Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
Blaze71 #4286 üzenetére
XFX@800/2150.
Nem kell messzemenő következtetést levonni, az OC mindig szerencse kérdése. -
Speed®
titán
válasz
Blaze71 #4249 üzenetére
A felsorolásból pont a "kevésbé ismert" XFX tűnik ki, jellemzően ütős cuccokat gyártottak eddig nV oldalon. Gainward a Palit Microsystems nevű cég leányvállalata lett, Galaxyval együtt..MSI mindenbe beleüti az orrát, közepes minőségűnek mondanám, Sapphire meg Ati(AMD)ék elsőszámú partnere, általában emiatt van kicsit nagyobb mozgástere is, mint azt a nonref megoldásokból látjuk is.
XFX..nos, az eddigiekből úgy tűnik, hogy piros oldalon sem kívánnak "beszürkülni", az egyedi, minőségi megoldásokat várhatjuk tőlük. A topikbeli tulajok és a neten fellelhető vélemények alapján én biztosan XFXet vennék.
Sapphiret max akkor, ha ugyanolyan speckó kecó adott mint nálam, hogy a hűtés miatt optimálisabb lehet az eltolt GPU. De ugye ebben az esetben hozzájön a cserehűtő ára is, így már drágább megoldás mint az XFX.Ezekután dönts te, bármelyiket is választod, jó karit kapsz, az biztos.
Hopp, 1 oldallal lemaradtam közben..sebaj ;p
A GW 4830at én nem tartom jónak, de győzzön meg valaki..VRMről lespórolt hűtés, takarásban lévő de hűtetlen memóriák (1.1ns Hynixek a többi 4830 1ns ICivel szemben), 2 fázis a GPUnak 1 a RAMoknak, spórolós nyák..hát
-
CHIPman
nagyúr
válasz
Blaze71 #4249 üzenetére
A Sappinak annyi előnye van, hogy szabályozható szoftveresen a ventilátor, de mivel az XFX-en nem hangos a cucc, így teljesen mindegy.
A memók nem melegszenek alapórejelen, de húzni nem érdemes, mert nem érsz el vele akkora teljesítménynövekedést.
Tehát még mindig az XFX a legjobb választás, csak lenne belőle 1GB-os...
szerk.: zafírre meg nem lehet ramsünit tenni, mert a nagy hűtő eltakarja őket. -
TomBoy1986
veterán
válasz
Blaze71 #4006 üzenetére
Most annyiba kerül máshol is az MSI. Én is még 32K alatti áron vettem
-
Speed®
titán
válasz
Blaze71 #3993 üzenetére
Szerintem ne várj, ha van zséd 4830ra. Az, hogy a GT hozza vagy OCzva veri adott esetben, nem jelent semmit, a jövő mindenképpen a 4830nak kedvez.
A tesztet nagyban befolyásolja, hogy miként alakulnak a pénzügyeim..nem 100%. De az eredményét már sok helyről össze lehet szedni, szóval guglizz. Én csak afféle háziversenynek szánom, lévén XFX karikról beszélünk.fagy53
Én azért nem mennék el azon tény mellett, hogy az előzetes RV740es tesztben a 4830 alapon 575ön ment, míg az újonc 750en..persze, hogy gyorsabb volt.
Clock2clock lassabb lesz, és a -20W miatt én nem áldoznék be semminemű teljesítményt, ill. pláne nem egy AAnál v. nagyobb felbontásnál szükséges 256bites memóriabuszt..aki ilyen kaliberű\árú kariban gondolkodik a közeljövőben, szerintem nyugodtan vegyen most 4830at, nem éri meg várni. -
fagy53
nagyúr
válasz
Blaze71 #3993 üzenetére
A nemsokára megjelenő RV740-es maggal szerelt még nevesincs jövevény majd lerendezi ezt ez árdolgot. Mivel teljesítményben a 4830 és a 4850 közé helyezhető közelebb az utóbbihoz, az ára az olcsóbb előállítás miatt, kisebb csíkszélesség, 128MB membusz várhatóan olcsóbb lesz a 4830-nál és ezzel nyugdíjazza is azt.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Tesla topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Politika
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AM 5 lapok
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest