- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Philips LCD és LED TV-k
- Analóg fényképezés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen TV-t vegyek?
- iPad topik
- Milyen házat vegyek?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz
katt777 #4652 üzenetére
Lefuttattam én is a benchmarkokat a következő beállításokkal:
Crysis demo benchmark,VGA 660/1000, 1280x1024 No FSAA minden High-on kivéve az Objects Quality volt mediumon(ezt engedte max):CPU Bench
Min FPS: 10,91
Max FPS: 23,88
Avarage FPS: 17,67GPU Bench
Min FPS: 12,79
Max FPS: 24,19
Avarage FPS: 18,86ui.: konfigom az adataimnál. A CPU 2600Mhz-en járt, memók 866Mhz-en. A gépemet így használom a hétköznapokban.
-
Joshi
titán
válasz
DigitXT #4201 üzenetére
Szerintem az átlagember nem "laboratóriumi" eredményekre kíváncsi, hanem egy megközelítőleges teljesítménytesztre amiből nagyjából megtudhatja a VGA teljesítményét, erre pedig még mindíg azt mondom hogy tökéletesen megfelel a 3DMark.
Egyébként meg azért bátorkodtam felhozni a 3DMarkot, mert a játéktesztek sem mindíg a valós teljesítményt mutatják.Részemről a téma lezárva.
-
Joshi
titán
válasz
DigitXT #4178 üzenetére
Azt azért feltételezem mindenkitől, hogy nagyjából azonos konfigurációval hasonlít össze két videókártyát.
Itt van egy példa a Pro[link] vs XT[link] különbségről és kb ez a különbség játékoknál is hasonló.
Egyébként ha azonos konfiggal kiragadnánk minden VGA-tipos 3DMark06-os pontszámát, gyönyörűen rangsorba lehetne állítani őket teljesítményük szerint.Ha lenne hozzá kedvem meg is csinálnám neked.
ui.: az egészben csak az a röhej, hogy azok vitatkoznak erről(fórumozók), akik teljes mértékben tisztában vannak egyes kártyák teljesítménybeni különbségéről. Elég ha csak rápillantunk a VGA specifikációjára és már sejteni lehet a tudását, persze ha nem új architektúra.
-
Joshi
titán
válasz
barnam_ #4168 üzenetére
+10k-ért ne akarj dupla teljesítményt
, az új középkategóriára pedig 60-70k alatt ne is számíts.
Most akkor hogy van ez?Tulajdonképpen mennyiből mit akarsz?
ui.: a helyedben 1950xt-ét már én se biztos hogy vennék, ahoz 30k alatt kellene hozzájutnom.
Egyébként nemsokára sokan eladják ennyiért szeretett XT karijukat.
-
Joshi
titán
válasz
barnam_ #4164 üzenetére
Az általad linkelt teszt kamu, nem kell vele foglalkozni. Itt a topikba is sokan tértek át PRO-ról XT-re nem véletlen. Ha valós tesztekre vagy kíváncsi nézd meg ezt a listát [link].
Ha a két kártyát azonos procival teszteljük, akkor 3DMark06-nál 1000-1200 pont a különbség az XT javára és ez játékoknál is igaz. -
Joshi
titán
válasz
Interceptor #3914 üzenetére
Egyetlen 1 VGA-ba sincs 1-1,5 év
, ez észrevehető már egy ideje. Elméletileg DX10-es az összes Unreal Engine 3-as játék, igaz nincs nagy vizuális különbség DX9 és DX10 között, de a Crysisnál már más lesz a helyzet ott már több efektről lemarad az akinek nincs DX10-es kártyája.
Tavasszal jön a 2950pro(dx10.1) és mostanába akar virítani valami új szériát az nvidia is, úgyhogy egy fél évet még érdemes lehet várni a te helyzetedbe. Az biztos hogy én már DX9-es kártyát nem vennék még használtan sem.
-
Joshi
titán
válasz
Interceptor #3899 üzenetére
Ha el tudod adni a GT kártyát és olcsón tudsz venni egy 1900xt/1950xt karit abban az esetben érdemes lehet váltani.
Ettől függetlenül én kivárnék a helyedben, mert a VGA piac kb. fél éves ciklusokkal újul.
-
Joshi
titán
válasz
TomBoy1986 #3751 üzenetére
Ahoz, hogy ne találkozz ''Blue Death''-tel, fontos az elővigyázatosság.
Őszintén szólva a RivaTuner telepítésénél én is a falat kapartam és elküldtem Bill Gatest a picsába.
ui.: kell egy kis idő hogy kiismerjük a vista ugyes-bajos dolgait. Ha már kiismertük akkor már más véleményen leszel.
[Szerkesztve] -
Joshi
titán
válasz
TomBoy1986 #3749 üzenetére
Egészen eddig én is ezt hittem, de egyre inkább úgy érzem hogy ez nem igaz.
ui.: rengeteg leírásom (tippek, trükkök) van Vistáról PDF formátumban.
[Szerkesztve] -
Joshi
titán
válasz
katt777 #3743 üzenetére
Köszi időközben sikerült magamtól is.
Amire még rájöttem, ha bekapcsolva hagyjuk az UAC-ot, abban az esetben csak akkor működik a Overclock, ha futtatva hagyjuk a RivaTunert.Az UAC kikapcsolt állapotánál nem kell futtatni a Rivát csak bepipálni az ''Apply overclocking at Windows startup'' opciót.
Azért faszagyerek vagyok nem? -
Joshi
titán
válasz
katt777 #3740 üzenetére
Meg van a probléma oka: Én rendszer Update előtt telepítettem a Rivát, de miután befrissítettem a rendszert a Windows Update helyről már nem hajlandó elindulni(szokásos aláírásos buzisággal).
De kitartás, addig nem nyugszom amíg nem találok rá megoldást. Ha egyszer engedte, akkor engedni fogja mégegyszer. -
Joshi
titán
válasz
katt777 #3736 üzenetére
Feltettem a Vista Ultimate 64bit Magyar verzióját és eddig elég meggyőző.
Persze az első mozzanatom az UAC kikapcsolása volt.
Működik a RivaTuner 2.03-as verzió is, gyönyörűen lehet húzni akár csak az XP alatt.
Játékok is finoman mennek, kivéve a WTCC-t, az érezhetően szaggat habár egyik gamét se telepítettem, egyszerűen az XP mappából elindítottam az .exe-ket. Most párhuzamosan használom mind két OP-t, aztán majd meglátjuk.
-
Joshi
titán
válasz
katt777 #3671 üzenetére
K10...nagyon várom.
Állítólag lesz K10 AM2-re, feltéve ha az adott alaplapgyártó felkészíti az alaplap biosát.
Itt a Prohardveren ezt olvastam:
''Egyetlen, de annál fontosabb új információt kaptunk a Sapphire háza tájáról. Még idén, sőt néhány héten belül a hazai piacra is megérkezik az a grafikus kártya, amelyet sokan messiásként várnak. A Radeon HD 2900 Pro típusról van szó, melynek árát az előzetes információk szerint a GeForce 8800 GTS 320 MB alá pozicionálják. Minden bizonnyal kemény csatát vív majd a GeForce 8700-zal.''
Ebből én arra következtetek, hogy a 2900 pro picit gyengébb lesz, mint a jelenlegi 8800GTS 320, ami aggodalomra adhat okot a teljesítménye terén.Erre is kíváncsi leszek.
-
Joshi
titán
válasz
katt777 #3644 üzenetére
''Mivel a DX10-es karik nem tudják a DX10.1-es eljárásokat (hardveresen nem is fogják tudni), olyanba nem érdemes beruházni...''
Szerintem inkább azért érdemes még DX9-es kártyát venni, mert elég olcsó a DX10-es kártyákhoz képest, és a tesztek alapján nincs akkora vizuális különbség SM3.0 és SM4.0 között mint azt az elején hinni lehetett.Valószínű, hogy a gyártástechnológia(90nm) előbb-utóbb szűk keresztmetszet lesz, vagyis a 65nm-rel magasabb órajelek érhetők el természetesen a közeljövőben. Én inkább ekkor váltanék és nem feltétlenül a DX10 vagy DX10.1 miatt.
-
Joshi
titán
válasz
katt777 #3447 üzenetére
Nem olyan rég írtam egy hozzáértő emberkének, hogy lesz-e K10 az AM2-be. A válasz valószínűleg igen.
De sajnos nem lesz elérhető az extra energiagazdálkodás és lehet, hogy butított változat lesz az 1Ghz-es HT Link sebesség miatt.
Én kb 1év múlva teljes konfigot cserélek, de nem biztos hogy AMD-re, ezt majd akkor meglátom(ár/teljesítmény). -
Joshi
titán
válasz
katt777 #3431 üzenetére
A Bioshock Unreal Engine 3 alapokra épül.
Macka: UT3 grafikus motor nincs, hanem UE3 azaz Unreal Engine 3. Végülis majd az Unreal Tournament 3-at is ez fogja hajtani.
Ha a Cryengine2(Crysis) is hasonló sebességgel fog futni XT kártyákon, akkor nem lesz aggodalomra okunk.
ui.: annyit még hozzátennék, hogy az FPS-ek száma nem kimondottan a grafikus motortól függ. A programozókon múlik minden, és biztosan lesznek olyan játékok amik még éppen játszhatók lesznek XT-én.
[Szerkesztve] -
Joshi
titán
Egy kérdés:
Van ezüst pasztám és még a Zalman vf700-cu hűtőm után maradt zalmanos fehér pasztám. Melyik a jobb paszta?
[Szerkesztve] -
Joshi
titán
válasz
katt777 #3297 üzenetére
Ne haragudj, de butaságokat ne beszélj.
Először is te kevered a Steamet és a Valvet.A HL2-t a Valve fejlesztette, de hogy ne kelljen kiadót keresni létrehozta a Steamet. A Bioshockhoz semmi köze a Valvenak, egyszerűen elérhető a Steamen ahogy például a Race WTCC is amit ugye a SimBim fejlesztett.
Na akkor hogy is van ez?
A doom ősöreg játék, hogy hasonlíthatod egy Unreal Engine 3-as játékhoz? Itt textúrák és polygonok vannak(stb), amik nem ragadhatnak meg Doom1 szinten.
''Amúgy általánosságban tartok attól a szinte általános ténytől, hogy minél pazarabb egy játék kiállítása, annál lehangolóbb az általa elérhető játékélmény.''
A legbosszantóbb kijelentésed mégis ez.Hogy minősíthetsz valamit, amit nem is láttál?
Most hogy tekintsek ezen túl a tesztjeidre?
ui.: magyarázkodás helyett inkább dobj egy ilyen smilet
[Szerkesztve] -
-
Joshi
titán
-
Joshi
titán
válasz
katt777 #3284 üzenetére
Az NFS gyerekeknek való, talán majd a ProStreet megüti a mércét na persze nem grafikában, mert abban valamilyen szinten mindig is jó volt a sorozat.
''meg soknak a demoja is nagyon ász, aztán a végleges program... ''
Az alább idézett mondatoddal nem igazán értek 1et.Mostanság egyre ritkábban adnak ki demókat, amit esetleg kiadnak minimális különbséggel bír a teljes játékhoz képest.
Jó példa erre a Lost Planet, Bioshock, mert a demo és a full játék közötti kiadási idő 1-2 nap.
ui.: a demonak az a lényege, hogy mielőtt megvásárolod a játékot kipróbálhasd, hogy neked tetszik vagy nem.Nem véletlen, hogy egyre ritkábban adnak ki demókat.
[Szerkesztve] -
Joshi
titán
válasz
katt777 #3281 üzenetére
''És mennyi pénzt kifizetünk az ilyen szarért!''
Ezt ugye nem gondolod komolyan.
Szerintem ilyen TDU programokkal kár bajlódni, vannak sokkal értékesebbek is.Ez a program nagyon kis réteget érint, ne pazarold a drága idődet a tesztelésére.
Én nagy autós játék rajongó vagyok, de a program kipróbálásán túl nem jutottam.
Szerintem ami autós játékba számít az a GTR/GTR2, Race WTCC, Richard Burns Rally esetleg rFactor és F1 Challenge 2007.
ui.: Bioshock demo? -
Joshi
titán
Még sincs gond a DirectX 10.1 körül? [link]
-
-
Joshi
titán
Én a helyedben használtat vennék, mert azon is tudsz fogni egy kis lóvét, meg azért tegyük hozzá hogy már kezd öregecske lenni ez a VGA.
A Sapphireokat elvileg jól lehet húzni, de mindenképpen kel egy kis szerencse is hozzá.
Itt láthatod [link], hogy mennyit lehet kihozni belőlük.
Sok szerencsét a vásárláshoz.
-
Joshi
titán
válasz
TomBoy1986 #2867 üzenetére
Szia TomBoy1986 te még élsz?
-
Joshi
titán
válasz
FoBCRaistlin #2848 üzenetére
Analóg Video jelet tud fogadni és ezt tömörítheted hardveresen MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4 formátumokba. TV adást csak TV kártyával tudsz fogni(gondolom coax kábelre gondoltál) olyan eszközzel mint a Pinnacle termékei.
ui.: nem kötözködni akarok, de azt hiszem van is ilyen fórum téma itt a PH-n.
[Szerkesztve] -
Joshi
titán
válasz
katt777 #2837 üzenetére
A nem egyetértésünk prociról áttért Vistára.
A Vista antituning driverhibákból adódhat, ami az idő múlásával enyhülni fog akár csak anno az XP-nél is. Ha valaki egy játék miatt tér át egy új oprendszerre, azt csak sajnálni tudom.Egyébként a Halo 2-höz van XP crack és reméljük lesz a jövőben megjelenő játékokhoz is.
Állítólag az XP-hez nem lesz DX10(ez sem tuti), de mivel a kártyánk úgyis DX9-es nincs sok szerepe.
Ha a VGA-mat lecserélem DX10-re, akkor majd váltok Vistára, de ez idén nem fog bekövetkezni, jövőre pedig már Vista SP2 lesz.
-
Joshi
titán
válasz
katt777 #2828 üzenetére
Vista alatti tuningról nincsenek tapasztalataim, de nem vágom, hogy mi köze van a hardver tuninghoz a Vistának és én olyat nem hallottam, hogy kevésbé lehetne húzni a hardvereket Vista alatt.
Aki már most áttért Vistára az megis érdemli. Miért használjak egy olyan oprendszert, ami erőforrásigényesebb és még lassabb is?
Szerintem lesz olyan akinek mondjuk egy X2 4200+ mellett lesz egy HD2900XT, akkor úgyis meglátjuk mi a különbség.
ui.: mindenesetre én meg vagyok győződve, hogy AMD vonalon nem érdemes 5200 fölötti procikat venni, mert nem adnak akkora +teljesítményt.Ezzel offolom a témát.
-
Joshi
titán
válasz
katt777 #2817 üzenetére
Ősszel a következő játékok fognak megjelenni: Bioshock, Crysis, ThimeShift, Call of Duty 4, Medal of Honor Airbone
Ezekkel a játékokkal készíthetnénk Frapsal egy kis tesztet. Ha neked számottevően több FPS-ed lesz mint nekem, akkor fejethajtok az erősebb proci fölött.Rendicsek?
-
Joshi
titán
válasz
katt777 #2808 üzenetére
A hozzászólásaidból én azt vonom le, hogy valamilyen szinten értesz a számítástechnikához és kellőképpen tályékozott vagy ezen a téren.
Gondolhattad volna, hogy egy 90nm-es gyártástechnológiára épülő processzor TDP-je messze magasabb(főleg ekkora órajelen), mint egy 65nm-esé.
Titkon te nagyon sokat vártál ettől a procitól, de tegyük hozzá, hogy nem kaptál akkora teljesítménytöbbletet amekorára számítottál.
Most jöhetsz a majd egy gyorsabb VGA-nál mutatja meg az igazi erejét dumával, de ez a proci amire te lecseréled a VGA-at, már feledésbe fog merülni.
De az tény, hogy el leszel egy darabig ezzel a procival és el lettél volna a 4200+-al is.
Én például csak a 45nm-es Penryn procira fogok váltani valamikor jövő év végefelé, de addig is kihajtom a lelkét a jelenlegi 3800+-nak(15k).
[Szerkesztve] -
Joshi
titán
válasz
katt777 #2805 üzenetére
Ebből a rendszerből 3DMark06-tal ki kell hoznod a 6500 pontot.
