- iPad topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali médialejátszót?
- Gaming notebook topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
szab.tam #5142 üzenetére
Azért nagyvonalúságunkban ne feledkezzünk meg arról sem, hogy ezek a kedves, jóravaló programozók másolásvédelem
címén kémprogramokat és vírusokat helyeznek (vagy szeretnének elhelyezni) a számítógépünkön. Pár hónapja linkeltem is be egy cikket ilyen vizsgálatokról, élükön a Steam-mel és társaival (StarForce, stb.). Calibos is, ha jól emléxem, mesélhet arról, hogyan ment szét egy lemeze a meghajtóban a játék közbeni "használattól", és én is láttam már néhány érdekes dolgot, pl. felpörgetett és kiégett vinyót vagy DVD meghajtót. Nem véletlenül azonosítanak több védelmet CD-Killer, és hasonló (eredeti) néven az erre szakosodott programok. Egy jobb helyen ilyesmiért be is lehetne perelni a gyártókat.
Mindemellet e kedves, és jóravalóprogramozók csak hibás terméket képesek gyártani (látott valaki szoftvert a DOS-os korszak óta, amelyet nem kellett patchelni?), amivel semmilyen más piaci ágban sem lenne joguk a megélhetésre. Arról nem is beszélve, hányszor tesznek erőszakot a játékon, és szívatnak meg, szintúgy azért, mert képtelenek normális programot írni. A TDU remek példa erre, a nyílt színi szívatásra meg ott vannak a Need For Speed-ek a 4-estől fölfelé, és a stratégiai játéknak nevezett baromságok (és még sok-sok más). Azért is fizetek, hogy fölcsesszék az agyamat, remek.
Jó pár eredeti game-et kidobtam már a szemétbe.
Ja, és arról nem is szóltam, hogy a pénzemért már legyen annak a játéknak legalább magyar felirata, mert ha nincs nyelvi támogatás, akkor nyilván nem is vagyok fontos nekik, mint vásárló, akkor meg ők miért legyenek fontosak nekem?Egyáltalán milyen alapon tartanak eleve tolvajnak? Csak mert ez meg becsületsértés.
Aztán ott vannak még a fogyasztók jogai (többek között 1 biztonsági másolat készítéséről), amelyekről hajlamosak megfeledkezni a vásárlók a megfélemlítés és a marketingkampányok hatására. Ha egyszer elplvasnád a játékokhoz mellékelt "garanciát", amely röviden annyit tesz: "örülj, hogy megvehetted, aztán kapd be, mi nem felelünk semmiért", te is kicsit másképp látnád a dolgot. Mert a "minden, amit a szánkba tesznek, úgy jó, ahogy van", a rabszolgák mentalitása, nem a tudatos vásárlóké.
És még valami: Ha fizetős oldalról töltesz le programot (a Steam is ilyen), vásároltál (ncsilván ott veszel meg valamit, ahol a legolcsóbb), ráadásul MINDEN megvásárolt üres lemez (memóriakártya, nyomtató, stb.) után JOGDÍJAT FIZETSZ, tehát jogosan írsz rá BÁRMIT. Nem a te dolgod, hogy ha van jogtulajdonosa a rögzített anyagnak, az megkapja a neki járó díjat, ileltve hogy az árus milyen forrásból szerezte be a terméket. És ha a saját programjaidat, képeidet írod a lemezre (nyomtatod ki, stb.), visszakapod a jogtalanul beszedett jogdíjat? Ugye, hogy nem!
De ezek részben elvi dolgok. Én akkor veszem meg a programot, ha már reális az ára, és kijavították, vagy legalább letölthetőek a patchek hozzá (meg a NoDVD fixek). Sztem 5k körüli ár elfogadható egy jó progiért, most a legjobb vétel az Oblivion összes (de Prey sem drága 3k-ért
). Aztán szépen elteszem, játszok az elcseszett lemez nélkül, nyugodt a lelkiismeretem, és a gépem is biztonságban van.
No meg egy írt lemez könnyebben megy tönkre, mint egy nyomott, erről se feledkezzünk meg!
Bocs a hosszú hsz-ért, remélem elgondolkodtató volt. És jó érzés, hogy ott van az eredeti progi a polcon, ebben egyetértünk (az meg még jobb, ha nem azt kell használnom).
-
katt777
félisten
válasz
szab.tam #5137 üzenetére
No, akkor irány madarat fogni!
Lehet, neked előbb lesz 3850-ed, mint nekünk.
3870-ből, gondolom, nem csinálnak, mivel a kisebbet is butítják az AGP-ez, ahogy a többi PCI-E-s karit is. Viszont ez is biztosan drágább lesz azoknál. De így még egy jó darabig elleszel a konfigoddal. Légy hálás az ATI-nak (AMD-nek). -
DigitXT
félisten
válasz
szab.tam #5125 üzenetére
AF-re gondoltam, általában azt is* kiszúrom, ha hiányzik, de a speciális környezet miatt lehet, hogy kevésbé tűnt fel (meg valszeg jobban lenyűgözött az egész, mint hogy a részletekre figyeljek
- persze más játéknál azonnal üvölt, pl. távolba vesző sík felületen - padló, út - vmi mintázat, stb.). Az AA hiánya természetes (szerk, mármint a Crysisben
), és szándékos, mert így is szenved a kari, viszont játszható eredményeket produkál. *AA-t viszont nem lehet nem észrevenni, hogy van-e vagy nincs, sőt, ha van, azt is megmondom neked, hányszoros.
-
katt777
félisten
válasz
szab.tam #5071 üzenetére
Ezért figyel ilyesmire az ember szereléskor.
És azok a műanyag rögzítők sem ártanak összefogni, ill. a ház belsejéhez rögzíteni a kábeleket, mert a kusza drótok még a légáramlást is hazavágják, nem kell feltétlenül beleakadniuk a ventibe, hogy felforrjon a gép (bár kétségtelen, hogy ez utóbbinak nagyobb a hatásfoka).
-
katt777
félisten
válasz
szab.tam #4819 üzenetére
Enviroment temperature: környezeti hőmérséklet.
GPU hőt hogyan látod?ATT OSD-t tedd rá 3D teszt alatt. Teljesítmény csökken, de hőmérsékletet tudod (monitorozás is mehet neki a háttérben, hogy vissza tudd nézni.)
100% ventinél kicsit melegnek tűnik 78 fok. Nekem 1,525V-on melegszik 80-85-re, és akkor még csak 73%-on van a venti, -
katt777
félisten
válasz
szab.tam #4818 üzenetére
Annyit spórolhatsz még a rohangászáson, ha csinálsz egy profilt pl. 300/300 beállításra 1,0 v. 1,1 V-ra 2D-hez. Jó hűvös kis karid lesz, ventinek alig kell mennie. Nálam ez műxik, AGP-nél ki kell próbálni, de fogyasztás- és zajcsökkentésnek jó készíteni egy ilyet. Elméletileg a gyári frekiket meg 1,3 V-on tudja, az megint 5-8 fok mínusz, és halkabb venti (ha beállítod a megfelelő fordulatszámot és határértékeket). Tuninghoz meg adhatsz, ami kell, ha valamelyik játéknak nem lenne elég a kímélő 3D üzemmód.
Csak hogy kifinomultan be legyen lőve minden. -
katt777
félisten
válasz
szab.tam #4815 üzenetére
Úgyis jó. De 1,475-ig nem árthat. Mindenesetre előbb írj már be pár hőértéket a teszteredmények mellé, légyszí! Abból többet tudni feszezhetőség terén.
Na most, ezt benéztem.RAM, az más. GPU-nak adhatsz feszt 1,475-ig. RAM-ot én sem nagyon bolygattam, csak a legminimálisabb mértékben.
-
katt777
félisten
válasz
szab.tam #4813 üzenetére
"idáig tarott az ati tray tools csúszkája..."
Hát miért nem állítod feljebb annak a csúszkának a határértékét?
Általános beállítások / Szakértő / Túlhajtás határértékei
Kis fesz. emeléssel kihozhatsz többet is, szerintem, de csak óvatosan. Gondolom, az általad írt értékek nem vMod-osak voltak, azt írtad volna.
További jó kísérletezést! -
katt777
félisten
válasz
szab.tam #4662 üzenetére
Darabja 30? Mi mennyi?
30db, Ft, Euro, 1000 Ft (utóbbira tippelek, az viszont rablás).
Szét kell belezni a dobozt, aztán szükséged lesz 1 bemenetre, meg 2 kimenetre:
1 apa (dugó, ami a gépbe megy vezetékkel vagy hosszabbítóval) + 2 anya (foglalat, amelybe a monitorok kábelei)
Elméletileg fordítva vannak, tehát 1 anya csatit kell csak szerezned (a másik átkapcsolóból, vagy egy tönkrement VGA kártyáról).
A dobozban nyilván megvan a vezetékezés és a kapcsolás, tehát neked csak a ki-, és bemeneteket kell lecserélned (levágni, és átforrasztani):
Az 1 bemenet helyére szereled az apa dugót, ami (hosszabbító kábellel) a VGA monitorcsatoló foglalatába (anya) megy.
A 2 kimenet helyére szereled a 2 foglalatot (anya), amelyekbe a VGA kábelei (apa dugók) mennek.
Ezután csak össze kell dugni a kábeleket.Ha az átkapcsoló doboz nem beépített foglalatos, hanem kijönnek belőle a kábelek, akkor csak a kábelek végén kell csatlakozót cserélni.
-
DigitXT
félisten
-
deniro2
senior tag
válasz
szab.tam #4204 üzenetére
Bár kissé régi hozzászólásra reagálok, de belepofáznék a 3dmark05 témába...
2 hete vettem egy Asus 1950 pro-t, akkor a gyári driverrel '05-ben 10k körüli pontszámot produkált a rendszer, ezen a héten lefuttattam újra (rambővítés apropóján) a tesztet és feleannyi pontszámot kaptam. Na, mondom valamit elcsesztem, driver le, cc 7.10 fel, '05-ben újra 11k körüli reálisnak mondható pontszám jött ki.
Mindemellett a Gothic 3 egy büdös fps-t nem érzett meg ebből az 5k eltérésből...
És még azt sem lehet mondani egy 2 éves tesztprogramra, hogy olyan dolgokat mér, amiket esetleg az 1 éves Gothic nem használ... Tudom optimalizálatlan a játék meg minden, de akkor is..., simán nem lehet messzemenő következtetéseket levonni a játékok futására vonatkozóan 3dmark eredményekből, szvsz. -
DigitXT
félisten
válasz
szab.tam #4186 üzenetére
apropo: hogyhogy ilyen korán felkeltél?
Na erre még muszáj volt visszajönnöm: már nem nyár van.Ha vmi miatt hajnalig fent vagyok, az az önálló laborfeladatom programozása. Viszont a tízórai (na nem a kaja, hanem az) ébredés nem olyan korán, 5 percen belül húznom kell órára, ez van.
-
DigitXT
félisten
válasz
szab.tam #4186 üzenetére
aki mindenhol ott van...
A fenét: olvass vissza (szerk nem sokat kell, csak két HSZ), teljesen más miatt voltam itt.De most, hogy mondod, láttam, hogy írtál J.J Andrásnak, úgyhogy mindjárt benézek oda is.
* Egyébként meg mennem kell sajnos perceken belül, tehát nem tudok tovább őrjáratozni.
*Szerk: meg is történt, úgyhogy most én el.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest