Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Házimozi belépő szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Autós kamerák
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bta1
őstag
Aki nem kizárólag elektro szempontból közelíti a kérdéskört, szerintem nem lepődik meg rajta túlzottan, hogy bizonyos esetekben (összességében) javíthat ...
-
Mathiask
senior tag
Nem tudom volt-e már itt, de az MA Recordings oldaláról letölthető ingyenesen egy kis kedvcsináló összeállítás. Az érdekessége, hogy viszonylag érintetlen felvételek, tehát nincs (agyon) kompresszálva, stb. Aki szereti a villantós demo anyagokat(én mondjuk pont nem), annak érdekes lehet. Jobbra a kék négyzetre kell kattintani: [link] egyéb info: [link]
-
Panthera
őstag
válasz dgyuri0123 #3791 üzenetére
Ha alkalmanként használnád később is, de nem akarod telepíteni, akkor a one-time-boot menü is elég, nem kell BIOS-ban lépegetni. Ez a laptopod típusától függ, hogy melyik F1-12 gombbal működik. Milyen laptop?
A Daphile-t én fél éve így használom live módban. És semmi baja, a Windows 10 ott van rajta.
Egyszer a saját hibámból azért sikerült belepiszkálni rendesen, de akkor telepíteni akartam ugyanarra az SSDre amin Windows van.
[ Szerkesztve ]
-
Mathiask
senior tag
válasz dgyuri0123 #3791 üzenetére
Startmenübe elkezded gépelni->Speciális rendszerindítási lehetőségek módosítása->Speciális rendszerindítás->úraindítás most->(innen fejből írom mert az előbb rányomtam és elveszett amit eddig írtam ide, mert ilyenkor mint a neve is mutítja újraindul és belép egy menübe. )->Eszköz használata->UEFI:removable device (de azt hiszem ha már benne van az usbs kulcs akkor talán kiírja a típusát)
-
Mathiask
senior tag
válasz dgyuri0123 #3788 üzenetére
Be kell lépni a biosba egyszer, akkor beállítod hogy usb legyen az első amiről próbáljon bootolni. Onnantól ha benne van az usb onnan bootol, ha nincs akkor rendesen. De ha elindul a win10, akkor onnan is ki lehet választani hogy usbről induljon újra ez az advanced startup optionsben van.
-
Mathiask
senior tag
válasz dgyuri0123 #3785 üzenetére
Próbáltad a volumiot a laptopodon, nem emlékszem? Usb kulcsra le lehet írni az x86 verziót, utána onnan lehet bootolni.
-
p76
senior tag
Ti szoktatok a konyhai vágódeszkára erősítőt építeni?
Vagy nem, mert az asszony nem örül neki? -
dgyuri0123
nagyúr
Na jól van, akkor már tisztul a kép. Viszont ez az LDAC-ocska (talán nem csak) áráért úgy szólt, hogy tényleg seggre ültem. Ami hibákat hallottam, azt betudtam a gyenge kábelezésnek és a gyenge tápolásnak', mert abból teljesen alapok voltak. Persze, nem a világ teteje, de szerintem jobb, mint amit jelenleg ki tudok préselni a laptopomból...
"csak a zene van"
-
Ear001
addikt
válasz dgyuri0123 #3783 üzenetére
Nem olyan, mint az N2i, mert magától semmit sem tud streamelni, de nem csak telefonról tud mondjuk Tidalra kapcsolódni, de mindenképpen kell ehhez egy külső eszköz.
A TMP előfokban vagy egy ehhez hasonló tudású Bluetooth vevő. Vicces amit tud, de azért nem a világ teteje.
-
dgyuri0123
nagyúr
Nem tudom, szinte semennyire nem értek a hálózati lejátszókhoz... de a szalonban azt mondták nekem, hogy ez nem olyan, mint a N2i, mert abban valóban vannak telepített kliensek és az pl. hálózatról játszik Tidal-t. A kis Primare viszont a telefonodat használja futóműként és pl. a Tidalt nem a hálózatról streameli. Mindegy, csak mondom..
Más... tegnap hallgattam egy ilyen [link] kütyüt. Én be@artam, hogy mire képes ez a filléres dobozka. Mobilon ment Tidal és ő volt az átjátszó dac előtt. Valaki használt már ilyet?
"csak a zene van"
-
fehér_ember
addikt
válasz #71562240 #3781 üzenetére
Amúgy lehet nem költök egyelőre (jól szól ez így is). Majd ha valamikor átkondizom (vagy átkondiztatom) a linn tápját; úgyis utána kell csak valami értelmesebb transzport.
Most meg legfeljebb 16db. akácfa kocka (egymáson 2*4 összeragasztva, hangfalanként), hangdobozok emelésére (alátétként).[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz fehér_ember #3780 üzenetére
Forráskészüléket nézzél, azt mondom továbbra is. Hiába kacsintgatsz olyan igézően, nem engedek a '48-ból.
[ Szerkesztve ]
-
Ear001
addikt
válasz dgyuri0123 #3777 üzenetére
Hát izé. Szerintem ez egy hálózatos zenelejátszó VÉGPONT. A telefonról játszás Bluetooth adatkapcsolat esetén működhet, amúgy az ábrákon is látszik, hogy a hálózat részeként tud zenét továbbítani egy D/A-ba.
A steramer(ként működő) készülék valami más, valahol máshol is lehet, ez pedig közel tud lenni a DA-hoz, és abbaküldi a jelet optikán vagy RCA SPDIF-en. Ebben a cuccban az a trükkös, hogy nem csak mondjuk Roon végpont lehet, hanem mindenféle mobil eszközről is lehet rá közvetlenül streamelni, ahogy látom. Itt a design brief-ben le is van írva, mire szánták.
Ami necces nekem, hogy nincs usb kimenet, na meg ennyi pénzért hifi célra sokkal jobb céleszközt is lehet venni.
-
törölt tag
válasz dgyuri0123 #3777 üzenetére
A Tidal tényleg ilyen, nincs beépített kliens ez -1, most már ráolvasok erre a lejátszóra. Roonnal azért ez megoldható ez meg +1
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Mathiask #3775 üzenetére
Forgalmazótól jött az infó. Igazából telefonról továbbítja a jelet, nem hálózatról játszik. Magára a lejátszóra nincs telepítve egyetlen kliens sem. Pl. Tidal is wifin megy át a saját telefonodról streamelve. Még soha nem hallottam ilyet... Engem is meglepett a hír.
"csak a zene van"
-
Mathiask
senior tag
válasz dgyuri0123 #3767 üzenetére
"Primare NP5 egy átverés, mert nem "igazi" streamer, csak egyfajta "átjátszó" a telefonodról."
Honnan van ez az info? A hivatalos oldaláról az jön le hogy olyan mint bármelyik hálózati lejátszó. -
dgyuri0123
nagyúr
-
törölt tag
válasz dgyuri0123 #3772 üzenetére
Nálam kiütné a Node2i-t, hogy nem tud DSD-t.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz #71562240 #3771 üzenetére
Nem is annyira vészes az ára csak futóműként sem. A Primare NP5 is ennyi és az tényleg csak egy futómű, ráadásul nem is igazi streamer. Erre mondtam, ha jó, mint futómű, akkor még egy RPI sem sokkal olcsóbb alternatíva helyette. És akkor a kényelemről/kiváló szoftverről még nem is esett szó.
"csak a zene van"
-
törölt tag
Komplett készülékként a Node2i a kétszázezresek között elég jól teljesít, megéri. Csak futóműként persze nem költséghatékony.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz #10726912 #3768 üzenetére
Múltkor beszélgettünk erről az Audiophile Szalonban (is). Ott is elhangzott (név nélkül), hogy ~6 millió alatt nincs igazán "analógos" hangzás... már ami egy hálózati lejátszó analóg kimenetét illeti. Ha hiszed, ha nem, azért ez elgondolkodtató. Mi meg itt rugózunk ...
hárásó: lehet szentségtörés, de én most az I22 saját dacját preferálom. Az is sokatmondó számomra!, hogy nem kaptam sikítófrászt tőle...épp ellenkezőleg.. nagyon tetszik amit hallok, pedig no DSD. Erre az alapra szeretnék építkezni egy pár évre. Hogy aztán N2i lesz-e vagy RPI, még nem százas, de a mini Mac is megmozgatta a fantáziám. Ja, meg egy Pio N50, vagy CA851, vagy malac NA8005...
UD301 picit kevéske...
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
törölt tag
Lesz roon is, meg nem is, legalább is én mindkét verziót forszírozom majd. Megpróbálom a lehetőségekhez képest körbe járni majd a témát.
A N2I eléggé közép súlyos, legalább is itt a két zsinórral jobb, stabilabb alapja volt a zenének a laptopommal. Meg azt is el kell ismerni, hogy futóműként biztos van jobb a N2I-nél, de ha valaki D/A-nak is használja úgy áráért továbbra is kiváló terméknek gondolom. A dac része alig marad el a NT 503-tól, de szoftverben jobb. Valahol azt olvastam, hogy N2i egyenlő az UD 301-el. Szóval csak futóműként kérdéses, nálam a szoftver miatt maradt.
Aztán majd látjuk meddig és mire jutunk forrás oldalon, én elvagyok vele így is, nem éget a bogár.
-
törölt tag
Nem biztosan rossz, csak ha nem muszáj, ne próbálgasson mindenki mindent végig, mert csak feljebb kéne lépni (hárásónál más szempontok is vannak). 600 alatt is találni jó dolgokat, kérdés, hogy azzal lesz e később hiányérzeted, vagy sem. Persze megoldás az is, hogy kipróbálod és megveszed pl a málnát, s együtt élsz vele, sokan dicsérik, egyik legjobb befektetés. Csak legyen elég, váljon be, "érkezz meg" vele egy időre
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz #01758976 #3766 üzenetére
Értem. Tehát, ha valami olcsóbb 600e-nél, az biztos rossz... Én meg pont abban látom a megoldást...vagy N2i, de nem ismerem a hangját futóműként. Még az is lehet hogy tök felesleges kiadni érte 200e-et, de nem tudom, nem ismerem a hangját "közelebbről". Jó erős közepesnek titulálják szerte a világban, de az nekem nem feltétlenül elég.
Viszont a Primare NP5 egy átverés, mert nem "igazi" streamer, csak egyfajta "átjátszó" a telefonodról.
Mac minin mi futna, Roon? Vagy hogy?"csak a zene van"
-
törölt tag
válasz dgyuri0123 #3765 üzenetére
Málna csak akkor, ha tudok kölcsön kèrni.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz liszi70 #3763 üzenetére
Vakon hittem ??? Volt nálam korábban is Alces, Sz.Z adta kölcsön, de visszaadtam, mert kiherélte a zenét... Aztán évek múlva kértem még egyet, mert közben változott a rendszerem (elég sokat) és úgy már tetszett, bár hallottam, hogy elvisz valamit a zenéből, de hozott helyette mást, amit én sokra tartok. Így aztán maradt az Alces, de a megszokás úgy hozta, hogy a legújabb erősítőmet is ebbe dugtam, mert kb 4 éve megvan az Alces és kézenfekvő volt, hogy "abba dugjam". Aztán aszonták' a fijúk', hogy hallgassam má' meg, anélkül hogy zenél a lánc.. Igazuk lett. A történet ennyi. Jó az Alces bizonyos helyzetben, bizonyos láncban, de nem lehet általánosítani, hogy mindig minden körülmények között szükséges.
hárásó: akkor málna vonal beindul? Én biztosan venni fogok egyet, bár még vívódom, hogy kell-e nekem digi one. Jó lenne, ha USB-ről is értékehetőt domborítana, de azt még majd meglátom/hallom.
Laptoppal annyi a gondom, hogy karcos analóg forráshoz képest. Gondolom ez jitter vagy t@köm tudja, de ha ezt el tudnám tüntetni valahogy, már sokkal beljebb lennék. Dinamika, felbontás, stb megvan most is. Tud nyomulni is, mint egy úthenger, ha épp az kell, de a simasága/artikulációja hagy kívánnivalót maga után. Azt nem tudom, érdemes lenne-e valami komolyabb laptoptápot elé barkácsolni, vagy nem érdemes. Nincs ebben túl nagy tapasztalatom sajnos.[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
törölt tag
válasz dgyuri0123 #3762 üzenetére
A tapasztalat az tapasztalat. És csak 600k/méter a tápnak, ezért is nem zengtem róla litániát.
Ám legyen valami épkézláb hozadéka is a mai napnak. Félve írom ide, lehet, de csak lehet, hogy értelmes keretek között laptop is lehet olyan vagy jobb forrás mint a node2I. Itt most jobb volt egy thinkpad x220 cooler idle, win 10 tiszta, de kellet neki igen jó usb meg a WW táp.Ami nyilván nem járható út a két kábel ára miatt. Itt járunk most, lesz majd még roon meg egy mac mini, meg egy roon x220 kísérlet is valamikor, meg addig beszerzek valamilyen málnát is, remélem.
-
nagyúr
válasz dgyuri0123 #3740 üzenetére
Most komolyan eladtad az alces-ed, amiben vakon hittél, csak mert azt írták valakik, hogy az nem jó?
Megkérdezhetem, miféle teszt előzte meg a megvételt, és miféle teszt előzte meg az eladást?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz fehér_ember #3759 üzenetére
Forrás! Csak tiszta forrásból!
-
törölt tag
Még hatás alatt vagyok. Kell egy kis idő.
Amit eddig is tudtam Ksl 3 parádé IC ként és hf kábelként.
Amit nem. Wireworld P. E. Parádé
Ezekkel a kábelekkel a TMP Triton, parádé.
WW usb kábel Laptoppal a háta mögött a fent említett kábelekkel, jobb mint a saját forrás, mi legyen? Parádé. Hiába próbáltam a T elosztót, nem rontott az annyit -
fehér_ember
addikt
Nem vagyok telhetetlen. Beérem csak a hosszal is.
(#3757) dgyuri0123
Nekem tetszik az a kék kábel a fekete dugókkal. Meg különbenis, nem szépségre megyünk. Tudjuk hogy te betennéd kígyóbőrbe.(#2773) kammerer
Talán mostmár én is elkezdek toldozni-foltozni. Lehet kezdek is egy soundcare-rel. Aztán meg majd meglátjuk hogy táp-e vagy dobozokhoz nyúlás.[ Szerkesztve ]
-
Ear001
addikt
válasz fehér_ember #3756 üzenetére
Majd harasó elmeséli, ha lesz kedve, nála javították az akusztikát a drága drótok. ;)
-
Ear001
addikt
válasz fehér_ember #3754 üzenetére
A kékek AN-B hangszóró drótból szerelt tápok, a kígyóbőrös meg egy Wireworld Platinum Electra.
-
fehér_ember
addikt
válasz migabi24 #3753 üzenetére
Nálam olyan a helyzet a falban, hogy még egy ilyen t-elosztó is javít.
Amúgy kb. ennyi amit fel tudtam ismerni a konnektorba dugott cuccok közül
Meg hogy jó sok lufit tarthat az a kígyőbőr ha már félig ki is húzták a helyéről. De lehet csak a t-elosztót tartja (az a szerepe, azzal van "kikötve/felkötve").[ Szerkesztve ]
-
p76
senior tag
Miért van egy fémgyűrű a középső elektroncsőn?
[link] -
-
törölt tag
válasz python1 #3737 üzenetére
Én megbizok a DAC-ban, s előnyben részesitem a Bodor féle usb kártyát kimenetnek, úgy gondolom, hogy lesz olyan minőség, ami miatt nem akarok majd egy mindenegyben hangkártyát az usb kártya és a Nuprime helyett. A kettő együtt marad, lesz mit hallgatózni vele.
Ui: van tapasztalatod a Nuprime dacjával kapcsolatban? Vagy a Bodor féle usb kártyával (és-vagy).[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
válasz #01758976 #3736 üzenetére
Nem, nem biztos, de az igen, hogy néhányunknak ebben a nagyvilágban bejön a recept.
Van jobb, persze, mindennél van jobb, de a behatárolt árkategóriában, nem nagyon van alternatíva. De ha még beidéznék néhány véleményt, azok még elvakultabb "nagyothallók", és nem biztos, hogy a mi készülékeinkben van a hiba.
Van még néhány óriásverő alternatíva, de az ebbe a fórumba magas lenne, és nincs is befogadó képesség. Még.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz python1 #3731 üzenetére
Biztos ez? Nem inkább csak más?
LenyomottNehezen hiszem ezt, konkrétum nélkül meg sehogy. Ha egy 100k hangkari lenyomja a majd 3 szor annyiba kerülő D/A, akkor ott valami bibi van, leginkább a Hegel karakterére gondolok, mert ha az olyan mint az ampjuk, akkor csak a más a helyes szóhasználat, nem pedig a lenyomta.
-
python1
veterán
válasz #10726912 #3732 üzenetére
Azt bizony jól tetted, akkor most már tudod, hogy milyen kártya kell bele, és a DAC/előerősítőt el is felejtheted.
Nekem már csak Bodor táp hiányzik a teljes Bodor lánchoz, így is ütős a Bodor rendszer, de ha kiteljesedik a táppal is a PC, mennyei manna hullik, vagyis hallik.[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
válasz dgyuri0123 #3728 üzenetére
Egy mai hozzászólás montázst fogok veled megosztani.
"Az STX jobb volt mint a külső dac? :)Nem kicsit...😉
Egy Audiobyte Hydra Z (usb bridge-et) + Hegel HD12-es dac-ot (illetve volt még egy Hegel P20-as előfok is) nyomott le az STXII...Én sem hittem sokáig a fülemnek, de ez van"
Én is ezt mondom, hogy ez van.Ez még lemaradt, a körítés.
"Bodor Pc-m van, abban van egy Asus STXII hangkártya utána pedig egy Nad M25-ös végfok van, ez a sztereo."
[ Szerkesztve ]
-
Peace
nagyúr
Valószínűleg nagyon rossz helyen járok, de gondolom itt mindenki keni-vágja az optikai audio témát! Ha a PS4-et rákötöm [link] ennek a bemenetére és a kimenetekre megy a Logitech Z906-os hangrendszer, a másikra meg az Astro A20 adaptere, akkor ez működhet az elképzelésem szerint? Mármint, hogy nem kell ki-be húzogatnom az optikait a PS-ben, ha váltani akarok hangrendszer és fejhallgató között? Vagy ez halott ötlet?
-
törölt tag
válasz dgyuri0123 #3726 üzenetére
Most látom, hogy hirdeted a D/A-d, mi lesz helyette?
Három helyen hallottam különböző szűrőket, Alces nem volt közöttük, de a legolcsóbb is 200K volt, egyik sem hozott semmit számomra, inkább vitt. A legjobb egy diy cucc volt, ami valami nagy név másolat volt, az is inkább vitt, azt hozta a mit a tulaja állított, de nekem műanyag lett vele a megszólalás. Nekem ingyé sem, csatlakozván kammererhez.
-
törölt tag
válasz fehér_ember #3722 üzenetére
Miért írogatsz mostanában témába vágó dolgokról offban?
-
migabi24
nagyúr
válasz fehér_ember #3722 üzenetére
A LessLoss is fonja a kábeleit, tudtommal nincs árnyékolás rajta.
-
fehér_ember
addikt
válasz migabi24 #3721 üzenetére
Kipróbálom. Ha marad rosszabb a vandamme-nál. Akkor természetesen a többinél már nem vacakolok az árnyékolással. Illetve persze próbának az se rossz, ha megszüntetem a vandamme-nál.
(#3723) migabi24
Oké, de számomra nem ők a nagy név (mivel tőlük még nem volt kábelem). Jobban érdekelne hogy csinálja a gyári kábelein az isotek, harmonic technology vagy épp a zuaudio.[ Szerkesztve ]
-
migabi24
nagyúr
válasz fehér_ember #3720 üzenetére
Nem kötném az árnyékoláshoz, ha szétnézel a kábelpiacon milliós kábel is ofc nem occ, nálam is jelenleg ofc a legjobb hangot adó ic nem occ.
-
fehér_ember
addikt
válasz #71562240 #3719 üzenetére
Szóval mint már valamely helyen említettem: Nincs elég isotek evo3 sequel tápkábelem. Ezért nem jut minden erősítőmbe. Próbáltam a fejeserősítőbe helyette, furukawát, de számomra túl sokat rontott. Valamelyik este viszont kezembe akadt ez az olcsó ipari vandamme hangfalkábelből készített. Annak ellenére, hogy a furukawa elméletileg monokristályos a vandamme meg alapból max. csak OFC-s (szóval még csak nem is nagyon-nagy tisztaságú); simán jobbnak találtam a furukawanál. Egyelőre nem tudok más magyarázatot kitalálni, mintsem hogy a furukawán nincs bekötve egyáltalán az árnyékolás, a kéteres ipari hangfalkábelnél meg a villásdugó felőli végen egykoron rákötöttem a védőföld csatlakozójára. Persze következő lépés majd az lesz hogy kicsit rövidítek a furukawán és hasonlóan kötöm be mint a másikat. Ha ez javít, akkor ki kell terjesszem a többi árnyékolással rendelkező tápkábelemre is .
Azért off. mert ez még így, csak képzelgés.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz fehér_ember #3718 üzenetére
Az IC-ket eleve úgy kértem mindig is. A forrásnál van bekötve a harisnya.
A tápkábeleimnél és a hangszórókábelnél csak a fonás képvisel árnyékolást, mondjuk, hogy a tápkábelnél nem ragaszkodtam árnyékolóharisnyához, a hangszórókábelen mindenképpen lenne, csak azért nincs, mert azt használtan vettem.
-
fehér_ember
addikt
válasz #71562240 #3715 üzenetére
Az alisca-id is be vannak húzva valami árnyékoló fémharisnyába? És az hogy van bekötve?
Csak azért kérdem, mert én meg egyik este a fejhallgatóerősítőmnél, tápkábel tekintetében vettem észre egy árnyékolóharisnyás érdekességet. Persze ezt majd más tápkábellel is tesztelnem kell, nehogy tévúton járjak.[ Szerkesztve ]
-
migabi24
nagyúr
válasz funkmester #3714 üzenetére
Nálam reggel és este van élvezkedős zenehallgatás, de napközbe se érzem rosszabbak, csak más a hangulatom
-
törölt tag
válasz dgyuri0123 #3709 üzenetére
A helyi hálózat és a helyi hifi rendszer milyensége mellett ez persze hifistai ízléskérdés is. Én is több helyütt próbáltam már Alcest is és más szintén nagyrabecsült tápszűrőket is, és nekem mindig a negatívumok voltak túlsúlyban. Neked jónéhány helyen a pozitívumok lettek volna a győztesek. Ízléskérdés is. Ezért kezdtem azzal tapaizo-nak, hogy az ő helyében próba nélkül nem vágnék ilyenbe, a magam helyében [valószínűleg] próba után se.
Talán érdekes, miközben a tápszűrők eddig nekem nem jöttek be, az interkonnekt kábeleimet mindig árnyékolva rendelem és használom - talán ez valamelyest oximoron.
És persze, a kiiktatott tápszűrők is mindig hagynak maguk után hiányokat számomra is, ami miatt vágyom utánuk. A hifiben semmi se egyértelmű, talán a tápszűrők ügye a legkevésbé egyértelmű. Aki teheti, használjon tápszinuszgenerátort, az se egyértelmű, de egyértelműbb.
Én minden napszakban nagy örömmel és élvezettel hallgatok zenét, ha alkalmas hozzá a rendszer és a hangfelvétel. Akkor is így volt ez, amikor a Keletinél a trolivégállomás felett laktam egy emelettel.
[ Szerkesztve ]
-
funkmester
aktív tag
reggel es napkozben ti se szerettek zenet hallgatni? max hatterzenet viseltek el?
-
törölt tag
válasz #07400704 #3706 üzenetére
Én múltkor fejtegettem, hogy szerintem az esti hifi előnye elsősorban abban van, hogy a Napból kisugárzó rengeteg elektromágneses, ionos... szmog és a hifi rendszer/hifista személy között ott van a Föld árnyékolásnak.
Ehhez adódik hozzá, hogy ha éjszakába nyúlunk, akkor a hálózat is és a külső környezet is zajmentesebb. És egyéb okok. -
Ear001
addikt
válasz dgyuri0123 #3709 üzenetére
Tedd hozzá nagyon erősen, hogy nálad. Nálam az Alces konkrétan kiherélte a zenét.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz alphamooncam #3710 üzenetére
Igen, a kartondoboz a szűrő, sőt az sem mindegy, hogy banános doboz, vagy kivis, nekem a banános jött be.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz #71562240 #3705 üzenetére
Alces-t használok vagy 4 éve. Volt előtte mindenféle szirszar szűrőm, ami tényleg valamiféle fátylat vont a zenére. Az Alces (nem a reklám helye) nem von fátylat, nagyszerű a tere, dinamikája, stb. Egyetlen dologra volt némileg negatív (?) hatással, az pedig a mélyek energiája. Gyengébb láncban jobban kijött a "mély vesztés", amiről ma már szó nincs. Ergo, a saját ltp-i lakásomban kifejezetten pozitív hatása van, bár, az Alces nem kifejezetten és tipikusan klasszikus hálózati szűrő, de valahol mégiscsak az. Egy aktív hálózati szűrő annyi simaságot vihet a zenébe, +dinamikát, hogy bőven megérheti az a minimális felbontásvesztés, vagy térvesztés... nekem.
"csak a zene van"
-
törölt tag
Szándékosan nem egy kollégának címzem válaszul, hanem csak úgy általában...
Jó lesz ez, hallottam már szólni azt a rendszert, ami használja ezt a szűrőt, egyszerre olyan nyugodt, és finom hangja lett, előtte kissé ideges, túlbuzgó volt, el is magyarázta nekem az ember, hogy miért lehet ez, de a szkeptikusokat nem fárasztanám vele.
De azért ezzel a tápszűrő kérdéskörrel szorosan összefügg a következő:
Hallgassa meg mindenki a rendszerét fényes nappal, verőfényes napsütésben, a hallottakat próbálja memorizálni, utána hallgassa meg sötétedés után is, én is csak a válaszokat kerestem, hogy miért kellemesebb hallgatni éjszaka, miért lett kifinomultabb a hang, és akkor elmagyarázták, nos ugyan ezt csinálja ez a tápszűrő is. -
törölt tag
válasz dgyuri0123 #3704 üzenetére
Egy gondolattal se gondoltam, hogy egy szóval se mondtad, hogy nem visz el valamennyit.
(Kifejtettem, amit mindkettőnk mondott, miszerint, hogy elvisz valamennyit. Lásd, a legelső mondatomban rögtön a te utolsó mondatodhoz kapcsolódtam.)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz dgyuri0123 #3701 üzenetére
Ez a lényeg, hogy a szóbajöhető technológiákból adódóan az úgymond komoly darabok is törvényszerűen visznek is, nem csak hoznak. És erre azt szoktam mondani, hogy bármennyire is komoly darabról beszélünk, előre kiszámíthatatlan, hogy adott helyi áram és adott helyi rendszer esetében mennyire fontos a tápáram szűrése, amely óhatatlanul a zenét is szűri. Szóval, olyan helyen, ahol viszonylag tiszta és pontos a helyi áram, a tápszűrő inkább rontani fog, mint használni. Márpedig az isten háta mögötti kis falucskájában, jó távol ipari nagyfogyasztóktól, a kiépítendő külön tápösvényével jó esély adható annak, hogy tapaizonak lesz annyira tiszta a hifi tápösvényi árama, amin egy bármily komolynak nevezhető tápszűrő csak fojtogatni tud.
A tápszűrő olyan, mint a gyógyszer. A gyógyszer ugyebár méreg, a használata arra épül, hogy megfelelő dózisban előbb öli meg a betegséget, mint a szervezetet. Akkor szedünk gyógyszert, ha betegek vagyunk, és ki akarjuk adagolni a betegség ellen már hatásos, de a szervezetünket még nem elpusztító dózist. De egészséges szervezetet miért mérgeznénk gyógyszerrel? Másrészt, vannak olyan mérgek gyógyszerként használatra, amelyek nem a betegség kórokozójára hatnak, hanem csak a tüneteire, elviselhetőbbé téve a betegség lefolyását. A tápszűrő is olyan méreg, amely nem a kórokozóra (hálózati zavarforrás) hat, hanem tünetileg kezel. Egészséges áramot miért mérgeznénk tápszűrővel? Lehet, hogy tapaizonál van és lesz annyira egészséges az áram, hogy bármely tápszűrővel (tüneti kezelő méreg) csak mérgezni tudja a zenéje szervezetét.
Mióta van háziorvosi rendszer? Kb. harminc éve. Nekem még sose volt háziorvosom, ami azt jelenti, hogy legalább harminc éve nem voltam orvosnál, nem szedtem gyógyszert (méreg). Egészséges voltam, miért mérgeztem volna magam? Sok helyen laktam már, de még nem laktam olyan helyen, ahol annyi betegség lett volna az áramban, hogy a tüneti kezelő méreg tápszűrőnek több előnyét éreztem volna, mint hátrányát. Helyi kérdés, és egyéni kérdés, van, aki gyógyszereken él.
Megjegyzendő, minden készülékben eleve van többé vagy kevésbé "komoly" tápszűrő a tápegység révén, nekem általában azon tápegységek hangjai szoktak jobban tetszeni, amelyek egyszerűek és kevés mikrofarádot tartalmaznak és a táptrafójuk se nagyobb teljesítményű a szükségesnél - vagyis amelyek csak az elkerülhetetlen mértékű szűrési mérgezést viszik rá az áramra, ezáltal a zene szövetére. Lehet, hogy a helyi áram sokkal egészségesebb annál, mintsemhogy tüneti kezelő mérgezni kéne.
A kórokozót kezelő vakcinákra nagy szükség van. Például, hogy ne legyenek ipari nagyfogyasztók a környéken a nagy zavarhatású nagygépeikkel. Vagy hogy ne menjen otthon a mosógép, a mikró, a porszívó, a tévé, a számítógép... - és hogy ezek ki is legyenek húzva az áramból. A tápszűrő tüneti kezelő méreg, nem a kórokozót kezeli, hanem a tüneteket, mérgezve eközben a zene szervezetét. Nálam a panel kilencedik emeletén, alumínium tápvezetéken se beteg annyira az áram, hogy tüneti kezelőleg mérgezni akarjam.[ Szerkesztve ]
-
Ear001
addikt
válasz dgyuri0123 #3701 üzenetére
Vagy nem. A tápszűrő/tápregenerátor a leginkább hely és láncfüggő hifi eszköz szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest