Új hozzászólás Aktív témák
-
butcher eu
senior tag
-
No-kia
addikt
gddr3-as 3870-et érdemes venni egy 3850/512 helyett?
Nokia 500 | Ford Sierra 2.0i | Dell N5010
-
- = Zk = -
félisten
-
FeRRaR1
őstag
nézzétek meg az új PH! tesztet, asszem kénytelen leszek venni 1 HD 4870 est még idén
-
Bali27
addikt
válasz katt777 #31591 üzenetére
Basszus ugy néz ki megoldódott.. Az eredeti Biosát(067es) Módosítottam..Mert abban eredetileg 73 foktól kezd a ventilátor pörögni..Viszaraktam az eredeti biost picit módositva, és tökéletesen kezeli a ventilátorszabályozást.. Kiléptem a játékbol, és ahogy hűlt le a gpu ugy csökkent a fordulatszám is
-
FeRRaR1
őstag
válasz - = Zk = - #31589 üzenetére
1 próbát meg ér, bár nem hiszem h az órajelek miatt ne menne Dx 10 be és vistán, Dx 9 be meg igen, mert vistán meg jobban is bírja a tuningot
-
katt777
félisten
válasz Bali27 #31584 üzenetére
Ház, az IceQ3 turbo biosom tuti OK, és a Sapphire is. Ha azokkal is ezt csinálja, akkor biza Riva lesz a hunyó. Anno, amikor vissza kellett tennem a partíciót, én is kiirtottam mindent, nyomát sem találtam se a vinyón, sem a registryben, mégis szar volt. Esetleg tedd föl +1x, és nézd át újra, kapcsolj ki mindent benne. Van egy olyan a ventiszab.-nál eldugva, asszem 2. fülön, hogy alapból kiválasszon ventiprofilt, és azzal szokott szórakozni tetszése szerint. Nálam a 8800GT-vel bolondult meg.
De próbálj biost, mert ha azok jók, akkor ezzel nem OK valami.
Kötelező: Sokan irigylik a problémádat! De ált. ref. Catalyst-tel csinálja ezt, míg gyárival nem. Bizonyos esetekben. RBE-ben vagy hexa editorral átírhatod.
Skacok, megyek a P5Q-ért, szurkoljatok nekem!
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Kötelező
senior tag
üdv
Mivel tudnám átirni a HD 3870-em nevét, mert mindenhol azt irja ki hogy Ati Radeon HD 3800 Series. Másnak HD 3870 van mindenhova irval. Nincs valami bios editor vagy valami?
:(
-
- = Zk = -
félisten
válasz hakos1987 #31587 üzenetére
értem.bár én azt értettem mod alatt h visszamoddolom alapra,majd ugy telepitek vistát és drivert...hátha igy múkodni fog...
hát kitartás...pici johir h legalább nyaralni mész...!én meg pusztulnék szgép nélkül....
najó annyira nem,dehamár összerakok egy jó gépet,had élvezkedjek már vele...!" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
butcher eu
senior tag
Sziasztok
lenne egy kérdésem. A VGA-m eléggé nyélen van járatva, és az a jelenség lép fel, ha manuálisan nem járatom a ventit magas fordszám tartományban, akkor autón nem állít neki elég hűtést, és akkor játék, vagy akár filmnézés közden néha elmegy a kép egy pillanatra, majd vissza jön és ír valami olyan üzit, hagy a VGA illesztőprogramja nem műkszik rendesen. majd 2 mp múlva megin semmi baja. what a fuck?
-
hakos1987
őstag
válasz - = Zk = - #31586 üzenetére
én nem moddoltam a biost, hanem levizeztem a kártyát.... de sztem bios modtól nem lesz baja, flasheld csak nyugodtan vissza, ússe veszik érte....
hát az én karimról jobb nem beszélni.... 06.30-án adtam fel a srácnak, aki debrecen mellett lakik... kedden megkapta, de csak szombaton ment fel debrecenbe.... a debreceni boltból csütörtökre ért fel pestre a kari, ahol azt mondták, 2 hét... most csütörtökön fog majd lejárni a 2 hét, akkor vissza debrecen, onnan vissza a srácnak, sráctól meg hozzám....
aztán aug. 3-10-ig nyaralok, meg 16-22-ig is, szal elment a nyár anélkül, hogy gépeztem vna
de ipon-ba kicsit prögősebb, meg sapphire-eknél... nekem volt egy 2600XT-m, iponból szontén... bedöglött, felhívtam őket.... hétfőn reggel elvitte a futás, és 2 héttel rá hétfőn már hozta is!
szal pont két hétig tartott, szemben az én mostani 4-4.5 hetemmel
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
- = Zk = -
félisten
válasz hakos1987 #31585 üzenetére
szia sorstársam
ha hazamek,megnézem.egyelőre melózom!de az eszközkezelő asszem nem jelzett hibát sehol.két 3870est látott...de megnézem ujra ha hazamegyek!
te moddoltad a biost?
szerk:szted számít h moddoltam a biost?hanetán visszaállitom,...esetleg úgy próba?apropó:merrejár a VGA-d?....
[ Szerkesztve ]
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
hakos1987
őstag
-=Zk=-: Látom, hogy némi gondod van a VGA-ddal! Véletlenül az eszközkezelőt ha meglesed, nincs olyan, hogy a videokártyáknál csak 1db 3870 van írva, vagy van rajta egy sárga felkiáltójel?
csak mert mikor tönkrement az enyém, hasonló gondokkal kűzdöttem, aztán az eszközkezelőben csak 1 db 3870 lett... valamint volt egy PCI to PCI híd (talán), aminél sárga felkiáltójel volt, ha megnéztem a tulajdonságait, ott meg azt írta, hogy a rendszer nem talált megfelelő erőforrást, ahhoz hogy működjön ez az eszköz, le kell tiltani vmit...
véletlenül ezek közül nem áll fenn vmelyik probléma?
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
Bali27
addikt
válasz katt777 #31583 üzenetére
Szar van a palacsintában
Leszedtem Rivatunert, ugy hogy se regisztrybejegyzés se semmi nem maradt utána.
Rivában egyedül a fanlevelnél álitottam be fixre, de azt meg anno teljesen kivettem.. Máshoz nem nyultam benne.. Szóval már nincs..
Elinditom a játékot..
fan speed felpörög 50%ra, max 73 fokon tartva a gput.. Kilépek a játékbol, a fan speed marad 50%on, addig mig le nem megy 40fokosra a gpu.. Mikor leér 40 fokra a gpu akkor felpörgeti 64%ra a fanspeedet.. És ott is tartja.. Melyik Biost tudnád még ajánlani? vagy mi lehet a baj???Most el kell mennem.. Kb 11 körül leszek megint,,, -
katt777
félisten
válasz Bali27 #31580 üzenetére
Vagy igen, vagy nem. A low-level hűtés fülön nézd meg, nincs-e valami beállítva neki, az előszeretettel módosítja maga. Nem biztatni akarlak, de volt, hogy partíciót kellett visszaállítanom RivaTuner után. A bios bellítás amúgy jó. Másik bios-szal kéne megnézned előtte.
-
Bali27
addikt
Rivatuner uninstall megoldhatja a hibát?
-
katt777
félisten
válasz Bali27 #31577 üzenetére
Oda van írva CB editorban. RBE-re én még mindig nem fogadnék (abban clock state-ek vannak, és ha lent kijelölöd, ki is színezi, mi micsoda), az előbb azzal csináltam olyan biost, amellyel minden rendben volt, driverek és szoftverek is, csak a rendszer mégsem látott ATI VGA-t (miközben ott volt az eszközkezelőben hibátlanul).
-
katt777
félisten
válasz Bali27 #31574 üzenetére
Zérdekes. Neked van ott még valami a Rivából, az tuti. Nem írtad át a low 3D-t magasabbra? Csak mert annak is 2D értékeken kell lenni.
Nekem a HIS is ment, most fent van a friss Sapphire az oldalamon, az is szépen kapcsolgat föl-le.DigitXT: Megtisztelő a figyelmed, de ne a konkrét kiragadott példákon lovagolj. NFS-re természetesen az ősre gondoltam. 2 is jó volt, 3-4 már csalt (utóbbihez is van XP patch, csak 3D módot nem tud, amióta ATI kártyáim vannak, vazze, tényleg nV kéne), 5.-ben már csak Porsche volt, és hihetetlen lqrt külső nézettel, amit nem használtam, de a videókon kissé hülyén festettek az 1/4 sávnyi autók. Próbáltam még a virtualPC-t, abba meg csak S3 szintű VGA-k vannak, VirtualBoxot tervezem kipróbálni egy ideje. De Vista alatt pl. már a FEAR sem megy nekem. Onnan installáltam, mert a balfasz program mindenáron a rendszermeghajtón keresi a helyet, hiába adok meg mást, aztán XP alól játszottam. És ez még nem is régi. De haverom még mindig ME-t használ, annyi progija van, amelyek sehogy nem mennek XP alatt. ÉS ha bedöglik a gépe, cseszheti az összeset. MS op rendszer mind, és mégsem tehetem meg, hogy egy 5 évvel ezelőtti programmal játsszak a legújabbon. Erre mondják, hogy szánalmas. Mellesleg C64 emun sem megy normálisan a C64-es progik 3/4-e, pl. aminek joystick kell, ha USB-sed van, de nekem még a Log. Force3D-m is beszart össz. alig 3 havi használattól, 13k-ért, csak közben lejárt a gar, mert én hülye nem a szimulátorokat, hanem az FPS-eket nyomtam, mondván: fasza kis joystickom van. Maximalista vagyok, és rühellem, ha valaki még csak meg sem próbál megfelelően megcsinálni valamit.
NFSISE-t elküldhetnéd priv, hogyan megy XP alatt, mert nekem sehogy.[ Szerkesztve ]
-
Bali27
addikt
ICQ Bios esetleg segithet?
-
Bali27
addikt
válasz katt777 #31571 üzenetére
Az uj beálításokkal most 50%ventilátorfordulatnál Assiassian Creed DX10be 70fok Ez azért nem rossz
ÁÁ ez engem szivat.. Eltelt vagy 3 perc és a ventifordulatot felvette 64%ra.. csak az a bibi hogy már nem jászok, és visszakapcsolt 2D modba. most 38fokos a karim.. A végén még kihűl Kiv vagyok mikor áll vissza 35% ventifordulatra..
[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
válasz katt777 #31568 üzenetére
Ha nem tetszik a véleményem, ne olvasd
Mivel szoktál értelmeseket is írni, nem szeretnélek ignorálni...
Amíg nem olvasom, addig nem tudhatom, hogy mennyire szakmai.Egyébként melyik NFS-ről van szó? Pl. az egyik legjobb, a Porsche is megy XP alatt. NFS1-et meg egyszer úgy játszottam, amikor beteg voltam (feküdni kellett, tesóm laptopja befigyelt), hogy a fő gépen voltak a fájlok, a laptopon meg csak futtattam: mindkét gépen XP. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy minden megy XP alatt, sőt, de ha nagyon régi a game, akkor a DOS emulátorral nem lehet gond, és azt hiszem egy tuningolt C2D már elég ahhoz, hogy hozza a régi gépek teljesítményét az emulátoron keresztül. Már megérte a fejlesztés, nem igaz?
állandó és drága szemétgyártást a PC hardver/szoftver iparban
Most akkor a POP1, Stunts, stb. is szemét, mert nem megy XP alatt natívan?használni akarom, nem eldobni
Senki nem mondta, hogy dobd el. A döntés mindig rajtad áll.
Anno pl. én is szerettem a Stuntsot, sőt, még extra pályaszerkesztő proggit is írtam hozzá, de ma már nem "szenvednék" vele. A zenéjét pl. még ma is bírom, fel is vettem az emulátorral, de aztán valahogy csak nem hallgatom nagyon. Nosztalgiázni néha jó lehet. Volt ám anno C64 is: arra is van emulátor... (Meg sid-player, stb.)[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz syckaloz #31563 üzenetére
Ha ATT v. CCC, vagy bármely más VGA segédprogram megy, akkor lefagy.
Ha már flashelsz, és a csík áll meg, akkor dolgozik, de az max 1-2 perc.A mod bios-om nemsokára fent lesz, remélem, rendben lesz vele minden. Még tesztelem, mert az RBE-s nem tetszett a GPU-Z-nek.
-
Bali27
addikt
Megcsináltam.. Kattól amit kaptam Biost, a Celsius / %-ot 40C / 60%ra vettem, és most az alap referencia 2 slotos hütövel felszerelt HIS3870 38%os ventifordulattal 42 fokon megy 2D be stabilan
-
katt777
félisten
válasz DigitXT #31562 üzenetére
Csak egy példa volt. De NFS-t nem játszhatok DOS emulátorral, mert belassul, mint állat.
Ha nem tetszik a véleményem, ne olvasd, és akkor nem fárasztod magad. Értem, hogy mit akarsz mondani, viszont egyáltalán nem érdekel, hogy mivel magyarázzák meg az állandó és drága szemétgyártást a PC hardver/szoftver iparban. Ha valamit megveszek, azt használni akarom, nem eldobni. Máskülönben az egész szimpla lopás. Részemről az OFF zárva.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
syckaloz
aktív tag
Miért van az, hogy az ati winflash-t elindítom és nem csinál semmit 5 percen át, fut a program, zabál 51% cpu-t és sztrájkol.. ??
mod: a lényeg : nem indul el
[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
válasz katt777 #31549 üzenetére
Nem egészen értem az eszmefuttatásodat, de reméltem, hogy átmegy a véleményem, miszerint nem kellene olyan marhaságot írni, hogy "miért nem fizetik vissza a pénzedet". PoP1-et történetesen simán játszhatsz pl. DOS emulátorral, stb. Azért bátorkodtam ezt megjegyezni, mert már többedszer olvastam tőled ilyesmit, és kicsit fárasztó már...
-
- = Zk = -
félisten
válasz FeRRaR1 #31560 üzenetére
holnap többet tudok mondani iponos eszmecserém után...
vanegy mondás melóhelyemen:a bevált csapaton,ha teheted,ne változtass...!!
[ Szerkesztve ]
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
FeRRaR1
őstag
válasz - = Zk = - #31557 üzenetére
Hát így is úgy is vissza kéne tenned a biost, ha garoztatsz
Most az h az órajel emelés miatt csak, v a venti miatt is, az akkor már olyan mind1 nem?
De tulajdon képpen meg értelek, a jól megszokott, ismert mód, amit szeretsz, jól van ez így
-
katt777
félisten
válasz bolcsodal #31553 üzenetére
3850 igen, de a nagy tesón a fasza kis hűtőn KÍVÜLre tették (azaz a ref. 3870 félig passzív hűtésű ). Ahogy megszabadítottam tőle, és a Chilla fújta oda is a levegőt, egyből 1296 MHz-en mennek a RAM-ok 1198 helyett stabilan.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Megcsináltam a Sapphire HD3870 biost, ha valakinek arra fáj a foga. Ha a vihartól el nem száll a netem, nemsokára fent lesz az oldalamon.
Verzió 010.079, 2D 300/700@1.158V, 3D 777/1126@1.3V, hűtés 40% alap, és 45-95 intervallumban megy föl 100%-ra.
Most ezzel megy a karim, no para.- = Zk = -: Ha a biosra gondolsz, természetesen nem. Órajelekből következően 3870, de az egyértelműség kedvéért javítottam. Az oldalamon úgyis úgy lesz. Persze ez alapján módosíthatod az X2 biosait (mert abban 2 van ugyebár).
[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
válasz FeRRaR1 #31551 üzenetére
ebben tökéletesen igazad van.. apám
de ha holnap ugydönt az ipon,h kicseréli a VGA-mat.akk kikell lőni a tuningolt biost...
2:engem voltaképp nem zavar a riva tuner...elfér...a moddolással annyit nyernék h nem kellene rivatunersyckaloz:akkor BIOS MOD
katt777: X2-re is jó?
[ Szerkesztve ]
-
bolcsodal
addikt
válasz katt777 #31549 üzenetére
Vágom, de sokmindent nem lehet ez ellen tenni.
Mint ahogy a mocskos Sapphire stock coolerrel sem...egyáltalán minek van rajta hűtő, ha gyakorlatilag ugyanazt a hőfokot produkálja idle....várjunk csak...
Lényegében ez a memóriákra is ráfekszik ugye? Ha a memóriák nincsenek downclockolva, akkor gyakorlatilag ez a memóriák hőmérséklete...
[ Szerkesztve ]
They drew first blood....
-
syckaloz
aktív tag
válasz - = Zk = - #31550 üzenetére
Jaj , én azt nagyon nemszeretem
Megpróbálom bios-ból. F1..
-
FeRRaR1
őstag
válasz - = Zk = - #31550 üzenetére
De mondtam h biosból csináld
Hát nem hallgatsz rám ifjú padavanom
Akkor nem kellene riva se
-
- = Zk = -
félisten
válasz FeRRaR1 #31548 üzenetére
mesterem..az enyémben nincs venti szabályzás...nem emlékszel?
én rivával szabályzom...jah..a 3dik modra gondoltál?...abban van
syckaloz:én riva tunerrel belőttem 55-60fokra!
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz bolcsodal #31546 üzenetére
Halo 2?
Nem érti, miről beszélek. Egy 100 éves autót is használhatsz ma, ha amúgy rendben van, a Programot nem. És DIREKT készítik úgy a programokat, hogy fejleszteni KELLjen, hogy patchelni KELLjen. Valahogy egy PoP1-et, egy Rick Dangeroust. egy Stunts-ot, stb. nem kellett patchelni. Számomra szánalmas ez a fajta szerecsenmosdatás, hogy "nem úgy készült, hogy jó legyen", amikor éppen ez az aljasság (no meg a visszafelé kompatibilitás hiánya a másik). És ha van egy régi gépem, sehol nem kapok hozzá alkatrészt, ugyebár. De ez nagyon OFF lett.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
syckaloz
aktív tag
Üdv!
sapph 3870x2-es sziámit mennyire érdemes lehűteni? Kicsit sokallom a gyári idle 70 - load 85 fokokat
mod: kijött már a 8.7es cata?
[ Szerkesztve ]
-
bolcsodal
addikt
válasz DigitXT #31544 üzenetére
Nemhiszem, hogy ma van olynan játékfejlesztő, aki elkövetné azt a baklövést, hogy csak Vistával lehessen játszani a játékukat. Ekkora baromságra szerintem nem vetemedne senki, aki normális...
A Vista úgy ahogy van megbukott, lassan itt a következő verziójú winfos és még senki nem váltott önszántából Vistára szerintem. Az más kérdés, amikor az orrod alá nyomják OEM, mert muszáj pl egy notin...
Bár gondolom ezt benéztem és ATI vs NVidia rinya ment megint...
[ Szerkesztve ]
They drew first blood....
-
FeRRaR1
őstag
Round 2
De ez a legjobb h sz ek 1ike ->
fejezd már be ezt a butuska logofetisiszta kommentelést állandoan
példa:
pedig ez nvidiás logoval indul ... és a 100ezres gtx280 majdnem kikap a 36ezres 4850től
-
DigitXT
nagyúr
válasz katt777 #31537 üzenetére
Ezt te sem mondod komolyan.
De nagyon is komolyan mondom: uncsi ez a "rinyálás".
Nem megy az új cuccon, nem megy, nem az ő hibájuk,
hogy nincs végtelen ideig támogatása egy-egy programnak.
Pénz meg mire fel járna vissza: te döntöttél úgy, hogy új
rendszert használsz, amivel a régi nem kompatibilis.Szerk: egyébként nem is akarok minden játékkal játszani.
[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
válasz katt777 #31542 üzenetére
ezeket nem tettem meg...
de szűz vistáról van szó....még az egér driverét sem tettem fel...csak az alaplapit+VGA-t..." Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
katt777
félisten
válasz - = Zk = - #31540 üzenetére
AI kikapcsolás
Pagefile kikapcs/bekapcs
Min. en. gazd.-dal csak 50%-ig engedi a procit.
Persze lehet, hogy teljesen más a baj.Mercutio_: Leadtek is felrakja a maga dolgait, még wmp cuccokat is. Leadtek tunert nem kell kivenni a gépből. Engem jól szolgál már 8 éve.
45°C-tól menjen fel a hűtés, a 40% alap hűtésű biosok 2D-ben már ott maradnak, főleg, ha a feszt is leveszi az ember.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz katt777 #31478 üzenetére
Mit javasolsz, bios-ban állítsak ventiszintet (mondjuk a %-os arány marad, de nem 72-től, hanem mondjuk 46-tól lépkedjen )
Ja, újabb érdekes dolgot tapasztaltam, mióta beraktam a kártyátHGL: az én verziómban nem találtam olyan menüpontot a setup-jában, ahol a frissítés kikapcsolható, egyébként fura, mert eddig ilyet nem csinált, pedig ahogy látom már 1.3-as patch van hozzá
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
- = Zk = -
félisten
válasz katt777 #31539 üzenetére
ccc fent..de beállitás alatt mit értesz?..feltettem,nem nyúltam hozzá
memória kezelésés energia kezelés alatt mit értesz?" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
katt777
félisten
válasz - = Zk = - #31538 üzenetére
CCC fent van? Be van állítva?
Memória-kezelés?
Energia-kezelés?[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
válasz katt777 #31398 üzenetére
hy katt..
erre van vmi 5leted? X
szüz win pista ulti,csak driverek meg a GPU CV....azelőtt fe lsem ismerte a VGA-m adatait...szőrősfánk azonnal kilép,mihelyt elinditom!
a hiba csak pista alatt jelentkezik!![ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz DigitXT #31535 üzenetére
Ezt te sem mondod komolyan. Vagy neked minden játékhoz megvan minden géped a 486-ostól?
Kötelező: Kösz, de nekem jó úgy, hogy két TELJESEN független partíción vannak, és az egyik még csak nem is tud a másikról. Nekik is jobb úgy.
Egyelőre azon tűnődöm, hogy most a CPU-score-om ugyan jó egy reinstallált 8.6-tal, de 877/1287-en miért 5000 és 5600-as 3D pontokat kaptam, amikor nálad ez egy "kicsit" feljebb volt, alig magasabb CPU score-ral. Ennyire gány lenne a folyton pucolt XP-m? Majd holnap persze megtudom az újratelepített rendszeren. AHCI-t úgyis csak úgy tudom aktiválni, mert az anno elmaradt. De a 2 órás Vista install, hát, azt a hátam közepére sem kívánom. Remélem, nem kell mostanában lapot cserélnem. De az tuti, hogy most is megspórolom a VGA installálást, amíg lementem a teljesen üzemkész rendszert.
[ Szerkesztve ]
-
Kötelező
senior tag
válasz katt777 #31533 üzenetére
nekem egyik particion Vista van másikon XP. ma raktam fel őket, először vistát tettem fel utána XP-t. Gép induláskor lehet válsaztani melyiket akarom inditani. Egy kis segitség
:(
-
DigitXT
nagyúr
-
No-kia
addikt
válasz FeRRaR1 #31532 üzenetére
tuningot természetesen tervezek 3ghz körülire, ram meg 2gb corsair twinx a tervek szerint 900mhz-n, tehát akkor monjuk, dirt, grid, assassin.., cod4 ps meg hasonló új játékoknál nem nagyoon lesz fps csökkenés? köszönöm az eddigi segítséget is két rendszer nem akarok, mert 80-as winyó marad még egy kicsit
-
katt777
félisten
válasz No-kia #31531 üzenetére
Kell egy XP-s partíció, meg egy Vistás. Vistán ugyanis egy pár régi játék nem megy. Akik persze csak az újdonságokra vevők, azoknak jól jöhet, de én már az XP miatt is vesztettem játékokat. Amelyek árát senki nem fizeti vissza nekem.
-
FeRRaR1
őstag
-
FeRRaR1
őstag
válasz No-kia #31529 üzenetére
nem feltétlenül, ami kihasználja a Vista jobb erőforrás elosztó képességét, az akár gyorsabban is mehet, ill megy is, de nem sokkal max 5-10 % mint Xp n de ez a játékok 1/3 ára igaz Kb, de mostmár a játékok többsége szépen megy vistán is
nygma
Köszönöm az elismerő hsz edet, sokat jelent számomra
-
No-kia
addikt
vista alatt mennyivel lassaban mennek a játékok ,mint xp alatt?
-
FeRRaR1
őstag
válasz cowboy_bebop #31518 üzenetére
Biosból tapasztalataink alapján nem kap + feszültségat akármennyire állítjuk...
Ú h marad a grafit, v forrasztás, ha nagyon kell
-
törölt tag
Egy másik kérdés: Normális az, hogy DiRT-ben, 1440x900as felbontásban, medium-high keveréken, 2x AA-val csak 20 FPS-t kapok arcade-ban, ha egyedül megyek akkor 25öt? (Catalyst 8.6)
-
South Velen
addikt
-
törölt tag
Köszönöm a gyors válaszokat
-
törölt tag
Egy Radeon HD3850-eshez milyen proci való. ami teljesen kihasználná? Mert most egy C2D E4500-am van, de azt mondják, hogy az kevés hozzá
-
katt777
félisten
válasz FeRRaR1 #31503 üzenetére
Bantu? Ez jó.
Rossz volt a fékje Massának (úgyis megelőzte volna, mit vacakoljon, de inkább ne ment volna ki előle a kanyar után, mert akkor ő nyer), Kimit meg szimplán megint besz.patták a közös boxba állással.
Nálam nem rémlik, hogy akadt volna a szőrös fánk, de most pont 8.5 van fent, mert a 8.6 elbarmolta a CPU score-t (visszatéve persze már ez sem annyi, mint előtte, vsz valami XP hotfix miatt). Holnap úgyis rendszerfrissítés lesz, úgyhogy mindjárt megnézem.nygma: Biztosan nem állította be a beragadó billentyűk figyelését...
bolcsodal: Az hibás mérés. Sapphire biosok kezdetben 25, aztán 40%-os alap fordulatszámmal mentek. Amúgy tényleg fos a 3850 stock hűtője. Ezért vettünk sokan 3870-et egy cserehűtő árával többért.
[ Szerkesztve ]
-
-
FeRRaR1
őstag
válasz katt777 #31502 üzenetére
hát le, ne is mond már eleget idegeskedtem, de massa könyörgöm miért nem maradt belül
mikor gyorsabbak voltak kanadába, meg silverstone ba, nem tudtak élni vele, 1x a bantu miatt, 1x a gumik miatt
Ja és nálam is akadozik a szőrös fánk, eddig nem csinálta, talán a 8.6 miatt
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz bolcsodal #31500 üzenetére
Dehogy. Anno a 071-esekben oldották fel a GPU-lockot, majd javították a hűtést. 073-as biosok ált. már jók, ott csak a finomítás miatt érdemes modolni.
FeRRaR1: De az májusban volt, a 8.5-ös Catalysttel. Mondtam már, hogy le kéne lőni a Ferrari csapatfőnökét?
[ Szerkesztve ]
-
FeRRaR1
őstag
válasz cowboy_bebop #31497 üzenetére
Hát általába a 3870 es szintjét simán viszik V mod nélkül is, kb eddig lehet húzni gyári hűtővel, jó venti szabályzással,
Hát annyit gyorsultak, h verik a 9600 Gt t is már.....
Elég szépet...