A VGA-t próbáld nyúzni.
A procinak a 2545 pont már jónak mondható, habár egy E6400 3.2Ghz-en kb 2700 pontra képes, 3.5Ghz-en pedig meghaladja a 3000 pontot 3DMark06-ban.Mindenesetre jó jel, hogy megy a procid 3.3Ghz-en, úgylátszik megviselte a konfigodat a csere.
-
Joshi
titán
válasz
katt777 #2770 üzenetére
Hát nem meg mondtam, hogy Q6600?
Attól a procitól leszopnád magad.
A lényeg, hogy 6000+-os prociba nem érdemes beruházni, és én ezt mondottam is.
Azért az a 6286 pont elég gyengus nem?
Na mind1, nem akarlak mégjobban felhúzni.
Sajnos ATI chipsetes lapom még nem volt úgyhogy nem igazán tudok a tuninghoz hozzászólni, de a helyedbe megpróbálnám megemelni az FSB-t annyira amennyire a memóriák bírják és visszavenném a proci szorzóját hogy 3Ghz-en menjen[C](HT-ról nem elfeletkezni).[/C]
-
Joshi
titán
válasz
katt777 #2767 üzenetére
Én mondtam, hogy nincs benne túl sok tuningpotenciál.
Ezek a procik válogatott példányok tehát jelenleg ez és a 6400+ a legjobb procija az AMD-nek.
Elég siralmas.
Elvileg a 3DMark05 a legkevésbé procilimitált tesztprogram, ami már azért megmutatja a jobb kártyák teljesítményét. Igazán ennél lehet látni, hogy a 6000+ mennyivel többet tud kihozni az XT-ből.A 3DMark06-tal az a baj, hogy nagyon sok ponttal honorálja a gyors procikat és nem ad pontos képet a VGA tudásáról.
Várjuk az eredményeket.
[Szerkesztve] -
Joshi
titán
Szinte biztos, hogy a VRM(fesszabályozó) hőmérséklet túl magas X2-nél ez előfordul ha rossz a ház szellőzése(anno nálam is előfordult).
A VPU recoveryt kapcsold ki és tegyél a fesszabályozó bordához egy ventit.
Ha probléma adódik ésszerű törölni(registryiből is) minden tuningprogit(ATT, Riva stb), drivert és újrarakni.
Ati Tool hoki, Ati Tray Toolsra azt hittem, hogy megbízható de nálam az is csinált érdekes dolgokat így maradtam a RivaTunernél. Ha mindenképpen ATI progit akarsz használni csakis az Ati Tray Tools legyen.
[Szerkesztve] -
Joshi
titán
válasz
katt777 #2751 üzenetére
Próbáltad a GRAW2-t(Ghost Recon Advanced Warfighter® 2)?
1024x768-ban még éppen játszható medium grafikán, ez is szarul van megírva?
Próbáltad a Colin McRae Rally Dirt játékot?
Hasonló beállításokkal még éppen játszható.
Mit jelent a még éppen játszható?Azt, hogy átlag 30-40 FPS, de néha lemegy 25 alá is.
Lehet, hogy szarul vannak megírva a játékok, de az is lehet hogy kezd kevés lenni a VGA.
Az általad favorizált CF pótolhat néhány FPS-t, de nem hosszútávon.
-
Joshi
titán
válasz
katt777 #2734 üzenetére
Nekem a léghűtésem is hatékony volt(AC Freezer 64 Pro, AC X2), de zavart a hangja. Én hangtalan rendszert akartam és az csak vízzel megoldható, ráadásul jól néz ki(viszont költséges). Egyébként a vízhűtés egyes alkatrészei is örökíthetők újabb konfigokhoz és talán a VGA hálálja meg a legjobban.
Mondjuk szívesen megrántanék egy 6000+-os procit már csak azért, hogy mennyit bírna. Kár hogy ritka db.
-
Joshi
titán
válasz
Calibos #2724 üzenetére
A PH-s teszt pont azt akarja érzékeltetni, hogy jelen pillanatban melyik procikat érdemes(sebb) megvenni. A 6600-as fölötti procik nem kifizetődők, mert lehet hogy gyorsak viszont drágák is, ráadásul most vitték le a négymagos Q6600-as árát 60k-ra ami már azért elég kecsegtető nem?
-
Joshi
titán
válasz
katt777 #2725 üzenetére
Az általad fejlesztett hűtés csak a procira terjedne ki?
Mert nekem kb 65k-ba van a vízhűtésem az igaz, de hűtöm vele a: CPU, VGA, Chipset de akár még több egységet is ráköthetnék mert a radi elbírná.
Nem 100%, de a K10 AM2+ foglalathoz lesz, ugyanis a HT link itt már 3Gb-os ráadásul lehet hogy a DDR3-at fogja támogatni.
Az általad belinkelt proctuningok extrém tuningok. Egy peltier egységgel én is kihoznék a 3800+-ból 3-3.5Ghz-et -10°C-on.Ha a földön maradunk akkor a 6000+ kb 3.2-3.4Ghz között fog ciceregni léggel természetesen feszemeléssel.
-
-
Joshi
titán
válasz
katt777 #2713 üzenetére
Ha esetleg publikus az új hűtési eljárás, megosztanád velem?
A 6000+ kb 40k, egy Q6600 pedig 60k szerinted melyik a jobb választás?Jó persze a Q6600-hoz alaplapot is kellene cserélni, de akkor is.
Hogy elkeserítselek a 6000+-ba nincs túl sok tuningpotenciál még vízhűtéssel sem, márpedig anélkül nem hinném hogy felvenné a versenyt még egy E6700-al sem Q6600-ról meg nem is szólva.
Mindenesetre várom a 6000+ XT eredményedet.Ha jóval nagyobb teljesítmény érhető el a 6000+ proccal, akkor talán még én is beruházok egyre.
[Szerkesztve] -
Joshi
titán
válasz
katt777 #2710 üzenetére
''No és sztem csak hőértékekben lennék versenyképes az ottani eredményekkel.''
Szerintem még abban sem, mivel ti 70-80°C-os GPU hőmérsékletekről beszéltek.
Nekem még full terhelésnél sem ment feljebb 55-60°C-nál(H2O).
ui.: csak az adatbázis növelése szempontjából lenne jó, ha feltennéd az elért pontszámodat.
[Szerkesztve] -
Joshi
titán
Az XT megfelel az XTX-nek, ugyanis csak órajelben térnek el egymástól és szinte minden XT megy XTX órajelen(650/2000).
Mivel a tesztek alapórajellel vannak készítve, így pontos képet kaphatunk egy single tuningolt XT-ről az alapórajeles XTX képében.
Hiába erőlteti katt777 a CF-et, nem kifizetődő ráadásul nem is lehet kapni XTX Mastert(nem tudom hogy gondolja az AMD-ATI párocska).Minden bizonnyal januárra lemegy az XT/XTX ára, de addigra a DX10-es kártyáké is(8800GTS/2900XT stb).
-
Joshi
titán
Aya által belinkelt teszteket hasonlítsátok össze ezzel a tesztel [link], persze 8800-as vonalon. Mintha nem is egyforma kártyákat teszteltek volna.
Vannak azonos játékok a tesztekben azokat ésszerű összehasonlítani.
Ezekből a tesztekből találja ki a paraszt, hogy most mi van.
[Szerkesztve] -
Joshi
titán
válasz
katt777 #2674 üzenetére
A válaszod első felére: Miért, CF alatt nem lehet tuningolni?
Egy XT kártyát nem lehet XTX szintre húzni?
Mi az a P&P?
A tesztek többnyire nem bizonyítják a + VGA memória létjogosultságát, de mielőtt elkezdenénk vitázi ezügyben elébe mennék a dolognak.Igen, 1-2%-ot számít.
Kétlem, hogy ebben az országban lenne olyan x1950xtx CF Masterkártya tulaj, aki még ráadásul PH felhasználó is.Ezt a CF kipróbálására írtam.
A furcsa az egészben az, hogy miért nekünk kell ilyen tesztet elsőként készítenünk az x1950xt megjelenésének több mint 1évére?
Többször mondtam már, ha a CF olyan jó megoldás lenne talán népszerűbb volna nem?
ui.: tényleg kíváncsi lennék.
[Szerkesztve] -
Joshi
titán
válasz
katt777 #2672 üzenetére
Ha nem is tervezem a CF használatát, azért nagyon kíváncsi lennék a legújabb driverekkel egy x1950xt és egy x1950xtx teljesítményére mondjuk Stalker, GRAW2, Dirt stb játékoknál.
Nekem még most is az a véleményem, hogy nem ad dupla teljesítményt.
Ahoz hogy nálad kipróbáljuk a CF-et egy X1950XTX Masterkártya kéne? -
Joshi
titán
válasz
katt777 #2664 üzenetére
Ebben a tesztben se olyan meggyőző a cf teljesítménye. A dobozra pedig hiába van ráírva hogy Crossfire Multi-GPU Ready, ettől függetlenül semmilyen információ nincs arról hogy mi a modja x1950xt karik CF-es használatához.
Egyáltalán kell kábel az x1950-es szériához?
Mert ha nem kell akkor mesterkártya sem kell.
-
Joshi
titán
Elhajtottátok szasanyit a pi...-ba.
Hát, kemény az élet.
-
Joshi
titán
válasz
TomBoy1986 #2629 üzenetére
Nagyon kevés info van ezügyben(ebből is látszik, hogy nem egy gyakori megoldás), de nyugodtan nézd meg a 3DMark06-os listát, egy 8800GTS 320Mb-os kártyával közel 10000 pont érhető el. A mi cf konfigunkal max 12000 pont, de szerintem annyi a legjobb esetben sem.
De egyébként is a 320Mb-os 8800-as már 65-70k között van tehát...na mind1 erröl szvsz nem érdemes több szót fecsérelni hiszen ha olyan jó megoldás lenne a CF és SLI megoldások akkor már valószínüleg nekünk is ilyen lenne.
Jóéjszakát. -
Joshi
titán
válasz
TomBoy1986 #2629 üzenetére
Oké, mindjárt keresek xt vs gts 320Mb-os teszteket.
-
Joshi
titán
válasz
TomBoy1986 #2627 üzenetére
-
Joshi
titán
válasz
katt777 #2625 üzenetére
2x1950xt=Geforce 8800GTS 320Mb.
80k alatt nem úszod meg a két Radeont, de a geForcenak hasonló teljesítménye van ugyanannyiért csak éppen DX10-es és egységesített processzora ami még jól jöhet a jövőre nézve.
Videókártyát nem lehet évekre venni, már lassan procit se.
Már most nyög a kártyánk néhány játék alatt(Oblivion, Dirt, Vegas, GRAW2 stb.), 1/2év múlva lehet meg sem lesz egyikőnknek sem.
-
Joshi
titán
válasz
katt777 #2623 üzenetére
Ez a gazdagok játékszere, ha tetszik ha nem.
Egy videókártya használtpiaci árát mindig az aktuális teljesítménye szabja meg.
Most egy 7600GT kártyát kb 20k-ért vesztegetnek az apróba, de ugyanennyiért nem fogsz kapni egy x1950xt kártyát mert sokkal nagyobb teljesítményű kártya.
Mire a mi kártyánk 20k környékén fog mozogni kb annyit is fog érni(teljesítménye), tehát nem leszel sokkal előbbre egy CF rendszerrel.
Az olyan dolgokat már meg sem említem mint a +hőtermelést és fogyasztást valamint a játékok támogatása.
Ha már CF-ről van szó állíts össze egy olyan rendszert(elméletben), aminek nincs egykártyás ellenfele természetesen Ár/Teljesítményben. Mind1, hogy új vagy használt kártya. -
Joshi
titán
válasz
TomBoy1986 #2603 üzenetére
Új erdményem 3DMark06-ban: 6421 Pötty! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One mobilszolgáltatások
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- A kameraszenzor és az aksi is nőtt a Nubia Z70S Ultrában
- Fűnyíró topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Philips LCD és LED TV-k
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Geforce GTX950 2GB OC
- Csere-Beszámítás! ASROCK Radeon RX 9070 16GB GDDR6 Steel Legend OC Videokártya
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- HP, Lenovo dokkoló 12.300Ft-ért? VÉGKIÁRUSÍTÁS
- Thinkpad P16s notebookot vennék
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest