobozt venném, nem gáz, de ezüst fele húzok
Nagy dobozaim lesznek. D osztály lineáris táppal. Az úgy súly.
-
törölt tag
Én nagyon nem vagyok vizális tipus, és ez meglátszik pl a kocsimon is. De ahogy a kocsimnak meg kell tudnia adni, amit elvárok (megbizhatóság, tér, kényelem, kellő erő, stb), úgy a rendszeremnek is tudnia kell elvarázsolni. Kb fél óra, hogy egy lakkozott felső kategóriás hangdoboz a külsejével magára vonzza a tekintetem. Sőt, talán annyi sem...elég, ha bekapcsolják a rendszert, onnantól kezdve eltűnik minden küllem sziporkázása. Kocsinál más, ez igaz, tudom sokáig csöpögtetni a nyálam egy-egy autó után, de azokra sem költenék pusztán a kinézetük miatt. Teljesen igénytelen vagyok ebből a szempontból a hifit (és a kocsit) illetően.
hárásó: Sajnálom, tudom milyen érzés, szerencse, hogy jó kezekbe kerül szerviz szempontjából, nagyon korrekt emberAz enyémet is fillérekért csinálta meg, s nagyon precizen. A tied meg gondolom garanciában megcsinálja.
[ Szerkesztve ]
-
Mathiask
senior tag
Szerintem főként azért hallgatunk zenét hogy érzelmeket váltson ki. Namost ha van valami zavaró tényező(pl egy ronda készülék) akkor ez nehezebben fog menni. A kinézeten túl sok más olyan tulajdonság is van ami befolyással van ránk. Szerintem ilyen szempontból a hifi sem más mint bármelyik hobbi. Szerintem például egyáltalán nem gond hogy a hobbi tárgyához kötődik valamilyen irracionális módon az ember. Sok dolgot meg tudunk ideologizálni ami nem feltétlen van úgy a valóságban. Pl az olasz kerékpár gyorsabb, a profi teniszütővel jobban játszunk, a csöves szól jobban, stb, stb. De nem baj, mert a szeretett olasz bringára többször pattanunk fel, Federer ütőjével szívesebben játszunk, stb.
Hifiben is én amondó vagyok, hogy azt kell első körben kipróbálni ami valamiért szimpatikus. Pl tetszik a külseje, vagy tetszik a gyártó egy műszaki megoldása, vagy bármi ami miatt jobban kötődik hozzá az ember. (Aztán persze van hogy csalódás, de még is jobb ezekkel kezdeni, legrosszabb esetben le tudjuk zárni a rajongást.)
Szóval egy olyan hifit hallgatva ami tetszik, amihez kötődünk sokkal jobb eséllyel kerülünk olyan állapotba hogy a zene is könnyebben vált ki érzelmeket. -
python1
veterán
válasz
Dißnäëß #2790 üzenetére
Nem számoltam utána rendesen, de legyen 350, de ha mellé még megveszed a másik modult, és erősebb tápot a monó árából van sztereó vasad. De látok én ott több alternatívát is, ami töredéke a hypex-nek, csak ude az hájend.Aliról vannak olyan házak hozzá, hogy a bokádat lef....
[ Szerkesztve ]
-
p76
senior tag
Ismeritek [Garth Brooks-ot] ?
Én még soha életemben nem hallottam eddig róla, pedig ő adta el a legtöbb lemezt az USA-ban a Beatles után.Más.
Tudományos fórumon kiokosodtam hogy mennyire számít egy audio eszköz kinézete a hangzás szempontjából.
Jobban néz ki - jobban szól.
Persze lehet vakteszten kiderül hogy nem így van. De legközelebb zenehallgatásnál (mivel nem vakteszttel hallgat az ember zenét) megint jobban fogja élvezni a szebb cuccot.
Éljen a pszichoakusztika tudomány! -
törölt tag
válasz
#10726912 #2777 üzenetére
Egyik sem, elég trükkös a megoldás, egyszer elmondta már nekem, de egyik fülemen be a, másikon ki. Végül is csak technika
Pedig lehet éppen rászorulnék, mert tegnap elhallgatott a picike, kedden adom majd fel neki, addig bent a xindak míg visszaér, ez sem rossz, de az Ant kedvemre valóban fest. Talán a cső előtt egy ellenállás?? Tényleg nem tudom már.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
fehér_ember #2781 üzenetére
Nem olcsó sajnos. Magam sem tudom, építenék-e velük, spór köröket futok 2-3 hónapja.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
fehér_ember #2778 üzenetére
[link] Összeszerelési útmutatóval adják, de van Youtube is.
Ha nagyon nem tudsz mit kezdeni Magaddal... -
fehér_ember
addikt
válasz
Dißnäëß #2775 üzenetére
Nem tudom mire gondolsz; de hülye és lusta vagyok
Amúgy amit nagyon muszály és nem kell hozzá ész azt meg szoktam csinálni pl. lézeregységet cseréltem már a dvd játszómban, vagy pl. a táprésznél elfüstölt alkatrészt; transzformátort a technics erősítőmbe; ...(#2777) Tiger.huhhhh
A dynókkal az AVC-A1D sem bír el rendesen (ahogy kéne).(#2773) kammerer
Nem vitatkozom, de ilyen eshetőséget tényleg nem vettem számításba.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
#01758976 #2767 üzenetére
Relével van megoldva a védelem? Biztositék semmiképp, ezt Tamás mondta...relében nem vagyok biztos. Ha relé, azért érdekes, mert elvileg az is beleszól (átfolyik rajta az áram).
python1: Senkit nem biztatok tartós biztositék-védelem kiiktatásra, én választottam ezt, van még fejvakarás, hogyan legyen majd védelem, ötletelés is van (pl majdani kábelösvény elé tenni egy megszakitót, ha ott tartok és addig életben marad a rendszer).
Fehér ember: igazából meg kéne hallgatni a rendszered, alkotóelemeit külön is, másik rendszerbe beillesztve, azaz egy hifi szeánsz alkalmával lehetne megvizslatni, hogy hol lehetne többet-kevesebbet kinyerni. Igy csak azt tettem, amit lehet tenni távolról, találgattam, hogy sejtéseim szerint ezek lehetnek visszafogó erők.
A Classic elegendő lenne, meghajtaná a dobozaidat, kérdés másban tudna e elegendőt nyújtani (vélem hogy igen). A Canton dobozaim sem hiperérzékenyek, de nem volt probléma a Classicnak megmozgatni őket, s nagyon kellemes élményt nyújtott[ Szerkesztve ]
-
válasz
Dißnäëß #2769 üzenetére
...és salesman még nem nagyon tudtam nekik rendes munkát adni, jelenleg a konyhában és a nappaliban elhelyezett 4 db kis Focalt hajtják, amit főzés, takarítás közben hallgatunk.
Alapvetően 4 rendszert szeretnék 3 különböző helyiségben, mert már nagyon rég arra jutottam, hogy nincs olyan rendszer, ami minden igényt le tud fedni, ezért több rendszerre van szükség. Na, ezekből eddig még 2 sincs kész teljesen.
- zenélős/diszkós, DJ-PA rendszer a nagy dolgozószobában, ez pipa
- hifis analóg rendszer a nappaliba, ez nagyrészt pipa a hangsugárzók híján
- "multiroom ambient" rendszer a nappaliba, hallba, konyhába, ez is majdnem pipa, egy hálózati lejátszó híján
- vintage rendszer, na ennek még helyisége sincs, de itt zenélne majd a Technics páros egy Onkyo deckkel és a '80-as évek elejéről származó Cerwin Vegákkalkammerer: nálam ez gyerekkori szerelem, nem tudom objektíven nézni, asszonyra is aszondom, hogy nekem szép
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
fehér_ember #2770 üzenetére
Van tudás/ingerencia minimálisat bütykölni ? Semmi építés, csak kb. nyák a házikóba betesz, kábelek összecupp a kijelölt helyeken, pár csavar behajt.. ilyen alap dolgok és kész is. 1-2 óra.
-
törölt tag
válasz
fehér_ember #2759 üzenetére
A PC helyett kell egy rendes digitális lejátszót (erről nem nyitok vitát), és akkor már nyilván az Impact Twin hiányosságai is jobban kiütköznének - és persze egy rendes digitális lejátszó rendes belső DAC-ja miatt nem is lenne szükség külön DAC-ra. Ezek vannak alapvetően alatta a többinek. A Denon csak egy kicsit.
Az ie80 helyett is bőven találhatni jobb ár-érték arányú dolgokat, de ez mindegy.
Kicsit a kábelezésen is lehetne bogozni, de nem annyira fontos. -
Dißnäëß
nagyúr
Csinike. Érdekes, hogy ezeket ugyanúgy tudom szeretni optikára, mint egy minimalista, zéró inger Krell disznót.
Azért az tök izgi sztem, ahogy egy ideje a D osztályok is szivárognak be az elitbe. Ezek is hatalmasat fejlôdtek az elmúlt 10 évben, eggyel nem tudok kibékülni, amikor digitálisnak hívják ôket, mert attól még, hogy D osztályú egy erôsítô, nem digitális azonnal. Ugyanúgy analóg, mint egy A, vagy AB. De ez már csak rugózás a szavakon. Szép dög.
-
fehér_ember
addikt
válasz
#01758976 #2764 üzenetére
Iagazad van, nem kéne most költeni; tudom. Csak amikor a helyzet miatt felbukkan valami olyan, amire tudod hogy máskor esetleg hiába is vársz, akkor kicsit felelőtlen leszel. Én most így vagyok. Persze nincs garancia rá hogy biztos jobb lesz a végeredmény.
(#2765) python1
Neked is köszi!(#2766) Tiger.huhhhh
Te soroltad fel a legtöbb dolgot
A dobozaim kakaóra éhesek, tmp legfeljebb csak dac szinten játszhatna.
Amúgy kösz a választ. -
python1
veterán
válasz
#10726912 #2766 üzenetére
Én biztosítékot benthagytam 3kW nem játék, igaz áthidaltam próbaképpen ezüst kábeldarabbal, de semmit nem változott tőle semmi ,mondjuk nekem a bizti nem szól bele a hangba, még az iec aljzat közvetlen közelében van. A biztosítékot csak akkor szerelném ki, ha az említett próbán hozna valami jelentős változást.
-
törölt tag
válasz
fehér_ember #2763 üzenetére
Én letét ellenében beszereznék egy normális, értékelhető erősitőt. Legalább egy középkategóriást. (Pl Roksan Caspiant). De Igyekeznék nyomott áron 200 körül megszerezni egy ismételten sztereó darabot, mondom, próba erejéig. Ajánlanám a TMP Audio Classicját. alapkivitielben is csodálatos élmény. (a roksan elég ritka darab), Tompi 250 ellenében oda adja, ha nem tetszik, vissza veszi. Vigyázz, könnyedén megszerelmesedsz
Ami jó benne, hogy pl nincs biztositák...nem tesz bele, pont a hangminőség miatt (mégsem mondják rá, hogy micsoda felelőtlen jampi, mint ahogy rám szokták mondani a biztositék kiszedés miatt
)- A Yamaha, Arcam és a Tecnics nem versenyezhet ezekkel. Emellett igen, az USB DAC részen is erősitenék. A hangdobozokat mindenképp megdolgoznám, gondolom gyári hibákkal küzd. Forrásnak a pc jó lenne, csak kell egy jobb DAC.
-
python1
veterán
válasz
fehér_ember #2763 üzenetére
Én egy jó végfokot mindenképp kipróbálnék, de valami monstrumot, hozzá egy jó előerősítőt.
-
törölt tag
válasz
Forrás, aztán egy rendes D/A esetleg erősítő(?), IC kábel(?) ezt sem ismerem, de a libtec jó lesz, elfogadom az evo 3-at is és a dobozodat, minden más nekem fekete ló. A legfontosabb, ha neked így jó, hát hagyd így. Ha majd beválik a libtec (olvastalak a társ topikban és bőven jobb lesz az még) esetleg mellé egy ZU IC és minden maradhat így, vagy úgy, ne égesd manapság a lóvét szvsz.
-
fehér_ember
addikt
válasz
Mathiask #2760 üzenetére
Tényleg nincs már semmi probléma (és nem mintha az előző dobozommal se lett volna jó).
De tudja az ember hogy van még följebb és följebb; csak azt nem könnyű eldönteni hogy mi legyen a következő nem nagy lépés. Nem gondolom hogy pont kábelekkel lennék lemaradva.[ Szerkesztve ]
-
OPiiPO
veterán
válasz
Dißnäëß #2756 üzenetére
Technics SE-R1 amit egyszer úgyis veszek
-
Mathiask
senior tag
válasz
Ha minden ok, akkor az emberben nem nagyon merül fel hogy változtatni kéne. Esetleg kiegészítőket, kábeleket cserélget, vagy ha van fölösleges pénz, akkor magasabb árszintre lép.
Ha van némi kedved hifizni, akkor én mindenképp sztereó erősítő kipróbálását javaslom. Tapasztalatnak mindenképp jó. -
fehér_ember
addikt
Érdekelne a véleményetek, hogy szerintetek mivel tudnék még javítani a rendszeremen (adatlapomon láthatjátok).
Igazából teljesen jó a produkció amit nyújt, csak ugye a hifibogár
Biztos van aki azt gondolja hogy a tc impact twin dacot kellene lecserélnem, mert az nem elég jó. Nem tudom, én meg vagyok vele elégedve (olyannyira hogy vettem belőle egy tartalékot is)
A másik az erősítő. Sokan alapból lenézik a hm vasakat, pedig szerintem ugyanúgy vannak nagyon jók belőlük mint a 2 csatornás testvéreikből és szerintem a yamim is jó.
A hangsugárzó. Na ja; de ezzel sincs igazán problémám és nem tudnék 300-400k-kat adni egy esetleg jobbért.
Szóval nem tudom biztosra, hogy hogyan előbbre. Persze kinézett dolgok mindig vannak, most isÉs lehet le is csapok egyre, ha még megvan.
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
Én a kinézetre már nem annyira megyek (lásd rx-v3800
).
Amúgy pár éve pont amiatt esett a választásom egy technics su-3500-ösre; de az műszakilag már egy rom.
Termlészetesen ha úgy állnék (ahogy nem állok), akkor azt is számításba venném.
Elvégre vannak olyan jó új cuccok is, amik a fajintos vintage kinézetűekre hajaznak.
Vagy vennék régieket és pénzt nem kímélve rendbehozatnám őket.[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
fehér_ember #2754 üzenetére
Ó de imádom az ilyen reto-t
Viszont örök szerelmemtől, az Onkyo M 5000 R-től nem tudok elszakadni. Az a látvány nálam ilyen néééézem, keresem a hibát és nem találom, csak olvadok.
Egy hölgy ismerősömnek van, megörökölte az elhunyt férjétől, hangfalakkal, mindennel együtt, mostanában meditációs zenét meg ilyen alapdolgokat (jóga stb) hallgat vele.
Amikor megláttam nála a szobában, hű mondom..
-
válasz
fehér_ember #2754 üzenetére
Jó benne a kazi.
-
fehér_ember
addikt
De jól néz ki ez a Sony összeállítás.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
fehér_ember #2752 üzenetére
Utobbi es en kerek elnezest, jogos. Megvan a kategoriak kozti kulonbseg, hogy mi mi, de nekem minden "fules" amikor nem a szohasznalaton porog az agyam.
Szoval amit beledugunk, vagy rateszunk, minden 1 kalap, nalam ok vannak az egyikben es a szobahifi a masikban. Elobbi kalapot nem bontom alkategoriakra. Helytelen, tudom
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
#71562240 #2747 üzenetére
Igen. Ha Pro82 akkor az eredetit javaslom, konnyebben ugrasz balanced-ra, mint az MH751 verzioval + parna cserelheto a Takstar-on (bar isteni kenyelmes az MH751 parnaja is, hisz ugyanaz, csak fix az azt tarto muanyag "konzol". De ha parna + balanced nem kell, MH is mehet, nyugodt szivvel, a maradek maga a 82-es, full tank, minoseg erzet, driver, minden).
CAL-t egyik helyett sem vennem. Hiaba a hang, az anyag, az epites minosege...(CAL bukta). Ezeknel a komfort, es hogy hogy ul a fuleden, feler azzal, amikor tilitolizzuk a hifit falak mellett es kozott, hogy hogy akarjuk, hogy szoljon. Ezert tartom kardinalisnak azt, hogy szuperul uljon a fulon, vagy rajta, vagy korbeveve azt (es akkor lenyegeben arcboron ul, nem is fulon).
Ahh, mennem kell kicsit el... RTL, Blake Lively..
-
Dißnäëß
nagyúr
Elegedett vagyok vele. Sajnos (vagy sem) a mikrofonja is jol sikerult, a flexibilis karja is, ugyanugy eltavolithato, mint a fo hangszorokabel, szoval nem is zavar.. vettem vegul vidkonfra egy gagyibb fulest, ez meg maradt zenere.
De ennek oka csak az (volt), hogy amikor 82-est neztem, az emlitett cimbimmel sokat jatszottunk online. Head-fi-n vagy hol meg szolt egy arc, hogy ez Takstar 82, zart allasu fix kupakokkal (ezen ugye nincs basszuskiemelo nyilas alul). Na mondom szuper, jatek alatt is klassz ha reszletez, hallom a masik lepteit es segit beloni, de zenere akkor egy 82-esem lesz, nekem nem kell az extra mely. Igy mertem belevagni.
Kozben nekem csalad, feleseg 1 eve bejott, neki csajszika, ugyhogy jatek off, miki meg ment a szutyobe vissza, ugyhogy most csak zene. Pedig majdnem elvaltunk mar 1x..
Egyelore jo. Biztos elkezdek viszketni majd idovel, mi van meg, de annyira szanaszet minden hifi-tervem most, hogy nem merem ezt is elcseszni
Legalabb 1 stabil pontom legyen mar, mig be nem all valamifele szobahifim egy koltozes utan.
A mostani, kb. fel eves ASUS lappal vallalhatoan szol, ezen megnezem, mit emel majd a kis orosz triodas OTL moka, de ennyi kb. Ezt is csak hogy vegre kipipaljam mar, evek ota kattogok egy csovesen. Holott lehetne opamp is, vagy fet, de apam kamaszkoromban az EL34-eivel megfertozott, csobuzi lettem, nemerdekelnek a thd-k. Szepen csillog es izzik.
( Just kiddin' , de teny, hogy a hangja mellett hangulatteremtesre is kepes).
Ha egyszer osszefuj minket a szel az eletben, szivesen keresztbeprobalnam Veled a cuccost (felteve, ha megallapodsz valami mellett addigra, illetve be mered dugni a fulesed az en remekmuvembe).
Ha kitart a karanten, atdobom Neked a motyot Foxpost-al
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
#71562240 #2744 üzenetére
Van, a Pro 80-at hasznalja legjobb cimbim. Az .. hogy is mondjak angolul.. "on-ear" tehat a fuleden ul inkabb, kisebb a parna belso atmero, a 82 pedig around-ear, korbeoleli azt. (Nincs kis fulem, de full elfer benne hozzaeres nelkul).
A 82-es laposabb U-s, "flat-ebb" hangzasnak tunik elsore, de meg azert kozel sem ott.. , mas driverek, 82-ese dontottek is picit, mas hang, mint a 80-as. A 80-asok valamivel jobban emelnek ki alul es kicsivel jobban felul is, erosebb U/V de nem tulzo. Szoval csak alig valamivel, ugy mondanam.Osszessegeben ugy ereztem (profi hangkartyarol hallgatva nala), hogy a fules alap karaktere az ugye izles dolga, van aki ezt szereti, van aki azt, kinek mi, hogy. Ezzel nem szoktam vitatkozni, nem is illene. Nekem sok volt alul kicsit a 80, kozep tiszta, magas tiszta, de picit itt-ott "femes" (inkabb sok, mint karaktereben femes, pedig magasimado vagyok).
De a kenyelem az megint egy masik dolog. Igaz a 82-esnel figyelni kell a jo zarasra allitolag (minden ilyen teljes fulet betakaro fulesnel amugy), es kicsit aggodtam a szemuveg szar miatt (res ugye mellette kicsit), de annyira pihepuha-lagy a 82-es parnaja, hogy szinte felveszi a szemuvegem szaranak alakjat es nem igazan akarom azt mondani, hogy jobb a hang szemuveg nelkul, mert nem, nem jobb, ugyanazt hallom.
Ezt azert hozom szoba, mert a 80-as "on-ear" fuleseket jobban ajanljak szemuvegeseknek, de en megsem valasztanam, pont a komfort miatt. Kicsit erosebben is nyomja ossze a fulet, ahogy rajta ul, a 80-ast minden kenyelme ellenere nem tudtam eldonteni, hogy hogy vegyem fel: hajtogassam bele a fulem, vagy ra, vagy mi... a 82-es felcuppan instant korbeveve a fulem. A 82-es bal-jobb oldalt ket racsnikattot kieresztem picit es pont akkora erovel ul a fejemen, hogy stabil, de nem veszem eszre, hogy ott van, barmibe bele tudok feledkezni.
En azt javasolnam, hogy mint olyan, mindket fules tipus nagy figyelmet kapott, de nem az abszolut ertekben vett tudasa miatt feltetlen (bar nincs szegyenkeznivalojuk), hanem az ar/ertek.. szoval megvennem mindkettot, ha erdekel valakit ezek hangja, es proba utan siman eladni azt, amelyik a gazdi fule szerint a neki kevesbe fekvo hangzas.
A Pro 80 zartabb hangzas kicsit, a 82-es nagyobb, nyitottabb, puhabb ter jellegu, levegosebb valamivel, de meg mindig tompitott es nuansznyi dolgokat is megmutat. Kicsit konyvtar feeling, elegge nagy a csend es elemzoen reszletezo a hangja, analitikus (?)..
Amit osztanek review-kban kettovel, a frekimenetekbol levont kovetkeztetesek, mert nem csak attol lehet egy fules reszletezo es kimeletlenul "revealing" (felfedo?), hogy a drivere kepes azokra a nuansznyi felsobb frekikre... Szerintem a 80 es 82 magastartomanyban ugy altalanosan hasonlo, 82-es a laposabb U miatt szolidabb kicsit, .. DE: a 82-es alatt lenyegesen nagyobb a csend. Az ha racuppan a fuled kore az arcodra, ott eleg jo kuss van bent, es emiatt egy hozza hasonlito, vagy identikus hangszoropar is lehet kevesbe reszletezo csak amiatt, mert mas parnakkal mashogy fekszik fel es nem szigetel ennyit, ergo mas az eszlelt-hallani-velt "SNR". (Vegulis az, lenyegeben).
Jo mindketto, de akinek 1-2 klasszikus ala "dongosebb" mely kell, annak 80-at mondanek, olyan utosebb, tokosebb, megspekelve kicsit szukebb, tomorebb terrel.
Aki a tagabb, mely teret szereti, puhabb - es szolidabb - melyekkel, ami azert elegge le tud menni hallhatoan, annak 82. Kevesebb odacsapas, finomabb, de nem az ellagyult kremes valami, csak a 80-hoz kepest.
Kozep tiszta mindketto, magas szinten, azokkal az en fulemnek egyiken sem volt gondja (80 picit sok de hatareset, elvezheto volt az is nekem).
A 82 kiegyensulyozottabb, laposabb U valoban, de ezt nemileg ellensulyozza (vagy segiti?) a jobb szigetelese, a kulvilag jobb kizarasa, emiatt ennek is ott vannak a melyei alul, ha kell. De nagyon jo az egyensuly, vegre egy fules, ami nem "döng", csak odateszi finoman, pont amennyire imadom, tulzasok nelkul, es ha olyan a forras es "raciripel" a magas, az osszhatas libabor tud lenni.
60-40% nalam a 82 javara, de a kenyelem miatt. A 80 nekem nyomta a fulem kicsit, erosebb picit az osszenyomo ereje, vagy a fulcimpaim erzekenysege.. es nem szigetelt le annyira. (Persze panaszra nincs ok, elsore azoktol is az allam leesett, mondom, cimbinek 2 is van, hat mondom Te bolond vagy, aztan mikor hallottam az elso 80-ast a parkoloban, pont akkor vette oket es nala volt mindketto telora (!) radugtam, flac, ... , heyyy, addcsakide, allitsdleamotort
- epp kocsiban ultunk).
Jo vetel mindketto, batran ajanlom vakon is behuzni ennyiert, vevo lesz rajuk, elterjedtek.
Kiv leszek mi tortenik rendesen erositve majd. Egyelore igy is tuti.
Ja meg vmi. A 82-es parnai cserelhetok, a belole rebrandelt Cooler Mastere nem, de ezt egy penge megoldja, ha elkezdene foszlani evek mulva. Viszont igy is be lehet huzattal vonni nyaron, sajna fejen izzadok.. meleg.. a 82 kifejezetten oszi-teli-tavaszi motyo
-
Dißnäëß
nagyúr
Allitolag nagyobb az egesz balanced headphone koncepcionak a recskafaktora, mint tenyleges hozomanya annak, hogy no az amplifier slew rate, azaz az egysegnyi ido alatt produkalni kepes feszultsegnovekedes a kimeneten.
Hat ennek probalok utanajarni, aztan meglatjuk. Vagy hallok vmi ertelmeset, vagy nem.
Barhogy is legyen, csak ugy latom ertelmet kiserletezni vele, ha ugyanaz a fulhallgato, es az erositoje is, kulonben kozos nevezo hianyaban konnyen elvisz fals konkluzio iranyaba a puszta teny, hogy mondjuk tok mas vagy a balanced fules az unbalanced-tol, vagy a balanced erositoje az unbalanced-tol.
Sztem jo irany, ha moddolod
de ez maganvelemeny. Akkor koherens maradsz legalabb mar fules oldalon, nagyjabol teljesen, csak a hajtas lesz mas.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
fericske #2738 üzenetére
Cooler Master MH751. Mikrofonos gamer fules, a home office (nem csak korona miatt) erre esett a valasztasom, nem az eredeti Takstar Pro 82-re.
Azt akartam a kimagaslo ar/ertek es a nagyon jo review-k miatt, amolyan igazi joker fulesnek mondjak, nagy volt a hype korulotte, mikor kijott, az arcedulajara es tudasar nezve. Ez a Takstar Pro 82-es, rebranding-elve, lecsatolhato mikrofonnal, es az eredeti Pro 82-esek 3 allasu szabalyozhato basszuskiemeles megoldasa nelkul - tehat mintha az lenne a nonstop zart allasban, ami amugyis a javasolt azon, mert kulonben sok a mely. Nyitva senkinek nem ajanljak, zarva meg "wow".
A Cooler Masternek makszemnyivel nagyobb a "kupakja", emiatt icipicit tobb a mely, de eleg lagy U-nak irjak tobb helyen a karakterisztikajat, ezert is tetszett meg, en a kiegyensulyozott mindenevo iranyt szeretem, es hajlok enyhen a "tobblet-magas" cuccok fele, akar szoba, akar fules, ez pedig elegge reszletez es meseszepen csilingel szamomra felul, szoval meg mertem venni.
Jelenleg egy alaplapi hangkartya hajtja, de egy jobbfele, sokat fejlodtek ezek is a regi idok ota.. a lapomon valami Realtek ALC 1200S vagy milyen codec van, ezek a legpremiumabb ilyen olcso alaplapi integralt hangkartyak (relativ legpremiumabb, ertsd jol)
de amugy audio grade alkatreszek, arnyekolt aramkor, bal-jobb szeparacio rendesen (kulon alaplapi PCB retegen a bal es jobb csatorna), es tenyleg szol ugy, mint egyik korabbi dedikalt Sound Blasterem sem, nagyon elegedett vagyok ezzel a hanggal.
Egyedul egy kis kraft ferne meg el benne, gyakran vagyok 80%-on, pedig nem vagyok suket, de ez lehet annak is koszonheto, hogy ezeknek a kimenete altalaban nem 32 Ohm-ra optimalizalt (enyeim meg 28-asok amugy)..
Kozeljovobeli terveim vele (en is bekattantam egy ideje a mod-ra) : tegnap vettem meg a csoveket vateran, ha kedd-szerda korul megjonnek, elkezdem epiteni a kis tokegyszeru, nagyon minimal kapcsolasu fules erositom, ez 32-600 Ohm kozottig mindent meghajt szepen, ide is jo lesz, egy DIY srac utanepitette, olyan gyonyoru kis ekszer szintu csoda dobozkat epitett korejuk, nyamm. Hat annyira alomszep nemigen lesz ez most, de marhara kivancsi vagyok a hangjara majd, mi valtozik es mennyit.
A Takstar Pro82-es balanced modra is kepes, ennek a Cooler Master iteracionak viszont hiaba van 4 polusu jack-je, abbol 2 polus a bal es jobb (+), a harmadik polus a mikrofon (+), a negyedik meg a kozos fold. De mivel csak az egyik oldalaba megy be mindez, nehany kobmillimetert-kobcentit elveve a bal oldali hangszoro mogotti uregbol (mic es hangszoro jack-ek + pici aramkor), arra gondoltam, hogy igenyesen a jobb oldali kupakba be tudnek epiteni egy 4 polusu jack dugot szepen es akkor meg tudnam atkabelezessel oldani azt, hogy gyari kabellel hasznalom + mic (ha akarom) a mostani klasszik uzemmodban, VAGY jobb oldalra a balanced kabelt bedugva meg tudok vele balanced modban komolyan zenelni. Szoval pedzegetitek itt ezt az atkabelezos dolgot, en is hajlok ra..
Raadasul eletemben nem volt meg ennyire kenyelmes fulesem, nem mintha felbuktam volna a Sennheiserek meg Sony-k, AKG-k kozott a szobaban
de azert rengeteget megneztem egy idoben par eve, mikor ramjott. Ennek a komfortja csodas.
(Szemuveges vagyok, igy is).
Hat, e van.
Mivel a kis erositot nagyon jonak mondjak hangra es 2x annyi csovet kertem az eladotol, megkertem apamat, hogy tervezze mar at fully balanced-ra, ha van ertelme, elbirjak a parameterek, at lehet meretezni, belenyulni kicsit, stb.
Azt mondja minden tovabbi nelkul, tegnap megmutattam neki a KiCAD-et, ma azzal babralt, remelem, szuletik valami a napokban es epithetek ~2 het mulva egy szep kis dobozba.
A toroidosok nem valaszoltak meg, 200V kell nekem AC oldalon (jo lett volna 230 de az mar sok DC-ben, pedig 1:1 ilyen tipik galvanikus levalasztos trafokbol van millio, mar itt lenne nalam, de 230-rol 200-ra trafo nemhogy unikum, szinte nincs. Hat ez van, tekertetnem kell
(+ futes 6.3/1.41).
Aztan meg loni ele egy DAC-ot, balanced kimenetekkel, mert akkor ezt mar nem feltetlen PC-rol etetnem, legalabbis nem a Realtek-rol. Bar a gyar 108dB SNR-t ir ra, tenyleg nem egy hulladek, azert az extra kakao jo lesz majd, meg a jatszi konnyed hajtas.. remelem, meg tobbet kihoz a fulesbol.
Egy szo mint szaz, bevalt, szeretem. Olyannyira, hogy az oregem is megleptem a Volumio es a Pi es a kis DAC melle eggyel, hat leult o is azonnal, most elvezkedik, hallgat ujra mindent. Mondjuk o sosem volt nagy fulhallgatos, de egy ennyire reszletezo hang azert tud meglepit okozni. Sajnos emiatt valogatos is szerintem, nem minden zene makulatlan vele, egyszeruen van, amit nem elvezek, mert szar a keveres vagy mastering vagy az egesz, hiaba flac, tehat nincs meg benne az a "megbocsajto"-nak titulalt tulajdonsag, ami IGAZI mindenevove tehetne. De szamomra igy is szuperul megfelel, az arat elnezve fogok meg venni szerintem. De elobb meghallgatom a kis erositovel, aztan ha bevalik, odaajandekozom faternak meglepibe (o amugysem latja ertelmet a balanced-nak) es megepitem a balanced verziot + szet moddolom a fulest hozza
(Lehet elcseszem nagyon, bar ketlem, max nem fog hozni annyit tenylegesen)...
A koronas idoszaknak vannak jo oldalai is, ismerjuk be
Lehet fuggni, kutyubuzulni
Mindenesetre ez az elso fulesem, amivel a korabban linkelt Marilyn Manson szam flacbol ugy szol, mint az allat, es szerintem ez volt az oka eddig annak, hogy nem igazan szerettem a kemenyebb rockot, metalt, trasht, ilyesmiket. Pedig ha van egy jo hangmernok, egy jo felvetel a vegen, meg egy jo lejatszo cuccos, meg tudja ez a stilus is adni az alaphangulatot
Bar kedvencem sosem lesz.
-
OPiiPO
veterán
-
fericske
addikt
válasz
RetepNyaraB #2739 üzenetére
Nna, a jóféle réz jót tenne az aljának
-
RetepNyaraB
veterán
-
fericske
addikt
válasz
RetepNyaraB #2734 üzenetére
Ha úgy érzed, hogy megérdemelné, akkor hajrá!
Jóféle rezet neki!
Szerintem az értékéből nem veszít, ha a hangszóró és tokozás eredeti marad.
Én a magam részéről nem adnám el, vagy tovább, hanem megőrizném.
Mint ahogy őrzöm a lassacskán vintage AKG K301xtra fejesem, ami made in Austria.Dißnäëß
Hadd áruld már mi az a fejes[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
"megérné-e komplett átkábelezni"
Ahogy Churchill mondta: Csak abban az átkábelezésben tudok hinni, amit magam el is végeztem."
A Várban a Lovardát felépítették korhűre - zsalubetonból. -
OPiiPO
veterán
válasz
Nem balanced, arról a lépésről még győzködöm magam. Majd korona után körbenézek, és újratervezek.
-
RetepNyaraB
veterán
Balanced, vagy csak úgy néz ki? Szép cucc. Az Amiront viszont még nem hallottam. Én a saját öreg DT550 (600Ohm) átalakításán szoktam gondolkodni néha, megérné-e komplett átkábelezni, vagy a muzeális érték miatt jobb, ha eredeti marad és nem hozna az egész sokat a konyhára, mert azért nem egy űrtechnológia a driver, meg a műanyag ház sem. Nem jutottam dűlőre.
-
OPiiPO
veterán
válasz
RetepNyaraB #2732 üzenetére
A kábel egy Darvinya-féle OCC ezüst 8 eres sodrott, tökéletesen meg vagyok vele elégedve.
V30 + UAPP + Tidal lossless esetén nekem is hasonló tapasztalataim vannak, sokszor el sem indítom a PC- a JRivert.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
Dißnäëß #2726 üzenetére
Ha már orosz (-szovjet) animáció, mindenekelőtt és még azelőtt is Jurij Norstejn - zeneileg is. Norstejn csoda. Sajnos Youtobe-on csak borzalmas minőségben található, de nekem volt szerencsém művészmoziban, személyes jelenlétével is. Csoda.
Jurij Norstejn után például Alekszandr Petrov, Fjodor Hitruk... -
Dißnäëß
nagyúr
[link] Ha már orosz rajzfilm
Ha esetleg valakinek leesik, vagy tippje van, melyik eredeti szovjet animációs filmrészlet lehet az a Jetson Family szerű város felett repkedő kis üvegtetős űrhajós jelenet, ne tartsa magába. Olvadok ezektől az illusztrációktól, formáktól, színektől, van valami totál más ízük és "bájuk" a nagy nyugati klasszikokkal szemben. Marha jó
-
Dißnäëß
nagyúr
Ну хорошо..
-
Dißnäëß
nagyúr
Megvettem pár hónapja egy normális fülest és kb. újra kellett hallgatnom a teljes zenei kollekcióm, ilyen "na neee, ezt nem hiszem" feeling
És bizony van popzene kategóriában is nem egy, amiről így életemben nem gondoltam volna, hogy azt hallom most benne, amit még SOHA eddig
K* jó
(Az is igaz, legtöbbjüket vagy 10-20 éve nem hallottam, nem hallgatja az ember a kamaszkori tüctücöket meg MTV, Viva és diszkó slágereket újra, legalábbis én kihagytam). 2-Unlimited (is) pl. nagyon oda****ósan jól szól
pedig én egy nagy kására emlékszem, hát a flacban semmi ilyen.. ütős
De jópár Madonna is, meg még megannyian....
-
Dißnäëß
nagyúr
Esti, nagy kedvenc
[link]
-
törölt tag
John Prine 1946-2020
-
-
válasz
fericske #2707 üzenetére
Kíváncsi vagyok milyen hangja van, bár nekem kicsit overpower, mert csak fejes erősítőre van szükségem, ez meg tele van egy rakás funkcióval, amit nem használnék. Egymásnak ellentmondó infókat találtam a kompatibilis fejesek kapcsán, a legtöbb helyen 32-300 ohm közötti fejesekhez ajánlják, de a külföldi oldalakon több helyen írnak 600-at is az overviewban és 300-at is a detailsben.
A Beyer 1770 Pronak mindegy, mert az 250 ohmos, de a másik fejes a T1, az 600-as, meglátjuk majd.
-
Dißnäëß
nagyúr
Az ambient/psybient koronázatlan királyai
Pláne ez az album.
A szám, ahova tettem a tűt, a MOS 6581 című. Túl azon, hogy a legjobb szám az albumról, további érdekessége a címe: ez több Commodore modell, köztük a C64 SID chip-jének is a hangjáért felelős IC, én meg C64 imádó vagyok 4 éves korom óta. Úgyhogy érzelmileg is köt egy kis szál az alkotók irányábaEgyébként ez az album lossless-ben meseszépen szól, akkora király mélye van, ahhh, ahogy masszírozgatja finoman a dobhártyám, nyamm.
Sokáig egy bogyófülesen hallgattam, túl mélyre nem megy, és úgy is nagyon megtetszett a monotonitása, kiszámíthatósága. Amikor tudod mi következik, de még nincs ott és el kell engedned a várakozást, a feszkót, maaaajd odaééér, nyugiiii - de hát ez az ambient lényege
De a mostani normálisabbnak mondható fülesen + Foobar Spektrumot elnézegetve 40Hz-en ütöget lent és van egy puha, finom karaktere még lentebbre.. szóval a komplett élvezethez jó szett kell, de akkor nagyon elvarázsoló.
Mikor hanyattfekszik az ember a sötétben, beindítja és kiszakad ebből az univerzumból, az mindig egy nagyon különleges élmény. Hozzá egy a finom 90-es bpm..
Hamar leszippantja az embert alfába
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yongnuo 85mm 1.8 (legújabb modell) - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Yoga Gen1 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Meike 55mm 1.8 Pro objektív - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i7-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1165G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest