-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz #03969024 #10202 üzenetére
Dehogynem. De a szoba módusokkal mit kezdesz ? Mondjuk egy egyszerű panelban, tégla lakásban, semmi zeneszoba és az elrendezés is csak szó-szó általában. (Szerencsés, akinek azért összejön). Vagy az aktív háromutas rendszer puszta tényével, amit digitálisan váltasz ? Sajnos - vagy sem - PCM-é kell konvertálni azt, ami kijön az LP-ből. Van, aki szerint a 16/44.1 bőven jó oda. Van, aki szerint 24/96 vagy 192-vel őrzi meg legjobban azt, ami az LP-t olyan hallgathatóvá teszi. Van, aki szerint a DSD, de azt is át kell majd digi oldalon alakítani PCM-é (DXD pl.), hogy mókolni lehessen vele. Persze utána visszatehető DSD-be.. stúdiók is csinálják ezt.. Nem egyértelmű dolgok ezek, hogy feltétlen szar lesz (sőt).
Olvastam több jó véleményt erről, meglátjuk.
Egy analóg elektronikus váltó még opció lenne, és akkor analógban marad az ember végig, ez végülis amúgy nem akkora összeg, hogy földhöz verjen. Szóval még jómagam is agyalok az egészen, legrosszabb esetben ezzel tudnám hallgatni simán.
Ez azért szimpi, tudja a 24/192-t és a DSD256-ot is. [link] Szvsz egy ilyennel nagyon kinyílhat a világ egy digi láncban is, egy analóg forrás számára, reprodukcióban is tök jóra. De majd beszámolok, ha eljutottam ide. Azért 24 bit k* nagy dinamika és a 192kHz is piszok nagy felbontás, a töredékét nem érném el reprodukció során élőben, ki is szakadna a dobhártyám kb.
Amire kellhet ügyelni, hogy ne színezzen egyik átalakító sem különösebben: se az ADC, se a DAC. DAC-ból már 1 ilyenről minimum tudok másodkézből (cimbitől), a Pro-Ject meg talán szintén valami viszonylag transzparens ADC-vel oldja meg a konverziókat, nem tudom. Egy ideje rá vagyok erre állva. Lassan indul a mandula így tavasszal. Jó lesz hallani PCM vs. DSD-t, bár valszeg tök más IC-kkel oldja meg maga a lemezjátszó is a mocitető alatt.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
Új hozzászólás Aktív témák
- Ryzen 7 5800X / RTX 4060 / B450M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 960GB SSD / 650W
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% AMD Ryzen 7 7435HS 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Airpods 4 Anc
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest